Войната в Украйна 1

• 1 798 260
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 020
  • софия
Звънче, пиша за това, което си писала и отговарям. Като не искаш отговори, спри да ни пращаш в Русия или къде ти се иска. ...
Попитах, фанче, попитах. И това не си прочела. Но и не си отговорила. Защото някои пращат чуждите роднини някъде.
Когато тези, които намират оправдания за безумието, което сътвори в европейски и световен мащаб джуджето (война и дългосрочна икономическа криза), и са против това да се отстоява на шантажа му, отговорят защо живеят в европейски цивилизовани държави, а не живеят в "демократична" Русия, тогава ще получат и отговор кой кого къде ще праща и за каква кауза.

# 4 021
Комунистите също умряха отдавна
Нищо подобно. И днес, и преди 40 години, това е разделителната линия. Беше позамазана в последните десетилетия (според мен по дългосрочна разработка на Кремъл), но сега маските паднаха.

Потвърждава се информацията за крематориуми. Целта е да се скрие броят на жертвите от руска страна. Евентуално ще връщат урните тайно със заповед да се погребат дискретно. Данните за убитите руснаци се считат за държавна тайна и разпространението им е углавно престъпление. Информационното затъмнение в Русия е пълно. Руски съученички на дъщеря ми, чиито родители се осведомяват явно само от техните телевизии (твърдят, че някак си ги хващат или поне до вчера ги хващаха) твърдят, че Украйна смята да бомбардира Москва и се боят за бабите и дядовците си.

Руснаците ги задържат за носене на значка "Нет войне". До момента има над 6000 арестувани от протести, които са в неизвестност. Путин е наложил пълно информационно затъмнение, тече абсолютно гьобелсова пропаганда. Хората в страната му го смятат за божество. Под предлог, че ще "освобождава" руското население, нападна цяла страна. Първо почна с Крим. Западът си мислеше, че ще спре там. След това захапа Донбас и Луганск. Западът замаза нещата с импотентните Мински споразумения. Сега Путин се чувства абсолютно безнаказан и недостижим. Днес взима Украйна. Защо да спира до тук? С какво точно се различава от Хитлер?

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 11:49 от Анонимен

# 4 022
  • Варна
Zvanche, в тази тема никой не е оправдавал безумията на Путин. Резонният въпрос е защо не го спират, заловят и предадат на трибунала или ликвидират т.н.Велики сили.
Нормалните хора желаят бързо спиране на войната и безопасност за хората.
Нормалните хора не желаят генериране на военни действия и жертви на невинни.

# 4 023
Когато, тези които намират оправдания за безумието, което сътвори в европейски и световен мащаб джуджето, и са против това да се отстоява на шантажа му, отговорят защо живеят в европейски цивилизовани държави, а не живеят в "демократична" Русия, тогава ще получат и отговор кой кого къде ще праща и за каква кауза.
Например защото сме бг граждани и сме в родината си?

Иначе първата част на изказването ти е манипулативна. Не всеки, който не се хвърля първосигнално да взема страна одобрява войната или агресията. Просто си подбираме източниците и търсим обективизъм.
И баланс - защото притисната до стената Русия няма да е добре за никого. Това го знаят и евроатлантиците, само дето в момента не го признават.

# 4 024
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз предлагам, ако ще упражняват денацификация, да започнат от Възраждане и Атака у нас

Ооо, Костадинов имал предложение

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 11:56 от Роузи

# 4 025
Може ли някой да обясни кой, за какво се бори? Каква е основата на този конфликт?

Аз доколкото разбрах, Русия не иска бази на НАТО(САЩ) близо до границите си. Ако Украйна влезе в НАТО и ЕС точно това ще стане, ще разположат бази в Украйна и ще им дишат във врата. Путин също поиска да бъдат изтеглени базите от България и Румъния, защото с тяхното разполагане САЩ са нарушили сроразумение за неразширяване на изток. Наскоро отворих да видя къде са тези бази...ами Русия е обградена почти от всички страни по суша. Снощи слушах с половин ухо и Джен Псаки,ако не се бъркам, каза че Русия има много природни ресурси и не можело да ги пази за себе си а трябвало да ги споделя. Тя всъщност го и прави, но Америка трябва да си плаща и изглежда това вече не ги устройва.

# 4 026
Цитат: И като една не-блондинка аз пак да запитам за контекста, в който се използва думата "хибриден"?

Нищо ново. Пропаганда се има предвид, какво друго. Информационна война би било също точно, но това хибриден няма никакъв смисъл.
Про-па-ган-да...

# 4 027
  • софия
Zvanche, в тази тема никой не е оправдавал безумията на Путин. Резонният въпрос е защо не го спират, заловят и предадат на трибунала или ликвидират т.н.Велики сили.
Нормалните хора желаят бързо спиране на войната и безопасност за хората.
Колко пъти се писа за Донецк? Колко пъти се обясни, че не започвал, а довършвал войната, бил предизвикан с неща, случили се преди не-знам-си-колко години, колко пъти с предходни (без)действия на други се оправда войната, която Путiн започна преди 6 дни? Не бяха НАТОвски бази и биолаборатории в Украйна, не беше Сирия, Афганистан, не бяха Азовци, преразпределение на природни ресурси, защита на славянството. До Каин и Авел само не стигнаха някои.
И твоите непроверени информации, вкл. снимката от снощи и агресивните ти обвинения в лъжа, въпреки че е възможност на 2 клика да провериш. Стига, разбира се, да знаеш как да го направиш информирано.
Защо не го заловят не мога да кажа. Като му гледам параноичното поведение в последните години, едва ли е толкова лесно.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 12:00 от zvаnchе

# 4 028
Досега смятах, че тия приказки за хибридна война и руски тролове са празни приказки, но като чета някои коментари, имам чувството, че са превеждани с Гугъл преводач.

Потърсете изказвания на Лев Шлосберг.

Съдът в Хага е започна делото за военните престъпления на Русия.

# 4 029
  • София
Понеже никой от участниците в тази война не си пита народите, все ми се струва, че народите ще им платят за това. Това важи и за американския, и за европейските, не само за руските и украинските. Защото и американският народ никак не се кефи на цената на горивото, нищо че икономиката им е несравнима с нашата. Трябват им няколко такива видни другарки със соц лозунги като нашите тук, за да им "повдигат" духа. Simple Smile

# 4 030
А, то с кликане в нета ако ставаше проверката на факти и твърдение...
Ма не става така.

Истината е, че ние, удобно седнали зад компютрите си, не знаем много за случващото се на терен там. Да, кликаме, ама до там...клик, клик...детска му ти работа. Не сериозна.

# 4 031
В момента в Херсон обстрелват жилищни квартали. Без съмнение са пълни с бандеровци и натовски лаборатории.

# 4 032
В момента в Херсон обстрелват жилищни квартали. Без съмнение са пълни с бандеровци и натовски лаборатории.

Източник?

# 4 033
Не знам дали програмата на Настоящее время може да се нарече пропаганда. Трябва да е някакъв грандиозен монтаж. Най-добрият театър, който съм виждала. Всички тези хора, с които разговарят. Лицата им, очите им. Просто няма как всички да са толкова добри актьори. Никога не съм виждала такава убедителна игра. В момента говори някакъв музикант (Тарас Тополя) от група, който е доброволец в киевски отбранителен отряд. Невероятно драматично изпълнение. Разказва много неща - за отбраната, за бомбите, за ранените, дефицитите в града. Как руснаците просто са хвърляни безогледно като пушечно месо, без никаква стратегия, как ги оставят без продоволствие, гориво, медицинска помощ. Разказва за украински сайт, където се публикуват имена на пленени и убити руски войници, и където техни близки могат да се свържат с тях. Пленен войник се свързва с жена си и ѝ казва, че е в Украйна. Казва ѝ, че не е намерил там никакви фашисти, никакви бандеровци, че се бият против обикновени граждани, че цялата война е лудост, че онзи луд човек в Кремъл лъже цяла Русия. Тя му крещи: НЕ! Ти лъжеш! Ти си там да защитаваш нашата родина! Всички говорещи се обръщат към руския народ: спрете този човек! Не вярвайте на лъжите му! Не изпращайте вашите синове и съпрузи да умират тук. С едни почти спокойни лица. Странно, по-въздействащо е от сълзи и истерия. Сигурно всичко е измислено, пропагадна. Показват кашони с руски дажби с годност до 2015 г. Руските ранени войници ги носят да ги лекуват в украински болници. Кадрите са като от Сирия.

Всеки може да намери канала  и сам да прецени дали е пропаганда и лъжи или не.

По Първи канал няма да говорят такива неща, разбира се.

Не знам на кого и на какво да вярвам откакто изгледах "Да разлаем кучетата". Там се говри точно за медиините и политически манипулации. Сигурно на повечето не ни е до филми точно сега, но който има желание му препоръчвам да го изгледа(ако още не е). Напоследък май
доста холивудски филми се оказват реалност, странно...

# 4 034
  • София
Преговорите кога ще продължат, знае ли се нещо?

Не знам как ще продължат преговорите.
Току що Лавров е държал реч и поискал САЩ да изтеглят целият си ядрен арсенал от Европа. Да си го вземат обратно.
Накой с достъп до руски телевизии да потвърди.

И те са настроени за мир, нали? докато бомбардират Харков и обсаждат Киев.

Общи условия

Активация на акаунт