Ревматоиден артрит - тема 6

• 57 610
  • 564
  •   1
Отговори
# 345
Lavaca, от пуснатите изследвания съм запозната само с anti-ccp. Антитела при серопозитивен ревматоиден артрит, при вас е отрицателно.
При мен също беше отрицателно, но съм със серонегативен РА. Така, че @Lavaca, много неща се гледат освен кръвните показатели. Не се наема никой да казва нищо за вашите изследвания, защото е като фърляне на боб. Това, за което може да се радвате, е че показателите са ви в норма. Но пак казвам при серонегативния РА тези точно не са критерий. Така, че проявете търпение, не се филмирайте и изчакайте становището на лекаря си. Успех!
.
Благодаря  Ви  много  !  Разбрахте ме ,че съм във филма без да сте ме виждали.Явно вече лъха и от писането паниката,която ме обвзела.Преди 3 дена излязох от нефрологията  при 8 дневен престой за високо црп и суе.След 3 системи на ден ,2 нестероидни инжекции  и 1 кортикостероидна на ден,венозен АБ и АБ през уста и куп лекарства се стигна до тези резултати и ми казахаче е артритно или автоимунно и да се обърна към ревматолог,който ми даде дата за в началото на август.Лекувам дискова херния, остеопороза-С Пролия инжекция преди 2м и сега съм имала завишен ревмафактор 131.Изследвснето ANA -пише 1:160(1+)-хомогенно,със светещи нуклеоли.Ето това не ми е понятно и ме вкарва във филма.

# 346
Здравейте, пак съм аз, бях на ревматолог и му пусна следните показатели от снимката плюс преглед с ехограф на проблемните стави ми направи.
Притеснявам се дали са достатъчни тези показатели за поставяне на диагноза, като съмнението е за ревматоиден артрит.

# 347
  • София
Много зависи на какъв етап сте от болестта, аз и без изследвания на витамин Д и В12 бях ясна. (В последствие се оказа, че са много занижени, та си пия и за тях неща). Така, че не се притеснявайте. Ако има нещо друго допълнително и докторът прецени, че не е достатъчно, той ще ви назначи други изследвания след тези. Имайте си вяра на лекаря, ако не му вярвате - сменете го. Мое мнение.

п.п. Плакенил успях да взема от Аптека Промахон две кутии, нямаха повече. Това беше началото на миналата седмица. Иначе миналата седмица са ми взели от Гърция още една кутия, без рецепта, но не знам от кой град е било. Просто поръчах. Цената не му се е вдигала иначе там.

# 348
Много ви благодаря!
Излязоха почти всички резултати, без един показател.
Някой може ли да се включи с коментар, иначе август ще ходя да ги види лекарят.
Смятам да направя и още една консултация с друг специалист.

В Бодимед са правени, ако е от значение.
Извинявам се, ако ви изглеждам неориентирана и задавам тъпи въпроси, просто ми дойде каро гръм цялото това нещо и то точно след като майка ми беше диагностицирана именно с РА наскоро и при лен започнаха да се появяват болките и бели петна по ръцете, вероятно Витилиго, но предстои преглед и за това скоро.

# 349
Здравейте, възможно ли е много високо CRP при ревматоиден артрит?

Благодаря!

# 350

Благодаря!

Да, напълно е възможно.

# 351

Благодаря!

Да, напълно е възможно.

Благодаря, баба е с CRP - 40, в криза е още, пи медрол. Утре сме на рентген.

Ужасих се.

# 352
Мили хора, отчаяна съм и искам да потърся съвет/помощ/мнение/опит от вас. Диагностицирана съм със синдром на Сьогрен, видях че в тази тема е писана за това автоимунно заболяване, макар темата да е насочена към друго. Слюнчените ми жлези са подути и от двете страни на лицето ми (околоушните) Преди няколко месеца ми изследваха антителата за Сьогрен, от три показателя само един беше завишен. Ходих на ехографи, УНГ, ревматолози, лицево-челюстни хирурзи - всички заключваха Сьогрен. В момента съм на терапия с Медрол вече 2 седмици, но все още няма спадане на тези хронични възпаления на жлезите и съм обезкуражена. Пуснах си пак антителата - този път всичко е в норма, нямам нищо завишено, всичко е ок. Но тези кортикостероиди защо не действат, докторката ми каза, че вече би трябвало да забелязвам подобрение, остава ми още седмица от назначената терапия Sad  Защо кортикостероидите не ми действат като знам колко са силни… вярвах, че подуването ще спадне и вече съм отчаяна. Искат да ми правят скенер, за да видят за запушвания и стеснения, а се чудя на два ехографа съм ходила, нямаше ли да видят, ако има нещо такова? Благодаря, че ме изчетохте!

# 353
Хората сме различни и различно реагираме на лекарствата. Може да ти го сменят.

# 354
Да попитам и тук. Малкият пръст на крака на дъщеря ми е подут от два месеца вече. В началото беше и болезнен. Сега е само леко подут и зачервен. Бяхме на ортопед и кожен. Имаме час за ревматолог след 2 седмици. Преди месец пуснах Ана скрининг, РФ, пикочна киселина, црп, суе, АСТ, пкк, дкк, гликиран хемоглобин, снимка, ехограф и са в норма.
Нещо друго от кръвните да пусна ли?

# 355
Мили хора, отчаяна съм и искам да потърся съвет/помощ/мнение/опит от вас. Диагностицирана съм със синдром на Сьогрен, видях че в тази тема е писана за това автоимунно заболяване, макар темата да е насочена към друго. Слюнчените ми жлези са подути и от двете страни на лицето ми (околоушните) Преди няколко месеца ми изследваха антителата за Сьогрен, от три показателя само един беше завишен. Ходих на ехографи, УНГ, ревматолози, лицево-челюстни хирурзи - всички заключваха Сьогрен. В момента съм на терапия с Медрол вече 2 седмици, но все още няма спадане на тези хронични възпаления на жлезите и съм обезкуражена. Пуснах си пак антителата - този път всичко е в норма, нямам нищо завишено, всичко е ок. Но тези кортикостероиди защо не действат, докторката ми каза, че вече би трябвало да забелязвам подобрение, остава ми още седмица от назначената терапия Sad  Защо кортикостероидите не ми действат като знам колко са силни… вярвах, че подуването ще спадне и вече съм отчаяна. Искат да ми правят скенер, за да видят за запушвания и стеснения, а се чудя на два ехографа съм ходила, нямаше ли да видят, ако има нещо такова? Благодаря, че ме изчетохте!

При мен нещата се подобриха след прием на Плакенил и Медрол

# 356
А възможно ли е от Медрола да усещам някакво схващане/стягане в областта на коленете сякаш в ставите или мускулите там?

# 357
  • София
А възможно ли е от Медрола да усещам някакво схващане/стягане в областта на коленете сякаш в ставите или мускулите там?
Не, едва ли. По-скоро си внушаваш. Ако не се успокоиш няма да помогнеш за подобрение на състоянието си. Дай време на медикамента да подейства.

# 358
Благодаря ви за съветите и успокоението. Наистина ми е доста притеснено, за първи път пия такива медикаменти и се страхувам от странични реакции и от факта, че за две седмици не виждам подобрение в подуването на жлезите.  Ще опитам наистина да се успокоя и да съм по-позитивна! Надявам се с моята паника да не съм попречила нещо на действието на медикамента!

# 359
  • София
Странични реакции имат всички лекарства. Част от работата на докторите е да ви успокоят и да проследят състоянието и ефекта. При нужда може да променят. Важно е да имате доверие на лекаря си и много търпение. Магическа пръчка няма, всичко отнема време. Дръжте се!

Общи условия

Активация на акаунт