АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 6)☀

• 29 864
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не би трябвало

# 256
Благодаря сърдечно на всички за отговорите. Свързах се с личната лекарка и ми изписа почти същите лекарства! Надявам се да мине бързо и това 🙏🙏🙏

# 257
Дифузерите не са препоръчителни за всички. Моето дете е с бронхиална астма с алергичен произход и от дифузера започва да кашля още по-зле. Иначе аз си го пускам от време на време, освежава ми приятно въздуха. Но моето обонание е много обострено и понякога 2-3 капки ми идват в повече и ме боли главата после.

# 258
Дифузерите не са препоръчителни за всички. Моето дете е с бронхиална астма с алергичен произход и от дифузера започва да кашля още по-зле. Иначе аз си го пускам от време на време, освежава ми приятно въздуха. Но моето обонание е много обострено и понякога 2-3 капки ми идват в повече и ме боли главата после.
Така е. За главоболието много зависи от маслото. Аз например лавандула мога да сложа повече капки и нямам проблем, но има такива, от който и 1 капка ми е много. Но в момента не ги и ползвам. През бременността маслата не са препоръчителни първите 3м. Преди това ги ползвах рядко защото малката беше бебе, пусках в стаята на баткото като го усетя, че се разболява или е неспокоен през ноща. От 2г основно използвам лавандула най-вече, а и съм и луд фен.

# 259
  • София
А някой ина ли опит с пречиствател за въздух? Заслужава ли си?

# 260
В джъмбо искат ли сертификат в момента?

Не, не искаха ние като бяхме преди няколко дена.

# 261
Ползваме Пумикорт готов на инхалер за голямото дете, иначе поръчвам от група във фб Поръчки от Одрин, но мисля, че вече се намира по аптеките в бг.
Прикачам снимка на инхалера, но той е за над 6г

# 262
Благодаря! Бяхме и не искаха Simple Smile

# 263
А някой ина ли опит с пречиствател за въздух? Заслужава ли си?

Ние имаме пречиствател.
Като отворя прозореца да проветрявам през по-голяма част от годината (особено сега) полудява и вдига стойностите за запрашеност, отделно като се готви влиза в режим на по-усилена работа.

# 264
  • София
Какъв ти е? Какво е важно да се гледа в пречиствателите?

# 265
И аз съм в процес на избор, но искам да е комбиниран пречиствател  + влагоабсорбатор (че с тая влага във Варна) . Иначе сега имам AirFree, взех го специално заради една упорита кашлица на сина ми, спря да кашля. Никога не го изключвам.

# 266
  • Асеновград
Аз определено ще взема овлажнител за въздух, ние имаме но е много малък, и парата изобщо не е достатъчна за да овлажни въздуха в стаята а климатиците не ги изключваме и много ни се запушва носа и усещам как ми се изсушава всичко, а и нашия е смного малък резервоар, трябва да го пълня на всеки 7-8часа. Харесала съм един детски се води като мече е, от ушите му излиза парата, може да се настройва колко пара да излиза и има мнооого голям резервоар за вода 5литра! Докато повечето събират 300-500мл и не са много мощни, не мисля че този който имаме ще ни свърши работа, той е по-скоро да си сложиш ароматно масло и да ти ароматизира въздуха в стаята.

Аз сега знаете ли за какво се притесних, като кашлям да не би да си докарам някакви контракции?? Като легна и повече кашлям, но вечер е неизбежно.. също така вчера вечерта имах в просъница една силна болка ниско долу в дясно, в яйчникя сякаш, но мина за минута-две, беше докато се обръщах в леглото, но и днес при по-резки движения ме заболя за кратко там, предполагам че е някакво разпъване или не знам..🤷🏻♀

# 267
Yana.GG тези, които са по 300-500мл не са овлажнители, а дифузери. Те не увеличават влагата в помещението, въпреки, че пише, че уж я увеличават. Имам 3 такива и този в спалнята ми е точно да влагомер и независимо дали работи или не показанията му не мърдат.
При нас проблема е точно обратен от 2г сме с влагоабсорбатора, защото има голяма влага.

# 268
  • Пловдив
Относно овлажнители- ние още щом се нанесохме в новия апартамент, си купихме един, защото се отопляваме само с климатици. Много ни пресъхваше гърлото и това водеше до кашлица. Може би го имаме вече година. На зелените китки в стаята се отразява чудесно 🙂
Сега още обмисляме дали ще е добра идея да го преместим в спалнята (където първо мислим да спи бебчето)

# 269
Аз определено ще взема овлажнител за въздух, ние имаме но е много малък, и парата изобщо не е достатъчна за да овлажни въздуха в стаята а климатиците не ги изключваме и много ни се запушва носа и усещам как ми се изсушава всичко, а и нашия е смного малък резервоар, трябва да го пълня на всеки 7-8часа. Харесала съм един детски се води като мече е, от ушите му излиза парата, може да се настройва колко пара да излиза и има мнооого голям резервоар за вода 5литра! Докато повечето събират 300-500мл и не са много мощни, не мисля че този който имаме ще ни свърши работа, той е по-скоро да си сложиш ароматно масло и да ти ароматизира въздуха в стаята.

Аз сега знаете ли за какво се притесних, като кашлям да не би да си докарам някакви контракции?? Като легна и повече кашлям, но вечер е неизбежно.. също така вчера вечерта имах в просъница една силна болка ниско долу в дясно, в яйчникя сякаш, но мина за минута-две, беше докато се обръщах в леглото, но и днес при по-резки движения ме заболя за кратко там, предполагам че е някакво разпъване или не знам..🤷🏻♀

При кашлица в трети месец ( тогава пък въобще нищо не можеше да се пие) в аптеката за суха кашлица ми препоръчаха Исла. Преди лягане смучех едно ( залепяше се горе не небцето и бавно се разтапяше) и ми успокои кашлицата за за 2-3 вечери. През деня също смучех, но пак така при криза.... въпреки, че е билково и препоръчано за безобидно мен ме беше страх да приемам каквото и да е в трети месец и не съм прекалявала, но ми помогна.

Общи условия

Активация на акаунт