АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 6)☀

• 29 862
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Авирон, Парацетамол, Витамин Ц, Биозин мама, за гърлото може Тантум верде и Прополки, аз имах и силни мускулни болки за 2 дни, после всичко отмина. Мм и двете деца бяха болни също, малкото мина с хрема само, но каката беше реално с Ларингит, инхалирахме Пулмикорт при нея. Мм беше най-зле, Пи АБ някакъв

# 241
  • София
Къде намерихтв пулмикорт? Баткото ми е болен, неговите настинки винаги минават в ларингит и ми се иска да съм подготвена.

# 242
  • Велико Търново
Момичета, откакто съм се събудила в 7 часа, имам едни леки така да ги нарека сръгвания в дясно на едно и също място, около яйчника. По скоро ме притеснява че са през около минута- две, и не минават на която и страна да застана. Случвало ли ви се е. Ще пия един магнерот и ако продължи ще се обадя на АГ.

# 243
Къде намерихтв пулмикорт? Баткото ми е болен, неговите настинки винаги минават в ларингит и ми се иска да съм подготвена.

От Турция взима етърва ми, тъй като и племенника прави постоянно спазми. Или от Сърбия познат носи.
Има групи за стоки от Турция, потърси там, ако ли не някой ще ти изпрати.

# 244
  • Асеновград
И аз май съм с Ковид, то си го усещаш че не е просто настинка, никога през живота ми не съм имала такава дълга настинка😄 Гърлото вече не ме боли като в началото, но си кашлям от време на време и съм хремава, носа ми е полузапушен, тече постоянно, и вечер не мога да спя много. През деня ми е добре горе-долу. Само да минава по-бързо. Засега никой покрай мен не се е заразил. Аз на АГ не казах че съм с положителен тест, защото щеше веднага да ми изпише антибиотик, а не се чувствам като за антибиотик. Иначе ми изписа за гърлото и кашлицата Лихенсед сироп, тантум верде спрей, и аз допълнително си взех исла мус за смучене. За нос тя ми каза Назик кидс, но аз вече си нях взела Синулан форте, и той става за бременни, но е адски силен и много парят като си пръсна много са ментво люти, почти не съм ги ползвала..😄 и Коризалия ми изписа също, и това взимам.

# 245
  • Пловдив
Аз като вдигнах Т писах на доктора и той ми звънна.Каза само парацетамол, до 4 на 24ч.Вит Ц и Авирон нищо не правели.Майка ми каза да си намажа стъпалата с мед, да сложа найлончета и отгоре чорапи.Направих го и не знам дали от това спадна.Моето беше само за една вечер.На другия ден нищо ми нямаше.От 3-4 дни съм без никакъв вкус, носа ми беше запушен но не течеше.Сега.се отпуши, но вкуса го няма.ММ като беше болен много зор видя с гърлото, Ангал за смучене му помогна, но май за нас не е подходящ.
Да минава бързо и без зор! 🍀

# 246
  • Пловдив
Относно белега - раждах в държавна болница, имам си белег,.Нямам идея как е в частната болница,..Аз съм на преглед на 1.Дано скоро разбера пола. А вас пъпа болял ли ви е?Онзи ден ме болеше,но четох,че уж е нормално

# 247
Yana.GG можеш да правиш инхалации за хремата. Във 1 чаша вряла вода слагаш щипка сода и 1 щипка лайка и дишаш активно 5 Мин, можеш да си почиваш, но трябва да има активно дишане. На големия му правя като фуния от хартия около чашата, а на мен си го правя в малка тенджера и с кърпа върху главата. Първия път като ми го каза лекарката не вярвах, че помага, но открих, че едно време бабите ни явно са знаели какво правят.

# 248
Авирон наистина нищо не прави, но пък може да докара стомашни неразположения.

# 249
Аз се оправих само с авирон, но трябва да се започне веднага иначе няма същия ефект.
Отностно белега е до кожа и до лекар, не е до болница частна или държавна. Имам 2 пъти секцио в частна болница и съм шита от двама различни лекари и белега ми на места е тънък и незабележим, на места ми е дебел и грозен.
Пулмикорт се намира и в аптеки марешки или във фейсбук групите за деца с астма или лекарства от Турция вкарват пулмикорт.

# 250
  • София
Ще търся в Марешки. Нещо съм скептична към турския, просто защото не знам как е съхраняван при транспорта. Намерих от една приятелка две ампули и го подкарах от сутринта. За мен инхалатора е незаменим.
И мен нещо ме прихвана от него, боли ме леко гърло и почнах да кихам. Ефизол може ли да се смуче? От всичко люто ми става гадно.

# 251
При мен беше около седмица, но симптомите бяха на приливи, първи ден температура до 38 и суха кашлица, свалих я с Парацетамол и компреси с оцет и вода. После 2 дни кашлица, лека. На 4тия ден ми се запуши носа, 2 дни нямах вкус и обоняние, но носа ми беше запушен без сополи. Мен ме лекува ЛЛ по телефона без антибиотик, от първия ден пих Авирон Рапид по схема, за гърлото смуках Исла Мус, а за носа когато се запуши си взех Синулан Форте. Всички са на билкова основа и разрешени за бременни. Все пак се обади на личния си лекар, да не си самоназначаваш лечение. Мен вероятно ме зарази ММ, но той е ваксиниран и го изкара само със запушен нос, без сополи и каквито и да е оплаквания. Бързо оздравяване 🍀
[author=Konstantina 22 link=topic=1413348.msg44364130#msg44364130 date=1645913028]
Здравейте,
От вчера и аз съм с Ковид. Около 24 часа бях с температура до около 38 градуса и страхотно потене. Пих парацетамол. Днес не вдигам температура, но почна да ме дразни гърлото / да уточня, че нямам никама хрема засега / и се опитвам да покашлям от време на време.
За тези, които са изкарали Ковид наскоро, моля да напишете какви лекарства Ви бяха предписани от лекарите ви, за колко време отминаха симптомите и ако имате други деца- дали те и мъжете ви се заразиха в последствие?
[/quote]

# 252
Ще търся в Марешки. Нещо съм скептична към турския, просто защото не знам как е съхраняван при транспорта. Намерих от една приятелка две ампули и го подкарах от сутринта. За мен инхалатора е незаменим.
И мен нещо ме прихвана от него, боли ме леко гърло и почнах да кихам. Ефизол може ли да се смуче? От всичко люто ми става гадно.
Когато е запечатан няма значение как е съхранявал, но след като се отвори опаковката тогава вече е необходимо да се използва в срок въпреки, че си е на дозички. И вкъщи без инхалатор сме изгубени

# 253
Аз нямам инхалатор. Не ми е трябвал и се надявам да не ми трябва. Откакто открих етеричното масло от евкалипт за хрема направо се родих. Пак докторката ми го каза. Преди капех по една капка около детето, но сега имам дифузери и го пускам през тях. Също и масло от лавандула. Малката докато беше бебе не е препоръчителен евкалипт и и пусках лавандула и римска лайка. Също и чаено дърво понякога. Но това си е за нормалните хреми и кашлици, който са без усложнения.

# 254
В джъмбо искат ли сертификат в момента?

Общи условия

Активация на акаунт