АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 6)☀

• 29 368
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Асеновград
Момичетата които изкараха Ковид, по колко дни ви държа вас? За гърло тантум верде спрей ли ползвахте? На мен вечер ми е най-зле, запушен нос и раздразнено гърло, не мога да дишам по цяла нощ, пръскам си морска вода в носа.. обадих се на АГ тя ми каза да си направя първо тест за ковид и тогава да и звънна.. а аз знам че задължително ще ми изпише антибиотик ако е положителен.. а с една хрема и гърлобол не мисля че съм за антибиотик, а и ако е положителен и мм ще трябва да е под карантина, а аз вече съм в почивка от днес, няма да работя повече и няма да излизам сега няколко дни така или иначе.

# 106
  • Велико Търново
И аз първоначално си викам, че ще е това, но после се притедних да не са контракции, че за 5-10 минути и ме отпусна.

Момичета, вчера вечерта и сега пак усещам корема си доста подут. Не ми се ходи до тоалетна, не съм преяла, дори усещам глад, ама ако ям нз дали ще има къде да го побера, така ми се е подул. Други с такова чувство има ли или да се притеснявам.
Това са газове, аз се подувам така понякога и дори е имало случаи си лягам гладна, защото не мога да хапна нищо. Еспумизан е спасението 😊

# 107
Цопвам и аз в новата тема:))). От днес 99% сигурно е, че ще бъда мъжка майка. Много ясно се видя видя на екрана каквото трябваше.
Аз така се бях нагласила за момиче, че още съм като ударена. 185 грама за сега тежи малкия герой
Ако може и мен да ме запишете на първата страница с термин 2. 08. С момченце.Blue Heart

И моя термин е за 02.08, имах леееекичка подсъзнателна нагласа за второ момченце, но вчера на ФМ категорично се показа 182 грамова госпожица. Всички около мен полудяха от кеф, надявам се да е здравичка и да мине всичко леко. Радвам се и смятам, че лесно ще се наглася към розовото 💕🎀
Моля да ме отбележите и мен Blush

# 108
При мен беше около седмица, но симптомите бяха на приливи, първи ден температура до 38 и суха кашлица. После 2 дни кашлица, лека. На 4тия ден ми се запуши носа, 2 дни нямах вкус и обоняние, но носа ми беше запушен без сополи. Мен ме лекува ЛЛ по телефона без антибиотик, от първия ден пих Авирон Рапид по схема, за гърлото смуках Исла Мус, а за носа Синулан Форте. Всички са на билкова основа и разрешени за бременни. Бързо оздравяване 🍀
Момичетата които изкараха Ковид, по колко дни ви държа вас? За гърло тантум верде спрей ли ползвахте? На мен вечер ми е най-зле, запушен нос и раздразнено гърло, не мога да дишам по цяла нощ, пръскам си морска вода в носа.. обадих се на АГ тя ми каза да си направя първо тест за ковид и тогава да и звънна.. а аз знам че задължително ще ми изпише антибиотик ако е положителен.. а с една хрема и гърлобол не мисля че съм за антибиотик, а и ако е положителен и мм ще трябва да е под карантина, а аз вече съм в почивка от днес, няма да работя повече и няма да излизам сега няколко дни така или иначе.

# 109
  • София
При мен няма нищо ново, но ви чета Simple Smile
Аз съм щастлива, че съм си вкъщи, защото съм толкова мързелива, отпаднала и тн, че нз как щях да изкарам на работа.

Аз ще раждам в МД София при Дяволов, както и първия път.

С този ковид съм щастлива, че ще раждам лятото, в момента ако родиш и си с + тест, две седмици седиш изолирана и не си виждаш бебето, което за мен е много гадно Sad

Аз не чета нищо, с първото четох, гледах, за мен всяко дете си е индивидуално и има много малко съвети, които са полезни за всички, общо взето трябва да се водиш по детето и толкоз. Каката като беше бебе мерих температура в стаята, влажност и всякакви други глупости, които ми се виждат честно казано много излишни.

Аз трябва също да си запазя час за втора фм на 9ти март каката има рд и тогава съм и на преглед.

Моя доктор ми изписа акард 150мг, което е кръворазреждащо профилактично, заради ковид, на някой изписвали ли са му? Иначе пия но-шпа заради контракции, биозин мама, защото малката боледува често и обикновено и аз с нея и фолиевата киселина.

# 110
Казахме на бъдещата кака за бебето. Тя е във възторг 🥰 от няколко дни идва само пипа ми корема, иска да ми го маже с крем. Простига по около 30 пъти на ден да ми каже да не лежа на страна, че ще смачкам бебето, да си махна ръката от корема, че на бебето му тежи. Вече си прерови играчките и отдели, кои са бебешки (за годинка+ но няма значение). Щяла да учи бебето на карате и на гимнастика. Заяви на баща си, че трябва да купи на бебето  ново легло. По- добре ще е да спи при нас, за да не я буди, ама и да я събуди после ще си заспи пак. И разнася разни плюшки завити в шал и ѝм пее Нани на. Забавно е определено.
Иначе при мен всичко е без развитие. Спрях Утрогестана, кафеникаво зацпване си има по цял ден. Писна ми вече 😔 много е дразнещо. А малката си е в нас, че групата им е под карантина, но тя не е, защото беше болна миналата седмица и ми спира тока. 😁

# 111
Аз също съм болна от два дни,уж не е ковид ама то знаеш ли вече...
С кашлица и запушен нос съм,АГ ми изписа сироп и капки за нос..Днес мисля,че е по добре работата,но Доста се притеснявам дали всичко ще е окей с бебето с тези лекарства..Много е неприятно сега в тези студени месеци особено има доста вируси  и чакам с нетърпение да се стопли и да се приключи тази сага..
бързо оздравяване на болните Simple Smile

# 112
  • Пловдив
Аз ходя още на работа, дала съм си срок до 15-и април, не повече (стига да се чувствам добре).
Някак си още не искам да се затварям вкъщи. Дебна да стане по-топличко, за да мога и да си правя разходки.

# 113
  • София
И аз си работя още, не ми се затваря. Като се знам, ще кача пак 30 кила, ако спра да работя от толкова рано. Joy
Детето цъфна с настинка - кашлица и сополи. А го хвалех колко рядко боледува.

# 114
И аз ходя на работа още и не мисля засега да оставам вкъщи. Не ми се седи пак вкъщи. Надявам се поне до май-юни да съм на работа. Имам много отпуска и ако е възможно мисля изобщо да не излизам болничен. Това са ми плановете, а какво ще стане е друг въпрос.
Пия си относително редовно Биозин мама и в момента пия само това. Все се каня да си взема и витамин С+Д на работа, че вкъщи не се сещам да го пия, но го забравям. Имам колега, който пие хапчета на обяд и като го видя се сещам и аз да пия.

# 115
Аз пиех акард след трансфера, но ми го спряха може ми 9-10 гс.
Ще изчакам да мине ФМ в понеделник и мисля да си запиша час при кардиолог, за един рутинен преглед, че по време на пункцията бях с много завишени д-димери. Четох, че по време на бременност са си по принцип високи стойности, но да се консултирам със специалист е по-добре, от колкото да гадая.
При мен няма нищо ново, но ви чета Simple Smile
Аз съм щастлива, че съм си вкъщи, защото съм толкова мързелива, отпаднала и тн, че нз как щях да изкарам на работа.

Аз ще раждам в МД София при Дяволов, както и първия път.

С този ковид съм щастлива, че ще раждам лятото, в момента ако родиш и си с + тест, две седмици седиш изолирана и не си виждаш бебето, което за мен е много гадно Sad

Аз не чета нищо, с първото четох, гледах, за мен всяко дете си е индивидуално и има много малко съвети, които са полезни за всички, общо взето трябва да се водиш по детето и толкоз. Каката като беше бебе мерих температура в стаята, влажност и всякакви други глупости, които ми се виждат честно казано много излишни.

Аз трябва също да си запазя час за втора фм на 9ти март каката има рд и тогава съм и на преглед.

Моя доктор ми изписа акард 150мг, което е кръворазреждащо профилактично, заради ковид, на някой изписвали ли са му? Иначе пия но-шпа заради контракции, биозин мама, защото малката боледува често и обикновено и аз с нея и фолиевата киселина.

# 116
Аз ходя още на работа, дала съм си срок до 15-и април, не повече (стига да се чувствам добре).
Някак си още не искам да се затварям вкъщи. Дебна да стане по-топличко, за да мога и да си правя разходки.

Аз си дадох срок до 20-ти юни Grinning
А всеки ден е едно голямо постижение, че съм станала и отишла.
С майчински 9 месеца, искам и до юли да стоя, но физически е убийствено 14 часа, и ставане в 4 сутринта Tired Face

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 12:41 от Magic1720

# 117
Малко се стреснах днес…имах някакви леки бодежи ниско в корема и към единия яйчник. При вас има ли нещо такова?

# 118
Връщам се от преглед. За сега са наред моите близнаци. Водите са им добре.

Много странно до преди месец при мен десният близнак отговаряше на седмицата която е, а левият избързваше. Т.е десният бе по-малък с  3-4 дни.
Днес съм 17+0
На предният преглед и днес левият пък е по-малък а десният е по-голям...
 Днес левият отговаря на 17.+4 , 153 уд/мин
 Десният отговаря на 18+2 , 145 уд/мин

Може ли някак си докато растат да са минали единият по-вляво, другият по-вдясно т.е да са си разменили местото...?
Шийката ми е 46.1мм и Док. каза, че на този етап от серклаж не се нуждая.
Плацентите се оформят в задната стена, допират се.
Май ще съм мъжка майка... Дай Боже да са живи и здрави!

# 119
Здравейте, момичета! Благодаря за новата тема!
Първото си дете го родих в Окръжна болница Варна, засега мисля пак там да раждам.
Днес ми излязоха резултатите от пренаталният тест и всичко е наред с бебето.
Потвърди се и полът, който и АГ ми каза и ще си имаме момиченце, може да ме запишете в началото на темата.
За витамините на мен ми изписаха Prenatal+DHA и магнезий с б - комплекс.
Отделно за щитовидната жлеза пия пропицил, миналата седмица по 1 таблетка, а от тази по половин таблетка, на две седмици пускам хормони и според резултатите ми определят дали ще има терапия.
Пожелавам на болните  бързо оздравяване и здрави бебчета до финал!🍀

Общи условия

Активация на акаунт