Войната в Украйна 1

• 1 800 509
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 125
"Споразуменията на НАТО с Русия вече не работят. Разгръщаме допълнителни елементи на силите за бързо реагиране на сушата, в морето и във въздуха. НАТО ще предостави на Украйна системи за противовъздушна отбрана и голям брой оръжия."
За първи път в историята според туит, който видях

Ами... започна се.
Кое се започна?
Източник на туита?
По устав НАТО няма право на подобни действия, струва ми се. Чл.5 или нещо такова - не се предоставя помощ на държава, която не е членка на НАТО.

Вчера приеха отбранителен план за Източна Европа, което дава широки правомощия на главнокомандващия.

# 1 126
Колони с военна техника пристигат от Полша в подкрепа на украинските войски ... значи все пак можело?

# 1 127
  • София
Страх ги е от копчето друг път. Зависими са от слабата икономика на Русия, дето имала само газ, петрол и оръжие. Защо не казвате, че тази крилата мисъл била на наш Кирчо, а си я преписвате?

Не е на Кирчо. На Сергей Брин е. Оргинал: "Горна Волта с ракети."

Тесла, много хубави анализи пишеш, ама прогнозите не ти се получават. Laughing

# 1 128
  • пустинята Гоби
Страх ги е от копчето друг път. Зависими са от слабата икономика на Русия, дето имала само газ, петрол и оръжие. Защо не казвате, че тази крилата мисъл била на наш Кирчо, а си я преписвате?

Аа чух, че и Кирчо го казва. Малко неадекватно звучеше, ама тук казаха, че е уморен и му прощавам. После каза крилатата фраза за бензиностанцията.

# 1 129
Техника, оръдия, хуманитарна помощ и пари може.Даже Шведският премиер помогна днес.
НАТО укрепва източният фланг, при евентуално нападение на държава от алианса.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 22:44 от Folklore

# 1 130
  • София
Скрит текст:
"Споразуменията на НАТО с Русия вече не работят. Разгръщаме допълнителни елементи на силите за бързо реагиране на сушата, в морето и във въздуха. НАТО ще предостави на Украйна системи за противовъздушна отбрана и голям брой оръжия."
За първи път в историята според туит, който видях

Ами... започна се.
Кое се започна?
Източник на туита?
По устав НАТО няма право на подобни действия, струва ми се. Чл.5 или нещо такова - не се предоставя помощ на държава, която не е членка на НАТО.
Вчера приеха отбранителен план за Източна Европа, което дава широки правомощия на главнокомандващия.
Не, чакай сега, фланговете се укрепват още преди путин да навлезе, дори преди да почне "ученията", дет се вика. И това е по устав на нато. Фланговете, забележете, фланговете се укрепват, а не Украйна.

Това за оръжията и пр. снабдявания - ок, ама не е сериозно като цяло, де. В смисъл, пушилка е, не разчитай с тия оръжия нещо да стане. Това не ти е Либия и още безброй други подобни места, въоръжавани от САЩ, и където тия оръжия и камиони биха свършили някаква работа.
Да сяда Зеленски на д-то си и да преговаря.

# 1 131
За съжаление мога и аз да потвърдя, че новината за мобилизирането на мъжете е истина. Преди малко разбрах, че приятелско семейство от детството ми са в Украйна и са опитали да напуснат, но мъжът, който е на 58 и далеч от перфектно здраве е задържан там. 😕

Най-тъжното е, че семейството всъщност отиде до Украйна да прибере болните и в доста напреднала възраст родители на жената от една от опасните зони, които се предполагаше, че Путин ще атакува, защото само за тях има претенции и мислеха просто да ги заведат до безопасно място в апартамента им в Киев, но са пристигнали в Киев буквално по време на бомбардировката. Абсолютен ад.

Разбира се, че е донякъде грозна човешка природа, но признавам, че сега истински осъзнавам ситуацията, когато имам познати, които буквално имат смъртоносна заплаха над главите си.

# 1 132
Хиляди войници на НАТО от подразделението NRF се насочват към Източна Европа. Числеността и местоположението още не са напълно известни, но е в много вероятно да е Румъния, също и Норвегия . NRF често са наричани "върхът на копието на НАТО". Има информация, че НАТО ще докара германски зенитни ракети Патриот в Словакия.

https://www.tagesschau.de/ausland/europa/nato-eingreiftruppe-ukr … inekrieg-101.html

Роналд, без бой няма са стане. После ще са преговорите. Надявам се без Путин, Лавров и останалите кретени. Само се надявам, да не ми пита сега някой кой ще ги убива.

# 1 133
Как и къде се иска убежище в България? Питам за бягащи от война.

https://www.aref.government.bg/bg

# 1 134
Чий ще го дири Путин в Румъния и Полша? Какво е оставил там, че да си го прибира? И какво има да се "омиротворява" там? Щото сега пропагандата по руската ТВ твърди, че всичките тези трупове, експлозии и разрушени жилища били нарочно така направени от украинската войска, та да се обърнел света срещу Русия. Ми добре, повярвахме.....

# 1 135

Simple Smile Тея които трябва се получават, ама това е друга тема. Малко да разведря тегавата тема с новини от спорта, които доста от тях днес са свързани с темата. УЕФА отнема домакинстовото на Русия на финала на Шампионската лига. (трябваше да се играе в Санкт Петербург, премества се в Париж). Недостатъчна реакция от света на футбола към ставащото за мен. За мен на Русия трябва да бъде наложено футболно ембарго, подобно на Югославия 1992 г. и да бъде извадена от всички турнири под егидата на ФИФА и УЕФА. Да играят футбол само с подкрепящите им инвазията, Никарагуа. Бившият световен шампион във Формула 1 Себастиян Фетел е обявил че няма да кара на гран при на Русия, също за мен недостатъчно, Гран при на Русия трябва да бъде извадено изобщо от календара. Руският тенисист Андрей Рубльов след победата си на турнир в Дубай, вместо традиционният подпис на победителя върху камера е написал, не на войната.

# 1 136
https://www.facebook.com/groups/338927668246444/

група фб за помощ на украински бежанци, ако е пускана, се повтаря, но нека има, затрупва се бързо с мнения

# 1 137
Чий ще го дири Путин в Румъния и Полша? Какво е оставил там, че да си го прибира?
Как какво е оставил? Верни сателити на Великия СССР...

# 1 138
Петър Москов призовава да не честваме 3-ти Март.
https://www.mediapool.bg/petar-moskov-prizova-da-nyama-chestvane … a-news332676.html

# 1 139
Това пък защо?
Е, обиждаме Северномакедонците и отчасти гърците и румънците, а най-вече турците, с оная карта в рамките на Екзархията, но не виждам защо да не си празнуваме възстановяването на държавността.
Освен това едно е Цар Освободител (с всичките условности), съвсем друго е Съветската армия.

Общи условия

Активация на акаунт