Ревматоиден артрит - тема 6

• 57 599
  • 564
  •   2
Отговори
# 360
Добро утро. За първи преглед при ревматолог с направление се записах при д-р Анастасия Недева. Избрах според положителни отзиви и възможно най-ранен свободен час в Супердок. Имате ли мнение? Бладодаря ви и хубав ден желая Simple Smile

# 361
При мен е следната ситуация: откриха ми едностранен сакроилеит, всички изследвания в норма. Казаха ми, че не може само на тази база да се докаже Бехтерев или някакъв друг артрит. Бях в Софиямед при д-р Петева.
Относно лекарствата, изказването там беше, че на някакъв симпозиум в Дубай е коментирано, че каквото и да пиеш е безпредметно и нищо не лекува заболяванията, а има само странични реакции... Всички бяхме втрещени. Изказването идваше от виден лекар.

# 362
  • Пловдив
Ами да...истина е явно. И хубавото тук е, че лекари го казват.
Лошото е, че няма да ни облекчи.

# 363
При мен е следната ситуация: откриха ми едностранен сакроилеит, всички изследвания в норма. Казаха ми, че не може само на тази база да се докаже Бехтерев или някакъв друг артрит. Бях в Софиямед при д-р Петева.
Относно лекарствата, изказването там беше, че на някакъв симпозиум в Дубай е коментирано, че каквото и да пиеш е безпредметно и нищо не лекува заболяванията, а има само странични реакции... Всички бяхме втрещени. Изказването идваше от виден лекар.

И на мен ми откриха сакроилитет  двустранно  -2 степен преди 2м.Имам болки в таза и в седалищния нерв. Не ми изписаха нищо за пиене.Имам и дискова херния и остеоропороза. Все още имам болка в таза.Вашата симптоматично каква е?

# 364

И на мен ми откриха сакроилитет  двустранно  -2 степен преди 2м.Имам болки в таза и в седалищния нерв. Не ми изписаха нищо за пиене.Имам и дискова херния и остеоропороза. Все още имам болка в таза.Вашата симптоматично каква е?

Как се диагностицира саркоилеит? Пишете, че всички изследвания са в норма, а това заболяване е асептично възпаление на саркоилиачните стави. Т.е. би трябвало да даде отклонение в изследванията или греша?! Освен силна болка с кръста и таза, възможно ли е болката да преминава ниско в корема? Защото аз съм с постоянни такива болки в таза и корема и търся проблем при гастроентеролог и гинеколог, засега без успех Sad

# 365

Как се диагностицира саркоилеит? Пишете, че всички изследвания са в норма, а това заболяване е асептично възпаление на саркоилиачните стави. Т.е. би трябвало да даде отклонение в изследванията или греша?! Освен силна болка с кръста и таза, възможно ли е болката да преминава ниско в корема? Защото аз съм с постоянни такива болки в таза и корема и търся проблем при гастроентеролог и гинеколог, засега без успех Sad
При мен първо ми откриха дискова херния  и се лекувах в неврологията,но болката в таза не минаваше с месеци. Направих втори ЯМРи невохирурх ми каза,че това в таза е от сакроилиайчни стави.Започнах и да имам температура  37,5 всеки следобед  и поради изследванията ми,които бяха с високо ЦРП  бях и в нефрологията за съмнение  на инфекция на пикочния пътища,но беше отхвърлено в болницата и ме насочиха в ревматологията,заради завишен ревмафактор.Така вече с готови изследвания се озовах  в ревматологията.След ренген се установи сакроилитет  2 степен,въпреки,че на ЯМР и скенер  на таз с контраст в другите отделения не се виждаше .И в ревматологията ми сложиха диагноза Сакроилиет-2 степен  двустранно. През това време ми  предложиха да си направя и ДЕКСАза костна плътност и ми откриха остеопороза  тежка.Така за 8 м се сдобих с дискова херния, остеопороза  и накрая сакроилитет  Всичко било навързано.

# 366
Колко странно, че на ямр не се е видяло.

Да попитам и тук. Малкият пръст на крака на дъщеря ми е подут от два месеца вече. В началото беше и болезнен. Сега е само леко подут и зачервен. Бяхме на ортопед и кожен. Имаме час за ревматолог след 2 седмици. Преди месец пуснах Ана скрининг, РФ, пикочна киселина, црп, суе, АСТ, пкк, дкк, гликиран хемоглобин, снимка, ехограф и са в норма.
Нещо друго от кръвните да пусна ли?
Аз пак ще попитам и моля за съвет. Бяхме на лекар и изписа волтарен за 1 седмица. Коментира, че нямаме CCP, но реши да пие първо волтарен и да види ще се повлияе ли. Ако не, да направим ямр. На 17г е девойката.
Кажете дали да пусна това CCP преди това и има ли смисъл да повтарям горните изследвания. Минало е месец от тях и бяха в норма. Този волтарен може ли да замаже картината?
Според него е мекотъканно възпаление, а не артрит. Каква е разликата, не разбрах и не съм чела още.

# 367
Колко странно, че на ямр не се е видяло.

Да попитам и тук. Малкият пръст на крака на дъщеря ми е подут от два месеца вече. В началото беше и болезнен. Сега е само леко подут и зачервен. Бяхме на ортопед и кожен. Имаме час за ревматолог след 2 седмици. Преди месец пуснах Ана скрининг, РФ, пикочна киселина, црп, суе, АСТ, пкк, дкк, гликиран хемоглобин, снимка, ехограф и са в норма.
Нещо друго от кръвните да пусна ли?
Аз пак ще попитам и моля за съвет. Бяхме на лекар и изписа волтарен за 1 седмица. Коментира, че нямаме CCP, но реши да пие първо волтарен и да види ще се повлияе ли. Ако не, да направим ямр. На 17г е девойката.
Кажете дали да пусна това CCP преди това и има ли смисъл да повтарям горните изследвания. Минало е месец от тях и бяха в норма. Този волтарен може ли да замаже картината?
Според него е мекотъканно възпаление, а не артрит. Каква е разликата, не разбрах и не съм чела още.

Може би,защото  ЯМР беше на лумбални прешлени  защото  се съмняваха за дискова херния, която се потвърди от ЯМР.Сега след скенер с контраст  и рентген на таз ще правя ЯМР на таз.Този сакроилитет  съм го получила вследствие на някакъв  вирус-така ми беше казано от професора на отделението.Даже за по-сигурно ме накараха да си направя тест за туберкулоза, който е 170 лв,защото  касата не го поема и в болницата  ми направиха и скенер на бял дроб, въпреки,че имах рентген.За да изключат  всичко.

# 368
Lavaca, при кой професор сте и къде?

# 369
  • София
Аз съм изследвана с ЯМР на сакроилачни стави, тъй като имам 4 дискови хернии на гръбнака в областта на кръста. И ревматологът ми имаше съмнения, че и при мен се касае за нещо подобно. Но ме предупреди, че е възможно на ЯМР да не се види, а само на скенер с контрастно вещество (което пък ми обясни, че го има като читаво изследване само на две или три места в Б-я). Но така или иначе при мен се оказа друг вид артрит и скенер не правих. Та тва с рентгена ми е малко.. не знам. Но така или иначе всеки трябва да си слуша доктора. Успех желая и дано скоро имаш диагноза, за да започне лечението ти по същество.

# 370
И аз имам хернии, остеофити и лумбална стеноза, боли всичко и всякак. ЯМР имам само, без скенер или рентген. Ревматолога ме накара да се наведа напред и това беше достатъчно да изключи Бехтерев. За друго въобще не стана въпрос. Лечение нямам, защото нямам диагноза. Имам само симптоми, това бяха думите на лекаря.

# 371
Lavaca, при кой професор сте и къде?
[/quoteп
Проф.Баталов-Пловдив

# 372
Аз съм изследвана с ЯМР на сакроилачни стави, тъй като имам 4 дискови хернии на гръбнака в областта на кръста. И ревматологът ми имаше съмнения, че и при мен се касае за нещо подобно. Но ме предупреди, че е възможно на ЯМР да не се види, а само на скенер с контрастно вещество (което пък ми обясни, че го има като читаво изследване само на две или три места в Б-я). Но така или иначе при мен се оказа друг вид артрит и скенер не правих. Та тва с рентгена ми е малко.. не знам. Но така или иначе всеки трябва да си слуша доктора. Успех желая и дано скоро имаш диагноза, за да започне лечението ти по същество.

И какво излезе при Вас?

# 373
  • София
И какво излезе при Вас?
Серонегативен РА.

# 374

Серонегативен РА беше в случай на отрицателен ревма фактор мисля...

Общи условия

Активация на акаунт