Войната в Украйна 1

• 1 798 603
  • 44 850
  •   2
Отговори
# 2 790
Горното на РИА новости показва ,че каквото да са направили, сценарият е одобрен, подготвен отдавна ,дълго мечтан и нищо няма да помогне.
 Една фраза на френски чиновник да кажа ,че не обърнах внимание под цитираната статия- никой в Европа не иска да воюва с Русия, може да се тълкува  поне по два начина- на Русия  е приятен - от страх, другият е , че не искат война и се опитват по мирен път.
  Сега разбирам защо бяха тези санкции, защо бяха настръхнали срещу него ,все пак имат разузнаване.
 И нищо не е каквото изглежда.
Ние да си драскаме ,кой ни пречи.
Докато напиша има 12 поста. Войната ще свърши докато се справя.

# 2 791
Преговорите се отлагат за утре сутринта.
Което обяснява защо на хората в Киев са казали, че нощта ще е неспокойна. Ами утре пак наново Flowers Four Leaf Clover
не знам от къде се осведомявате, но още , когато Зеленски каза, че ще преговаря се писа ,че срещата ще е в понеделник т.е утре.

# 2 792
Аз от клиповете виждам някакви оръжия като от края на Студената война.

Вждаш това което ти се показва, което не значи, че е цялата истина. Някои и идея си нямате за такова нещо наречено "тактика".

# 2 793
Ако вярваме на Христо Грозев, не му върви кампанията на Путин.
Вижте какво са имали подготвено и публикувано вчера:
https://archive.fo/DafXO
https://twitter.com/christogrozev/status/1498025819054264328
Тотално отвратително.
Но то е нормално за такива великодържавни диктаторски режими. В крайна сметка какво друго му остава на руснака, освен имперската гордост, макар и на гол корем?

# 2 794
  • София
Попринцип не взимам страна в спора, но да говорим как РУСИЯ не е ФАКТОР?! Да обсъждате тук, как Путин е изпратил деца на 18-20, едва ли не боси, молещи се за хляб и гориво. Направо ме изумяват хора, които така наивно вярват на всичко, което се пише по медиите. Информирайте се, преди да се изказвате така. Да минем на темата сега, как Русия не е фактор и според някой членки на форума, ще бъде пометена от НАТО за нула време. Русия притежава оръжия, който може да унищожат цял континент. Като започнем с подводния безпилотен дрон, който би предизвикал такова мощно цунами, че като нищо ще затрие някоя по малка държава. Хиперзвукови ракети, които развиват 20 пъти скростта на звука. Ракета с обхват над 1000км,смятайте това какво разстояние е. Доколкото знам се говори и за такава с обхват 4500 км. Ракета с ядрен двигател.. И още, и още.. 21 век не е ПСВ, нито е ВСВ. Слезте на земята, има достатъчно информация. Смехотворно е да се прочете от някой, как Путин го е било страх и се надявал Украйна да се даде без бой, но видиш ли криви му излизали сметките. И ако някой мисли, че НАТО може нещо да направи, дори и НАТО знае, че нищо не може да направи. Дано имат разум изобщо да не се мешат. Далеч съм от мисленето, че Путин го е страх от близостта на НАТО до границата на Русия.

Не сте разбрали най-важното! Путин може да разруши цял континент, но не може да изгради отново това дето е разрушил.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 22:53 от Desem

# 2 795
  • Варна
Въпросът е, че оръжията му за масово унищожение са неизползваеми. Той се опитва да печели имиджова война поне на вътрешния пазар. Колкото и трудно да става вече това. Не знам как би обяснил сриването на цели градове и избиването на милиони. Освен ако вече тотално му е причерняло и го е подкарал съвсем през просото.
Обяснил го е вече.
Цитат
Зачем нам такой мир, если там не будет России?»
Гледах преди малко руска телевизия.  Цитираха го, казвал го е преди няколко години.

# 2 796
Знам, че тук повечето потребители ги е обхванала еуфория, но ще го напиша, все пак има малка част, което се вслушват понякога.
А и арогантността е вредна винаги.

Руската армия не е зле окомплектована и западнала.  В Украйна са само професионални военни, няма никакви войничета, a  части от Росгвардия, МВД и военни на договор, т.е. това им е професията.

Загубите на Русия не такива каквито ги тирижират украинците и припечатва западната преса и ви давам 2 довода - няма никакви купища трупова от клипове на толкова загинали /което щяхме да видим всички гледащи руски и украински канали/ и
ако имате 3000-4000 загинали  щеше да има поне 6000 ранени, което при това масово снимане с тел. нямаше как да не разберем.

# 2 797
Бритиш Петролиум продават 20-те си процента от Роснефт и за купувачи се спрягат китайски или индийски компании. Ама първо БП да намалели цената много, щото санкции и т.н.
https://www.rbc.ru/business/27/02/2022/621bae819a79470a66b3495f? … tm_medium=desktop

# 2 798
Цитат
Е как ще му върви кампанията. То е видно че великата военна сила Русия буксува срещу Украйна. Което е и друг проблем за Путин, колко и да държи медиите в здрава хватка, пропагандата, спомням си началото на войната, край ПВО на Украйна разрушена, те са победени, бягат, отстъпват, победихме ги, а всъщност се вижда че Русия е слаба във воденето на конвенционална война. Което предполагам притеснява тоталитарният им политически елит, че почва да се вижда че не са голяма военна сила. С танкове без гориво, не знаят посоките, накъде да вървят. Да, щото Путин пратил дечурлигата, като прати рамбовците ще ги смажат. А това не трябва да се вижда от руското о-во. Които са вече под нас по БВП на глава от населението, но пък са голяма военна сила и това ги топли и консолидира властта на Путин.

# 2 799
Реални кадри от Украйна - от независимия беларуски телеграм канал Nexta
https://www.youtube.com/watch?v=zhEGKXAIrGU

Украйна  има подкрепата и на чеченците, които сформират бойни отряди, определят кадировците като позор за чеченския народ. Отряди от доброволци се сформират и от други места.
Оккупанты в ужасе бегут / СПЕЦВЫПУСК
https://www.youtube.com/watch?v=KjYDXx0z7QU

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 00:05 от Diorela

# 2 800
  • София
Моля ви, историята на Русия и Украйна е по- вехта от Библията, врътнете я направо до теорията за големият взрив.

Не може да влачиш обида от майчината утроба, не може да държиш един народ в страх и цял свят тоже, не може това да продължава и в следващите 200 години.
Естествен ход на еволюцията - вакуум не търпи.

Всички тук заемаме една страна - правото на човешкия живот. Нищо повече.

# 2 801
  Толкова много жертви да дават руснаците говори за изостанала техника, а не модерна.

Да, но освен това и за една характерна черта на Путин- арогантността му.
Путин не иска да включи сериозни оръжия в тази война.Не иска да убива населението на Украйна.За това се водят пешеходни боеве и с танкове.Ракетите целят само военни обекти.А украинците си взривиха мостовете сами. И не позволяват мъже над 16 г да напускат Украйна.Карат ги да се бият.Преди 10тина години имах контакт с украинци,руснаци,германци,англичани.Когато руснак ти каже нещо ,си държи на думата и става както е казал.Прави ти и компромис.Когато украинец ти каже нещо,то никога не е точно така и се увърта.Когато англичанин ти каже нещо,не знаеш какво ти е казал в същност и обещания не се дават.Германеца е точен,но без компромис.

Този пост е прекрасен пример за това какво точно са предразсъдъци и стереотипиране. От няколко човека да правиш изводи за милиони е показател за ограничено мислене.

# 2 802
не знам от къде се осведомявате, но още , когато Зеленски каза, че ще преговаря се писа ,че срещата ще е в понеделник т.е утре.
Аз нещо съм оспорила, ли? Не разбирам какво ми пишеш въобще. Но не си губи времето, няма значение за мен.

# 2 803
Вижте какво са имали подготвено и публикувано вчера:
https://archive.fo/DafXO
https://twitter.com/christogrozev/status/1498025819054264328

Уау! Ето това вече е истински компромат.

# 2 804
Значи Китай застава икономически зад Русия. Дано не се стига до там НАТО и ЕС да мери сили с Русия и Китай. Но Байдън днес каза, че налагат санкции на Русия, за да няма нова световна война, така че ще му се доверим.
Щом руснаците са втори по обем потребител на SWIFT, предполагам, че загубите и трудностите в международните отношения ще са двупосочни.
Дори Байдън си дава сметка, че ще загуби срещу Русия и Китай. Със сигурност е съчинен вече план как да се измъкне хитро от пряк сблъсък. Най-много да ни нацентри нас в Европа, както най-обичат отвъд океана.
Русия има собствен “Суифт”, по-горе се писа.
Не съм вярвала, че либералният запад може да е такава гротеска в такъв критичен момент…🤦😢
След 2020-та рязко прогледнах за тях и съм потресена.
Байдън да загуби от Путин? Хаха. Цялата руска икономика е по-малка от тая на Тексас. Американската армия не се намесва пряко, защото сблъсък в стил Студената война може да запали целия свят. А американската армия е много по- добре снабдена и опитна от руската , съставена от хлпета на които са има казали че отиват на военно учение и ги държат гладни и жадни, по разкази на военнопленници…
Не Байдън започна тая война, а Путлер, който се осмели да нарече един евреин , загубил близки в Холокоста “неинацист”… Видя се кой е окупатор и действа неонацистки…
Ох, направо като ви чета и ми става зле! Бях решила вече да не пиша, но само да си следя ама вие направо ме изумявате! Вие аминка наистина ли си вярвате на това което писахте? Не се излагайте така! Това ли мислите е армията на Русия? Тези дечурлига? Вие някога интересували ли сте се поне малко за Русия, САЩ или който и да е било преди това да се случи! Ако знаете какви машини имат Руснаците и каква военна техника ще ви стане лошо и всеки втори мъж там с военна подготовка! И някой тук пише пълната си мощ нападнали Руснаците направо няма такъв смях, каква мощ какво чудо леле това е нищо, верно може да си е било като учение! Но само да кажа преди отново да ме нападнете ще цитирам един българин "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги"!(като отново казвам, че не подкрепям по никакъв начин действията на Путин) Но иначе може да си лаете вече...

Аз мисля че сте права, пратиха наборната войска с по -старите танкове да намалят украйнските запасите от модерни противотанкови ракети, Армата танковете са за парада. Почернените майки на тези войничета със сигурност ще го оценят.

Общи условия

Активация на акаунт