Войната в Украйна 1

• 1 798 978
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 440
Защото няма причина да оправдаваш война освен ако не си руски трол или имбецил. Така, че в случая трол е комплимент

Никой не оправдава войната. Излагат се рационални аргументи как се стига дотам. Нито един човек досега не видях да подкрепя.

А имбецил ще наричаш някой друг. Самият факт, че не правиш разлика между “оправдавам войната” и “разбирам причините за поведението на различните страни по въпроса” говори, че IQ-то ти не надвишава стайната температура. Толкова си потресаващо неинформирана, че не знам откъде ти идва самочувствието. Не ми отговори, за твърденията, където беше толкова уверена и ясно ти се посочи, че не си наясно, погледна ли? Много е удобно нищо да не казваш.

Боряна, аз не бях чувала - имах предвид форума. Признавам си, че не съм знаела, че има хора, които това искат. Около мен няма нито един такъв. Ама що пък да няма, има и флатъртъри все пак…

# 1 441
  • Варна
Роузи, стига си пропогандирала за автономия на Кърджали, кадън. Турците са нашественици и узурпатори, не местно население. Който желае и милее за османски традиции, да емигрира в Турция. Масово там населението живее в адска мизерия и тежък труд. Затова и няма особени ентусиасти.
Ердоган го брани единствено НАТО. Лицемерно прикриват престъпленията му. Офанзивата в Сирия бе по негова инициатива. Част от армията му още е в чужда суверенна държава и краде от ресурсите и.
Нашите сънародници масово предпочитат гръцките дестинации. Лобирането за евентуално отцепване ще е за цивилизация, море и сагапо поли.😎

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 17:25 от Viviana91

# 1 442
https://bta.bg/bg/news/world/227176-beliyat-dom-e-poiskal-ot-ame … iliarda-dolara-za

Дали едни 6 милиарда долара, от които 3 във въоръжение, биха поне забавили победното настъпление на руските части? Те и сега изглежда не напредват според плана.

Появяват се снимки на закъсали руски части без гориво и храна. Може и да са верни, може и да са фейк. Но доколкото Путин разчиташе да смаже Украйна за 24 часа (в което вярваха всички), напълно е възможно войските му да имат проблеми със снабдяването.

# 1 443
Нивото в темата е потресаващо ниско!

Хора, не можете ли да водите дискусия без всеки пост да ви е "трол", "имбецил" и прочее обидни квалификации към потребители с различно от вашето мнение?!?

Това НЕ са аргументи в защита на вашата теза, а показват единствено интелектуалното ви ниво и превръщате темата в един спам!

# 1 444
Имам позната в Горловка...
Не знам дали имате представа колко са разединена самите украинци.
Ами сигурно имам някаква мини мини мъничка представа, след като се опитваме да изкараме хора от "автономната" част и Киев. Но мога да те оставя да разбираш повече, форумът не ми е някаква важна трибуна.
https://m.facebook.com/groups/338927668246444/
Заповядайте в групата. Може и да успеем да помогнем.

По отношение на автономните области - от украинска страна не пускат, което е проблем. Ако преминат - имам далечни роднини в Приморско и Мелитопол - ако могат - ще помогнат. Спрели са им Интернет, което е лошо, но мобилните телефони - работят.
По отношение на Киев:

Последната ми информация от хора там е, че в магазините вече не дават да се заплаща с карта, а в банкоматите няма пари. Банките не работят.
Курса за деня в Днепър е:

И последно:

Страните, затворили въздушното си пространство.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 13:38 от milalena

# 1 445
Президентът на Сърбия Вучич е отказал да осъди действията на Русия. На предложението на Украйна да го направи е отговорил, че първо Украина трябва да осъди бомбардировките на НАТО над Югославия.

# 1 446
В момента лирата се обезценява и турците не живеят по-добре от нас. Та в този ред на мисли ми е меко казани странно желанието на Тета да бъдем завладяни от Турция.
Интересно ми е как се движи рублата след започването на войната в Украйна.

# 1 447
Плевнелиев след разговор с бившият президент Юшченко:

Името на бъдещия президент на Украйна е Виктор Медведчук – това е украински олигарх, близък приятел на Путин, на когото руснаците преди години спретнаха политическа партия и три телевизионни канала, които денонощно бълваха руската пропаганда, казва Плевнелиев. По думите му начинът, по който руснаците действат по нищо не се различава от това, което се е случило на 9 септември 1944 г. в България.

„Всички патриоти на Украйна днес ще бъдат обявени за нацисти. Готви се геноцид. Ръцете на Путин са изцапани с кръвта на невинни граждани, но се готви още по-голямо престъпление“.

Той допълни, че Путин има силна армия, има ракети, той може да получи, каквото иска, но няма да спечели сърцата на украинците, няма да спечели тази война дългосрочно.

https://www.standartnews.com/voynata-v-ukrayna/plevneliev-razkri … ryava-485779.html

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 13:56 от Никола Тесла

# 1 448
  • Варна
Мисля, че всяка нормална жена е пацифист. Ще цитирам сърдечните думи на украинска майка, пристигнала в България. Подчертавам МАЙКА, игнорирайте националността:
- Аз, сама съм хранила и отгледала 30г.си син. Украйна не ми е помогнала за нищо. Не желая сина ми да е жертва.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 15:11 от Viviana91

# 1 449
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
А Вучич да признае, че те са виновни за кланетата, да се извини и на бившите Ю републики

И да се извини на България за Македония и на Македония

# 1 450
  • Варна
Ще чакаме и Тито да се извини и султан Мурад.

# 1 451
  • София
Пюр, аз нямам нужда да защитавам теза. А човек, който може да намери оправдание за нахлуването в Киев, имам пълното право да смятам за имбецил. И за по-лоши неща го смятам, ама да не ме баннат.
Горкият Путин, предизвикан. Това е като да оправдаваш Пешо, че е пребил жена си, понеже са го ядосали в офиса. И да казваш, че по принцип си против домашното насилие, ама можеш да го разбереш Пешо, все пак много са го ядосвали в офиса. А освен това Гошо миналата година пък е пребил съседа, така че какво искаме сега от Пешо!

# 1 452
  • софия
Президентът на Сърбия Вучич е отказал да осъди действията на Русия. На предложението на Украйна да го направи е отговорил, че първо Украина трябва да осъди бомбардировките на НАТО над Югославия.
А той / сърбите осъдиха ли това, което Ратко Младич и останалите направиха преди това?

# 1 453
Определено, светът страда от липса на добри дипломати, стратези и умни, прозорливи политици, вместо такива, виждаме смешни, ниско интелигентни и с мания за величие!

# 1 454
  • София
Пред вероятността да настане ядрена война и да се самоунищожим, предпочитам Украйна да се предаде.
Ако съпостовим двете опции се вижда, че втората е твърде незначителна, постовена до първата.
Всичко е за едни пари.

Проблемът е, че утре може да се наложи друг да се предаде, за да не стане ядрена война.Викам всички да се предадем още сега.

Руснаците предават, че 82 граничари от Змийския остров са се предали. Били третирани с уважение, превозени до Севастопол и щели да ги пуснат да се приберат.

Общи условия

Активация на акаунт