Войната в Украйна 1

• 1 799 161
  • 44 850
  •   2
Отговори
# 3 465
Е какво странно има в това.

# 3 466
Руското настъпление изглежда спира.

Министерството на отбраната на САЩ по-рано заяви, че руското настъпление е било забавено от ожесточена съпротива на украинците. „Украинците оказват яростна съпротива“, каза висш служител на министерството на брифинг за журналисти. „Това е героично, вдъхновяващо и е много ясно, за да го види светът. Освен това се наблюдават „слаби места в горивата и логистиката“ на руските войски, се казва в него.

Британското министерство на отбраната също заяви, въз основа на нова информация от разузнаването, че напредването на руските войски към Киев се е забавило поради силната съпротива на украинските въоръжени сили и логистични проблеми. Повечето от руските сухопътни сили все още са на около 30 километра от Киев. Стратегически важното летище Хостомел също ще продължи да се държи от украински войници.

Според украинските военни, руската офанзива срещу украинската столица Киев е продължила. Имаше няколко експлозии в Киев и Харков, вторият по големина град в Украйна. В Северен Киев руската армия се опита да построи понтонен мост за преминаване през река Ирпен, написа украинският Генерален щаб във Фейсбук. Друг опит за превземане на град Ирпин точно извън Киев беше неуспешен.

https://www.tagesschau.de/ausland/europa/ukraine-krieg-russland-105.html

# 3 467
  • Варна
Това, че не очаквал отпор е пропаганда за наивници. Изолирани са политически.
При диктаторите няма логическа мисъл, нито ясна преценка.

# 3 468
  • пустинята Гоби
На Путин жена му, ако не ме лъже паметта, живее във Франция във вила за милиони (предполагам спестени от закуски), настоявам за незабавна конфискация, макар и закъсняла.

Според мен това, което се случва в интернет в момента е страшно. Едни хора се бият и умират, други следят действията в интернет, воайорстват и лаладжийстват. Онлайн се предава война, хора и всички го намират за нормално.

# 3 469
Те са си в изолация от т.н.Студена война.Дано да го свалят. Ще се реабилитират, донякъде.
Това изобщо не е вярно. Ако бяха в изолация, мерките наистина нямаше да имат никакъв ефект. Но тяхната икономика и силно глобализерана, както и на другите големи играчи в света. Има.много примери за западни компании в Русия и обратното. За мен това, което Пут.ин направи с икономиката им с тази война, е напълно безсмислено и безполезно разрушаване. Не му носи нищо, а цената е колосална. Но той не е очаквал изобщо такъв мащаб на санкциите, досега в световната ик. история няма такъв прецедент.

Медведев е казал, че в отговор на мерките срещу тях, те пък може да национализират собствеността и авоарите на западни и американски олигарси, т.н. компании, които имат собственост в Русия.

# 3 470
Силни взривове в Киев в момента.

# 3 471
  • Paris, France
удебеленото в момента не може да се случи във Франция.

Понеже си във Франция- френският петел е много смешен, само подскача насам-натам, няма да спре да се излага, тоя се излага повече и от нашите- днес пак!?!?! говорил с Путин по тел. и онзи пак му показал, че не е у ред с главата...

Може ли по-конкретно да разкажеш с какво се излага? Знаеш, че Франция не е силна в Украйна и Русия и те не са в нейния обсег на влияние.

Както е смешен и подскача е на път да спечели изборите. Води Льо Пен с поне 6%. 22 на 29 са засега. С войната в Украйна и изказването си в подкрепа на Путин, Марин Льо Пен се закопа за тези избори, а досега винаги е водила първия тур.

На Путин жена му, ако не ме лъже паметта, живее във Франция във вила за милиони (предполагам спестени от закуски), настоявам за незабавна конфискация, макар и закъсняла

Ако не ме лъже паметта, Путин не е женен. Ама като кажат, че сестра ти е курва, върви и доказвай, че нямаш сестра. 🥳

# 3 472
На Путин жена му, ако не ме лъже паметта, живее във Франция във вила за милиони (предполагам спестени от закуски), настоявам за незабавна конфискация, макар и закъсняла.

Според мен това, което се случва в интернет в момента е страшно. Едни хора се бият и умират, други следят действията в интернет, воайорстват и лаладжийстват. Онлайн се предава война, хора и всички го намират за нормално.

Аз пък един не чух да го приема за нормално. Някои даже и правят каквото могат. Например съфорумка от немската тема снощи заедно със съседи са организирали помощ за бежанците от Украйна в България. Други им дават алтернативна интернет връзка. Трети слагат край на двестагодишния си неутралитет. Швейцария например. Четвърти направо си отвориха границите за бедстващите хора - Унгария. И още много. Въобще, ако някой воайорства, да не упреква други в същото.

Путин е разведен. Сигурно говориш за любовницата му, Кабаева. В Швейцария живее.

# 3 473
Скрит текст:
Франция щяла директно да конфискува имуществото на богати руснаци с лятни резиденции, яхти и луксозни коли по Кот Азур. А от днес и Швейцария въвежда санкциите на ЕС. Изобщо сериозно ужилиха Путин&co. И 800 милиарда резерв да има, като са в централизирани банки, пользы мало, да? Освен ако не извади отнякъде мащабни крипто инвестиции, не го знам как смята да си финансира войната.

Съжалявам, но удебеленото в момента не може да се случи във Франция. Франция е демокрация с работещи закони и личната и частна собственост са неприкосновени, освен ако не се докаже в съда, че са неправомерно придобити.

Може да има такава идея, като тази за сриването на паметник в София или местенето на национален празник, но да се реализира - едва ли.
3-и март е станал нац. празник чак след като 9-и септември е премахнат като нац. празник.
За нас на 3-и март нищо не се е случило, то и за руснаците и турците не се е случило нищо кой знае какво( поредна война от многото) и няма никаква причина тази дата да я честваме ...

Това е вярно. Едно време 3ти март беше национален празник на Мароко 🤩 - ден на възкачване на трона на Хасан II. Хасан II умря и вече имат нов национален празник, денят на възкачването на сина му.

Вече съм стара. Толкова промени съм преживяла, че не ги запомням новите дати. Няма и смисъл, след като ги менкат като носни кърпи на всеки 30-40 години.

А причина да я честваме има. Като сме без-делници, да не сме без празници, я!
Давам ти директен превод от Google translate към статията. Проверих го, 1 към 1 е.
Но не споря, не съм запозната със законите им.  

Франция иска да конфискува руски активи

Франция иска да конфискува луксозните стоки на проправителствени руснаци. „Ще идентифицираме всички руски личности, които имат собственост във Франция и които могат да бъдат добавени към санкциите на ЕС поради близостта им с правителството“, каза френският министър на икономиката Бруно Льо Мер. „Ще използваме законни средства, за да конфискуваме всички тези стоки“, каза той.

По искане на президента Еманюел Макрон в момента се проверяват всички притежания на руснаци, които вече са засегнати от санкциите, каза Льо Мер. Те включват по-специално недвижими имоти, яхти и луксозни автомобили. Много богати руснаци имат летни резиденции на френския бряг на Лазурния бряг. В пристанищата има и много луксозни яхти от руски собственици.

https://www.zeit.de/politik/ausland/2022-01/krieg-ukraine-russland-news-liveblog

# 3 474
  • Някъде там

Коя му жена, бившата ли ? Тя има нов мъж и живее с него.
Или Кабаева ?

# 3 475
  • пустинята Гоби
Хубаво, бившата му жена, която не е взела един лев от тоя мръсник, пардон рубла.

Коя жена, ми потърсете коя, нали всичко знаете, дето и Путин не го знае.

# 3 476
Те са си в изолация от т.н.Студена война.Дано да го свалят. Ще се реабилитират, донякъде.
Това изобщо не е вярно. Ако бяха в изолация, мерките наистина нямаше да имат никакъв ефект. Но тяхната икономика и силно глобализерана, както и на другите големи играчи в света. Има.много примери за западни компании в Русия и обратното. За мен това, което Пут.ин направи с икономиката им с тази война, е напълно безсмислено и безполезно разрушаване. Не му носи нищо, а цената е колосална. Но той не е очаквал изобщо такъв мащаб на санкциите, досега в световната ик. история няма такъв прецедент.

Медведев е казал, че в отговор на мерките срещу тях, те пък може да национализират собствеността и авоарите на западни и американски олигарси, т.н. компании, които имат собственост в Русия.
Ами очаквано. Само че.тенденцията е руските олигарси да си живеят в лукс на Запад, а не обратното.  Така че.да заповяда.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 19:11 от Анонимен

# 3 477

А така!
Всичките западни олигарси ще си загубят хубавите дачи в Подмосковието, хак да им е!

# 3 478
Кирил Петков си сложил украинското знаме на профила във фейсбук.  Не одобрявам слагането нито на украински, нито на руски знамена. С това за нищо не се допринася.
Защо пък да не си го сложи? Дори неутрална иначе Швейцария заклейми тази агресия и наложи санкции.  Нека се вижда че не сме на страната на терориста Путин. Целият цивилизован свят подкрепя Украйна. Не е като Гадев, президентчето ни, който от първия ден едва ли не поздравява с победата Путин( в речта му от страницата на бгпрезидент пише” Русия ще спечели тази война…” после настоява за подписване на дипломатически отношения…. Това е ОТВРАЩАВАЩО и не подобава на един европейски лидер. Но като се има предвид с чия помощ стана президент, няма нищо чудно.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 06:38 от Aminka

# 3 479

По-рано днес прочетох, че Сбербанк е подала документи за флит пред ЕЦБ.

Общи условия

Активация на акаунт