Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 035
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
  • Замък сред облаците
Микробиология няма как да излезе за 2 дни, нали се прави посявка и се чака растеж на микроорганизми… . Не знам защо си мислите, че умишлено ги бавят, има си определени условия, за да излезе верен резултат.

# 511
Микробиология няма как да излезе за 2 дни, нали се прави посявка и се чака растеж на микроорганизми… . Не знам защо си мислите, че умишлено ги бавят, има си определени условия, за да излезе верен резултат.
Не мисля че ги бавят умишлено, просто че имат различна натовареност. Получавала съм резултати за между 4 и 10 дни. Явно просто ще пробвам някъде и  стискам палци

# 512
  • Замък сред облаците
Първичната МБ е готова за 72 часа (3 дни), а ако се налагат допълнителни манипулации още 48 часа (общо 5 дни). Примерно, ако се пусне утре, до идната сряда трябва да има резултат най-късно.

# 513
Първичната МБ е готова за 72 часа (3 дни), а ако се налагат допълнителни манипулации още 48 часа (общо 5 дни). Примерно, ако се пусне утре, до идната сряда трябва да има резултат най-късно.
Много благодаря, не знаех процедурата!

# 514
Здравейте. Аз имам една питанка.
Минаха малко повече от 7 седмици, но симптомите ми на бременност не са изчезнали напълно. По време на бременността имах сериозен проблем с миризмите.. и с вкусовете на някой от храните. Миризмите не се усещат вече ЧАК толкова гадно, но пак не е на 100% окей, както и доста от храните - например краставиците още нямат вкус на краставици хаха.. Знам, че няма място за притеснение, но сякаш си мислех, че това вече трябва да е разминало. При вас колко време отне да падне Чхг?

Като падне нивото на прогестерона изчезват. Тоест почти веднага. Една от мамите в юлската тема имаше силно кървене и на прегледа й казаха, че е направила спонтанен аборт и сак с ембрион няма. След известно време се оплака от продължаващи симптоми. След много настояване от съпруга й отиде на лекар и се оказа, че бебето си е там и даже мята с ръчички. НО през това време беше пила силни, несъвместими с бременност лекарства и се наложи да направи аборт в 13 седмица.

# 515
Горката жена...
Аз пък четох, че ЧХГ пада до 4-6 седмици... няма място за притеснение предполагам, просто е странно, защото станаха почти 2 месеца.
Fun fact: деня след аборта слизам в болницата и си викам "Е, поне ще си пийна едно кафенце без да има отвратителен вкус" - Да, ама не. Пак щях да повърна като го пих Grinning

# 516
  • Варна
Една от мамите в юлската тема имаше силно кървене и на прегледа й казаха, че е направила спонтанен аборт и сак с ембрион няма. След известно време се оплака от продължаващи симптоми. След много настояване от съпруга й отиде на лекар и се оказа, че бебето си е там и даже мята с ръчички. НО през това време беше пила силни, несъвместими с бременност лекарства и се наложи да направи аборт в 13 седмица.
Ужас.. това вече наистина е супер гадна случка...

# 517
Между другото, не знам какви лекарства е пила чак до 13 седмица... Медикаментозен аборт не се ли прави до 8ма? Да са я мъчили цял месец ли?

# 518
Няма смисъл, пак да попитам възстановен ли е месечния цикъл?
А дамата, по разказа на Филме, до колкото разбирам не е правила медикаментозен, казали са й просто че е имала спонтанен аборт, но всъщност не е било така.
Ох, това е ужасна история.......

# 519
Възстановен е, още на 32 ден след случката. И си беше много окей, между другото.

# 520
Възстановен е, още на 32 ден след случката. И си беше много окей, между другото.
Това е супер. В такъв случай промяната във вкуса и обонянието не е от това, според мен. Да не би да си прекарала ковид? Майка ми след като боледува, после всичко й миришеше на 🚾🙄 Чела съм че и други хора имат проблеми след това...

# 521
Не мезикаментозен, нормален аборт защото беше пила хапчета предписани от психо доктор.

# 522
  • Варна
Здравейте, момичета. Имам нужда да споделя с някого и се надявам, че няма да ви депресирам много. На 28.04. претърпях кюретаж в 11г.с. с близнаци. Вече три месеца правим нови опити, но без резултат Sad Мислех, че в началото ще ми е най-тежко, но не е така. С всеки изминал неуспешен месец ми е все по-гадно и тегаво. Днес бях в Хиполенд и щях да ревна между бебешките колички и шишета за мляко Grinning Просто много вярвах, че ще стане бързо, защото всички ми казваха, че след аборт бързо се забременява. Знам, че не трябва да го мисля толкова, но просто не мога. Не мога да мисля за нищо друго Sad Вие как се справяте с това?

# 523
loter, помня точно какво ми беше след неуспехите след кюретажа ми, помня как и на мен ми казваха колко лесно и бързо ще се случат нещата след него. Случиха се, да, в момента резултатът гушка една плюшена русалка и спи в кошарката си, чакайки да стане на годинка идния месец. Но не стана толкова бързо, не стана толкова лесно, а за мен беше именно така, както го описа и ти. С тази разлика, че аз успях да "рухна", докато избирам подарък за новороденото на мои познати в средата на Вис Виталис. И знаеш ли, имах нужда от това и всъщност малко ми олекна след случката. Та, в този ред на хаотични мисли, просто си дай път на емоциите, изчисти се от тях, доколкото ти е възможно и се отпусни. При мен стана непосредствено след гореспоменатото и в интерес на истината стана в момент, в който направо бях започнала да мисля, че няма да се случи 🤷🏼‍♀️
Иначе, мога да препоръчам и всичко задължително, разбира се, но вярвам, че си минала и през него - причини, изследвания, корекция на евентуални дефицити и т. н.
Изживей си всичко, което е в теб и после горе главата ❤️

# 524
  • Sofia
loter, съжалявам за случилото се!
Ще кажа нещо банално, но дайте си време. Три месеца не са много време.

И на мен ми казваха, че след аборт бързо се забременява, че след проверка на проходимостта на тръбите също се забременява бързо. В моя случай не беше вярно. В продължение на година правехме опити и нищо. А преди забременях три пъти от раз. Аз лично си го обяснявам, че на тялото ми му е трябвало повечко време, за да се възстанови от аборта. Подозирах и че ми бяха остъргали лигавицата повечко, което също пречеше на евентуална имплантация.

А как се справях с емоциите - отдадох се на работата, а извън нея се вкопчих в всевъзможни изследвания и консултации. По този начин имах чувството, че правя всичко възможно следващата бременност да е успешна. Също така си налагах да не се заглеждам по бебета и бебешки артикули.

С времето колкото и да не ти се вярва, нещата стават все по-поносими.

Общи условия

Активация на акаунт