За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 950
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Щеше да е прегладняване, ако майката зорлен го държи гладен нощно време. Реално това е хранене на поискване. Детето се събужда за да яде, а не се дебнат интервалите за 3-4 часа. И деца хранене на поискване наддават колкото и останалите.

# 211
  • София
Това към мен ли беше?
Моето е родено в 41г.с. С тегло 4,125 кг и за един месец беше качило 1кг

# 212
Имам въпрос!

Чувствам се като последната незахранила детето си на 6 месечна възраст. Направи ги вчера, де 😀. Само на кърма е. Ще захранвам ЗВБ. Никакви пюрета ( надявам се).
Има ли тук майки, захранили децата си на 6 и отгоре месечна възраст. Ако щеш и година +.

МОЛЯ ВИ, НЕ пишете, ако са захранени на 4,5 и т.н. Това не искам да го знам. Чета го навсякъде и без това... Не ми е това въпросът. Искам да си сверя часовника просто, че има моменти, в които се чудя, аджеба бъркам ли, че изчаквам....

# 213
  • Пловдив
Във фейса има групи за ЗВБ, страшно много идеи и съмишленици ще откриеш.

# 214
Има, споко Wink Съвсем си на време не закъсняваш. Особено, ако детето може да седи самостоятелно. Пиши на лично при въпроси. Аз действах точно като теб.

# 215
Имам въпрос!

Чувствам се като последната незахранила детето си на 6 месечна възраст. Направи ги вчера, де 😀. Само на кърма е. Ще захранвам ЗВБ. Никакви пюрета ( надявам се).
Има ли тук майки, захранили децата си на 6 и отгоре месечна възраст. Ако щеш и година +.

МОЛЯ ВИ, НЕ пишете, ако са захранени на 4,5 и т.н. Това не искам да го знам. Чета го навсякъде и без това... Не ми е това въпросът. Искам да си сверя часовника просто, че има моменти, в които се чудя, аджеба бъркам ли, че изчаквам....
Захраних на 6 месеца и седмица или 2, не помня точно. Изцяло на кърма беше. Но не по ЗВБ. В момента е на 8м и 2 седмици, храни се добре. 🙂

# 216
За бебе на 2 месеца 180 мл.не е ли много? Да не би да си пренатоварва стомахчето и затова да е така неспокоен? По схема на 2 месеца изяждат по 120мл.
Няма такива "схеми"...

# 217
Хранене на 4 часа и 2 големи нощни паузи на тази възраст значи по-малко на брой хранения на денонощие, което води до прегладняване. Намалете интервала на 2,5-3 часа с една нощна пауза от макс 4 часа и вероятно ще се наместят нещата. Килограмите за възрастта не мисля, че са много, важно е рожденето тегло колко е било. Моите деца бяха по 5 кг и малко на 1 месец.

Какъв лактулозен сироп са изписва ли на мъниците Ви?

# 218
Хранене на 4 часа и 2 големи нощни паузи на тази възраст значи по-малко на брой хранения на денонощие, което води до прегладняване. Намалете интервала на 2,5-3 часа с една нощна пауза от макс 4 часа и вероятно ще се наместят нещата. Килограмите за възрастта не мисля, че са много, важно е рожденето тегло колко е било. Моите деца бяха по 5 кг и малко на 1 месец.

Какъв лактулозен сироп са изписва ли на мъниците Ви?
Дуфалак сироп.
Във листовката може да прочетеш има написано по колко количество трябва да се дава и колко пъти на ден.
По не на малкия действа добре.
На мен също действа.
Но има разбира се много видове сиропи.
На каква възраст е детето.

# 219
Пробвайте с чисто пюре от синя слива, или разредено с преварена топла вода, преди да давате сироп. В случай ако е захранено детето разбира се.

# 220
Благодаря за съветите, ще се помъча да намаля количеството. Но той наистина яде на поискване и не търпи и минута отлагане, от раждането е така. Винаги си е лаком и бърза да расте, но това не трябва да води до претоварване на стомахчето.

# 221
  • София
От кой месец е добре да се захрани бебето?

# 222
  • Германия
Имам въпрос!

Спокойно, нищо не си изпуснала, не се стресирай излишно. Аз моите също ги захраних по ЗВБ, а синът ми отказваше да хапне каквото и да било много дълго време, мисля че реално започна да хапва по съвсем малко чак на 8м. До тогава предлагах през ден-два, той все ми отказваше, даже не искаше да хване пърчето с ръка, ако му го сложех на усните/в устата пък директно го плюеше.
Лека полека се отприщи и си прояде, без излишен стрес и нерви

# 223
Супер сте!

Аз така или иначе си бух навила на пръста 6 и нагоре да го захраня... Разпитваха ме постоянно старото поколение, кога , кога, кога, но устоях 😂..

# 224
А срещам различни мнения колко вода да се забърка с адаптираното мляко. Примерно ако бебето ще пие 120 мл. водата и тя ли да е 120 мл. първоначално и 4 лъжички от АМ или 110 мл. и 4 лъжички? На Аптамил сме.

Общи условия

Активация на акаунт