Войната в Украйна 1

• 1 799 235
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 265
PURE, на думи никой не одобрява война. Въпросът е кой нападна съседната си по-слаба.държава, ей така, както не одобрява войната. И кои са тези, които одобряват това, живеейки в Западни държави, и защо го правят. Доводът с предисторията вече.беше многократно слаган тук, тя не е оправдание.за агресия. Всички имаме.история.и.причини да нападнем съседа си или.друга държава. И малки, и големи, и най-големи. Но ако почнем да го правим, светът ще загине. Затова въпросът с Украйна е толкова важен, това е символ. И.моля, не ми обяснявате как ние никого не можем да нападнем, затова пък Германия или Франция могат, и всяка ще си има своите причини за това.

Вивиана, има възможни и невъзможни неща. При нашата ситуация не виждам.начин да не сме.част от нечий съюз. И.за мен изборът е ясен, и той е същият като Украинският. А ти какво по-точно искаш, че не те разбирам?

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 12:04 от Анонимен

# 2 266
За Бога, гледам бежанци от Одеса сега по бтв.  Семейство на бесарабски българин. Нашата прогнила държава.. Точно това каза и таткото. Първата му грижа е да намери работа. Разплаках се.
Ако влезеш в някоя от групите за помощ на бежанци, ще се успокоиш. Държавата може да я няма, но хората предоставят не само дрехи и храна, а и безвъзмездно жилища, дори има предложения за работа.. Тук чети по-малко, това е по-скоро политическа тема. Изведнъж станаха нещата, не сме от най-подготвените, но ще видиш до месец.. Няма да останат хората така Flowers Four Leaf Clover

# 2 267
  • София
А Кадиров рязко смени плочата:
У нас теперь нет желания воевать против Украины

Путлер май ще се лиши от орките си?
... изглежда е фейк, но все пак нещо ободряващо си трябва.

Чу ли какво казва? Или няма значение?!

Че няма да воюва с украинския народ, а с ордите бандити с раздадени оръжия??

# 2 268
За мен най-добрият съвременен български писател Петър Делчев с непопулярно мнение по темата, но според мен заслужава да се прочете: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=34855331726943 … d=100063443095130

# 2 269
Сэгласна сэм с всшчко написано в поста на PURE. Много розумни и обективни разкъждения, каквито липсват в темата. Диалогът е на махленско ниво - джуджета и др.приказни герои...много ниско ниво, наистина.

Дипломацията трябва да влезе в действие час по-скоро. Интерес от трета СВ никой няма, нито накой иска такава...защото почне ли, може и да свърше зле за всички! Това е пределно ясно и на САЩ, и на Русия, и на Европа.

Харков е превзет...по бтв сега казват.
Но пък дават журналистката ни на висок етаж, отворен прозорец...не изглежда да има опасност за нея.

# 2 270
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това за гласуващите за Копейкин в САЩ, ако е вярно, пак показва платените руски тролове къде предпочитат да живеят...и да скандират " вън България от НАТО" докато записват децата си с руски пари от троленето в американски университети

# 2 271
Прочетох ,че са ударили мястото за съхраниние на ядрени отпадъци. Заради това е радиацията,  а не както обясниха от движение на тежки машини почвата се разрохнала и  ето.

Късно е за неутралитет, когато си в съюз като НАТО,  много се развихриха нещата и страна трябва да се вземе.
 Спаха, или са се отпуснали след 80 години мир в Европа или нарочно.
 Сетиха се да се срещат когато стана късно.

Нямаме какво да дадем явно ,та си мълчим, снаряди - мамка му, до там се стигна, за срам .

# 2 272
Кой по дяволите е Петър Делчев?! Следя.много подробно българската литературна сцена, доколкото има такава, не съм срещала.това име. Знам, че.има Гугъл, но не в това е въпросът.

# 2 273
Pure, + 100. Изключително разочароващо е, че по подобен конфликт всеки анализ извън опростенческото “Няма оправдание, къв е тоя Путин, бее!” се заклеймява като тролски и имбецилен. За съжаление, който не познава историята, е осъден да я повтори. И сега едно цяло поколение ще работи само за възстановяването на държавата си след война. За белязването на това поколение от спомена за войната дума да не отварям.

# 2 274
Защо се говори за изпращане на български войски в Украйна? Никой не обмисля такова нещо, нито има такава опция. Ние ще се включим с хуманитарна помощ и боеприпаси.

За мен е положително, че най-после маските паднаха. Отношението към Адолф Путин и неговата агресия е разделителната линия. Тук няма неутралитет, няма изчакване, няма разбиране, няма обяснения. Има За и Против.

Документът за затваряне на въздушното пространство на целия ЕС е подписан. Не знам откога ще влезе в сила, но вероятно ще трябват няколко часа. Така че е нормално да има още полети. Няма да ги свалят във въздуха в крайна сметка.

# 2 275
  • София
Не разбирам защо украинският президент не желае да преговаря? Мястото ли му е проблемът? И това докато избиват сънародниците му.

Иначе хората помагат. Готови са да подслонят бежанци, да им дадат работа. Ето тук чета

https://www.facebook.com/groups/395056262425603/

# 2 276
При нашата ситуация не виждам.начин да не сме.част от нечий съюз. И.за мен изборът е ясен, и той е същият като Украинският. А ти какво по-точно искаш, че не те разбирам?
Абе, аз избрам американския ботуш пред руския ботуш. Пък нека се мъча цял живот. Във Флорида да ме пратят, там да се мъча искам. И със заплата в долари да ме мъчат.
На вас, поддръжниците на Русия пожелавам същото, но в Русия. Там да ви заведат и до дълбоки старини да живеете, обаче там. И да не можете да се върнете.

# 2 277
Да го напиша кратко.
Никой (поне в темата) не одобрява войната. Дори и заради последиците възможни и за нас егоистично.
Никой не иска мирно население да страда, защото и ние сме такива и си усещаме ужаса им.
Тук се пишеше какво е било и за Крим, и за газта, и за убийствата в Донбас и бесарабските българи (и не са хич малко, и много деца има убити и жени млади)
Ние няма да решим проблемите там. Ние искаме това да приключи. Как. С преговори. С налагане на санкции, с възможни посредници и договаряне. Но някак да свърши бързо и да няма повече жертви.
Тук искат да се пращат доброволци, да се вихри нещо си и да няма край. Ами не съм съгласна. Не го искам това.
Иначе войната не е само заради газа, водата, групировките, а точно защото са ухажвани и тяхната земя е ценна за нечии интереси. Както за разполагане на бази, така и заради тръбите с газа. Та...кой има повече интерес и за какво си отговорете сами, аз за себе си вече го направих и надиплих нещата.
Украйна се превърна в горещия картоф сега. Те повярваха, че са важни, че са търсени, че ще им се помогне. То ще се направи, ама другите как ще го приемат не знам. Вероятно няма и тогава...вече става сложно. Мислете малко , не нападайте и обиждайте като се рови и търси какво що е било преди, сега и какво може да стане и защо. Кой би имал полза от Украйна и защо.

# 2 278
Кой по дяволите е Петър Делчев?! Следя.много подробно българската литературна сцена, доколкото има такава, не съм срещала.това име. Знам, че.има Гугъл, но не в това е въпросът.
https://www.goodreads.com/book/show/18639559

https://www.goodreads.com/book/show/16604326

# 2 279
Защо се говори за изпращане на български войски в Украйна? Никой не обмисля такова нещо, нито има такава опция. Ние ще се включим с хуманитарна помощ и боеприпаси.

За мен е положително, че най-после маските паднаха. Отношението към Адолф Путин и неговата агресия е разделителната линия. Тук няма неутралитет, няма изчакване, няма разбиране, няма обяснения. Има За и Против.

Документът за затваряне на въздушното пространство на целия ЕС е подписан. Не знам откога ще влезе в сила, но вероятно ще трябват няколко часа. Така че е нормално да има още полети. Няма да ги свалят във въздуха в крайна сметка.
Точна това щях да напиша и аз за полетите.

Бътеркейк, защо се обръщаш към мен, не разбрах. Аз си губя.времето тук да пиша именно защото не искам руския ботуш. Не.разбрах Вивеана обаче.какво точно иска и я питах.

Гарганела, мерси, и аз мога да ползвам Гугъл. Писатели да искаш, сега всеки, който може да ползва Уърд, се изявява като писател. Въпросът е, че на литературната ни сцена такова.име не съм.срещала, което идва.да ми каже, че.мнението му е точно толкова с тежест в реала, колкото и на всеки пишешщ тук. Затова и не разбрах като какъв се поства.

Общи условия

Активация на акаунт