Войната в Украйна 1

• 1 798 912
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 115
С какво друго, освен със санкции, може да отговори модерният свят на агресора? Това, че тези хора там проявяват мъжество и се бият трябва да ни казва, че изборът ни е правилен, но ние с какво им помагаме? С какво помагат тези политици, които казват да се върви по пътя на дипломацията и да се водят преговори? Как се преговаря с измамник?!"

Какви други мерки предлага г-н Костов? Да изпратим мъжете и синовете си, за да се бият за Украйна? Да им изпратим оръжие, което нямаме? Какви мерки, но да каже ясно и тично, а не с недомлъвки.
До вчера го оплювахме и искахме в затвора, днес го цитираме като фактор и експерт.

# 2 116
Моето лично мнение е че цивилизованият свят бърка много като не реагира срещу Путин по путински, а цивилизовано и европейски, с призиви, да спре войната, да напусне суверенна Украйна, красиви декларации, силни думи, оцветени стадиони с украински знамена, не знам си какво, но никакви действия. Същата грешка допуска света която допусна и с Хитлер. Беше толерантен, толерантен, торелантен, докато нещата станаха необратими. В момента запада какво прави, наблюдава как една държава напада друга държава, и напрактика не прави нищо. Да, има санкции, но според мен те са неефективни, и няма да спрат Путин. Ситуацията ми изглежда като да гледаме как един човек напада друг човек, ние не се намесваме от страх да не отнесем шамари, но понеже имаме съвест, ще глобиме нападателя с 10 лв. Дреме му на него. Това прави запада в момента. И с Хитлер така правеше, санкции, сакции, докато той прекрояваше картата не Европа, и му дреме за санкциите. За мен това което трябваше да направи запада е да постави ултиматум на Путин. При положение че е имало разузнавателна информация че ще нападне Украйна след олимпиадата, трябваше да му се каже, ние няма да гледаме как международното право, суверенитета и правото на самоуправление на една страна се нарушава варварски от друга страна, и на всеки руски войник който пресече украинската граница за да ходи да се бие в чужда суверенна страна, ще има реципрочната мярка. Натовски войник, който ще защитава Украйна. Колкото войска изпрати Путин в Украйна толкова ние ще изпратим в защита на Украйна. Защото Путин се страхуваше точно от това, ако влезе в Украйна да не се намеси запада. И го заплаши с ядрена война за да не се намеси. И точно за това трябваше да се намеси. И съм убеден че Путин нямаше да нападне Украйна, и да започне война която не може да спечели. Но вече е късно за това. Толерантноста, цивилизоваността на запада, е и неговата слабост, много ясно се вижда през тези дни.

# 2 117
  • софия
Не бих могла да преценя дали сме били или бихме могли да бъдем агресори. Към момента не сме.
Но ние сме малка държава с не много ресурс и потенциал. Ако бяхме в друга позиция, вероятно щяхме да сме различни.
Тогава от къв зор затваряме небето си?
Колко държави в ЕС го направиха?
Вече се видя как се отразява на туризма ни. Не сме агресори, значи сме глупаци.
Целият ЕС. Целият. Всич-ки страни-членки.
Има война, а вие мислите за туризма?! Но с оглед развитието по суифт и РЦБ въпросът е с кво ръшките ще плащат и дали изобщо ще могат да са туристи в цивилизовани страни.

Скоро няма да имаме политик на нивото на Костов. Искрено се надявам поне неформално да се консултират понякога с него.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 09:10 от zvаnchе

# 2 118
То, ако от соц. мрежи си вадим изводи, българите трябва да сме първенци по кретения.
и да сме по-путофили от руснаците.

# 2 119
Швабите пращат 1000 противотанкови ракети и 500 стингъра на Украйна.
То и сега май не летят много руски самолети, като почнат да ги бутат по-често, ще изчезнат от небето съвсем.

https://abcnews.go.com/International/wireStory/major-shift-germa … -ukraine-83131834

А танковете из градовете с тия ракети ще им стане тъжно май?
Ама трябваше да го направят по-рано, не да се излагат с ония каски.
Зеленски е пич, който май е добър в поддържането на духа - “нямам нужда да ме евакуирате, пратете ми оръжия” ще остане в историята.
Дано успеят да се опрат на братушките, времето работи в тяхна полза, всеки спечелен час прави задачата на руснаците по-трудна.
Ако ги нямаше забраните за износ, бих им пратил няколко нощни прибора - чувам, че руснаците нямат никакви, което ще е предимство на украинците.
Като се сетя колко нощни уреда оставихме на талибаните…

# 2 120
  • софия
Калин Янакиев: Битката е между Путинова Русия и цивилизацията
Надявам се на различен 3. март.

И съвсем между другото, петата колона, която силно кряска, нанася големи бели на имиджа и начинът, по който гледат на нас отвън. Нормалните не искат да имат бизнес и путiнофили, особено след събитията в Украйна.

Говарит Москва май още не може собствената страница да си дигне, м?
Где товарищь Путин? Окопал се е в някой бункер. Май не е пресметнал добре. Надявам се скоро да има среща с руските олигарси, че сметки има да се плащат.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 07:59 от zvаnchе

# 2 121
  • София
Не бих могла да преценя дали сме били или бихме могли да бъдем агресори. Към момента не сме.
Но ние сме малка държава с не много ресурс и потенциал. Ако бяхме в друга позиция, вероятно щяхме да сме различни.
Тогава от къв зор затваряме небето си?
Колко държави в ЕС го направиха?
Вече се видя как се отразява на туризма ни. Не сме агресори, значи сме глупаци.
Целия ЕС. Целия. Всич-ки страни-членки.
Има война, а вие мислите за туризма?! Но с оглед развитието по суифт и РЦБ въпросът е с кво ръшките ще плащат и дали изобщо ще могат да са туристи в цивилизовани страни.

Скоро няма да имаме политик на нивото на Костов. Искрено се надявам поне неформално да се консултират понякога с него.

Под "затваряме небето си", не се ли разбира да не преминават през въздушното пространство на страната ни руски самолети, а не да не кацат руски пътнически самолети?
Полети от и за Москва нямаше почти една година, след като започна ковид кризата, та това не  е нещо ново. Щом е можело без тези полети тогава, може и сега. Когато не може да се използва въздушното пространство за да преминават самолети над определени страни които са на пътя за централна Европа, вече е друго, поне аз така го разбирам.

# 2 122
Цитат на: zvаnchе
Где товарищь Путин? Окопал се е в някой бункер. Май не е пресметнал добре. Надявам се скоро да има среща с руските олигарси, че сметки има да се плащат.
[/quote
А Вие наистина ли вярвате, че президентът на Украйна е навън, сред хората, да се бие? Като изгледах клипчето му, това зад него изглежда повече като екран. Не трепва и косъмче от косата му, отражения в прозорците и още други дребни подробности.
Не знам защо някой може да си помисли, че ще има жертви от висшестоящите и от двете страни. Единствените жертви ще бъдат дадени от мирното население и войниците, които са пуснали да се бият.
Останалите са на сигурно в бункери и убежища.

# 2 123
Удари по детска болница и градина, има загинали деца

Скрит текст:
Имаше удар по детска болница и има загинали деца, разказа бесарабската българка в Киев Таня Станева.

Магазините в Киев са празни, няма основни продукти, като яйца, брашно, картофи, хляб, добави тя по бТВ. Заедно със свои близки жената е прекарала нощта в мазе.

Киев е под комендантски час от 17 ч. в събота до 8 ч. в понеделник. Никой цивилен гражданин не трябва да излиза на улицата, разказа още Станева.

7-годишно момиченце и още шестима цивилни украинци са загинали в резултат на руско нападение в петък в севезоизточния град Ахтирка, съобщава днес Би Би Си, като цитира кмета на северния град Суми Дмитри Живитски.

Според него сред целите са били детска градина и сиропиталище – твърдение, което Русия отрече.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба обяви, че е извършено военно престъпление и призова за разследване от Международния наказателен съд.

За шестгодишно момченце, убито при кръстосан огън в Западен Киев, съобщава CNN тази нощ. Ако информацията се потвърди, това ще бъде най-младата жертва на войната досега, пише Би Би Си. Американската телевизия съобщава и за няколко ранени при сблъсъците в Киев, като се позовава на информация от педиатрична болница Охмадит.

# 2 124
Ако всичко това което пишете (не съм гледала още новини и не съм чела нищо днес) само едно мога да кажа: Добро утро! И добре дошли в третата световна война! Еми... Бог да ни пази!

# 2 125
  • софия
Руските най-точни ракети в света са уцелили детската онкоболница в Киев, в резултат на което едно дете е починало, две други са ранени, ранени са и двама възрастни.
https://kyivindependent.com/uncategorized/cnn-six-year-old-boy-k … ivilians-wounded/

Вече излиза информация, че ръшките имат ракети за още 2-3 дни и то ако ги използват пестеливо. Следваща партида щяло да има до 3-4 месеца.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 08:49 от zvаnchе

# 2 126
Значи Китай застава икономически зад Русия. Дано не се стига до там НАТО и ЕС да мери сили с Русия и Китай. Но Байдън днес каза, че налагат санкции на Русия, за да няма нова световна война, така че ще му се доверим.
Щом руснаците са втори по обем потребител на SWIFT, предполагам, че загубите и трудностите в международните отношения ще са двупосочни.
Дори Байдън си дава сметка, че ще загуби срещу Русия и Китай. Със сигурност е съчинен вече план как да се измъкне хитро от пряк сблъсък. Най-много да ни нацентри нас в Европа, както най-обичат отвъд океана.
Русия има собствен “Суифт”, по-горе се писа.
Не съм вярвала, че либералният запад може да е такава гротеска в такъв критичен момент…🤦😢
След 2020-та рязко прогледнах за тях и съм потресена.

# 2 127
# 2 128
Значи Китай застава икономически зад Русия. Дано не се стига до там НАТО и ЕС да мери сили с Русия и Китай. Но Байдън днес каза, че налагат санкции на Русия, за да няма нова световна война, така че ще му се доверим.
Щом руснаците са втори по обем потребител на SWIFT, предполагам, че загубите и трудностите в международните отношения ще са двупосочни.
Дори Байдън си дава сметка, че ще загуби срещу Русия и Китай. Със сигурност е съчинен вече план как да се измъкне хитро от пряк сблъсък. Най-много да ни нацентри нас в Европа, както най-обичат отвъд океана.
Русия има собствен “Суифт”, по-горе се писа.
Не съм вярвала, че либералният запад може да е такава гротеска в такъв критичен момент…🤦😢
След 2020-та рязко прогледнах за тях и съм потресена.

Ти що си мислиш че Китай е навит да воюва заедно с Русия в каквато и да е война. Китайците нямат интерес от военни действия никъде по света които биха довели до войни преобръщи глобалната икономика и света с краката нагоре. Настоящото световно статукво е много добро за Китай, нямат интерес да участват във войни които могат сериозно да разклатят световното статукво. Китай има нужда от запад без войни, разрушения, кризи на който да си продават продукцията.

# 2 129
Глупости.
Украйна винаги се е страхувала от Русия (очевидно с право) и не е искала да се изправя срещу нея сама, и затова търсеше членство в НАТО.
Вече знаем защо руснаците не искаха това да стане - щеше да им разсъхне плановете да я “освободят”, затова започнаха освобождаването преди Украйна да е успяла да стане член.

Общи условия

Активация на акаунт