Войната в Украйна 1

• 1 798 083
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 545
Руснаците както винаги залагат на жива сила. Поне това имат все още. Тя не е много мотивирана и обучена. Затова и стовариха малко чеченци, които са уж голямата работа. Мене лично ми е малко странно, че великата Червена армия стигна до там, че да си води наемници.
Първата вълна чеченци излезна информация че на 2рия им ден в украйна(май Събота) са били неутрализирани заедно с генералът им и няколко дузини танкове. Тъй като информацията беше от украйнски източници не се знаеше колко е вярна ама сега се коментира че от ФСБ са подшушнали точната им позицията в Укрйана и затова са били прецизно таргетирани. Нещата изглежда са доста объркани и сложни. И май ще трябват още чеченци.

# 4 546
  • Варна
Интересен анализ на геополитическата ситуация:
https://www.youtube.com/watch?v=6XpzW369jD0&t=356s
Точен и логичен анализ на запознат с материята.
Капацитетът на медийните мисирки е ограничен.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 00:34 от Viviana91

# 4 547
Ние във войната можем да участваме само с тролове. Армия нямаме. Та не разбирам какво го дъвчете цял ден. Пък и за нас няма да хабят ракети.
Няма, щото си имаме.копейкини и яневи, който просто ще им кажат откъде да минат за по-лесно. Те защо са си ги хранили.толкова.време.

Виж, украинците са друго нещо. Путлер много го е яд, че е давал.пари.на техни военни да саботират армията им, пък те сега истински се бият с него. Кофти номер.

# 4 548
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
От Явор Дачков само смешки тези дни

# 4 549
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Скрит текст:

аз вече се обърках от тази пропаганда кои са нацистите във филма
Путин има ресурсите не само да смаже съпротивата в Украйна, но и да сложи чертата на по-голямата част от света
не му трябва време, за да чака някой да се предава
да му мислят тези, които разчитат на санкции срещу ядрено оръжие

Към момента виждаме, че Зеленски е на огневата линия, а
Путин е скрит в бункер. Не знам, какви ресурси има Путин, но до момента виждаме ръждясали железа на средна възраст 50 години.

Сега е момента да го заключат вътре

# 4 550
  • London
Последното ми видео....по повод намесата в спорта по време на война. Аз с тази точка не съм съгласна май вече ви го бях казвала. Един момент е толкова актуален от видеото обаче.....когато 76 та един американец обсъжда Съветския съюз и държавите край него. Ама то нищо не се е променило....мхм.

# 4 551
Що пък да нямаме избор, ето я Швейцария до скоро с най-добрия избор в Европа - неутрална. Докато ние се дърлим НАТО срещу Русия, те и двете такива като нас ще ги употребят първи за своите си интереси. Ако стане напечено всички големи в НАТО ще си гледат първо тях си, както е и нормално да бъде.

Швейцария ги удари най- лошо, като блокира сметките на стотици руснаци и фирми

Тя хубаво блокира сметките Швейцария, ама мноого време за размисъл й отне, след като удобно го обявиха по медиите. Колко ли милиарди долари са поели към Каймановите острови преди това, не се знае.
По-големият проблем е къде ще си ги харчат тези долари. Щото досега в Париж, Лондон и Ню Йорк все ги харчеха, не знам и аз защо в гнилия.Запад, не в Бразилия.и Венецуела.

# 4 552
Когато нямаш повод да се срамуваш от държавата си.
Днес украинските пилоти са в Полша, за да приемат дарените 29 МИГ-29. Това е позиция. Не като нашето позорно мишкуване. Полша граничи с Русия и не ги дели едно море. Освен че предоставят територията си за транзит на помощта, освен че приемат и безупречно се сгрижат за над 400 000 бежанци.
https://theweek.com/russo-ukrainian-war/1010733/ukraine-says-its … ed-mig-29-fighter
Аз нещо не мога да видя смисъл от тези мигове. Къде ще кацат така че да не бъдат унищожени веднага, как ще изпълняват мисии в небе доминирано от по-съвременни изтребители и ПВО на противника? Идея нямам.

# 4 553
  • Варна

Големият проблем.на Путин е, че.и.друг има същата възможност. И това е така от десетилетия. И да скрие семейството си в бункер, това са деца, ще станат млади хора, ще прекарат живота си  в бункера, и то ако другият голям не го намери и смаже отгоре и него. Трябва да е тотално луд, за са поиска това за децата си. Може и да е. Но какъвто и да е, не може да бъде оставен да си прави, каквато си иска.
Нали всички твърдят че бил луд и психопат, пък  не им се вярва. Когнитивен дисонанс..
Скрит текст:

Били една от основните мишени. И... в Молдова имало секретна американска лаборатория.
Ама къде ги целят тия биолаборатории из жилищните квартали и административните центрове?
Според руснаците самите украинци си ги целят за да обвинят Русия...
То според руснаците война няма. Има разходка с танкове.на гости у съседа и фойерверки на партито.
Кой изобщо вече.вярва на руснаците, освен верните им.васали...
На никой не вярвам. Дезинформацията тече и от двете страни.

# 4 554
Ето за самолетите. НАТО не дава да летят над натовските страни  за да не раздразнят психопата в Кремъл.

https://www.stripes.com/theaters/europe/2022-03-01/ … aine-5185737.html

# 4 555
  • София
Nevena Virolan,  сериозно не разбирам. Как никой не лъже? Първо Столтенберг заявява след среща с Дуда, че: “ НАТО няма да участва в конфликта. НАТО няма да изпрати войски в Украйна или военни самолети в украинското въздушно пространство", пък сега натовска държава дава самолети.

На никой не вярвам. Дезинформацията тече и от двете страни.

И аз.

# 4 556
Ми май това е причината да махнат Янев, а не някаква дума.

Отказът наши МИГ-ове и летци да пазят небето над Украйна е в основата на конфликта между премиера Кирил Петков и министъра на отбраната Стефан Янев, съобщава „Епицентър.бг“, като се позовава на източници от МО.

„Задачата е да бъде освободен постът на министъра на отбраната за някой, който е по-, да го кажем така, по-отзивчив при прокарването на конкретни външни интереси при определянето на българския политически дневен ред, включително по отношение на военната сфера и решенията, които се взимат там“, написа Янев късно снощи във Фейсбук в своя позиция, която взриви политическата сцена у нас.

Янев предупреди, че „Реализирането на подобен сценарий поставя под риск националната ни сигурност“. Министърът на отбраната разкрива, че решенията, които предстои да бъдат взети, „не са в интерес на България. Нещо повече – опасни са за страната ни. Опасни са, защото последствията – икономически, финансови и социални, ще се стоварят скоро със страшна сила и тогава със сигурност ще има оставки, но вече не и работещи решения“.
https://7dnisofia.bg/archives/178354?fbclid=IwAR3RoeUTxDdgLtIFer … 7HSuhbiv5PokDatTg

# 4 557
Но КП също не дава самолетите. И след смяната на министъра.

# 4 558
  • Варна
Дава се нещо, което съществува.
Искате да останем без авиация ли?
Байдън провокираше, сега мишкува. Използват наивните украинци. Тактиката им е още от Антантата. Появяват се само при деленето на плячката.
Одеса е на 300 км от Варна. А вие си тракайте войнствено по клавиатурата.

# 4 559
Скрит текст:

аз вече се обърках от тази пропаганда кои са нацистите във филма
Путин има ресурсите не само да смаже съпротивата в Украйна, но и да сложи чертата на по-голямата част от света
не му трябва време, за да чака някой да се предава
да му мислят тези, които разчитат на санкции срещу ядрено оръжие

Към момента виждаме, че Зеленски е на огневата линия, а Путин е скрит в бункер. Не знам, какви ресурси има Путин, но до момента виждаме ръждясали железа на средна възраст 50 години. Тия ръждясали железа Хавелините и Стингърите ги цепят като консервени кутии. До момента най-големи поражения нанасят руските ракети. Не се знае само, колко още имат в запас. Руснаците както винаги залагат на жива сила. Поне това имат все още. Тя не е много мотивирана и обучена. Затова и стовариха малко чеченци, които са уж голямата работа. Мене лично ми е малко странно, че великата Червена армия стигна до там, че да си води наемници. Явно и те си знаят, че не могат да разчитата много на наборната си армия. Май след седмица или две ще има много развенчани митове и легенди...!

Чакай. Още не са извадили цунами робота, Танос крана и хипер-ултра-гига-мега-кило-звуковата ракета. По думите на някого от форума - “тактика”. На прост български - фикция.

Преди малко по АВС съобщиха за изтекла информация от американските служби, че Путин бил бесен заради санкциите. Не били очаквани. Сигурно е очаквал хотдог и пържени картофи на входа на Киев.

Яд ме е, че утре ще му паркират и корабите. Няма как да върнем Мутрофанова дома. Ще останат два варианта - пеш или с дирижабъл.

Общи условия

Активация на акаунт