Войната в Украйна 1

• 1 798 260
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 035
Ами то аз Путин мога да го разбера в интерес на истината. И аз да бях на него сигурно нямаше да ми е комфортно да ме обгражда НАТО. Но пък все пак съм от другия лагер по убеждения и личен избор и няма как да съм на негова страна и да го оправдавам, това означава да се обърна срещу себе си. Наистина ако толкова не харесвах съюза ни със западните сили и единствения ми дерт беше да се топля евтино, щях да си хвана багажа за Русия, да живея на хубаво и уредено. Сигурно сте чували, че все още в БГ има хора, които се умиляват по комунизма, защото парното било без пари и саламът бил вкусен. А като изключим това, вече моралната страна (то каква морална страна всъщност), и истинските причини за действията на Путин са съвсем друг въпрос.

# 4 036
  • Варна
Zvanche, не знаеш защо т.н. Велики сили не се намесват. Не желаят, поради иконом.обвързаности и финансови дивиденти.
 Може би историята с Косово ще ти подскаже какво е бъдещето на Украйна. Дори и след умиротворителните намеси.

# 4 037
Съдът в Хага е започна делото за военните престъпления на Русия.
Къде я видя тази информация?

# 4 038
Преговорите кога ще продължат, знае ли се нещо?

Не знам как ще продължат преговорите.
Току що Лавров е държал реч и поискал САЩ да изтеглят целият си ядрен арсенал от Европа. Да си го вземат обратно.
Накой с достъп до руски телевизии да потвърди.

И те са настроени за мир, нали? докато бомбардират Харков и обсаждат Киев.

Ми те точно днес наши части тръгнаха към Босна, да усилват източния фронт. Източник - сайта на МО.

# 4 039
Може ли някой да обясни кой, за какво се бори? Каква е основата на този конфликт?

Аз доколкото разбрах, Русия не иска бази на НАТО(САЩ) близо до границите си. Ако Украйна влезе в НАТО и ЕС точно това ще стане, ще разположат бази в Украйна и ще им дишат във врата. Путин също поиска да бъдат изтеглени базите от България и Румъния, защото с тяхното разполагане САЩ са нарушили сроразумение за неразширяване на изток. Наскоро отворих да видя къде са тези бази...ами Русия е обградена почти от всички страни по суша. Снощи слушах с половин ухо и Джен Псаки,ако не се бъркам, каза че Русия има много природни ресурси и не можело да ги пази за себе си а трябвало да ги споделя. Тя всъщност го и прави, но Америка трябва да си плаща и изглежда това вече не ги устройва.
Ето един от малкото свесни коментари тук! Все пак има хора които четат и поне малко са усведомени, а не говорят на изуст чути неща от подкупни телевизии!!!

# 4 040
  • София
О, сега видях, че "другарката със соц.лозунгите" Humanbeing се е регистрирала специално на 25-ти тук, за да си заработва пропагандата. Защо й отговаряте изобщо и си губите времето? Същото важи и за мен и веднага си поправям грешката. Няма да изкарвам нечии чужди пари, като се нервирам.

# 4 041
На много места, но ето примерно тук
https://segabg.com/hot/category-foreign-country/sudut-haga-shte- … nni-prestupleniya

О, сега видях, че "другарката със соц.лозунгите" Humanbeing се е регистрирала специално на 25-ти тук, за да си заработва пропагандата. Защо й отговаряте изобщо и си губите времето? Същото важи и за мен и веднага си поправям грешката. Няма да изкарвам нечии чужди пари, като се нервирам.
И кой точно ми плаща? Мисля, че в момента друг има интерес да плаща на друга група потребители с други идеи. А кой плаща на хора с профили от 10 години и повече? И не допускате ли мисълта, че някой може да загуби интерес към бг мама за известен период, да загуби профила си и да си регистрира нов? Не помните ли, че имаше голяма вълна от загубени профили, когато се наложи да се подпише GDRP?
Товарищ Путин е човекът, който желае да възроди социалистическите лозунги, социалистическата действителност.

При обстрела в центъра на Харков е разрушена Областната управа и съседната сграда, около20 души поне са затрупани, има убити с неизвестен брой. 6 души са вече извадени от подземието.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 12:12 от Анонимен

# 4 042
  • София

Информацията е от вчера: Украйна заведе иск в съда в Хага. Има я и в снн

# 4 043
Току що Лавров е държал реч и поискал САЩ да изтеглят целият си ядрен арсенал от Европа. Да си го вземат обратно.

Защо? За да ни изравнят със земята по-лесно ли?

# 4 044
Може ли някой да обясни кой, за какво се бори? Каква е основата на този конфликт?
Аз доколкото разбрах, Русия не иска бази на НАТО(САЩ) близо до границите си. Ако Украйна влезе в НАТО и ЕС точно това ще стане, ще разположат бази в Украйна и ще им дишат във врата. ...
Ето един от малкото свесни коментари тук! Все пак има хора които четат и поне малко са усведомени, а не говорят на изуст чути неща от подкупни телевизии!!!
Явно Украйна няма право да избира сама за себе си дали иска да е в НАТО или не. И това оправдава да се започнат военни действия срещу всеки решил да влезе в алианса.

# 4 045
Преговорите кога ще продължат, знае ли се нещо?

Не знам как ще продължат преговорите.
Накой с достъп до руски телевизии да потвърди.

И те са настроени за мир, нали? докато бомбардират Харков и обсаждат Киев.

Лавров потребовал от США «вернуть домой» ядерное оружие из Европы
Сергей Лавров назвал размещение ядерного оружия США в Европе неприемлемым для России
Сергей Лавров

Министр иностранных дел России Сергей Лавров потребовал от США забрать свое ядерное оружие и «вернуть его домой». Лаврова цитирует РИА Новости.

По словам министра, для Москвы неприемлемо то, что американское ядерное оружие находится в Европе.
https://lenta.ru/news/2022/03/01/lavrov_back/?utm_source=yxnews& … tm_medium=desktop

# 4 046
Скрит текст:
Аз доколкото разбрах, Русия не иска бази на НАТО(САЩ) близо до границите си. Ако Украйна влезе в НАТО и ЕС точно това ще стане, ще разположат бази в Украйна и ще им дишат във врата. ...
Явно Украйна няма право да избира сама за себе си дали иска да е в НАТО или не? И това оправдава да се започнат военни действия срещу всеки решил да влезе в алианса.
Всеки избор има цена. Ако Украйна се бореше за неутралитет може би нещата щяха да стоят по различен начин.

# 4 047
Странно, Русия не иска Украйна да влиза в ЕС, но Украйна бърза, това няма ли да удължи военните действия? Или Украйна очаква така да получи повече помощ от ЕС?

# 4 048
Явно Украйна няма право да избира сама за себе си дали иска да е в НАТО или не? И това оправдава да се започнат военни действия срещу всеки решил да влезе в алианса.
Всеки избор има цена. Ако Украйна се бореше за неутралитет може би нещата щяха да стоят по различен начин.
Т.е. е нормално и оправдано? Защото тук няколко хора написаха, че едва ли не Украйна си го заслужава, защото иска да е част от НАТО. Ако след месец Финландия реши, че иска да я приемат в НАТО, следва ли Русия да я нападне?

# 4 049
US expels 12 Russian UN diplomats for "engaging in espionage".
И се жалват руснаците, че това било "another hostile step" на Вашингтон, ама преди седмица самите те са натирили от Русия един от най-влиятелните US дипломати..

Общи условия

Активация на акаунт