🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 1 (20.02 - 27.02) 🌴

• 41 113
  • 806
  •   1
Отговори
# 660
Нели в първия сезон смятам, че се опази от подобни дребни сметки и мръсотийки.
Мда, Нелито използва "хитрата якорудска лисица" да свърши мръсната работа и да излезе на крайния съвет по-бяла от него. Всъщност гласуванията и интригите им бяха общи - играеха в коалиция. Но това да те предпочетат на крайното гласуване всички отпаднали в играта също е цел на играта.
Така, че Нели игра подмолно и просто надхитри Ахмед.

# 661
Карин не ме е разочаровала. Съгласна съм, че в друга ситуация това, което направи може да се нарече подмолно, но в "Сървайвър" така се играе. По-скоро постъпката на Александра беше наивна и необмислена. А и има друг елемент - Карин още от началото призна, че иска съюз с момичетата на които сподели "тайната", никога не е искала съюз с Александра и другите, които са силни на хартия. За разлика от примерно Маргарита, която иска Александра до себе си и като част от евентуален съюз, но пък бързо изпя истината за идола на Зоран от всички възможни хора, тоест човек, който Александра сама казва, че не харесва. Глупав ход.

Разбира се, че дори и в " Сървайвър" си има лимит на това колко морално хлъзгав може да бъдеш. Не трябва да се прекрачва абсолютната граница на поведение и порядки, защото в крайна сметка другите участници ще трябва да гласуват. В тази връзка много се надявам, че участниците ще определят победителя, а не зрителите. Това много често води до нежелан победител, но е част от играта, а не зрителите и роднините на участниците да определят.

# 662
Ифугао са абсолютна трагедия като племе. Аз не мога да повярвам,как това племе зависи от хора като Ганка,Анелия и Джулиана.Аз вчера от дамите им не видях извън Мила да се опитат да направят нещо в играта.Сега се замислих колко е иронично, че вчера се скараха точно футболния съдия срещу футболиста.

# 663
  • София
Хубав епизод, хареса ми. Засега има градация в епизодите, всеки следващ е по-добър от предишния. 🙂

Разочарован съм от Пейо. Вижте го как слезе на строва, още тогава езика на тялото му не ми харесваше.
Вижте и как взе, развърза и изсипа елементите от торбичката. Едно такова вяло, лежерно, без хъс. Все пак се пробва, засили се в началото и като видя, че не е нещо елементарно (всъщност е пипкава задача, в ИВ някои забиваха яко на подобни игри) просто се отказа. Пораженческо мислене. Да, може да е разочарован от хората и че го изгониха на рождения му ден, но нека даде отговор сам на себе си, защо той е изгонения? Какво грешно е направил? Но шанс има, ето, предоставя му се, но не иска да оцелява сам там, иска да е по-лесния начин. С лафчета, хахо-хихи, ромче, задявки и така. Е, не става така. Изглеждаше колоритен образ и скрит фаворит, а се оказа голямото разочарование на сезона.

Страхотен разбор на Йоана и Борислава за ситуацията в Ифугао. Все едно са гледали епизодите наравно с нас. Ако Карин направи това което замислиха, то Драго е сигурен пътник. Разбира се ако Ифигао запишат пета поредна загуба.

Този сезон като че ли ги щадят от продукцията. Спомням си в старите сървайвъри какъв страшен глад имаше, а и буквално нямаха нищо. Мизерстваха яко, ама това ги каляваше повече и имаше много славни играчи. А тук виждам разни глезльовци, с някои изключения. Дано поне имаме истински тактици в самата игра и да гледаме интересни похвати и обрати, защото е ясно, че сред тези участници, силови герои - тип машини за победи няма да има. А такива винаги са се харесвали у нас.

Балерион,
в ИВ има много хейт по продукцията. Търсен ефект явно. Когато има неправди и гаври, се пише двойно, да не кажа тройно повече. Инстинкт.
Много хубаво сравнение се направи с професионалната борба и кеча. Кое мислиш е по-популярно, шоуто кеч или някое състезание по борба? Кое се коментира повече. 😉

И не мисля, че активността е малка, напротив. Ще направим около 50 стр. при само 3 предавания седмично, което си е много добре даже. Тепърва ще набира скорост. Колкото-толкова, това е положението. За мен е по-лесно така, както е в момента, хаха.

# 664
Колкото до Пейо - оставете всичко друго настрана, но той всъщност собственоръчно доказа думите на Ивана за него. Нищо повече от мрънкало и загубеняк с пораженческо мислене.

Като цяло просто черна точка за психолозите и другите хора отговорни за кастинга. Би трябвало точно такъв типаж кандидат участници да бъдат разкарвани първо по време на кастингите, но явно не са го усетили, за разлика от Ивана 😁

# 665
Аз сега се замислих,че ни дадоха Ивайло взе имунитет и както се заформя коалиция между жените в Ифугао един правилно изигран имунитет от Ивайло, може да го разруши набързо, но след това се сетих,че има и арбитър и аз ако съм от другото племе,ще направя така,че да си изгонят всички мъже и ще им се претопи племето в един следващ етап на играта.

# 666
  • София
Специално за играта искам да похваля Иван доктора, който блесна. И като цяло прави много добро впечатление в племето си, с цялостното си поведение. Ванко също се вложи много, но Иван има повече естествена сила сякаш.
Милен също заслужава добри думи, но една птичка пролет не прави. Другите са хилави или дърти (Драго). Браво и на Драго все пак, даде всичко от себе си. Карин и Марга са си за похвала, но аз бих им я спестил, специално в този епизод, защото имаха видимо предимство в килограми и сила. Би бил интересен един рунд между Карин и Маргарита, е тогава вече да ги видим... Мила пак се раздаде, но отново напразно. Попадна в кофти отбор, но ще видим, може и да е за добро.
В историята на Сървайвър и ИВ, племената, които са мачкали и печелили яко игри в началото, често завършват безславно и рядко победителите са били от тези племена. 😉

# 667
  • София
Не е в разрез с правилата да си коректен. Лицемерие е да навиеш някой да скрие нещо, за да идеш после да го изтропаш, че го крие.
Нещо покрай тези реалитита ни се размиват понятията за почтеност и лицемерие.
Не знам играта дали провокира желание за победа на всяка цена, победа минаваща през трупове и отказване от нормалните общоприети разбирания за добро, но все си мисля, че има начин  да победиш без да режиш глави на тия, които ти се доверяват.
За теб и мен може да е така, но си има хора, които са възпитани да минават през трупове, без да се обърнат дори. И тук, в коментарите, си личи кой какъв типаж е и вероятно как действа във всекидневието си.  От визитките можеш да се види  - Драго се надява на достойна игра, а Ивана и Ивайло говорят единствено за манипулиране.

Вярно, че в живота няма равно разпределение на силите и беше въпрос на късмет, но да се дрънка постоянно как Ифугао нямали стратегия и лидер - не е така, нямат физическа маса. Така че Пейо се оказа абсолютно прав - излишно е да се тупаш в гърдите как ще победиш непобедимите. Той като каза, че очаквал загуба, да не би да не се бори? Но като гледам коментарите тук - ПР-ът е по-важен от реалните постижения. Все повече се мисли не с главите, а с  медиите (или социалните мрежи, то е почти същото) и приказките са по-важни от действията.
Нали видяхте Маргарита срещу Мила? Затова в някои спортове има категории, а не да пратиш 60 кг срещу 90 и да го надъхваш, че ще спечели.
Ако се пресметнат средната маса и възраст на двете племена, ще се видят фрапиращите разлики. Давид е победил Голиат само в Библията
Така че думите на водещия звучат кухо и фалшиво. Такава очевадно физическа игра ясно чии интереси обслужваше. Ако искат някакъв баланс - да разделят спортистките от Бонток.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 11:17 от Cuckoo

# 668
  • софия
Много слаби жени от Ифугао, мъка е да ги гледаш. Другите пък Карин и Маргарита са като животни, втората дори не я броя за жена.
Няма да го бъде това племе. Въпреки, че не харесвам Мила, не мога да отрека, че поне се раздава в игрите. Другите девойки грам сила нямат, дано бързо им се развали коалицията.

# 669
Наистина откъм жени са много неравномерно разпределени силите в племената. Ифугао имат едната Мила, но тя е дребничката и не им е в категорията на дамите от Бонток.

# 670
Бре! Изтриха ме за коментари към Пейо.

Не ми е проблема че е казал, че ще загубят. Проблемът е в началото на изречението "Аз си знаех".  Селски бек който винаги всичко си знае. И като го натикат в миша дупка - пак той така го е замислил, той е стратега, той е разбрал, предвидил и съобразил.

Едит:

-- Ама нали мечтата на живота ти беше да спечелиш Сървайвър?
-- Ааа, не Владо, нищо не си разбрал - мечтата ми беше да дойдааа!
Един вид измамил ги да го разходят безплатно до Филипините, мисията изпълнена, може да си ходи със самочувствието на хитрец надлъгал системата 

Боже, боже.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 11:34 от Soney

# 671
  • Sofia
Точно селски тарикат си е Пейото.

# 672
  • София
Точно селски тарикат си е Пейото.
Скрит текст:
Като не останат селски тарикати (т.е все повече идват в града и стават градски тарикати), все повече градски жени ще реват, че няма истински мъже.
То и Ивана си кара с няколко клишета и дрънка колкото него, обаче тя е "градска", но....откога ли? Ценностите да гази наред не я отличават особено от Пейо, той поне си е натурален и предсказуем.
Мен ме дразни неговото "аз колко съм видял и знам". Ами винаги може да видиш още, а и всяко поколение вижда различни неща

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 12:46 от Cuckoo

# 673
  • София
Пусната е нова анкета.

Уеб епизода на Ваня, 'Зад кадър' ще се пусне утре. 🙂

# 674
Нещо не ме грабва Карин. Има всички шансове да спечели, раздава се, плете си кошницата, но е типичен лицемер - усмихва ти се, докато ти забива нож в гърба. Да, хитростта е част от сървайвър, но да си предател не е хитрост. Както и да е, още не мога да си заформя жена фаворит, но от мъжете ме впечатли спортменството на Иван, в добавка на качествата му, като играч. Беше готов и да загубят, но да помогне на Драго, ако се налага.
Ще се радвам да видя устатата навън и дали Ганка ще оцелее с ума си на фона на нулевите физически данни.
От Бонток искам да гледам още малко повече, за да си изградя мнение - с тези постоянни загуби разпри има само в Ифугао и дават основно тях.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 20:21 от Iseis

Общи условия

Активация на акаунт