За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 332
  • 769
  •   1
Отговори
# 705
Често се боря с реакции по кожата на бебешкото дупе след като се изхожда (3 м). Говорено е с педиатър, но се замислям дали и да не пусна някои изследвания на своя глава, ако не са инвазивни. (Кремове и хигиенни наивци ясно, намерих кое овладява положението, но не лекува напълно).

Някой изследвал ли е проби при подобни чести зачервявания и реакции по бебешко дупе? Simple Smile Чета, че пробата не трябва да е замърсена с урина, но това с памперс май че няма как да стане?
Как се прави изследване за евентуални гъбички - показва ли се във фекална проба?

Благодаря.

# 706
Често се боря с реакции по кожата на бебешкото дупе след като се изхожда (3 м). Говорено е с педиатър, но се замислям дали и да не пусна някои изследвания на своя глава, ако не са инвазивни. (Кремове и хигиенни наивци ясно, намерих кое овладява положението, но не лекува напълно).

Някой изследвал ли е проби при подобни чести зачервявания и реакции по бебешко дупе? Simple Smile Чета, че пробата не трябва да е замърсена с урина, но това с памперс май че няма как да стане?
Как се прави изследване за евентуални гъбички - показва ли се във фекална проба?

Благодаря.
* Посявка на урина.
* За гъбички посявки не се правят. Не са нужни "фекални проби"...
Останалото е въпрос на професионален избор на всеки практикуващ, на база на индивидуални данни.
Не давайте на бебето нищо друго освен АМ/кърма. Спрете всякакви илачи, особено Колийф и пре/пробиотици.
Доста марки памперси са особено некачествени, и главна причина за проблемите.

# 707
И при нас е имало зачервявания и ситни пъпчици след изхождане, но след измиване и намазване с кремче минават бързо. Мисля, че не са нужни допълнителни изследвания.

# 708
* Посявка на урина.
Останалото е въпрос на професионален избор на всеки практикуващ, на база на индивидуални данни.
Не давайте на бебето нищо друго освен АМ/кърма. Спрете всякакви илачи, особено Колийф и пре/пробиотици.

Благодаря! Зачудих се за проба, защото когато има период на по-малко изхождания по голяма нужда проблемът изчезва като с магическа пръчка. На кърма е 99% и му се случва да пропусне ден-два голяма нужда, съответно кожичката именно тогава се възстановява. Урината изглежда да не създава никакъв проблем? Силните реакции се появиха и след период на 'разтройване' на стомаха. Нищо освен Д не му давам.

Ани, както споменах, измиване и кремче не винаги или не напълно са достатъчни и търся повече информация за евентуални вътрешни или кожни причинители.

Сменяли сме и памперси. Засега хигиенно и козметично овладявам, но не напълно. Преди се стигна до сериозно подсичане и терапията на педиатъра не даде резултат, а единствено липсата на изхождания за ден-два. Докато чакам за друг специалист, проучвам допълнително.

# 709
* Посявка на урина.

Благодаря! Зачудих се за проба, защото когато има период на по-малко изхождания по голяма нужда проблемът изчезва като с магическа пръчка. На кърма е 99% и му се случва да пропусне ден-два голяма нужда, съответно кожичката именно тогава се възстановява. Урината изглежда да не създава никакъв проблем? Силните реакции се появиха и след период на 'разтройване' на стомаха. Нищо освен Д не му давам.

Ани, както споменах, измиване и кремче не винаги или не напълно са достатъчни и търся повече информация за евентуални вътрешни или кожни причинители.

Сменяли сме и памперси. Засега хигиенно и козметично овладявам, но не напълно. Преди се стигна до сериозно подсичане и терапията на педиатъра не даде резултат, а единствено липсата на изхождания за ден-два. Докато чакам за друг специалист, проучвам допълнително.
Някои подробности:

* някои бебета са много по-добре ако ползвате кърпички, а не миете често през деня. Опитайте, може за Вас да е добро решение.
* памперсът трябва да "държи сухо". А не да действа като "парна оранжерия". Повечето памперси на пазара са с лошо качество.
* кожата на бебето се адаптира към конкретната марка памперс. Смяната на марката, често предизвиква жестоки, трайни и упорити подсичания.
* при бебета над 7 м, жестоки подсичания се предизвикват от млечни продукти, домат, жълтък яйце. Също и от така обичаните в Бг "екзотики"- мъфини, овесени ядки, разни "закуски", "попарки" с масло и подобни ненужни ексцесии. Особено тежко подсичат "сокчетата" и "киселите".
* нужен Ви е качествен бариерен крем за под памперса. Оригиналният "Пенатен" е добър, "Судокрем" също е добър. Ако има инфекция? ... първо лекувате нея. Без това, никой крем няма да "проработи".
* бариерните кремове се ползват често и се маже "обилно". Особено вечер. Без това? полза малка.
* има редица "бабешки цярове" много по ефективни от който и да е било крем.
* ролята на памперса е критическа. Тоест, как попива. В това отношение, бебешки традиционни пелени са много добро решение- но е нужно да се пере много и са нужни качествени материи.

Не мога да разбера, за какъв "специалист" говорите- с тези неща се занимава Педиатър. Няма по-голям "специалист" от него.

Едни от най-качествените бебешки памперси са тези-информативно. Естествено? японски. Японската Педиатрия е , може би най-добрата световна школа. Това, между другото- четете японски страници за това, как се гледат бебета- ще имате огромна полза.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 01:21 от Birdie

# 710
  • Германия
Виж, че не ревяло за теб. Казваш от един месец плаче през нощта. Спи и се на бабката.😀
След второто зъбче взех Нук с накрайник за пръст. После взех паста на Веледа и четка Елмекс. Страхотни са.
Абе хора, виждам край нас дечица на по 3г с изпочупени зъбки, с кариеси по тях, почернели. Говоря за предните зъбки. Това от какво се получава? Често ли се среща при децата? Ама нали до 5/6 години, ще карат с тях. Защо толкова рано? Да чукна на дърво на дъщеря ми зъбките нямат и едно петънце, не очаквам и толкова рано да се случи, но все пак.

# 711
Чупенето сигурно е от падане, нормално на тази възраст 😆 Доколкото съм чела, понякога при силен удар зъбът може да потъмнее, а дори и постоянният зъб след това да е тъмен, заради това.
За кариесите, предполагам, че е като при възрастните- предразположеност и липса на хигиена. Също съм чела за деца на по 2-3 години с пломби и извадени зъби.

# 712
Да, понеже педиатърът е специалист, говоря за педиатър. Използвах синоним. Няма много за 'разбиране', търсим именно специалист, защото всички проблеми с разстроен стомах и съответно кожа се отключиха след терапиите на предишния лекар.

Благодаря, повечето от изреденото съм пробвала. Само японските не съм; ще разгледам, благодаря.

Защо овесени ядки се водят 'екзотика'?

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 09:40 от dее92

# 713
Доволни ли сте от Резиста Кидс (който го е ползвал)?

# 714
Виж, че не ревяло за теб. Казваш от един месец плаче през нощта. Спи и се на бабката.😀
След второто зъбче взех Нук с накрайник за пръст. После взех паста на Веледа и четка Елмекс. Страхотни са.
Абе хора, виждам край нас дечица на по 3г с изпочупени зъбки, с кариеси по тях, почернели. Говоря за предните зъбки. Това от какво се получава? Често ли се среща при децата? Ама нали до 5/6 години, ще карат с тях. Защо толкова рано? Да чукна на дърво на дъщеря ми зъбките нямат и едно петънце, не очаквам и толкова рано да се случи, но все пак.
Много деца продължават с нощно хранене след миене на зъби, което всъщност обезсмисля миенето. Понякога почеряваняването се дължи на киселинността на слюнката, не е кариес и трябва по-сериозно миене, за да се отстранят натрупванията. Една близка много се оплакваше, че детето е с черни зъбки, а много ги миело. Ами как ги миеше, взима четката, изсмуква пастата и почва по-скоро да смуче четката и да си играе, вместо реално да мие. Казах й, че аз дори като дам сама да мие зъби, след това проверявам и измивам.
Моето отчупи част от предно зъбче като сдъвка една вилица. С времето и храненето не личеше, изкара до това лято, когато зъбчето вече си падна. Аз никога не разрешавам ядене вечер. Дори да се е случвало да каже, че е гладна, след това мием зъбите втори път. Като дете имах много кариеси и постоянно бях в зъболекарския кабинет още от 3-4 годишна. Нашите въобще не обръщаха внимание на миене на зъби вечер, само сутрин. Добре че беше зъболекаря да ми обясни какво и как. С постоянните зъби полагах много грижа и нямам прпблеми. Затова сега съм много внимателна. Особено каката често си прави оглушки и вечер удобно пропуска от мързел. Или търва 2 пъти и толкова. По 3 пъти съм я връщала да доизмие. Като ти е минало през главата какво са лоши зъби, си имаш поуки.

# 715
Доволни ли сте от Резиста Кидс (който го е ползвал)?
Резиста Кидс съдържа същите компоненти както детският Биозин за имунитет. Коластра, Витамин Д и Пробиотици. Ако давате по отделно тези неща в момента няма смисъл от Резиста Кидс.

# 716
И моята госпожица си мие така събота , като детето на вашата приятелка . След това пробвам аз и реве и не дава . Още изчаквам да ми даде , не искам да я мъча , а искам да и ги мия аз ефективно . Дайте съвети с какво ?
Много деца продължават с нощно хранене след миене на зъби, което всъщност обезсмисля миенето. Понякога почеряваняването се дължи на киселинността на слюнката, не е кариес и трябва по-сериозно миене, за да се отстранят натрупванията. Една близка много се оплакваше, че детето е с черни зъбки, а много ги миело. Ами как ги миеше, взима четката, изсмуква пастата и почва по-скоро да смуче четката и да си играе, вместо реално да мие. Казах й, че аз дори като дам сама да мие зъби, след това проверявам и измивам.
Моето отчупи част от предно зъбче като сдъвка една вилица. С времето и храненето не личеше, изкара до това лято, когато зъбчето вече си падна. Аз никога не разрешавам ядене вечер. Дори да се е случвало да каже, че е гладна, след това мием зъбите втори път. Като дете имах много кариеси и постоянно бях в зъболекарския кабинет още от 3-4 годишна. Нашите въобще не обръщаха внимание на миене на зъби вечер, само сутрин. Добре че беше зъболекаря да ми обясни какво и как. С постоянните зъби полагах много грижа и нямам прпблеми. Затова сега съм много внимателна. Особено каката често си прави оглушки и вечер удобно пропуска от мързел. Или търва 2 пъти и толкова. По 3 пъти съм я връщала да доизмие. Като ти е минало през главата какво са лоши зъби, си имаш поуки.

# 717
Благодаря, повечето от изреденото съм пробвала. Само японските не съм; ще разгледам, благодаря.

Защо овесени ядки се водят 'екзотика'?
Страшно алергизиращи са. И не са бебешка храна, поне до 11м възраст.
Същото важи и за царевични брашна- не бебешки, а обикновени.

# 718
Някаква идея от какво може да е този обрив? Не сме въвеждали нова храна. Днес за пръв път бяхме за по-дълго време в парка, имаше слънчице, оставихме бебето да попълзи в тревата (чисто е)... После на прибиране буквално за минути се появи този обрив само отстрани на главичката на челото и в косичката, засълзи й едното око. За десет - петнадесет минути обривът изчезна. Нещо се чувствам като тотален провал напоследък Sob

Скрит текст:

# 719
  • София
Колко е беличка, кукла.❤️
Не я пускайте да лаьи в тревата, може и алергия да е.
Провал, неее, стига не се излагай.

Общи условия

Активация на акаунт