Войната в Украйна 1

• 1 800 244
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 60
„Когато атовете се ритат, магаретата теглят“ – стара (и многократно изстрадана) народна мъдрост.

# 61
Някой беше написал по рано в темата,че целата на Путин е да вземе властта в Украйна и начело на държавата да е някой като Лукашенко като в Беларус.Не иска НАТО в близост до Русия.

# 62
Икономическите последици даже не ги мисля. Хич и не гледам колко губя от спадане на акции, от инфлация, от евентуална стагнация. Само се моля да е временно, а не за дълго.

# 63
Някой беше написал по рано в темата,че целата на Путин е да вземе властта в Украйна и начело на държавата да е някой като Лукашенко като в Беларус.Не иска НАТО в близост до Русия.

Че той утре може да не иска и България да е в НАТО или в ЕС. Кой е той, че да слага правителства в други държави или да определя в какви организации да участват? А, щял да отнацифицира Украйна... Бори се с фашизма човекът.

# 64
  • София
Е, той вече е казал, че не иска България и Румъния в НАТО…

# 65
  • София
За първи път харесах позицията и речта на Румен Радев.
Премиерчето ....

# 66
  • София
Аз се замислих, ако Герджиков беше станал президент…
Не го харесвам Радев, ама една идея по-спокойно ми е, че той е президентът.

# 67
  • пустинята Гоби
А трябва ли Путин да казва, че не ни иска в НАТО, за да го знаем? Естествено, че Русия иска да им играем по свирката, ама същото искат и американците и ЕС.

# 68
Може ли някой да обясни кой, за какво се бори? Каква е основата на този конфликт?
Политически, исторически доводи и двете страни си имат, ама всичко е пари, икономически интереси.
Тука няма никакви икономически интереси. Това си е чисто политическа мечта на Путин - неколкократно е казал и в прав текст и индиректно, че възстановяването на СССР е неговата мечта. Той счита Украйна за изконно Руска територия, а Източна Европа (включително и нас) като сателитни държави, буферна зона за Русия.

# 69
  • Някъде там
А трябва ли Путин да казва, че не ни иска в НАТО, за да го знаем? Естествено, че Русия иска да им играем по свирката, ама същото искат и американците и ЕС.
То това не се отнася само за нас и винаги е било така. Големите искат да грабят и диктуват правилата на малките. И го правят, но някои го правят дипломатично, тихомълком и е много по-успешно, отколкото показното. Това което виждаме в момента.

# 70
Не знам за вас,но се замислих как израстнах 90-те малко или много в мизерия и всичките ми познати или приятели не може да се каже,че имахме много.То за повечето българи важи това.Цял живот до сега учих и бачках да мога да позволя спокоен живот на семейството ми.Сега се чувствам зрял човек и искам да имам дете в половинката ми.Като гледам как се развиват нещата има реална възможност детето ми да израстне по същия начин като мен.

# 71
Може ли някой да обясни кой, за какво се бори? Каква е основата на този конфликт?
Политически, исторически доводи и двете страни си имат, ама всичко е пари, икономически интереси.
Тука няма никакви икономически интереси. Това си е чисто политическа мечта на Путин - неколкократно е казал и в прав текст и индиректно, че възстановяването на СССР е неговата мечта. Той счита Украйна за изконно Руска територия, а Източна Европа (включително и нас) като сателитни държави, буферна зона за Русия.

А дали може линк към такива размишления на Путин? Дето го е казал в прав текст.

# 72
  • пустинята Гоби
Аз пък си мислех точно обратното. Колко сме глезени хората раснали последните десетилетия, не знаещи реално какво е война, глад и мизерия, и как сега натрупания ужас от последните 2 години се отключва с пълна сила в мрачна перспектива да изживеем нещо невиждано кошмарно.

# 73
  • софия
От сутринта по Нова, която бях спряла да гледам, има добро коментарно студио с експерти.

Вече дават информация за 8 убити и ранени, неуточнен брой изчезнали. Има снимки на ракети върху блокове. Уж само военни обекти.

# 74
От къде на къде Путин ще казва кое как да е? Та той не е умник, а мъж с комплекси за малоценност поради нисичкия си ръст! Наблюдаваме в момента комплекса на дребното човече! За съжаление  влече света към пропаст, язък!
Искам и се надявам, немският канцлер и френският президент да му повлияят, както и Ердоган, не е невъзможно!
Надявам се също православните Лидери да разговарят с него и да му обяснят, че е бесовско и дяволско, две православни държави да се избиват! Бог да е на помощ!

Общи условия

Активация на акаунт