Войната в Украйна 1

• 1 799 171
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 785
  • Варна
Скрит текст:
Когато има нужда - ще подлежат всички, въпрос на ден за решението.

Това е точно така. Освен това, ако и тук се случи същото, доста хора тук ще открият, че мъжете им не са мишките, за които са свикнали да ги мислят.

Да не дава Господ, само това мога да кажа.
Да не дава Господ, ама не става дума за кураж, а за умения.

# 1 786
Мирела, никакъв срам ли нямате пред мъката на тези хора, че си правите кретенски майтапи? Съвсем сериозно, поспрете се малко, всичко човешко ви е изчезнало.
Заработва си рублите жената. Нормално държание на фен на Израждане, все пак лидер им е Копейки.

# 1 787
Цивилните в Украйна не са като цивилните тук. Там военното учение вероятно е задължително и мъжете предполагам са ходили в казарма. Непълнолетните едва ли, не знам какво ще ги правят милите. Да не си майка и жена в Украйна в момента.

Слушахте ли МонЮ Паси по Нова? Тоз умник иска ядрено оръжие и американски войски в България.
Да, ужасно е. Но не те са с танковете си пред Москва, а Москва е пред Киев. Те се бият за страната си, защитават се от агресор.  Спомни си Сръбско-българската война.

И аз искам. И искам правителството да задейства тази клауза на НАТО, която поляците и Прибалтийските задействаха. Смятам, че ако украинците го бяха запазили, шансовете да ги умиротворяват  намаляват значително.

# 1 788
  • София
.   Колкото до цивилните и оръжието. Защо смятате, че цивилни нямат опит с оръжие или няма да се справят? Има ловци, има любители...

Така ли? Те и онези в Ирак и подобни така дават оръжие на цивилни, и непълнолетни и ги заклеймяват като терористи?

Но сега говорим за други неща ли? Откровени нацисти има в Украйна. И че целият запад се прави на сляп и глух е смущаващо, меко казано.

# 1 789
Попеа, искаш да се превърнем в мишена ли?

# 1 790
Скрит текст:
Когато има нужда - ще подлежат всички, въпрос на ден за решението.

Това е точно така. Освен това, ако и тук се случи същото, доста хора тук ще открият, че мъжете им не са мишките, за които са свикнали да ги мислят.

Да не дава Господ, само това мога да кажа.
Да не дава Господ, ама не става дума за кураж, а за умения.

Всеки умее, дано да не се налага.

# 1 791
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Т.е всички мъже, които са минали военна служба са от запаса, а синовете ни- не са

# 1 792
По време на война действат специални закони и привременни мерки, които се вземат по друг ред така че никоя  разпоредба не е последна в това отношение.
Мондю ?! Защо си го причинявате?! И какъв авторитет е той, дори за избор на фон дьо тен не бих го попитала.

# 1 793

Ако джуджето е решило, плановете му отдавна са готови, няма значение кой какво иска.

# 1 794
  • London
Аз съм лично много разочарована от руснаците. По стечение на обстоятелствата пиша книга ...за рускиня. Много мила и драга бях до мига на войната в който изразих позиция. Бях буквално заплашена с докладване на акаунт в руската платформа Контакте и тн. Много съм омерзена...много! Не искам да имам общо с такива хора.....

# 1 795
Wink
В понеделник като приятелчетата олигарси на жужето се събудят загубили още 30-40% от стойността на активите си, може да го “прилошеят” внезапно и безвъзвратно. Сам си стяга примката и сам ще си се обеси.
Прекалено хубаво за да е истина. Приятелчетата олигарси са си изплели кошничката, защото са знаели за плановете му. Нали никой не смята, че в 5ч сутринта наживо е обявил началото на войната?!

Дори да са знаели няколко дни или седмици по-рано, максимум могат да трансферират някои ликвидни активи в по-неутрални страни. Но...много богатите хора (с милиарди активи) имат основно неликвидни активи (компании, имоти и т.н.), които не могат да се продадат лесно или да се преместят.

Иначе казано, едно е да си преместиш парите (кеш) от Швейцария в Бермуда. Друго е да продадеш комапния за 1-2-3 милиарда или къща в Лондон за 50 милиона. Първото взима часове/дни, а вторите - месеци/години.

Колкото и да са си “оплели кошницата”, в момента санкциите създават сериозни неприятности/главоболия на руските олигарси. Не знам колко още биха изтърпяли.

# 1 796
Хахаха, че.ние СМЕ мишена. Откакто се отклонихме от"правия път" на Кремъл и отидохме в друга орбита на влияние. Просто не се чувстваха достатъчно силни да ни приберат обратно. Украйна именно заради това е газена от руски танкове. Единственият ни шанс да не се случи това е точно ядрено оръжие и НАТО. И нямането му само ще улесни поредното ни "освобождаване" от страна на руснаците. Затова е Полша и Прибалтика го искат, и Румъния също това оръжие.

Пълна илюзия е, че.агресор може да бъде спрян чрез снишаване и отстъпки. Само със сила, ако имаш такава. И аз искам да имаме.възможно най-голямата сила. Колкото е възможно при нашата ситуация.

Сега, разбирам, че на някои това им се иска. Но аз определено не го искам.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 21:08 от Анонимен

# 1 797
  • Paris, France
.   Колкото до цивилните и оръжието. Защо смятате, че цивилни нямат опит с оръжие или няма да се справят? Има ловци, има любители...

Така ли? Те и онези в Ирак и подобни така дават оръжие на цивилни, и непълнолетни и ги заклеймяват като терористи?

Но сега говорим за други неща ли? Откровени нацисти има в Украйна. И че целият запад се прави на сляп и глух е смущаващо, меко казано.

В Украйна има откровени нацисти, вярно е. Такива има и в Русия. Западът не се прави на сляп и глух, но в безредиците и суматохата е трудно да се организира амнистия или подобно с цел разпускане на нацистките организации и групировки.

# 1 798
Не разбирам кое не е ясно дали сме с НАТО или не сме.
Ясно е, че сме там. Ползи и минуси сега...няма какво, вече сме там.
Въпросът е, че можем дипломатично, ама дипломатично да се изкаже несъгласие и да сме с останалите, но...премерено. То си има начин, израз, теза...Нито сме важни, нито сме силни, едно нищо сме, ама се ежим и никой не го е грижа за нас, дори и нас самите се видя, а си знаем положението.
За парите и олигарсите. Не мисля, че не са се подсигурили и знаели. Дори си мисля, че и големите страни са го знаели и очаквали, но са наблюдавали. То..в днешно време си има и шпионаж и начини за следене, а те се гледат и се правят очаквания.
В темата за вируса не се ли чудехме защо падат мерките при толкова болни още и разпространение. Защо и какво става... Дали не е възможно да са го очаквали се питам. То под карантина къде да ходиш и се биеш, ами..
Обикновените хора имаме толкова грижи и проблеми, че ..нали да не ни стресират разбираме нещата накрая. Не очаквам и не вярвам да получим достоверни новини. Оттук-оттам някой местен и с близки да предаде нещо вярно и свържем нещата.
И все пак след толкова години и толкова загуби ние не се научихме да лавираме. Може да сме бедни, слаби и всичко, но стратегически населяваме важна територия. Толкова можехме да използваме и ..ама паметници, ама празници, ама...то ще цъфнем и вържем после, но важното е да сме се показали. Я ги вижте другите - големите.
И да, никой не оправдава Путин и действията му, нито невинните жертви, дори това преселение на хора и стрес. Но за всичко има причина. Въпросът е сега накъде, ние сме ясни обаче. В Полша едвам смогват да приемат бежанците, у нас 140 души са заявили желание. Що ли така?
И все забравям да спомена колко е смешно да наричате някой джудже, пенсионер... Снощи кой беше го нарекъл Путин -пенсионер. Точно по това време по ТВ гледам Байдън върви да изнася реч и едвам стои. Ми.. не се подигравам, ама..

# 1 799
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
За който не е гледал Соломон Паси

Общи условия

Активация на акаунт