АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 6)☀

• 29 419
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ancho, за спазми и крампи се пие точно магнезий. Много е неприятно, дано не се случва повече.

За белезите не мога да кажа, аз съм раждала нормално. Но също съм на мнение, че си зависи от доктора, а не от болницата.

# 211
Това с крампите е много неприятно. Точно за да ги избегнем на последния преглед ми изписа по 1 махмезии вечер да пия, като при нужда ще засилваме дозата. Вземи си поне магнезиево олио да мажеш на засегнатото място. От крампи мен ме нолял прасеца с дни.
Бременностите, че са различни спор няма. Аз лично тази нямам гадене почти, а съм повръщала 3-4 пъти. Но пък и тази и предната си бях във филма и с кървене. Сега обаче нямам толкова енергия, като преди. Минали са 5 години. Вече съм, като бомба със закаснител. Хормоните ми бушиват яко. През ден си намирам за какво да порева.
Да са им яки нервите на мъжете ни.🤣
Белега ми е доста рунък и почти незабележим, не ми опъва, като цяло е доста добре, като знам, какви съм виждала. Оперирана съм в държавна болница със саморазграждащи се конци. Не мисля, че там имат по- малко стаж със секциото. В днешни време масата ражда по този начин основно по желание. Всичко си е до човек. И в държавните има добри специалисти и в частните има не до там читави такива.

# 212
Често си страдам от крампи  и преди бременността (прасеца става на камък, а пръстите на краката се разчекват) нощно време.
Решението внимателно и веднага пускане на кракът от леглото да стъпи на земята, от пета към пръсти и едновременно намачкване на прасеца. Отпуска бързо.

# 213
Аз минавам само да кажа, че днес и утре има -20% на всичко в Rayatoys.

Относно болките през бременността смятам, че най-вероятно е нормално да ги има в някаква степен. Това ми е първа бременност и тъй като не знам кое е нормално и кое не, предпочитам да се консултирам с лекар за всеки случай.

П.С Снощи май усетих някакво трептене, дали е бебка не мога да преценя, но беше различно.

# 214
  • Велико Търново
А знаете ли къде ще бъде този нов магазин, нещо не виждам град 😀

# 215
А знаете ли къде ще бъде този нов магазин, нещо не виждам град 😀

Предполагам става дума за София, не че в другите градове няма бул. България, но мисля че е за София

# 216
  • Асеновград

В София е!
Аз не разбрах сега отпаднаха ли зелените сертификати? Не че ще тръгна както съм болна да обикалям ама за по-нататък. 😅

# 217
В момента за големите магазини и за заведенията сертификатите са по усмотрение на собственика. От 5март отпадат независимо от желанието на собственика. Тази седмица ходих да запазвам маса за 8март и питах сервитьора ще искат ли на 8 март сертификати, бях забравила, че отпадат. Човека вика то от утре вече няма да искаме, но до тогава какво ще стане не знам. Викам му от утре не е ли по усмотрение на собственика, а сервитьора се смее, "госпожо, кой собственик ще каже, че иска сертификат  като отдавна се борят да отпаднат". На 2.03 се предполага, че ще сме до обяд на работа и тогава мисля да обиколя магазините, но за дрехи за мен, за бебешки неща ми е твърде рано. Ако стигна до някой мол може би ще вляза в Хиполенд да разгледам колички. Че в обиколката на малките магазини намерих само на едно място панталон за бременни и за мой ужас беше снежно бял и нямаха други цветове.

# 218
  • Пловдив
В момента за големите магазини и за заведенията сертификатите са по усмотрение на собственика. От 5март отпадат независимо от желанието на собственика. Тази седмица ходих да запазвам маса за 8март и питах сервитьора ще искат ли на 8 март сертификати, бях забравила, че отпадат. Човека вика то от утре вече няма да искаме, но до тогава какво ще стане не знам. Викам му от утре не е ли по усмотрение на собственика, а сервитьора се смее, "госпожо, кой собственик ще каже, че иска сертификат  като отдавна се борят да отпаднат". На 2.03 се предполага, че ще сме до обяд на работа и тогава мисля да обиколя магазините, но за дрехи за мен, за бебешки неща ми е твърде рано. Ако стигна до някой мол може би ще вляза в Хиполенд да разгледам колички. Че в обиколката на малките магазини намерих само на едно място панталон за бременни и за мой ужас беше снежно бял и нямаха други цветове.

Поне за заведенията, мисля, че вече не искат сертификати, ако правилно съм разбрала. Но въпреки това ММ не иска да излизаме, притеснява се за моето състояние и предпочита да сме настрани дистанцирани и отцепени 🙂
Но за магазините го предупредих, че ще има пробег за покупки 😄

# 219
Заведения, големи магазини и дори молове не искат сертификати, мисля, че в България няма собственик, който да е решил друго 😁 по този повод ММ ме покани на среща тази вечер, кино и вечеря 😍 вълнувам се сякаш сме пресни гаджета 😁 приятни са тези малки неща, да разнообразим ежедневието 😇

# 220
  • Велико Търново
Завиждам благородно 😀😀. С ММ снощи спорихме на тази тема, понеже той е ваксиниран, а аз не съм. Казах му че искам да отида до мола (а той е на 5 минути от нас...), и той започна, защо сме се пазили толкова време, за да отида в навалицата. Ама и аз не му останах длъжна, откакто съм забременяла, той излиза с приятели поне 3 пъти, а аз патката у дома си кукам, еми пък няма да стане! SunglassesJoy

Заведения, големи магазини и дори молове не искат сертификати, мисля, че в България няма собственик, който да е решил друго 😁 по този повод ММ ме покани на среща тази вечер, кино и вечеря 😍 вълнувам се сякаш сме пресни гаджета 😁 приятни са тези малки неща, да разнообразим ежедневието 😇

# 221
За повишен пулс и аз приемам 2х1 магнезии, изписан от АГ.За крампите и контракциите - да , също ще е добре ,която има да започне магнезии ако АГ прецени.
Относно болките....с неуспешната Б много ме болеше корема.Първата докторка ,която ме гледа все казваше, че е нормално -да пия но шпа , а болките си продължаваха.Не можех да се забързам да хвана някой автобус например, защото много ме болеше ,но уточнявам , че беше почти постоянно.При сегашния ми лекар като отидох тогава се оказа, че още в 6-7ма седмица съм имала контракции и не е  била нормална тая болка.Така че второ мнение е най - добре.
Сега не ме боли нищо да чукам на дърво.Е да  понякога като кихна ме заболява , понякога като се изправя рязко от клекнало положение....но като цяло в ежедневието нямам болки.
M.Angelova приятна среща ти пожелавам , а на останалите момичета хубав и слънчев уикенд!

# 222
Момичета не се смейте. Наумила съм си да си купувам шунковар. Някоя от вас да има случайно и да изкаже мнение. Харесала съм си този.

# 223
Момичета не се смейте. Наумила съм си да си купувам шунковар. Някоя от вас да има случайно и да изкаже мнение. Харесала съм си този.

Мм си купи преди време, той се занимава. Вкусна става, зависи от подправките

# 224
Аз си правих преди време, но без шунковар и ни хареса. Обаче е голяма играчка докато успеем да го вакуумираме в що годе еднакви пакетчета и после да ги сваря. И затова си мисля, че с това ще ми е по лесно.

Общи условия

Активация на акаунт