Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 078
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
  • Замък сред облаците
Те говорят за МД Варна Simple Smile иначе и аз имам познати недоволни от Цонев още на инвитро етап.

# 376
А за Б12 няма да се съглася, че е нисък. Хематоложката ми коментира че между 300-400 е златната среда за бременност. Не забравяйте, че от последните 10г проучванията сочат че както дефицитът така и високите дози Б12 и фолат водят до неврологични проблеми с плода в по-късна възраст. Това с високия б12 тръгна у нас от Сигридов малко преди да му вземат разрешителното след шофирането на кокаин и бе популяризирано чрез форума, но реално няма много доказателства че високите нива са абсолютно безвредни.

Няма нужда да се съгласяваш, АА. В посочените изследвания се вижда колко е долната граница и колко е на дамата. Simple Smile  Аз мога да говоря само от личен опит и като майка на дете с проблеми, благодарение на подобен мой дефицит. Разбира се, всеки има право да не се съгласи, както и да носи отговорност за взети решения в единия или другия случай.
Истината е, че когато аз посещавах д-р Кадъм с моето дете, заради подобни неглижирани стойности, беше пълно с други бебета с подобни истории. Нищо повече. Никой тук не говори за предозиране и нива над референтните стойности.

# 377
Изобщо не се гледат стойностите на лабораторията при бременност. Има си други.

# 378
  • София
АА цъ, не си права, за друго обаче, че модата от Сигрифов почнала. Не почна от него,а от Аглю и д-р Кадъм бог да я прости. Ама това е дълга тема.

Ян да не разводняваме темата, но моя милост такъв проблем си докара от предозиране с Б12, по цялото лице и тяло циреи с месеци, по същото време моя приятелка от б12 беше в циреи също, обаче при нея се наложи и АБ. Та долни граници не се гледат само, моят е около 200-300, но,приемам метформин който изкуствено го понижава и от там и хематолог и имунолог ми казаха да спря веднага приема.

# 379
  • Sofia
"А дали не е В12?" ако някой иска да я прочете, тази книга казва всичко.
И аз я имам. И затова и аз мисля, че не е тръгнало от Сигридов. Просто той е един от малкото, които обръщат внимание.
Докато се подготвях за бременност отидох при един незнаен за мен хематолог в известна болница. За моята стойност от 250 на Б12 ми каза, че била в референтни стойности и си била много добре. И ако съм искала да се зобя с Б12, съм можела да го правя. И се чудеше какво всички сме се побъркали с това Б12.
Според книгата моето си беше латентен дефицит.

# 380
Доколкото виждам витамин Б е бил в нормата, но все пак витамините ми бяха сменени от Елевит на Pregnacare.. а за витамин Д ми беше предписан Вигантол.. И все пак не мисля, че в "дефицита" е разковничето. Ще изчакам епикризата, но към този момент диагнозата е "цервикална недостатъчност".

# 381
  • Варна
Аз така и не разбрах Б9 изследван ли е? В крайна сметка това, което казах се отнася най-вече до Б9. Pregnacare са си синтетични витамини с фолиева киселина и цианкобаламин, т.е неметилирани форми. При наличие на такава мутация неметилираните форми не се усвояват качествено и реално може да плуват из кръвта, а това, което стига до клетките да не е достатъчно. Цианокобаламинът трябва да премине през няколко метаболитни стъпки, за да се превърне в коензимните форми Метилкобаламин или Аденозилкобаламин. Цианидните групи се отделят и има опасност да навредят на организма със своята токсичност. Това е, което знам за Б12 но подозирам, че се отнася и за Б9. Също така, надявам се преди изследването да е имало 4-6 седмици без прием, иначе стойностите са нереални. Доколкото ми е известно транскобаламинът е изследването, което определя какво количество Б12 реално стига до клетките.

# 382
Здравейте. Много съжалявам за загубите ви!
Записвам се при вас с втора загуба. Имам един мисед миналата година и сега съм с биохимична бременност. Чакам да ми падне ЧХГ и да се изчистя сама, в пета седмица съм.
Изследвах всичко възможно след първата загуба и тази бременност бях на терапия с НМХ + аспирин протект, но не помогна. Започнах с много ниски нива на прогесгерона и зацапване. Предписаха ми 2х1 утрогестан, но прогестеронът падна, а ЧХГ спря да нараства. Днес чакам втори резултат на ЧХГ, да видя дали вече пада и да спирам с всичко.
Успех на всички ви!

# 383
Доколкото виждам витамин Б е бил в нормата, но все пак витамините ми бяха сменени от Елевит на Pregnacare.. а за витамин Д ми беше предписан Вигантол.. И все пак не мисля, че в "дефицита" е разковничето. Ще изчакам епикризата, но към този момент диагнозата е "цервикална недостатъчност".
Стойностите при бременност са други, не се гледат на лабораторията. И в твоите витамини както казаха формите са такова, че при Мтхфр не се усвояват. Тъй че едно нищо. Иначе си првва, не може тези дефицити да доведат до аборт, но все пак го констатираме тук за следващи бременности, че е важно.

# 384
Здравейте, моля Ви за помощ. Получих спонтанен аборт през месец февруари и от тогава правим нови опити. Не успешни засега. Направих си на 3 ден от цикъла, който ми беше ужасно кратък- два дни, хормонални изследвания. моля за някакво мнение относно стойностите.

По конкретно стойностите на естрадиол не са ли много ниски?

# 385
Елиза, правили ли сте спермограма? Докато търсим причината за загубите в мен се оказа, че ММ е с доста лоши показатели. Нищо не пречи да пуснете едни изследвания при мъжа ти, поне при тях не боли.

# 386
  • Замък сред облаците
Аз бих повторила изследванията на друг цикъл, 2 дни щом е категоризиран като “ужасно кратък” значи нещо се е разместило и не е бил ОК този МЦ, следователно ако следващия/следващите са нормални не бих взела тези изследвания за меродавни. Ако обаче и следващите цикли са променени като продължителност значи е настъпила промяна в организма и изследванията я отразяват.

# 387
Celeste, да, добра му е.

# 388
  • Варна
loter, може да не е бил с добра апаратура и да не е успял да види второто добре или пък да е мислел че няма да се развие и второто и да е казал че е 1 първоначално. Ако се притесняваш, пусни витамини, защото ковид буквално изпива организма, както и виж генетичните точно какви резултати са ти дали. Често излизат "леки" мутации и лекарите казват че не е нищо.
Ами АГ е може би най-добрата във Варна и с най-новата апаратура.
Генетични имам само от първата бременност и в тях пише единствено какъв е процентът бебето да има съответния синдром.
Сега след кюртажа, в болницата са правили някакви изследвания на плода, но в епикризата не пише абсолютно нищо.

# 389
Разбирам, loter. При мен единият доктор направи така с втората бременност. Първият път каза че е 1 и чак на втория преглед видя 2 и каза че преди е виждал някаква сянка,  но не е искал да ми вдига очакванията без да е сигурен.

Иначе тези генетични които имаш звучат  като БХС. Имаш ли основен пакет за тромбофилия? Ако, не, пусни него ако имаш възможност.

В епикризите рядко пише нещо за съжаление. Sad Трябва да се плати и изпрати материал за детайлно изследване и тогава има информация.

Общи условия

Активация на акаунт