Войната в Украйна 1

• 1 799 210
  • 44 850
  •   2
Отговори
# 2 520
  • Пловдив
Ще има преговори..уж потвърдили и Вова е поискаш среща...сега чух по Бтв.

# 2 521
По Нова ТВ има интересна дискусия

# 2 522
  • София
По повод поста на Роузи. Що за военна стратегия е това да обявяваш намеренията си по телевизията? На германците едва са им разбили кода Енигма, чак компютър е изобретен за целта, този гарги плаши по няколко пъти на ден от кичозния си офис. А и я видяхмя великата путинска армия.

Това обявяване е за пред руснаците. За вътрешен престиж. Тях нахъсва с приказки за Великата отечествена и вечния враг.

# 2 523
За първи път след инвазията в Украйна руски олигарх се обяви против войната на Путин.  Според Financial Times Михаил Фридман, един от най-богатите руснаци, пише в писмо до служителите си: „Не правя никакви политически изявления. Аз съм бизнесмен, който отговаря за хилядите ми служители в Русия и Украйна. Но убеден съм, че войната никога не може да бъде решението.
Мога само да се присъединя към онези, чието пламенно желание е да сложат край на това кръвопролитие."

Според Manager Magazin, Фридман е с нетна стойност 9,7 милиарда долара през 2006 г.  Той беше петият най-богат руснак и е председател на борда на Alfa Group, една от най-големите индустриални и финансови групи в Русия.

https://amp.focus.de/politik/ausland/reaktionen-zur-ukraine-inva … _id_57275780.html

По повод поста на Роузи. Що за военна стратегия е това да обявяваш намеренията си по телевизията? На германците едва са им разбили кода Енигма, чак компютър е изобретен за целта, този гарги плаши по няколко пъти на ден от кичозния си офис. А и я видяхмя великата путинска армия.

Simple Smile Това са преговорите на Путин. Преди преговорите показва силата, демек или капитулирайте, което означава Украйна предава цялата военна техника която има и тя отива на въоражение в Русия, отказва се от членство в ЕС и НАТО, предава територии на Русия, инсталира се марионетно миротворческо правителство с Виктор Медведчук като премиер, и Украйна става Беларус 2. Демокрацията отива в историята, здравей нов свят за украинците под управлението на Путин. Това ще иска на преговорите и няма да отстъпи, за това и показва силата, какво ще стане ако Украйна не се съгласи, ще се стовари върху нея цялата мощ на руската мечка.

# 2 524
ако сега Путин реши да си прибере редовната армия
Баба на това казва "все едно вярваш в задгробния живот". Танцът още не е започнал.

# 2 525
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
....."Президентът на Украйна Владимир Зеленски се съгласи в неделя да преговаря с Русия „без предварителни условия“, дори когато президентът Владимир Путин допълнително ескалира напрежението, като постави ядрените си сили в бойна готовност. „Съгласихме се украинската делегация да се срещне с руската делегация без предварителни условия на украинско-белоруската граница, близо до река Припят“, обяви г-н Зеленски в официалния си канал в Telegram, описвайки телефонен разговор в неделя с президента Александър Лукашенко от Беларус.г. Лукашенко „пое отговорност да гарантира, че всички самолети, хеликоптери и ракети, разположени на територията на Беларус, остават на земята по време на пътуването, разговорите и завръщането на украинската делегация“, продължи г-н Зеленски. Подробности кога точно ще се проведе срещата или кой ще участие не бяха веднага ясни. Г-н Зеленски по-рано в неделя отхвърли провеждането на преговори в Беларус — както настоява Русия — защото Русия организира част от инвазията си от Беларус, след като трупа войски в страната в продължение на месеци. Но позицията на г-н Зеленски се промени, след като той проведе телефонен разговор с г-н Лукашенко, който е най-близкият международен съюзник на г-н Путин. Руската делегация, водена от бившия руски министър на културата Владимир Медински, вече е в Беларус. Точно преди изявлението на г-н Зеленски, г-н Путин отправи нова заплаха към Запада, който обеща да доставя оръжие на Украйна и наложи вредни санкции на руската икономика. В кратки изказвания, излъчени по държавната телевизия, той каза на своя министър на отбраната и на своя висш военен командир да приведат в бойна готовност ядрените сили на Русия, характеризирайки този ход като отговор на „агресивните“ действия на Запада. Не само западните страни прилагат „нелегитимни санкции“ срещу Русия, каза Путин, „но висши служители на водещи страни от НАТО си позволяват да правят агресивни изявления, насочени към нашата страна“. Много анализатори очакваха г-н Путин да използва ядрени заплахи, за да отблъсне Запада с нарастването на напрежението. Линда Томас-Гринфийлд, посланик на САЩ в ООН, осъди заповедта на г-н Путин, заявявайки, че той „продължава да ескалира тази война по начин, който е напълно неприемлив“, каза тя в интервю за „Face the Nation“ на CBS News. ” Тя добави: „Трябва да продължим да осъждаме тези действия“.

ot tuk

# 2 526
За първи път след инвазията в Украйна руски олигарх се обяви против войната на Путин.  Според Financial Times Михаил Фридман, един от най-богатите руснаци, пише в писмо до служителите си: „Не правя никакви политически изявления. Аз съм бизнесмен, който отговаря за хилядите ми служители в Русия и Украйна. Но убеден съм, че войната никога не може да бъде решението.
Мога само да се присъединя към онези, чието пламенно желание е да сложат край на това кръвопролитие."

Според Manager Magazin, Фридман е с нетна стойност 9,7 милиарда долара през 2006 г.  Той беше петият най-богат руснак и е председател на борда на Alfa Group, една от най-големите индустриални и финансови групи в Русия.

https://amp.focus.de/politik/ausland/reaktionen-zur-ukraine-inva … _id_57275780.html

Simple Smile Това са преговорите на Путин. Преди преговорите показва силата, демек или капитулирайте, което означава Украйна предава цялата военна техника която има и тя отива на въоражение в Русия, отказва се от членство в ЕС и НАТО, предава територии на Русия, инсталира се марионетно миротворческо правителство с Виктор Медведчук като премиер, и Украйна става Беларус 2. Демокрацията отива в историята, здравей нов свят за украинците под управлението на Путин. Това ще иска на преговорите и няма да отстъпи, за това и показва силата, какво ще стане ако Украйна не се съгласи, ще се стовари върху нея цялата мощ на руската мечка.

Е, ама като стане Беларус 2 децата в Донбас ще имат прекрасен живот. Нали затова е цялата работа..

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 17:31 от moonriver

# 2 527
  • Там,където се събуждам щастлива.

Най-голямата заплаха за Путин е не натовското оръжие в Украйна, а да не вземат да заживеят по-добре от руснаците. Щото е кофти пример.

Именно. Ако близо до Русия държава започне да живее по друг начин, руснаците няма вече да се залъгват, че живеят във Велика Русия.
След Втората световна война моя роднина идва да се омъжи за братовчед наш и за пръв път вижда сутиен, който й подарява той. На 40 км от Москва започва великата мизерия, където някои хора не могат не сутиен да си купят, ами и два домата. Според мен в 21в този народ ще се събуди, защото сега има и много повече начини всяка новина от и към Русия да стига. Това задушаване на свободата няма да е вечна. Но е факт, че руснаците не могат да го постигнат сами. Един от независимите вестници е собственост на издателство основано от нидерландци. В момента са едни от малкото, които не се страхуват да вършат работата си. Дано дойде време, когато и самите руснаци ще могат да функционират свободно в страната си.

# 2 528
Само да вметна - в Русия има официлана законова забрана да се дава информация за военни загуби като хора, бронетехника и т.н.
ТАСС качиха една, бе изтрита веднага.

# 2 529
Глупости.
Украйна винаги се е страхувала от Русия (очевидно с право) и не е искала да се изправя срещу нея сама, и затова търсеше членство в НАТО.
Вече знаем защо руснаците не искаха това да стане - щеше да им разсъхне плановете да я “освободят”, затова започнаха освобождаването преди Украйна да е успяла да стане член.
Кое са глупости? Че Украйна не е сама в момента срещу Русия?
Сама е, но никога не се е канила на Русия, както намеква картинката ти.

# 2 530
Артемис, протести във Варна имаше още в първия ден. Тук пристигнаха и първите бежанци.
Столицата е представителна извадка на общественото лицемерие. Дървени философи е точна, стара констатация.

Точната констатация е, че пак говорим на ангро колкото да не заспим. В София имаше протести пред руското посолство всеки ден миналата седмица. Уикенда не знам как е, но другата седмица ще има пак. Аз отидох, ти отиде ли? Или дървени философи е точната констатация?

# 2 531
  • СИ
Мисля Полша е на косъм да прекипи и да нахлуе с войски, засега само НАТО и благоразумието ги възпира ... не бих се учудил да има масирана инвазия в Украйна от запад, но няма да е скоро.

Включи ли се Полша, руснаците ще им стане още по-трудно...! Сигурен съм, че полската армия е много добре обучена и мотивирана. А като знаем, колко много поляците обичат Русия...! Като едното нищо, да се включат в чуждестранен легион за който се заговори. Между другото, какво стана с хората на Кадиров? Излезе информация, че нещо им минал мерака да ходят в Украйна.

# 2 532
А дали Путин наистина не се готви да използва ядрено оръжие. В една русофилска фейс група са се разпищели как
гадният запад, ще затрият света и напомнят предупреждението на Путин запада да не се меси във войната, а той се меси. (Доставки на оръжие).

# 2 533
  • СИ
Само да вметна - в Русия има официлана законова забрана да се дава информация за военни загуби като хора, бронетехника и т.н.

Военните загуби преминават през комините на мобилните крематориуми. Путин е хуманист преди всичко...!

# 2 534

Военните загуби преминават през комините на мобилните крематориуми. Путин е хуманист преди всичко...!

Пропаганда е това. Не знам защо се хващате. За крематориумите.....няма афиц.потвърждения, някой журналист видял ли ги е?

Общи условия

Активация на акаунт