Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 035
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Значи консултация при др.Христов преди нови опити, за да имаш план за действие.

# 496
  • Варна
Здравейте. Минавам само да се отбележа, че инфекции нямам... И очевидно оставам с диагнозата цервикална недостатъчност (явно). Имам една назначена колпоскопия за след месец някъде, може пък там да се види нещо, въпреки че нямам представа за какво ми е назначена.
Метилиран Б9 пиеш постоянно, нали?

# 497
Не. Преди пиех Фемибион 2, а още преди това Елевит (по препоръка на АГ). Сега си поръчах Garden of life RAW PRENATAL и мисля тях да пия. Не са ли ок?

# 498
  • Замък сред облаците
Трябва да съдържат метилфолат (някъде пише и quatrofolic, така е патентована в някои марки вложената съставка), ако е само фолат или фолиева киселина, не става за хората с мутации за неусвояване на б групата. Б12 трябва да е метилкобаламин съответно.
Приемът на неметилирани форми при неусвояване води до токсични натрупвания.

# 499
не става за хората с мутации за неусвояване на б групата.

Не съм с такава мутация. И не съм имала проблеми с плода, така че не мисля, че имам проблеми с усвояването. Но ще погледна и метилирани форми.

# 500
  • Варна
За пореден път да кажа, че цервикална недостатъчност има връзка с Б витамините

https://mthfrsupport.com.au/condition/cervical-dysplasia-cervical-cancer-hpv/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24474455/

# 501
  • София
Няма смисъл само PAI ли е в заключението от генетиците?

Диди аз бях на конски дози металирана ФК, нямам липси на Б12, нямам и на фолат и пак ми е "некомпетентна шийката"... Според мен имаше значение че бях минавала през кюретаж, всяка манипулация си оказва влияние, все пак е мускул. За сега единствено недоказано колагена показва някакви благоприятни влияния върху шийката...

# 502
Да, само "хетерозиготен носител на 4G/5G".

минавала през кюретаж, всяка манипулация си оказва влияние, все пак е мускул.

И пак не е на 100% задължително. Имам позната с 3 аборта по желание и 1 мисед и не е имала проблем с износването.
For the record - Аз също имам кюретаж (2010) и 2 хистероскопии за премахване на полипи, едната от които точно преди да забременея ... Може и това да е оказало влияние, кой знае.
Почти всяка втора жена е преминала някаква интервенция - по тая логика всяка втора щеше да има проблем с износването.. Или всяка раждала.

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 14:07 от НямаСмисъл

# 503
  • София
При интервенции не винаги се може да се съобрази с хормоналното състояние в зависимост от цикъла - напр. във фоликулярната фаза преди овулация шийката е непропусклива, но тънката лигавица е подходяща за хистероскопия, в лутеалната фаза шийката е по-мека и пропусклива, но поради удебеляването на лигавицата не е подходящо за хистероскопия. При задържан аборт (мисед) също шийката е затворена, затова и не се изхвърля плода, и преди Кюретаж понякога дават специални хапчета за отпускане на шийката. При мен бяха цепнали шийката, за да извадят бебето, защото хапчетата не бяха помогнали много.

AA, фолат, метилфолат, quatrofolic и др са ок при мутация, но фолиева киселина /folic acid /folinic acid не се усвоява. Аналогично за Б12 метилкобаламин /аденозилкобаламин са ок, но цианкобаламин не се усвоява.

# 504
  • Варна
Да, разбира се че всеки случай си е за себе си. Просто казвам каквото зависи от нас... При мен беше по-скоро мека шийка или лека дисплазия, вече не помня как се изрази Бейлерян преди 7г, но ни беше забранила секса от 5-ти месец нататък. А мен тогава толкова ме вееше вятър на бял кон, пиех си ФК от дъжд на вятър и то естествено неметилирана, щото от де да знам какво е това... За Б12 да не говорим, със стойности на долната граница ми казваха "да, ок си, в референтите стойности си" и изобщо не съм пила. А съм хомозигот и на двете, ама кой да ти знае тогава... Само с магнезий ме блъскаха, понеже коремът ми все беше на топка, накрая влизах в спешното с повръщане от предозиране с магнерот. Някой отгоре ми е помагал да изкарам спокойна и безпроблемна бременност на фона на всичко това.
На прегледа онзи ден АГ-то засече нещо в единия яйчник, уж каза задържан фоликул, после каза, че е 4см кистозно образувание. Каза да отида след месец на контрола и да не бързаме с опитите... А аз така се бях настроила от септември да почваме...Има ли нещо, което мога да направя за да подпомогна да се разкара това нещо със следващия цикъл? Иначе ето едно обяснение на 37 дневния ми цикъл предния месец..

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 18:47 от Didi_Bidi

# 505
  • Замък сред облаците
Да, Дели, мерси за допълването!

# 506
  • София
Диди мисля че като търсех обяснение за моята "калпава шийка" преди години едното обяснение беше D&C, така да си го бях предписала като проблем при мен. Сега след 3 кюретажа не ми се мисли какво е ...

За киста мисля че ОК изписват, виж след месец пак може да изчезне. Стискам палци  да имате след месец зелена светлина!

# 507
Здравейте. Аз имам една питанка.
Минаха малко повече от 7 седмици, но симптомите ми на бременност не са изчезнали напълно. По време на бременността имах сериозен проблем с миризмите.. и с вкусовете на някой от храните. Миризмите не се усещат вече ЧАК толкова гадно, но пак не е на 100% окей, както и доста от храните - например краставиците още нямат вкус на краставици хаха.. Знам, че няма място за притеснение, но сякаш си мислех, че това вече трябва да е разминало. При вас колко време отне да падне Чхг?

# 508
Здравейте Simple Smile
След втори мисед, кюретаж през май и една камара изследвания, сме готови да опитаме пак.
Лекувах наскоро упорита инфекция и искам да проверя дали всичко е наред.

Sign Triangular Flag On PostМоля, препоръчайте ми къде в София да си пусна микробиология на влагалищен секрет, за да излезе резултата до два дни след това.Sign Triangular Flag On Post

Прозореца за бебеправене е в края на другата седмица и искам да знам възможно най-скоро. Все тая ми е за цената.

# 509
Здравейте. Аз имам една питанка.
Минаха малко повече от 7 седмици, но симптомите ми на бременност не са изчезнали напълно. По време на бременността имах сериозен проблем с миризмите.. и с вкусовете на някой от храните. Миризмите не се усещат вече ЧАК толкова гадно, но пак не е на 100% окей, както и доста от храните - например краставиците още нямат вкус на краставици хаха.. Знам, че няма място за притеснение, но сякаш си мислех, че това вече трябва да е разминало. При вас колко време отне да падне Чхг?
При мен на следващия ден след кюртажа вече бяха изчезнали всички симптоми. Не ме боляха гърдите, повръщането изчезна. Загубата беше в 13-14 гс.
Възстановен ли е МЦ? Щом се въстанови се счита, че ЧХГ се е изчистило.

Gelatto, не мога да дам препоръка. Само искам да пожелая успех и скорошни резултати от опитите!!

Общи условия

Активация на акаунт