АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 6)☀

• 29 358
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Момичета аз днес бях на преглед, всичко е наред, момъка си расте! ☺ Плацентата ми била висока предна, шийката ми измери първо с ехографа 3-4 см каза че е, била супер. 137 е пулса, 250гр тежи вече😳. Този път спеше и беше спокоен прегледа, пусна ми пулса да чуя. Имам и снимка как спи с ръчичка до лицето, много миличко ми стана. Казах и за кашлицата и че се притеснявам от контракции, тя каза че всичко е наред и ако не усещам стягания на корема значи няма проблем, и да си пия магнезия и това е. ☺
В коя седмица си? Че тези грамажи немога да ги схвана. Ние в 16сед+3дни бяхме 200 грама,сега в петък съм на преглед и ще видим колко сме станали. Нашия пулс варива всеки път,но повече от 150 последните пъти не сме надвишавали.(варива от 137 до 147)

# 631
  • Варна
Момичета, как бихте разчели такива резултати ?

Тегло (кг.): 78.000, Дата УЗ преглед: 16.02.2022, Тип бременност: SingTe, CRL (мм): 6200, Nuchal Translucency (мм): 0.80
КОСТИЦИ на носа: Present
СЕРУМ за БХС (11-14 г.с.) под 35 год., 0.5 мл, Качество: Качествен, Взет на: 16.02.2022

дородов БИОХИМИЧЕН СКРИНИНГ

БХС 11-20 седмица

Выраст към термин *   31.5   години
* Гестационна възраст *   12.4   СеДМИЦИ.ДНИ
* Метод на определяне на гестационната выраст *   CRL   
БУС 11-14 седмица      
* РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *      
ВДШИЯТ КОМБИНИРАН РИСК за болест на ДАУН е   1 от 1545   бременни   1)
ВДШИЯТ риск за болест на ЕДУАРДС е   1 от 3372   бременни
адшият РИСК за бопест на ПАПУ е   1 от 6404   бременни
   ВДШИЯТ РИСК за    на ТЪРНЕР е   1 от 100000 бременни

# 632

Тегло (кг.): 78.000, Дата УЗ преглед: 16.02.2022, Тип бременност: SingTe, CRL (мм): 6200, Nuchal Translucency (мм): 0.80
СЕРУМ за БХС (11-14 г.с.) под 35 год., 0.5 мл, Качество: Качествен, Взет на: 16.02.2022

БХС 11-20 седмица

БУС 11-14 седмица      

Според мен си е добре резултатът ти. Къде го прави скрининга?

# 633
Момичета, идвам да се оплача, малко съм притеснена. Трети ден под периодично имам леки боцкания в срамната кост, доста ниско. Случвало ли ви се е, нормално ли е (питам мамите с предходни бременностти), да отивам ли на спешно да ме прегледат?

# 634
  • Варна
Правих го в МД - Варна.

БХС 11-20 седмица

БУС 11-14 седмица      

Според мен си е добре резултатът ти. Къде го прави скрининга?

# 635
Момичета, идвам да се оплача, малко съм притеснена. Трети ден под периодично имам леки боцкания в срамната кост, доста ниско. Случвало ли ви се е, нормално ли е (питам мамите с предходни бременностти), да отивам ли на спешно да ме прегледат?
Аз в последните дни (днес не се сещам да съм имала) имах пробождания през срамната кост към влагалището или в самото влагалище, поне така ги чувствам аз, но е моментна болка. Имала съм ги и предните бременности и докторката беше казала, че е нормално и не им обръщам особенно внимание.
Но за твое успокоение можеш да отидеш да те прегледат вместо да се чудиш дали е нормално или нещо не е наред.

# 636
Аз в последните дни (днес не се сещам да съм имала) имах пробождания през срамната кост към влагалището или в самото влагалище, поне така ги чувствам аз, но е моментна болка. Имала съм ги и предните бременности и докторката беше казала, че е нормално и не им обръщам особенно внимание.
Но за твое успокоение можеш да отидеш да те прегледат вместо да се чудиш дали е нормално или нещо не е наред.

Да, точно както ти ги описваш. В срамната кост и във влагалището, моментни. Май ще се ходи на преглед. 😅

# 637
Имам разни боцкания и аз понякога.Предималко пък жестоко ми се схвана корема с болка като крампа в прасеца , но в корема и ако се опитам да се изкашлям боли.ако не правя нищо - не боли .Не е контракция това , нали? Аз го отдавам на разтягането на матката или поне се надявам.
И аз се чудя за дрехите за изписването , но ще е с дълъг ръкав със сигурност .А задължително ли ги овиват в пеленката , ако е топло и пелената ми е по - дебела може линдс го дадат на таткото само по дрешки ?

# 638
И аз имам моментни боцкания във влагалището или ниско в корема, но са толкова леки, че изобщо не ги отразявам. Снощи мисля, че бебка се беше настанила в дясно, беше леко по-подут и твърд корема ми там, цяла нощ на дясно не ми беше комфортно да се обърна.

# 639
  • София
Имам си и аз болки и бодежи. Понякога са доста ниско.
Аз съм на преглед в петък и нямам търпение. Ще искам да ми пусне и микробиология, че съм с бяло течение и съм почти сигурна, че е някоя кандида. Няма отърване.

# 640
  • Велико Търново
Аз от няколко дена съм с една тежест и подуване, все едно корема ми се опитва да се разшири Grinning нз как по друг начин да го опиша Joy

# 641
Аз от няколко дена съм с една тежест и подуване, все едно корема ми се опитва да се разшири Grinning нз как по друг начин да го опиша Joy
Има ли и трудно дишане и опъване ... Grinning все едно ще се пръсне.
Аз съм по същия начин, по няколко дни. После минава и после пак, много е некомфортно.

# 642
  • София
Трети или четвърти път сънувам, че раждам секцио. Не знам дали имам пророчески сънища, но много ме е шубе 🤣

# 643
  • Велико Търново
Дишам трудно когато си хапна Joy обмислям да започна да ям често , но по малко, че иначе вечер съм като глътнала топка, а сутрин се чувствам добре Grinning

Има ли и трудно дишане и опъване ... Grinning все едно ще се пръсне.
Аз съм по същия начин, по няколко дни. После минава и после пак, много е некомфортно.

# 644
  • София
Няма да споменавам имена, че изчетох сто страници и забравих вече кой, какво е писал 😬

Аз съм утре на преглед.

За сутиените за кърмене аз си взех от Лидл и бях доволна, карах или със спортен сутиен или със сутиен за кърмене, дори и вкъщи, защото подплънките трябва да се закрепят някъде, аз имах доста голяма нужда от тях.

Ваната със стойка за мен е задължителна, на нас ни подариха една доста скъпа над 100 лева беше ваната със стойката и беше много стабилна, къпехме каката директно в стаята и подкрепям мнението за подложката за къпане на севи бейби, задължително ще си взема пак. След 2 години минахме на една обикновена Ваничка от джъмбо и се мие в нея.

За дрешки на мен педиатъра ми каза обличаш както ти си облечена + 1 пласт. Например боди с къс ръкав, ританки и пласта отгоре би ми бил тънка пелена, зависи от времето.

Ремонт ще правим навсякъде, на мен днес ми беше първия ден в който се чувствам, като човек и изчистих навсякъде, че каката има рд в сряда. Детската стая ще я направя с ъглови легла, но бебка ще спи при нас в сгъваема кошара може би до годинка поне.

Нищо не съм купувала, нито гледала. С каката ми бяха дали дрешки, е само дето ги взех, всичко си накупих и естествено моите дрешки ми харесваха повече съответно само тях обличах и другите ги върнах, сега ако наистина е пак момиче ще вадя дрешките от голямата и ще купя мъничко неща (надявам се).

Общи условия

Активация на акаунт