АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 6)☀

• 29 859
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Нямам никакво време, едва успявам да сготвя нещо за вечеря да ядат поне ММ и детето. Или караме на готова храна.
Обаче за сметка на това ще ми дадат една хлебопекарна. Някоя от вас ползва ли, има ли препоръки? Чудя се с отложения старт дали ще се получи, все пак маята ще е престояла няколко часа преди да започне същинския процес?

# 226
Нямам никакво време, едва успявам да сготвя нещо за вечеря да ядат поне ММ и детето. Или караме на готова храна.
Обаче за сметка на това ще ми дадат една хлебопекарна. Някоя от вас ползва ли, има ли препоръки? Чудя се с отложения старт дали ще се получи, все пак маята ще е престояла няколко часа преди да започне същинския процес?
Имам хлебопекарна от около 8-9г. Тази ми е третата. Като съм на работа и ми трябва хляб вечерта ползвам отложения старт. Ние рядко ядем хляб, но със сигурност предпочитаме този. Ползвам суха мая на д-р Йоткер, нищо и няма, че е престояла. Ако ползваш отложен старт не слагай яйца, мляко (сухо може) и други бързо развалящи се неща. Аз в зареждам сутринта и я пускам, като се прибера ако не съм объркала сметката на часовете хляба е готов или тъкмо приключва. Всъщност сутрин я дозареждам, вечерта слагам течните съставки във ваничката и пресявам брашното в друга купа, сутринта го сипвам във ваничката и най-отгоре слагам маята. Ако ще ползваш отложен старт поредността е важна иначе не е. Маята винаги трябва да е най-отгоре върху брашното, а солта и захарта под него, да нямат допир с маята.

# 227
  • Асеновград
И аз имам хлебопекарна, но мноого рядко я ползвам, иначе веднъж ползвах отложения старт и стана чудесно хлебче, чак се учудих, хем бях сложила мляко и яйце, но беше хладно в стаята и нямаше проблем за няколко часа.

Аз в Джъмбо не съм ходила сумати време, да се поразгледам да си купя нещичко, сега със сигурност ще ида, както и на кино много ми се ходи, може и ние с мм да идем тези дни, на ресторант също. Не че не съм ходила, в хепи два пъти ме пуснаха без сертификат на моя отговорност, и по моловете и магазините влизам със сертификат на приятелка, като повечето неваксинирани😂. Но не посмях да ида в Джъмбо или на кино с фалшивия сертификат. Затова трябва да наваксаме сега😁😁.

# 228
Неизвестна16, от години ползвам и хляб за последните 5г сигурно два пъти съм купувала.
Аз не ползвам отложен старт. Хляба става за 3ч и 10мин.... и повярвай по-добре е да го ядете на другият ден Wink
Дупето расте Wink . Правя го вечерта и го хапваме на другият ден. Т.е ако го сложиш към 17ч-18 ч ще  е готов 20.30ч 21.30ч.
рецепта:
1/3 кубче мая за хляб
320мл вода
1/2 ч/л захар
олио слагам на око директно от бутилката 2/3 с.л
520гр брашно
по-малко от 1 с.л сол  т.е не е с връх( тук зависи от солта след първият хляб се коригира)

Затоплям половината вода + захарта и 1 с.л брашно, разбърквам. Прибавям маята натрушена.
Покривам да шупне.
В лондричката сипвам останалата вода + олиото + шупналата мая, изсипвам брашното и солта и пускам програмата обикновен хляб -основна, ние го обичаме с коричка, нагласям на най-тъмната.
Продуктите са в тази последователност, течни и после сухи.
Резултата е хляб селски от едно време от фурните на село.
П.С яйца, мляко не слагам -класически селски хляб.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 18:05 от Joy Joy

# 229
И аз имам хлебопекарна, но мноого рядко я ползвам, иначе веднъж ползвах отложения старт и стана чудесно хлебче, чак се учудих, хем бях сложила мляко и яйце, но беше хладно в стаята и нямаше проблем за няколко часа.

Аз в Джъмбо не съм ходила сумати време, да се поразгледам да си купя нещичко, сега със сигурност ще ида, както и на кино много ми се ходи, може и ние с мм да идем тези дни, на ресторант също. Не че не съм ходила, в хепи два пъти ме пуснаха без сертификат на моя отговорност, и по моловете и магазините влизам със сертификат на приятелка, като повечето неваксинирани😂. Но не посмях да ида в Джъмбо или на кино с фалшивия сертификат. Затова трябва да наваксаме сега😁😁.
В Джъмбо ходих последно януари към крав. Магазина ми се стори празен, но не от към хора. Имаше буквално празни щандове. Щандовете по средата бяха по малко, също имаше и такива, които целите бяха пълни с една и съща стока. Много бяха вдигнати и цените. Играчките, който преди бяха по 19-20лв, сега под 25лв нямаше. Аз си купувам цветоулавящи кърпички, преди бяха по 1.99лв, сега ги купих по 2.99лв. Ходих специално да търся игра тип Лего за подарък и нямаха, а преди съм купувала от там, като питах ми казаха, че са свършили и не се знае дали и кога ще има. Преди това бях ходила началото на декември и разликата беше огромна.

# 230
Днес сутринта имах съвсем малко кафяво зацапване, без никакви болки и дискомфорт. Разбира се, паникьосах се и веднага отидох в болницата. Оказа се, че всичко е наред с бебето и ще си имаме момиче. 🌸

# 231
  • София
Ще запиша рецептите, момичета, много благодаря. Обожавам домашно приготвен хляб, но напоследък въобще не ми остава време. Работното ми време свършва в 19ч, докато се прибера и оправя става 19.30, хапваме, малко да видя детето и мъжа и заспивам. Нямам никаква енергия вечер. Но ще пробвам с приготвянето от предния ден.
Предполагам, че и козунаци също се правят в хлебопекарната? Може би като за първа година ще имам истински козунаци 🤣

# 232
Аз често си правя козунак в хлебопекарна, там го и пека. Него го нападат топъл, топъл. Само по Великден ги меся на ръка и ги пека във фурната за да мога да ги оплета.

# 233
Козунака го меся и втасва в хлебопекарната после го оплитам и повторно втасва навън ( никога във включена фурна, защото става като хляб, а не на конци), пека във фурната по тази рецепта ... не става, явно нямаме право да поставяме линкове Sad     Козунак – класическа рецепта на сайта hitrinibg  . com  явно го имат за реклама ще пробвам да скрия линка да видим дали ще гопусне .
За в хлебопекарната правя половин доза. Мазнината я слагам когато пищи хлебопекарната за ядки и семки.
Скрит текст:

https://    сайта е хитринибг.ком на английски    kozunak-klasicheska-retsepta/

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 17:39 от Joy Joy

# 234
  • Пловдив

В Джъмбо ходих последно януари към крав. Магазина ми се стори празен, но не от към хора. Имаше буквално празни щандове. Щандовете по средата бяха по малко, също имаше и такива, които целите бяха пълни с една и съща стока. Много бяха вдигнати и цените. Играчките, който преди бяха по 19-20лв, сега под 25лв нямаше. Аз си купувам цветоулавящи кърпички, преди бяха по 1.99лв, сега ги купих по 2.99лв. Ходих специално да търся игра тип Лего за подарък и нямаха, а преди съм купувала от там, като питах ми казаха, че са свършили и не се знае дали и кога ще има. Преди това бях ходила началото на декември и разликата беше огромна.

За Джъмбо съм с отрицателно мнение. Всички стоки така са наредени, че ако бутнеш нещо, всичко се чупи.ММ оглеждаше стъклени купи и една явно беше пукната, защото като я хвана, му се счупи в ръката. Оказа се, че е скъсал сухожилие. Аз тогава не бях около него, а на друг щанд. Едва ме беше набрал по телефона. Стоеше сам, цялата му ръка беше в кръв, по пода имаше кръв и никой скапан служител не се беше отзовал! Никой! А останалите клиенти го подминаваха. Толкова болно ми стана. На касата ни накараха да платим шибаната купа. Никога няма да стъпя пак там. Отвратително отношение.

# 235
Нямат право да ви карат да плащате стоката, техен проблем е ако не са я застраховали, за съжаление на много места пробват да накарат клиента да покрие щетите, кофти за мъжа ви иначе.

# 236
  • Асеновград
Ужас, много гадно наистина, много съжалявам. Но те наистина ги нареждат като пирамида и някое дете ако вземе нещо отдолу и всичко пада, осбенно внимателна съм около стъклото и порцелана, на мен няколко пъти ми се е случвало покрай Коледа знаете как е в Джъмбо да виждам как хората неволно събарят купчина с чинии или купи и всичко се чупи на малки парченца, но в лудницата никой не забелязва кой е и идват да го чистят и не е санкциониран никой, даже си спомням преди години още като го отвориха, бяхме с вуйна ми и тя така бутна една колона с чинии и всичките се счупиха, но никой не я е накарал да ги плаща, да си ги нареждат по добре.... при вас явно е било очевидно че нещо е станало щом ръката му е била в кръв и са ви казали да я платите, а иначе отношението наистина не е човешко, как може да видиш такова нещо и да не предложиш помощ...разбирам ви и аз да имах такъв спомен нямаше да стъпя повече там най-вероятно.
Но уви обичам Джъмбо, и въпреки че отдавна съм си забранила да купувам прахосъбирачки и малки излишни джунджирии, пак имам какво да купя от там практично, иначе цените наистина много са ги вдигнали..

# 237
  • Пловдив
Ужас, много гадно наистина, много съжалявам. Но те наистина ги нареждат като пирамида и някое дете ако вземе нещо отдолу и всичко пада, осбенно внимателна съм около стъклото и порцелана, на мен няколко пъти ми се е случвало покрай Коледа знаете как е в Джъмбо да виждам как хората неволно събарят купчина с чинии или купи и всичко се чупи на малки парченца, но в лудницата никой не забелязва кой е и идват да го чистят и не е санкциониран никой, даже си спомням преди години още като го отвориха, бяхме с вуйна ми и тя така бутна една колона с чинии и всичките се счупиха, но никой не я е накарал да ги плаща, да си ги нареждат по добре.... при вас явно е било очевидно че нещо е станало щом ръката му е била в кръв и са ви казали да я платите, а иначе отношението наистина не е човешко, как може да видиш такова нещо и да не предложиш помощ...разбирам ви и аз да имах такъв спомен нямаше да стъпя повече там най-вероятно.
Но уви обичам Джъмбо, и въпреки че отдавна съм си забранила да купувам прахосъбирачки и малки излишни джунджирии, пак имам какво да купя от там практично, иначе цените наистина много са ги вдигнали..

Аз казах, че счупихме купата на касата, като исках да питам да приложат първа помощ, да го превържат ММ, да насоча вниманието им към него. Касиерката вдигна рамене, и каза, че трябва да платим купата. Решихме да не се занимаваме с този магазин повече.. и го правим.
Вече успешно трета година.

Извинявам се, че разводних темата.

# 238
Здравейте,
От вчера и аз съм с Ковид. Около 24 часа бях с температура до около 38 градуса и страхотно потене. Пих парацетамол. Днес не вдигам температура, но почна да ме дразни гърлото / да уточня, че нямам никама хрема засега / и се опитвам да покашлям от време на време.
За тези, които са изкарали Ковид наскоро, моля да напишете какви лекарства Ви бяха предписани от лекарите ви, за колко време отминаха симптомите и ако имате други деца- дали те и мъжете ви се заразиха в последствие?

# 239
Здравейте,
От вчера и аз съм с Ковид. Около 24 часа бях с температура до около 38 градуса и страхотно потене. Пих парацетамол. Днес не вдигам температура, но почна да ме дразни гърлото / да уточня, че нямам никама хрема засега / и се опитвам да покашлям от време на време.
За тези, които са изкарали Ковид наскоро, моля да напишете какви лекарства Ви бяха предписани от лекарите ви, за колко време отминаха симптомите и ако имате други деца- дали те и мъжете ви се заразиха в последствие?
Започнете авирон рапид.

Общи условия

Активация на акаунт