Войната в Украйна 1

• 1 799 269
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 795
  • Paris, France
@ Nevena Virolan✌️
Ето линк ... https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3171107819841198& … ref=page_internal

Вместо подлоги на руски език е написано его евроатлантических прихвостней...

Гледам и немея. Прихвостень е придатък, а също лакей, послушен домашен любимец, нещо такова. Коренът е хвост (опашка на български) и в българския в думата хващам, хватка. Руският текст е приличен, макар и леко настъпателен.

Идея нямам кой и как го е превел като подлога. Според мене:

1. Хакнати са.

2. Ползват компютърен превод.

Външно трябва да им прати нота, а ако признаят, че са го написали самите те, то.........  не знам.

Мисля, че са хакнати.

# 3 796
Русия днес е взривила вакуумна бомба в Украйна. Тя е забранена от Женевската конвенция.

"Те използваха вакуумна бомба днес. Тя е забранена от Женевската конвенция“, каза Оксанна Маркарова, посланик на Украйна в САЩ, след брифинг на членовете на Конгреса. Опустошението, което Русия се опитва да нанесе на Украйна, е голямо, заяви посланикът, цитирана от агенция Ройтерс.

Наречена "Бащата на всички бомби“, термобаричното оръжие, по-известно като "вакуумна бомба, работи, като използва кислород от околния въздух, за да генерира високотемпературна експлозия, което го прави много по-смъртоносно от конвенционалното оръжие. Тези бомби са способни буквално да изпаряват човешки тела, да смачкват вътрешните органи и да превръщат градовете в развалини, поради което са строго забранени от Женевската конвенция. И Съединените щати, и Съветският съюз разработват  термобарични оръжия още през 60-те години на миналия век. Русия вече е използвала такива бомби при предишни конфликти и ги притежава в арсенала си, казват експерти.

ФИФА и УЕФА извадиха Русия от целият футбол. Вече руският национален отбор и всички руски клубни отбори няма повече да играят международен футбол до второ нареждане.

Глобалният натиск срещу руската икономика се засилва, САЩ готви нови сакции. Новина от преди минути.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 03:11 от Никола Тесла

# 3 797
@ Nevena Virolan✌
Ето линк ... https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3171107819841198& … ref=page_internal

Вместо подлоги на руски език е написано его евроатлантических прихвостней...

Гледам и немея. Прихвостень е придатък, а също лакей, послушен домашен любимец, нещо такова. Коренът е хвост (опашка на български) и в българския в думата хващам, хватка. Руският текст е приличен, макар и леко настъпателен.

Идея нямам кой и как го е превел като подлога. Според мене:

1. Хакнати са.

2. Ползват компютърен превод.

Външно трябва да им прати нота, а ако признаят, че са го написали самите те, то.........  не знам.

Мисля, че са хакнати.

Изобщо не ми звучат “хакнато”. Звучат ми съвсем автентично - в стила на Путин, Захарова, Шойгу и компания. Точно затова написах, че България трябва да експулсира руския посланик (да го обяви за нон грата). Да размахва пръсти у дома.

# 3 798
Да си споделя мислите.
Скрит текст:
Хич не съм оптимист как се развиват нещата. Като видях исканията на Путин на преговорите, този човек е откачен. Той иска войната с Украйна да бъде до последна капка кръв. Злобно нещастно джудже. Яд го е че украинците оказаха такава съпротива каквато не очакваше. Яд го е че света се обединява срещу него. Исканията които е поставил на Украйна по време на преговорите са абсолютното неизпълними. Ако беше разумен щеше да иска само територията в която има предимно руснаци, за да ги защити от украинският "нацизъм" и да няма други претенции. Мисля че Украйна щеше да се съгласи в името на съществуването си като свободна и независима страна, членството в ЕС и НАТО, да се раздели с малко територия, и кръвопролитието да спре. Но този нещастник поставя условия които са неприемливи за Украинският народ. Иска Украйна да стане колония на Русия, без армия, чрез т.нар. "денацификация" да се отсранят всякаква политическа съпротива в Украйна срещу режима който се кани да установи Путин на страната след като е покори. По модела на комунистите след 9 септември. Всеки който е несъгласен с режима се обявява за фашист, враг на народа, и следват съответните мерки. Това е целта на "денацификацията". Ликвидиране на демокрацията и установяване на тоталитарен режим под контрола на Путин.

Армията започна да открива огън по цивилни, да разрушава жилищни райони, иска да сломи украинският дух за съпротива защото знае че е възможно дори да се обърне хода на войната, и украинската армия да премине в контранастъпление, започвайки да изтласква руските сили извън Украйна. За да предотврати това иска армията на Беларус да нападне Украйна. Лукашенко пък иска в замяна да стане ядрена сила, и ако руснаците се съгласят да им дадат ядрено оръжие, несъмнено Украйна ще бъде нападната и от Беларус. Въпреки че Лукашенко е обещал на Зеленски че Беларуската армия няма да нападне Украйна. Само че той е диктатор, а още от времената на Хитлер и Сталин знаем че думата на диктаторите, не струва пет пари. Правителството на Беларус е гласувало вчера страната да се откаже от статута си на държава която не притежава ядрени оръжия. Това не е случайно. Мисля си че Беларус се готви да нападне Украйна, въпреки че твърдят обратното.

Според мен Путин насъсква и съюзника си Сърбия да отвори втори фронт на войната в Европа в Босна и Косово. Това също си мисля че не е случайно.

До 140 български военнослужещи от междинния регионален резерв в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа" с необходимото въоръжение и техника ще бъдат разгърнати в Босна и Херцеговина, заедно с военни формирования от Австрия, Румъния и Словакия.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bylgariia-shte-uvelichi-uc … rcegovina-2302056

Министърът на отбраната на Косово: Трябва спешно да бъдем приети в НАТО
https://www.24chasa.bg/novini/article/10994817

В последните месеци Сърбия въоражаваше армията си много активно сякаш се готви за война, което почна да притеснява съседите им. Според мен дори е възможно между Русия и Сърбия да има кординация която не е от днес а от доста време. Двете страни да почнат да си връщат по военен път територии от времената на Съветският Съюз и Югославия. Сега е подходящият момент за Сърбия. Дано съм лош пророк и да не пламне цяла източна Европа която е извън НАТО. Според мен трябва да вдигнем паментик на Костов, защото НАТО и ЕС в този труден момент за цяла Европа, са ни гаранциите за националната сигурност, и целостта на държавата ни.
То и да е имало такива планове сега са на план Б - "Вучич задръж за малко, че тук нещо затънах".

# 3 799
Огромни военни сили на Русия напредват в рекордно дълга колона от над 60 км към Киев. Това е поредната атака на Русия към Киев, но е най мащабната от началото на войната. Дано издържат и защитят Киев смелите и героични украинци, но няма да им е никак лесно.

Руските власти оказват натиск над близките на загиналите войници да си мълчат, за да крият броя на реално загиналите.

И един коментар от фейсбук в който ще се разпознаят страшно много потребители в тази тема. Всичко посочено в коментара го прочетох в темата.

Скрит текст:
Последната опорка на родните ватенки е да се снишим. Да сме тихи, да сме кротки, да не дразним чичо Вова, щото видиш ли следващите сме ние. Т.е чичо Вова вече няма да се бори само срещу нацистите в Украйна, той ще се нагърби с благородната мисия да прочисти от нацисти целия свят. Същите тия "патриоти" си татуират лика на Левски и Ботев и обясняват как са ни били командвали от ЕС и САЩ. Другата опорка е, тия дето много подкрепят Украйна да нарамват пушките и да ходят да се бият там с руснаците. Не знам как тия изпържени мозъци стигат до такива взимовръзки, но се притеснявам, че една немалка част от това население ползва главата си само за баланс.
Ние сме членове на NATO! Който ни атакува ще му бъде отговорено с армия 3 до 5 пъти по-голяма от руската и много по-обучена и модерна. И това е единственото, което ни спасява, защото същите тия "патриоти" биха посрещнали "освободителите" с хляб, сол и разтворени бузки.
А на видеото можете да видите как се снишават гордите грузинци, независимо че граничат с Русия, страдали са от нея и си нямат NATO да ги пази.
https://www.facebook.com/arisild.damal/videos/499396484889724

За съжаление виждам в темата че на много хора им е кредо в живота нашата поговорка Наведена глава, сабя не я сече. Според мен по ценно е в живота кредо да ти е една друга поговорка. Високо вдигната глава меч не я достига.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 05:05 от Никола Тесла

# 3 800
Финландия заговори за нато покрай нажежаването на конфликта.

Путин кога е преписвал нацистски образ на Зеленски? Това е комик, какво да дублира Ралф де Брикасар ли?
Не знам дали има предвид Зеленски, може би не, но вчера гледах това френско проучване, и сума време се почесвах кой е по-виновен. Не е за хора със слаби нерви. Гледайте до край. Появяват се американските партньори, а преди това въпросните неонацистки групировки
https://www.facebook.com/1079647727/posts/10224459277084355/?d=n

Също, това:
https://www.facebook.com/100000974352713/posts/7109673629075045/?d=n

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 05:41 от Анонимен

# 3 801
Зеленски към Русия: Никой в света няма да ви прости, че убивате мирни граждани

Скрит текст:
"Днес руските сили брутално обстрелваха Харков от реактивна артилерия. Това очевидно е военно престъпление", заяви украинският президент Владимир Зеленски в социалните мрежи. "Харков е мирен град, в него има мирни жилищни райони, няма военни съоръжения. Десетки разкази на очевидци доказват, че това не е единичен лъжлив залп, а умишлено унищожаване на хора: руснаците са знаели къде стрелят", добави той. "Никой в света няма да ви прости, че убивате мирни украински граждани", обърна се той към руснаците.

Зеленски допълни, че за пет дни руските сили са нанесли 56 ракетни удара и са изстреляли 113 крилати ракети по територията на Украйна. "Определено ще има международен трибунал за това престъпление - това е нарушение на всички конвенции. Никой в света няма да ви прости, че убивате мирни украински граждани", каза той. "Злото въоръжено с ракети, бомби и артилерия трябва да бъде спряно незабавно. Унищожете икономиката. Нека човечеството покаже, че знае как да се защитава", призова той.

"Държава, която извършва престъпления срещу цивилни граждани, не може да бъде член на Съвета за сигурност на ООН. За такава държава трябва да бъде затворен входът към всички пристанища, канали, летища в света. Такава държава не трябва да получава стотици милиарди за износ на енергия. Да купуваш руски стоки сега означава да плащаш за убийството на хора", добави украинският президент.  По-рано бяха разпространени видеоматериали, за които се твърди, че са заснети в Харков. На тях се виждат тежки бомбардировки в жилищни квартали в града.

Какво се случва в окупираният Бердянск.

Скрит текст:
"Руснаците влязоха в града ни четири дни след началото на войната. За минути те бяха навсякъде". Това разказва жителка на Бердянск пред ВВС. Градът беше завладян на 27 февруари вечерта от руските войски. "Те установиха пост пред къщата ми. Лежах цяла нощ на пода на банята, беше страховито - в този век, в наше време, да стоя на тъмно и студено и да не смея дори да дишам", разказва жената, кръстена условно Нина за нейна безопасност.

Тя разказва, че е разбрала от социалните мрежи, че войниците, повечето от които нямат дори навършени 20 години, са обикаляли Бердянск и са питали за храна, тъй като са били гладни. "Стана ми жал за тях, но после си помислих, че още утре те ще отидат в съседен Мариупол и ще стрелят по нашите момчета", казва Нина. На сутринта местните жители са се събрали пред правителствена сграда в Бердянск и са запяли химна на Украйна "лице в лице" с руските танкове. "Днес един от тях беше убит от руснаците, вчера още един жител изгуби живота си, а друг беше ранен. Те загинаха, защото Москва мисли, че нямаме право да сме независими", казва Нина.

# 3 802

Експертите най-накрая са разкрили загадката на двата големи кръгли обекта на руските радари над Украйна - оказало се, че това са топките на Зеленски.
Излезе идеалния предводител на нация тоя човек, влезе в историята с “не искам да ме евакуирате, пратете ми оръжия!” , също като спартанците.
И да загубят сега битката украинците, руснаците загубиха войната срещу света.

# 3 803
Като видях исканията на Путин на преговорите, този човек е откачен. Той иска войната с Украйна да бъде до последна капка кръв. Злобно нещастно джудже. Яд го е че украинците оказаха такава съпротива каквато не очакваше. Яд го е че света се обединява срещу него.
Тесла, изказванията ти са много детински. Издигаш в култ САЩ и НАТО. Върни се да прочетеш някои исторически данни и си направи изводи дали там, където САЩ и Русия са участвали във военни действия някой е просперирал. Какво очакваш да се случи ако Украйна спечели? Да процъфти?
Тук фактите говорят за интереси на Великите сили и цялата информационна пропаганда от последните дни е доказателство, че в 21 век човечеството може да бъде манипулирано.

# 3 804
То тая война не е като другите. Води се основно информационна война..предимно на "терен" соц.мрежи, интернет. Не толкова на терен.
И едните лъжат, и другите лъжат. Ама по много и на едро.

# 3 805
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Посолството на Русия в София използва израза "евроатлантически подлоги", описвайки спирането на руски сайтове в България. Това става ден след като "с цел гарантиране на киберсигурността на България и в контекста на ескалацията на хибридни атаки експерти от Министерство на електронното управление, съвместно с отдел "Киберпрестъпност" към ГДБОП в МВР предприеха действия за филтриране или преустановяване на трафика от над 45 000 интернет адреса, от които са извършвани опити за зловредна намеса в електронни системи или мрежи".

# 3 806
Посолството на Русия в София използва израза "евроатлантически подлоги", описвайки спирането на руски сайтове в България.
Еми, такива сме. За три дни си зачеркнахме историята, щото евроатлантиците ни наредиха.
Въртим си гъ@, накъдето го поискат.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 07:37 от Medika

# 3 807
  • София
Посолството на Русия в София използва израза "евроатлантически подлоги", описвайки спирането на руски сайтове в България.
Еми, такива сме. За три дни си зачеркнахме историята, щото евеоатлантиците ни наредиха.
Въртим си гъ@, накъдето го поискат.

Така е, но и обратното - копейките за Кремъл не са по-различни.
Цялата ни трета държава няма независими политици, за съжаление, с изключение на Стамболов, но бе убит от русофилите.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 07:38 от Lunna_sonata

# 3 808
То тая война не е като другите. Води се основно информационна война..предимно на "терен" соц.мрежи, интернет. Не толкова на терен.
И едните лъжат, и другите лъжат. Ама по много и на едро.
Точно. Освен това конфликтът е САЩ-Русия, не е с Украйна (освен фасадно). Геополитически е.
За мен поведението на САЩ е показателно: те не участват в санкциите или поне не сериозно. Вероятно са се разбрали зад гърба на Европа и сега ще видим резултата от договорките в преговорите с Украйна.

Честита Баба Марта!
С пожелание да посрещнем пролетта с приключили военни действия.

# 3 809
Вчера говорих със сърби и сигурно няма да ви учуди, че според тях тази война е американска, понеже "Байдън искал да разруши Европа, от която и без това нямало смисъл". "Путин е просто един човек, който е предизвикан."  Получили са руски ракети, бойно снаражение, напълно безплатно, но вярват че Вучич го е приел на драго сърце, защото "инфраструктурата им е пригодна само за руски такива, а не за модерните НАТО". Не било правилно България да влиза в НАТО, защото разтрогваме братския съюз, като че ли някога сме имали с тях. По едно време спрях разговора, защото наистина ме хвана яд и страх от това, което евентуално следва.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 07:47 от Dress as Princess

Общи условия

Активация на акаунт