Войната в Украйна 1

• 1 798 225
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 395

Махнаха всички, които ги водеха "чужди". Не че нашите останаха назад, повечето руски страници вече не не се отварят.

# 4 396
Браво и от мен за Стефан Янев. Достоен мъж и генерал.
Респект.

# 4 397
Това ли е начина да се спре Путин - изпращат се оръжия на Украйна и се изолира Русия, икономически и социално.
Украинците ще се бият, докато имат хора, а от руснаците вероятно се очаква да се вдигнат срещу Путин.

Май това е идеята, някакви други предложения?
Защо са ООН, НАТО, ЕС и т.н. организации и др. Ако те могат да предложат само това, то остава да чакаме решението на Путин и всякакви резолюции и подкрепа ... са отбий номер, някакво лицемерие или не знам какво.
Не мога да повярвам.
Точно така е!
Не знам защо се учудват хората
Сега и в близките години ще се пренареждат зоните на влияние
Украйна е жертвата

# 4 398
  • София
Скрит текст:
Аз бях за обстрела на Донецк.
И предположението, че са ги обстреляли руснаците е цинично.
8год. в Донецк е така, ако не си чувала или не вярваш отвори докладите на ОССЕ.
Там има мисия от 8г. и доклади имат постоянно. Сега са се изнесли.
А има ли обяснение защо досега не са използвали тези оръжия срещу танковите колони, които се точат към Киев? Не виждам нищо цинично в това предположение, след като руснаците обстрелват навсякъде другаде из Украйна.

Срещу танковите колони не можеш да стреляш с калашници. Всъщност може, но няма смисъл.

Става дума за стрелба срещу инакомислещи хора, палежи на обществени сгради от страна на маргинализирани националистически групировки. Изпуснали са ги, а те са се самозабравили. Обясних в предишен пост какво се случва вътре, в самата Украйна от десетилетия, не от 8г или 10.

Изгледай френския филм от линковете на Мецани в този пост:

https://bg-mam.ma/p/1414318/44377155

Има интервюта с главнокомандващи групировки, някои от които са били и във властта. Изгледах версията с превод, два пъти, цялата и ще ти се поизяснят нещата.

Путин знае, че с Украйна, такава, каквато е днес политически, икономически, културно, Европа си вкарва жесток автогол, който ще плаща идните 20 или 30г.

Каквото и да направи, Европа е ударена.

Спасява ни всъщност.Не бях разбрала до момента.

# 4 399
Не съм чела последните коментари, но в контекста на войната в Украйна, бих казала Браво на Министър Янев за твърдата позиция в защита на националните ни интереси.

Той не е министър. Скрий си бравото.

flambe, настана време, в което не искам да обяснявам повече какво имам предвид на плиткоумни. Но айде малко жокер ще ти дам. Има едно море, което се казва Средиземно.

Ох, моля те, аз няма да си го скрия браво-то, но защо не вземеш ти да се скриеш или малко от малко да се поосвестиш - не е нужно в тази тема да го раздаваш лошата даскалица в кварталното средно училище, айде...
Аз ще добавя още едно Браво!!(за министър Янев/вече бивш/)

# 4 400
Е то официално няма. Нима допускаш, че доставките са директни?
Ако не са директни, дали сме били 'ние'.
Е куриерът е бил друг.
България произвежда много оръжия и техника за военно оборудване. Един от оптичните заводи в "Панагюрище" например, Институтът по металознание на БАН, Арсенал и т.н.

# 4 401
Скрит текст:
Това ли е начина да се спре Путин - изпращат се оръжия на Украйна и се изолира Русия, икономически и социално.
Украинците ще се бият, докато имат хора, а от руснаците вероятно се очаква да се вдигнат срещу Путин.

Май това е идеята, някакви други предложения?
Защо са ООН, НАТО, ЕС и т.н. организации и др. Ако те могат да предложат само това, то остава да чакаме решението на Путин и всякакви резолюции и подкрепа ... са отбий номер, някакво лицемерие или не знам какво.
Не мога да повярвам.
Точно така е!
Не знам защо се учудват хората
Сега и в близките години ще се пренареждат зоните на влияние
Украйна е жертвата

И украинското правителство не е читаво.
Единствените жертви са обикновените хора.
Другите, големците си играят игрички.

# 4 402
  • На земята, която е всъщност звезда.
Турция нямало да въвежда санкции, за да останела като канал за диалог...
Едни имат политици, други "политици"...

Само затвориха Босфора и Дарданелите за военни кораби, сещаш се кои.

Плюс хуманитарна помощ, която не е само на думи, а вече е там: https://www.trt.net.tr/bulgarian/turtsiia/2022/02/28/khumanitarn … v-rumniia-1786789

# 4 403
Уфф, и в пряки обиди минахме.
Със здраве, само вземи провери дали случайно нямат нещо в Тартус.

Вселена, да, играят двойна игра типично за Ердоган. Аз вече писах за вчерашната обръщение към нацията. Върха на демагогия и увъртането беше, но главното беше това-в света се разместват пластове, ние сме изпълнили всички ангажименти към ООН, спогодбата от Монтрьо, но санкции към Русия няма да има..иначе много обичаме и Русия,и Украйна.

# 4 404
  • София

Махнаха всички, които ги водеха "чужди". Не че нашите останаха назад, повечето руски страници вече не не се отварят.

Само че, за разлика от руснаците, ние виждаме какво се случва в действителност. А при тях Ехо Москва беше основният източник на критики и реална информация.

Аз се радвам изключително много, че махнаха Янев. Срамни изказвания от негова страна в тези времена! Надявам се само новият министър да не е поредният Янев.

# 4 405
  • София

Това със спирането на канали някак страшно ми напомня за заглушаваненото на "Свободна Европа". Явно още се мисли, че хората са тъпи и нямат право на информация.

Напротив. Сега си мислят, че са добили собственост над мисленето на всички "потребители" - не хора, чрез алгоритмите на  мета и гугъл. И че с AI просто ще казват на всички ни кое е правилно.

Вече се налага да потребителят да прави страшни фокуси /каквито почти никой няма да прави/ за да види постовете на всичките си приятели, иначе хапва, каквото алгоритъмът му избере.

Същото се отнася и при търсене с гугъл.

Те изчисляват какво ще видим, какво ще купим, за кого ще гласуваме.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 22:02 от melinda11

# 4 406
  • София
Аз пък ще "разведря" с линк към една антиутопия на Глуховски - съвременен руски писател, много добър
https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE_2033

Както е тръгнало, няма да се казва вече антиутопия, а предсказание....

Пепел ти на устата. Страхотен е Глуховски, ама предпочитам да не се случва.

Ето ти от профила му

[https://www.facebook.com/glukhovskybooks/photos/a.1678074855570201/5395674593810190/][/url]

# 4 407
  • София
Скрит текст:

Само че, за разлика от руснаците, ние виждаме какво се случва в действителност. А при тях Ехо Москва беше основният източник на критики и реална информация.

Аз се радвам изключително много, че махнаха Янев. Срамни изказвания от негова страна в тези времена! Надявам се само новият министър да не е поредният Янев.
Дано! Че взе сериозно да ми писва от приведени.

# 4 408

Само балканските Ганьовци се тупат в гърдите, с хъс за бой.
Ами не са само балканските Ганьовци, даже те имат минимална квота.

# 4 409
  • Paris, France

Току що oтворих:

Общи условия

Активация на акаунт