АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 6)☀

• 29 371
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Велико Търново
Момичета, стига сте се шашкали с този прогестерон. Доверете се на лекаря си, има толкова жени, които го приемат до края на бременността, все пак като се налага нямаме друг избор. Аз от началото съм на 2х3 вагинално, сега ми казаха 2х2 през устата, дори не е ставало въпрос за спиране, но като знам че си имам болки от време на време не се и надявам да ми го спрат.

# 616
Добро утро, и моята дъщеря е със срастване и до ден днешен, не съм пила прогестерон. Оказа се, че голяма част от момиченцата имат, или се оправя по преценка на лекар, или после в пуберитета от само себе си когато започнат да произвеждат женски хормони. Количка ще взема назаем, на Макларън е и мисля, че е добра. Първото дете беше първоначално с една австралийска, над 1500 лева, с извънземен дизайн, но доста непрактична, после смених със Сайбекс, според мен най-добрата количка. Като голяма грешка отчитам това, че бях напазарувала безбожно скъпи и ненужни вещи, като съерилизатор за стотици левове, електрическа помпа за кърма, гимнастика, която тя не понасяше, десетки шишета и биберони, шезлонг с не знам колко функции и прочие излишества. Сега мисля да се водя по детето, да купувам ако наистина има нужда и да взимам назаем. Друга голяма грешка ми беше вманиачаването по био храни, по половин ден отделях да търся био пащърнак и още половин да правя домашна кокошка на каша, после като давам да яде, то реве и аз рева 🙄🙄🙄

# 617
Ven4e444, аз бях същата по отношение на " био храните" , търчах да купувам, да правя био каши, супи. Сега имам едно почти злоядо дете дето много малко неща са му по вкуса. Мисля сега да сменя коренно тактиката с второто Stuck Out Tongue Winking Eye
По отношение на колички не съм имала претенции с първото нямам и с второто. Каката израстна като бебе с количка втора употреба за 70евро( 140 лв.), а сега близки приятели ни направиха изненада и ни подариха количка- нова -също не е някакъв висок клас и е на съвсем нормална цена( по тукашният стандарт). Радвам се на жеста и ще си я използвам с кеф.
По отношение на шишета и тем подобни този път също няма да се изхвърлям и ще купувам най- необходимото.

# 618
  • София
Да, аз също гледах само с домашни храни да го захранвам, намерих домашни кокошка, телешко, заешко, яйца, плодове и зеленчуци. И какво? Станахме активни по площадките и там го захраниха набързо със зрънчо, помбер и подобни.

# 619
Аз поне в храните не съм имала проблем, имаме села и мойте родители гледат почти всичко, свекърва ми има кокошки и от нея вземахме яйца. Тя е на 15км, а мойте са на 200км.
Баткото го отгледах на АМ с общо 3 шишета, първо 2х125мл и после взех едно 250мл. За вода със сламка вземах после и това беше. Малката беше на кърма и ползвах само шише за вода, а другото за контейнер за помпата. Сега пак ще взема 2 шишета, едно за вода и едно за помпата. Даже се чудя дали да не са едно 125мл и едно 250мл. Ще видим време много. Аз почти нямам какво да пазарувам и всичко ще вземам в последния момент. А и шишетата ще са от магазин дето е на 10мин от вкъщи и на 2мин от сестра ми и винаги мога да ги купя.
Малката я отгледах с памперси Литъл Ейнджъл и мисля и сега такива да вземам.

# 620
Да, аз също гледах само с домашни храни да го захранвам, намерих домашни кокошка, телешко, заешко, яйца, плодове и зеленчуци. И какво? Станахме активни по площадките и там го захраниха набързо със зрънчо, помбер и подобни.

Едното няма нищо общо с другото, хубаво е първите храни да са чисти, иначе като се изпъпчи, не знаеш от химията ли е, от зеленчука ли е Simple Smile а Зрънчо все някога ще яде.
За воденето по детето съм съгласна, моите са много различни, голямата ядеше био пюрета от Англия, поръчвах с кашони, излизаха 1лв Simple Smile а тука са по 3-4лв, синът ми обаче ядеше само пасирано домашно пюре, не искаше нищо друго, караше ме да му готвя, прояде нормално с детска кухня, голямата не пожела да помирише кухня, но пък с нея беше лесно, отваряш буркана и готово, дори не ги топлех Simple Smile

Редактирам да добавя за памперси: Голямата само Памперс, никакви драми, малкия - всичко пробвахме, все пишка на корема си или встрани, голям тумбак, тънки крачета, все изпускаха, сега закрепих с тези на Лидл, иначе бях от хората дето се кълнат в Памперс, надявам се 3тото като е момиче, да е ок Simple Smile

# 621
Баткото беше с Молфикс до размер 4+, взех на Памперс в началото и се подсече, ама подсече до рана чак и това от 3-4 памперса. Подарих ги направо. Минахме на Пуфис, но постоянно беше мокър. Накрая взех Молфикс и година и нещо карахме на тях. Обаче 4+ ми станаха малки, а 5 не му паднаха, свличаха се, защото той беше с коремче и беше мокър пак. Минах през почти всички памперси на пазара, добре, че в детския магазин продават на бройка. Накрая пак се върнах на Памперс със страх направо, но беше израстнал проблема със подсичането. С малката тръгнах на Молфикс, но на нея не и паднаха на фигурата като кройка изобщо. Айде и там пак през няколко марки докато ми дадоха да пробвам на Литъл Ейнджъл. От 2м до днес е на тях памперси. Сега ще почна от тях пък накрая да видим какви ще ползвам.
И двете ми деца не искаха да ядат купени пюрета. Купувала съм няколко за захранването и ги смесвах с мойте. Не искаха само купено и това е. Аз пасирам за кратко време, на 8м и половина и двамата вече си дъвчеха парченца без проблем. Една майка ми се караше, че не съм пасирала, защото ме било мързяло. Ами добре, аз съм мързелива майка ама децата си дъвчеха и даже гладко пасирано не искаха да помиришат. То добре ама като ги записах на детска кухня, това което е за 1гр е гладно пасирано и не искаха да го ядат. На 10м и половина и двамата ги обърнах на 2гр. Това детската кухня е страхотно улеснение. Мойте много я харесваха. Дано и новото бебе я харесва като му дойде времето. Малката вече е на нашата храна, защото няма кой да и взема кухня, а и тя си яде вечер с нас. Преди си ядеше към 19ч супата от кухнята и след 1ч се нареждаше с нас на масата и вечеряше още веднъж.

# 622
Аз съм фен на минималните покупки, не обичам да се затрупвам с вещи. И сега за бебето мисля да направя един минималистичен стартов списък/пакет с нещата, които смятам, че ще са ми необходими през първия месец.
Като съм готова ще ви го споделя, може да съм пропуснала нещо.
Ще отбележа какво имаме, по колко бройки  трябват и всички желаещи да се включат в подготовката да знаят какво да купуват. Сигурно ще има и непланирани подаръци, но здраве да е.
В момента се чудя с какви дрехи се изписват бебетата през лятото. Като дрешки мисля да е с гащеризонче и боди с късо ръкавче и нещо за повиване, някаква пелена или тези порт-бебета. Като се замисля обаче стават 3 ката дрехи. През август е обичайно горещо, но пък в болниците има климатици, после в колата..и навън ще е за броени минути. Само гащеризонче и пелена да не е много тънко с боди пък да не е навлечено?
След като изписах фермана..реших, че ще взема в болницата всичко…и акушерките ще преценят дали дрешките са много или малко.

# 623
И аз много ми в чудно какво да вземам за изписването от болницата?🤔 То ще е жега.Аз терминът ми е на 8 ми август,но ще съм секцио и искам максимално да си износя бебка до край. Така че искам или на 1 или на 3 август да плануваме секциото. Аз също ще съм много обрана в покупките,после ще наваксам след като се роди.

# 624
Аз си мислех за изписването само боди с къс ръкав и отдолу панталонче някакво и тънка пелена. Гащиризонче не мисля да вземам за изписването, че не се знае дали ще му стане. Или има едни бодета, който отдолу са като рокличка. Нещо подобно сигурно ще взема. Не мисля да слагам боди, гащиризон и пелена, че сигурно ще е адска жега. Може да приготвя за всеки случай, че по някаква случайност може и да е хладно. Но според мен един кат дрехи+пелена е достатъчно.

# 625
Аз се чудя от месец сигурно как е подходящо да е облечено лятно бебе на изписването. Попитах и кумата, нейното момиченце е юлско, изписана на 20.07 и е била е облечена с дълго боди и дълги панталонки и шапчица (но не е бил много горещ самия ден). Може би и аз нещо такова ще взема, дълги дрешки от най-тънката материя и шапчица за всеки случай (може би само в колата на климатика, въпреки че ще пътуваме 5 мин та може и да е предварително охладено и да е изключен).

# 626
  • София
Не мисля до купувам специални дрехи за изписването. С баткото купих някакъв безумен комплект точно за един път носене. Ще подготвя два варианта - с къс и с дълъг ръкав и таткото ще носи в зависимост от времето.

За памперси в началото ползвах Памперс, но от 3ката жестоко се подсече и смених на лидл ските. От тях съм много доволна в съотношение цена-качество. Не са пропускали.

# 627
  • Асеновград
Момичета аз днес бях на преглед, всичко е наред, момъка си расте! ☺ Плацентата ми била висока предна, шийката ми измери първо с ехографа 3-4 см каза че е, била супер. 137 е пулса, 250гр тежи вече😳. Този път спеше и беше спокоен прегледа, пусна ми пулса да чуя. Имам и снимка как спи с ръчичка до лицето, много миличко ми стана. Казах и за кашлицата и че се притеснявам от контракции, тя каза че всичко е наред и ако не усещам стягания на корема значи няма проблем, и да си пия магнезия и това е. ☺

# 628
Ппц в болницата, в която ще раждам, не изписват новородени с къс ръкав, аз затова взех боди с дълъг и панталон, енди чорапки и пелена ако е необходима и това е, в болницата е 22-23 градуса, в колата едва ли се возите на 35 градуса също

# 629
Не бях мислила за изписването, но вероятно рокличка с къс ръкав и чорапки или боди с къс ръкав и ританки + най-тънката пелена, която намеря. Без шапка, ръкавици или порт бебе, не съм фенка на обличането с много дрехи, винаги гледам да е горе долу като мен, ако има как и по-леко. Памперси съм ползвала само зелените на Памперс, не съм имала проблеми и не се наложи да опитвам различни. Против подсичане ползвах една сравнително евтина италианска козметика Fissan, но имаше кой да ми я изпраща, сега се надявам да намеря някак.

Общи условия

Активация на акаунт