АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 6)☀

• 29 388
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
43мм ми беше шийката на прегледа на 14.02. Аз се изнендах, че вече ми я мерят. Не съм търсила инфо колко трябва да е, за да не изплескам още толкова 😁

# 151
  • Варна
На мен не са ми я мерили досега - вагинално ли го правят? Хм, дали трябва да попитам следващия път?

# 152
  • София
На мен не са ми я мерили досега - вагинално ли го правят? Хм, дали трябва да попитам следващия път?

Може и да са ти я мерили просто да не ти казват нищо, моя ми казва само ако нещо не е наред 🤷‍♀️🤣

# 153
  • София
Да и аз това казах, тя даже не искаше другаде да ходи, а този лекар е от града, в малък град сме, казах и отивай в Селената поне апаратурата там няма как да сбърка винаги има дежурен лекар. Дано всичко да е наред. Но странно ми се вижда от 2-3 седмици да не е имала кръвотечение или болки. А и тя е на циклогест и дуфастон но то ако има нещо лекарствата нямаше да го спрат..
Моя приятелка беше така в смисъл даже без кървене и болки,две седмици с мъртъв плод. Циклогеста е доста силен и прочистен прогестерон,в момента един от най-добрите продукти на пазара. Дозата и от 800 миг никак не е малка равнява се на 8хапчета утрогестан,аз бвх с такава доза след инвитрото. Задължително второ мнение.
Да попитам и аз моята дружка по душа е бремена в Германия. По ехограф онзи ден бе в 8семд 3дни,ембриона бе 14мм и няма пулсации. Казали и да отиде утре да видят за пулс че има шанс. Във вторник вечерта прокърви много малко отиди в спешното. Няма отлепяне и ембриона е там измерен е по-малък с 2 милиметра,което е нормално всеки лекар различно мери но пак няма пулс. Не са изписали нищо не кърви вече. Дали има шанс да се чуе пулс? Утре е на лекар и ще е в 9 седм и 2дни,казали има надежда

Не ми звучи добре в 9г.с.да няма пулс Sad При мен се получи същата ситуация предходния път,не се улови пулс в 7ма седмица, изчакахме до 9та,но така и не се появи и ми направиха кюртаж.
Дано при твоята приятелка има положително развитие,но не ми се вярва,за съжаление.

# 154
  • Варна

Може и да са ти я мерили просто да не ти казват нищо, моя ми казва само ако нещо не е наред 🤷♀🤣

Може да Grinning ако от ехографа се вижда, може и да са гледали, да … то сякаш не казват много неща, ако всичко е наред

# 155
Те да не са англичани, в кръга на шегата разбира се Grinning
Аз намерих случайно документ от последния ми преглед в приложението, в което ми качиха снимките. От там разбрах, че плацентата ми се е изместила и вече е отпред. Не сметнаха за нужно дори това да кажат. Сега да го мисля до 14ти март.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 21:31 от Magic1720

# 156
Аз не съм сигурна дали са ми мерили шийката , но последния път на ЖК , когато давах кръв ,урина , микробиол и цитонамазка,доктора каза на акушерката"само искам да видя шийката като приключиш" ,та може и нещо да е мерил .Аз с тая маска надолу не виждам мн мн какво става 😀
За приятелката : при предната к
Ми бременност имаше пулс 60 удара в минута в 7ма седмица , по размери отговаряше на 6 + нещо , започнах лекарства а у и след седмица и половина ми казаха  ,че няма да я бъде и, че е спрял пулса.Не прокървих сама дори като спрях утрогестана 3х2 цели три дена до аборта.Така че всичко е възможно ,но дано е грешка.
За тсх - преди бременността не съм знаела да имам проблем.На първия месец тсх беше 2
88 , започнах еуторокс 25мкг , на втория месец беше паднало на 2.21 и сега пак се е качило на 2.82.АГ ме посъветва да говоря с ендокринолог , а той от своя страна ми вдигна дозата ма 50 и каза преглед след 45 ден.
Браво на всички с добри новини, радвам се за вас ! Още нещо щях да пиша   ама после ще допълня , ч3 забравих Simple Smile

# 157
  • Асеновград
Яни, ако е била при Кълев или Червенков й кажи да ходи на второ мнение при читав лекар. Тия двамата и трепането им е малко.... чак подпалих..
Даа при Кълев точно.. тя имаше час за Ставрев ама към средата на март, месец и половина чакала за час, днес след работа каза че ще иде в Селената, но не ми е писала още какво е станало.. дано да е объркал нещо лекаря..

# 158
На мен задължително ми следят шийката, защото съм с конизация, т.е. скъсена е оперативно. Но пък не помня, колко беше последния път. Не чета и колко трябва да бъде, за да не се притеснявам. Знам само, че ще раждам преди термин със сигурност, защото няма да издържи докрай. Може и да полежа за задържане, ама здраве да е да там да стигна. Близнаците също са предпоставка за по-рано раждане Wink Все екстри, но всичко ще мине ❤️
Със сигурност, ако има проблем не трябва да се ходи дълго. На мен все още не са ми казали, че е проблемна. Аз излизам всеки ден, но гледам да обикаля блока за 15-20 Мин, да взема въздух и се прибирам.

# 159
  • София
Aз не рaзбрaх кaк cе мери. Вaгинлно c нещо или нa ехогрaфa някaк? Може дa е тъп въпроca, но зa пръв път чувaм, че трябвa дa cе мери и дa cе cледи. При мен в нито един документ не пише рaзмер зa товa. Дaли не трябвa дa питaм AГ нa cледвaщия преглед?

# 160
Ами на мен и вагинално я гледат и през корема. Но както казах, при мен това си е проблем е я следят отвсякъде.
По принцип се следи на по-късен етап. Колкото повече се скъсява, толкова наближава раждането.

# 161
Тъй като имам лош опит с първата бременост, ще споделя да следите и вие.
Тогава АГ изобщо не ми я следи и случайно в 7ми месец на последната ФМ ме прегледаха с вагинален и се установи, че е само 1см. Яко лежане до края и успях да родя в края на 37г.с.
Сега я следя, ще правя и превантивен серклаж. Бях на преглед само за нейното състояние. Та предвид стария ми опит сега съм на тръни дали няма пак да се скъси. Сега е 3.5см, казват че е ОК.

# 162
  • Велико Търново
Мисля, че всеки доктор различно. В Търново ме гледаха с разширител, а Плевен, предполагам че така се гледа за разкритие (извинявам се за цветущото обяснение, но ме гледа като си пъхна пръстите).

[/b]
Aз не рaзбрaх кaк cе мери. Вaгинлно c нещо или нa ехогрaфa някaк? Може дa е тъп въпроca, но зa пръв път чувaм, че трябвa дa cе мери и дa cе cледи. При мен в нито един документ не пише рaзмер зa товa. Дaли не трябвa дa питaм AГ нa cледвaщия преглед?

# 163
  • Асеновград
И на мен не са ми мерили шийката, знам че е в по късен етап, но който си е имал проблеми явно се следи от по-рано.

Ъпдейт с моята приятелка, потвърдили са и че не се развива бебето и няма пулс, ще трябва да се махне, с кюртаж, а лекарката е била потресена от този лекар как 4 седмици не е забелязал че не се развива бебето и можело да и се размине с медикаментозен аборт.. много ми е тъпо за нея, но съм сигурна че скоро ще се радва пак на двете чертички и ще си имат здраво бебче.

# 164
Яни, много съжалявам за приятелката ти. Просто съвет за друг път - да не стъпва при тези двамата мошенници!!!
Изпатих си и аз от тоя.
Отидох с кървене при него, а той след преглед ми каза само, че е рано и не се вижда нищо и да отида пак след седмица. Питах го дали няма да ми изпише нещо да пия или прогестерон най-малкото - не, даже ми се смееше. На другия ден отидох при Червенков и ми каза само "ми няма нищо, а трябва да има ембрион. Ако искаш ела утре в болницата за кюретаж".... пълни идиоти.

Общи условия

Активация на акаунт