Войната в Украйна 1

• 1 798 298
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 050
Скрит текст:
Явно Украйна няма право да избира сама за себе си дали иска да е в НАТО или не? И това оправдава да се започнат военни действия срещу всеки решил да влезе в алианса.
Всеки избор има цена. Ако Украйна се бореше за неутралитет може би нещата щяха да стоят по различен начин.
Т.е. е нормално и оправдано? Защото тук няколко хора написаха, че едва ли не Украйна си го заслужава, защото иска да е част от НАТО.
Не, разбира се, но има неща, които не могат да бъдат променени и малко или много човек трябва да се съобразява с тях.

# 4 051
Странно, Русия не иска Украйна да влиза в ЕС, но Украйна бърза, това няма ли да удължи военните действия? Или Украйна очаква така да получи повече помощ от ЕС?

Не знам, но ми изглежда като поредната игра на Украйна. Или използва случая да влезе в ЕС с намаление и заобикаляне на правилата и условията за влизане, или си играе поредната игричка с Путин и го дразни....техни си работи някакви, те си знаят за какво се дърлят.

# 4 052
Ами то аз Путин мога да го разбера в интерес на истината. И аз да бях на него сигурно нямаше да ми е комфортно да ме обгражда НАТО. Но пък все пак съм от другия лагер по убеждения и личен избор и няма как да съм на негова страна и да го оправдавам, това означава да се обърна срещу себе си. Наистина ако толкова не харесвах съюза ни със западните сили и единствения ми дерт беше да се топля евтино, щях да си хвана багажа за Русия, да живея на хубаво и уредено. Сигурно сте чували, че все още в БГ има хора, които се умиляват по комунизма, защото парното било без пари и саламът бил вкусен. А като изключим това, вече моралната страна (то каква морална страна всъщност), и истинските причини за действията на Путин са съвсем друг въпрос.

Благодаря ти за този пост. Тук малко се разделяме на два лагера, и всеки, който не каже, че Путин е луд и прочее искал да се връща в СССР. Това не е вярно. Аз не видях един човек да иска такова нещо, нито пък някой да не му е жал за хората в Украйна. Нито пък някой да не разбира хората там, защо искат западно влияние или защита от НАТО. Може да съм пропуснала нещо, но не видях войнолюбци в тази тема. Не видях и нито един човек да оправдава Путин, казваме каквото и ти в началото на мнението горе.

Вече темата за Украйна трябвало да е част от Русия, не съм му на Путин в главата, но по тая линия съм против. Ако всеки тръгне да си възстановява границите от някога си докъде ще стигнем…

За много голямо съжаление на всички ни обаче, главата на една голяма държава поставя хуматирната страна като приоритет под това, което той вижда като заплаха за сигурността на собствената си страна. Та развитията не са позитивни и сигурно рано или късно щеше да се стигне дотам. Като погледнем по-назад в историята винаги е било така. Тези неща са неизбежни и не са по желание на мирните граждани.

# 4 053

Уау! Каква самоотверженост, какво себеотрицание! Ама утре ще трябва да ядеш, нали? И да се топлиш, и сметки да плащаш. Тия лозунги ги рецитирай тогава, може да те нахранят и стоплят.

Да. Мислиш, че съм доволен? Не съм. Обаче съм принуден от Путин да търпя. Заради маниакалните му идеия, че щял да спасява света...! Ще се топлим някак и сметки ще плащаме, въпреки Путин и путинистите! Мислиш, че ще седна да рева и да се вайкам заради Путин?! Да му пропадне нещастната и смотана държава дано...! Заедно с всички малоумници около него! А такива като тебе... Даже и сопола си да хвърля по вас не заслужате...!
Какво се учудваш! Някои хора се продават лесно. Аз пък от студ ще умра, но на шантажите Путински, няма да се поддам. Все едно досега не ни е гърбил юнашката.

# 4 054
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И защо да не искат западно влияние?

# 4 055
Една бърза справка направете с Уикипедия, от къде се финансира Настоящее время, пише си го.
Не видях да се финансира от Ислямска държава примерно.
Разбира се, не се финансира и от руската държава.
Съдържанието ѝ вече е недостъпно в Русия.

# 4 056
  • София
Аз предлагам, ако ще упражняват денацификация, да започнат от Възраждане и Атака у нас

Ооо, Костадинов имал предложение

Тези негови призиви не са ли подсъдни? Крайно време е някой да му поиска имунитета на този.

Гледам сега един коментар на Гунчева от 2015 г.
Пише "В Русия винаги е имало само терор! А Путин е най-лошото след Сталин.." Ех, какво правят тези рубли.

https://www.facebook.com/severin.sabahi/posts/10203494975445229? … 10203498731099118

# 4 057
Може ли някой да обясни кой, за какво се бори? Каква е основата на този конфликт?
Аз доколкото разбрах, Русия не иска бази на НАТО(САЩ) близо до границите си. Ако Украйна влезе в НАТО и ЕС точно това ще стане, ще разположат бази в Украйна и ще им дишат във врата. ...
Ето един от малкото свесни коментари тук! Все пак има хора които четат и поне малко са усведомени, а не говорят на изуст чути неща от подкупни телевизии!!!
Явно Украйна няма право да избира сама за себе си дали иска да е в НАТО или не. И това оправдава да се започнат военни действия срещу всеки решил да влезе в алианса.
Ама вие защо започвате да нападате всеки коментар който не ви допадне? За пореден път пиша (не подкрепям действията на Русия по никакъв начин), но това не ти е съседната къща на комшиите и да си посъдят дърво и няма проблеми! Не, не могат да влязат в НАТО просто така, абе това е на световно ниво бе хора, мислете малко! Една супер сила, заобикаля с бази втора супер сила и как да няма проблем? Ти ако имаш врагове ще ги пуснеш ли при теб в леглото? Еми пък малко разсъдете защо пишете просто за да пишете? Еми пък аз да ви кажа, че по скоро американците искат в пъти повече да завладеят света от колкото руснаците! Защо американците "спасяват и вътворяват мир" само държави с огромни находища на нефт и други разни? Защо Америка не беше съгласна Русия да има бази в Куба ли беше сега не ми се търси да проверявам..., ето разбраха се Русия не направи бази там, еми и НАТО да не настояваха, американците са виновни за това в момента щото все се врат и на сега си пасуват, правят се на много балансирани... Ни лук яли, ни лук мирисали

# 4 058
Изтеглят руската водка от магазините в Канада, Финландия...
И какво ще я правят, като я изтеглят? На черния пазар ще спечелят повече от нея!
Това пък що за мярка е!

# 4 059
  • София
Вие му се смейте на Костадинов, и аз му се смеех, ама ако има избори сега, Костадинов ще отвее и психодесните, и БСП и ИТН. Пък вие си мислете, че 10-те човека в тоя форум са представителна извадка на българския народ.

# 4 060
Украйна подава молба само, пропаганда от която се нуждае да повдига духа.
 Всички средства са позволени на война, няма закони, или по-точно не се спазват.
 Нищо не е каквото изглежда вече, информацията е манипулирана много и не е нужно да спорим.
 Те се бият за земята си ,нещо, което ние  едва ли ще направим като ни чета. Какво толкова, завладял ни някой, добре, ние  имаме хляб  и топло.
 Те не са съгласни така и имат правото.
Това ,че светът ги подкрепя, показва нещо. Може би светът усеща, че не е наред , че прекалено се е успал.Самодоволен и  примирен, харесва бунтарите. Защото никъде не е перфектно и има нужда от повече добро.
Имаше пост по темата, Талибаните подкрепят , повтарям талибаните, беше написала потребителка.

Мразя това название ,но така наречената толерастия прекали, в общ смисъл казвам, успа, даже  загни ценностите на човека.
Знам ,че е радикално мнение, ама времето ще покаже дали е вярно.
 Вярно е обаче ,че всичко се променя, мизерията идва навсякъде, някои имат резерви , ние сме гладните ,четат ни се ребрата и нямам предвид буквално, тлъстинки нямаме.Няма с какво да посрещнем нуждите да се запази поне положението, не да се подобрява. Ще се влошава.
Яд ме е от ден първи, когато почнаха да си изтеглят гражданите от зоната на действие, усети се ,че не е майтап.
Яд ме е  за младите мъже, жени  и деца ,старците не са голяма загуба, те  са изживели хубавото си.
За жалотс няма други планети да се изнесат.

Мястото на Русия  е в Европа, ама не иска...

# 4 061
Съдът в Хага е започна делото за военните престъпления на Русия.
Къде я видя тази информация?
На много места, но ето примерно тук
https://segabg.com/hot/category-foreign-country/sudut-haga-shte- … nni-prestupleniya

А като пусна линка, прочете ли информацията?
Защото са компоти, а не компютри и информацията няма нищо общо с дело, а разследване на предполагаеми за военни престъпления на Русия, както и "които са извършени от която и да е страна в конфликта".

# 4 062
.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 17:48 от Tsugumi_

# 4 063
  • На земята, която е всъщност звезда.
И вторият руски пудел се включва в "операцията":

https://www.clubz.bg/124864-belarus_nahlu_v_ukrayna

# 4 064
Явно Украйна няма право да избира сама за себе си дали иска да е в НАТО или не. И това оправдава да се започнат военни действия срещу всеки решил да влезе в алианса.
Ама вие защо започвате да нападате всеки коментар който не ви допадне?
Добре, другарго, няма!

Общи условия

Активация на акаунт