Войната в Украйна 1

• 1 799 392
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 405
В чешките вестници пишат, че жилищните квартали на Харков били обстрелвани от руснаците с ракети Град и имало десетки убити и стотици ранени...

# 3 406
  • софия
Руските олигарси, на които се опира руският президент Владимир Путин, за да управлява Русия, започват дискретно да надигат глас срещу инвазията в Украйна. Подобни критики доскоро бяха немислими в страна, където икономическият елит беше обречен на послушание след идването на Путин на власт, коментира специализираното издание "Бурсорама"  (boursorama.com).
Олигархът Олег Дерипаска поиска днес да бъде сложен край на държавния капитализъм в Русия на фона на кризата, предизвикана от западните санкции след инвазията в Украйна.
"Това тук е истинска криза, трябват истински кризисни мениджъри, трябва на всяка цена да се промени икономическата политика и да се сложи край на целия този държавен капитализъм", написа в "Телеграм" основателят на алуминиевия гигант "Русал".
За разлика от 2014 година, когато след анексирането на Крим от Москва бяха приети първите санкции, сега няма да бъде възможно да се чака, продължи олигархът, който е сред 50-те най-богати хора в Русия. Дерипаска посочи, че чака от правителството разяснения и ясни коментари по икономическата политика през идните три месеца.
Друг руски милиардер, Олег Тинков, основател на банка "Тинкофф" (Tinkoff), също разкритикува инвазията в Украйна. В послание в "Инстаграм" той отбелязва, че "днес в Украйна загиват невинни всеки ден, това е немислимо и неприемливо", като призовава да се харчат пари за лечението на хора, за наука, за да бъде преборен ракът, а не за война.
Друг от най-богатите хора в Русия, олигархът Роман Абрамович, е бил призован от Украйна да помогне за намиране на решение и оттогава полага огромни усилия за това, каза неговата говорителка Рола Брентлин.
Вчера милиардерът Михаил Фридман разкритикува войната в Украйна в писмо до служителите на неговия фонд "ЛетърУан" (LetterOne). "Убеден съм, че войната никога не може да представлява отговор. Тази криза ще струва животи и ще опустоши два народа в продължение на стотици години", написа той, изразявайки надежда това кръвопролитие да приключи.
https://www.bta.bg/bg/Ukraine/228273-ruski-oligarsi-nadigat-glas … voynata-v-ukrayna

# 3 407
В чешките вестници пишат, че жилищните квартали на Харков били обстрелвани от руснаците с ракети Град и имало десетки убити и стотици ранени...
По-рано пуснах линк с видео от обстрела. Трябва да се гледа със звук, за да се осъзнае за какво става въпрос.
https://twitter.com/RALee85/status/1498273469640888321?ref_src=t … -26e97eb101ed%2F0

# 3 408
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Това са снимки от Телеграм,
за Харков и Херсон

Скрит текст:

Тези трите са от видео на разбит апартамент в Харков- отгоре тече вода, нещо съска

Бременни жени в бомбоубежище в Херсон- пак от видео, на единия кадър махат

# 3 409
Горките хора... Не знам какво да кажа... Яд ме е.

# 3 410
Какво още ми разказа моят познат украинец днес: раздавали били оръжията на доброволци, калашници, и те били влизали в жилищни домове, казвали на живущите да се изнасят, и се установявали като снайпери по балконите. Стреляли били, и аз не разбрах по какви - съмнителни за руски саботьори. Това според неговите контакти там. В Украйна дезинформацията била, че контраатаката била стигнала до Москва. И да, 13те погребани били всъщност 82, които свалили оръжие, в плен живи. Аз не знам вече, кое е истина, но вече все по-ясно ми става, че изтокът и западът водят информационна война. Лично като човек все по-силно се надявам да се споразумеят - неутрална във военно отношение Украйна. Искали Крим. Еми не е в интерес на Украйна всичко това. Ама и ние се сбогувахме със северна Добруджа (които пък румънците си искали цялото ни северно черноморие заради Балчишкия замък). Ако искат да воюват със САЩ, да си изнесат войната в северния тих океан. Не тук.

# 3 411
# 3 412
Добавям видео към снимките на Роузи.
Познай кой ще дойде на вечеря? https://twitter.com/RALee85/status/1498269905870802949?ref_src=t … -a2b829c95241%2F0

# 3 413
Другарката Нинова рецитира пламенно слово при Цветанка Ризова. Тази жена май трябваше да я махнат преди Янев. Има остра нужда от стилист! Жълта ризка и кафяво сако - 1980г е отново тук!

# 3 414
  • София
Познай кой ще дойде на вечеря? https://twitter.com/RALee85/status/1498269905870802949?ref_src=t … -a2b829c95241%2F0

Такива снимки и от войната в Ирак, и от Сирия, и от Украйна 2014, че даже от компютърна игра вчера пускаха медии от цяла Европа, представяйки ги за актуални.

# 3 415
  • Paris, France

Това хич не е на добро.

Другарката Нинова рецитира пламенно слово при Цветанка Ризова. Тази жена май трябваше да я махнат преди Янев. Има остра нужда от стилист! Жълта ризка и кафяво сако - 1980г е отново тук!

Ако беше се облякла цялата в бяло, по-добре ли щеше да стане?

# 3 416
  • Варна
Нова тв. Пряко от Харков.

# 3 417
  • Там,където се събуждам щастлива.
Най-голямата ни трагедия е, че за 30 години никой не се осмели да въведе историята такава, каквото е била в училищата ни. В момента расте още едно поколение, което ще милее за фалшиви герои и техните идеали. Нямаше и много историци, които да кажат “Аджеба, това Освобождение не е било безкористно.” Да назоват нещата с истинските им имена.

Със сигурност в България има други дати, на които сами се извоювали / постигнали нещо. Защо тогава да не е националиният ни празник?

Само преди няколко години на празнуване на 3 март нашите споменаха, че не само руските войници умряли във войната, а бяха изредили и всички други. Веднага им бяха дърпани ушите.

Някои хора от някакви сантименти по руската литература, изкуство и Православие, не осъзнават колко добре ни прекарва руската политика, мания за величие и его. И в обикновените руснаци го има, но тях можеш някак си да ги отсвириш. Другите предопределиха големи трагедии случили се на родна земя.

# 3 418
Президентът Зеленски подписа молбата за присъединяване на Украйна към ЕС.

# 3 419

Такива снимки и от войната в Ирак, и от Сирия, и от Украйна 2014, че даже от компютърна игра вчера пускаха медии от цяла Европа, представяйки ги за актуални.
Сигурна съм, че там се отопляват с парно.

Общи условия

Активация на акаунт