Войната в Украйна 1

• 1 799 053
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 425
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
От мрежата. Подкрепям с две ръце.

По- големи глупости изсмукани от пръстите не бях чела

Но по подобна реторика, за това, че НАТО е предизвикало войната, защото се разраства, излиза,
че България е виновна за войната, защото отказахме да напуснем НАТО

Как може да сте такива продажници се питам

Ние сме от НАТО

Благодарение на Соломон Паси, да е жив и здрав, човека

# 1 426
Има снимка но унищожена колона на руски инженерни войски, това е първото по-сериозно доказателство за големи загуби на руснаците.
https://www.youtube.com/channel/UCXZs3e_VSlYgrUuTqm3GgVA

В този канал качват събрани най-вече любителски кадри от войната (има неприятни кадри). Спазвайки призва да не разпространяват в социалните мрежи движенията на Украйнската армия де. Изпепелени колони бронирана техника (и на двете страни) май още от ден 1.

# 1 427
Роузи, кой е казал, че България е виновна за войната, защото отказва да излезе от НАТО? Аз един човек не видях да иска да излиза от НАТО също. Измисляш си.

А иначе основните глупости ги пишеш ти. Така ми е писнало от хора, които прочетат нещо тук там, имат самочувствието, че разбират, но или ги мързи да мислят, или им липсва интелектуалният капацитет да мислят комплексно и да разглеждат проблем от повече от един ъгъл. Ама иначе всички сте много наясно. Гугълна ли за решението на ООН за Югославия, видя ли, че съм права? И ти си от описаните.

# 1 428
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Волгин е пълен малоумник. Много ми е смешно като се прави на много опресиран и как мненията, които изказвал били заглушавани, докато тъпакът буквално има радио предаване, част от програмата на огромно българско радио. Дал Бог на всеки да има такава медийна платформа, докато е "подтискан".

Да не говорим, че такива клоуни непрекъснато използват някакви проблеми на американските републиканци и ги пробутват за актуални проблеми в България. Като прекомерна политическа коректност и т.н., та в България имаме фигури като Валери Симеонов и Волен Сидеров, които и до ден днешен окупират с участията си най-големите телевизии. За каква прекомерна политическа коректност говорим? Или виждам хвърляния на обиди срещу "либерали" тук?! За какви либерали изобщо говорим? В България няма голяма либерална партия, такава каквато са демократите в САЩ, така че да се използва американски политически език за българските политически и социални проблеми е направо смешно.

Съжалявам за оф-топика, но не знам доколко е дори оф-топик, защото дори когато се говори за сегашните събития и какво България трябва да предприеме се говори с някакъв странен език и фрази, които изобщо не съответстват на българските реалности.

Не мога да се съглася повече

# 1 429
Човек трябва да търси истината, ако се наложи и не е задълбавал. Понякога се и мисли за последствия, а не за удобство или да прави добри очи на някой и загърби интереси на много хора. Миналото също е важно, защото колкото и да живеем в настоящето си има поуки, връзки и те трябва да се отчитат.
Тук сме обикновени хора, а тези  останали в БГ повечето не сме и с възможности толкова финансови, връзкари или хора, заради които някой ще се трогне дали ни има или не.
Да, аз съм егоист в момента. Питам се с нас при продължаващ конфликт и намеса на други страни какво ни чака.
Лошо ли е, че мисля за кожата си или съм рубладжийка?  Това, че ми било жал за хората убити в Донбас, за деца и млади майки е ясно, те са като мен незначителни. Ми дуубле. Аз обаче не се трогвам от обиди хич. Минах това време. И понеже съм любопитен човек, много обичам да ровя и тровя. Но съм и мнителна, та си имам някакъв ход на съпоставяне и правене на изводи. Та..хич нищо не приемам за чиста монета. Винаги имам едно на ум. За вас не знам. И...предпочитам еврото пред рублата. Не за друго, ама в това са ми спестяванията.
Вече нещата с в ход и няма връщане. Въпросът е ние с НАТО и базите какво става. При нападение какво правим. Имаме ли къде да отидем, скрием, предприемем. Цените, живота, работата...къде отиваме. Нали за това е темата.

# 1 430
По време на война и след лов се лъже най много.
https://maldita.es/malditobulo/20220224/hoaxes-misinformation-russia-ukraine/

# 1 431

Как може да сте такива продажници се питам

Нали си чувала " Един българин хайдутин, двама дружина, трима, чета с предател". Идеално определение на нашата народопсихология.

# 1 432
Не разбирам защо някой се възмущава, че Македония е поздравявана за 24 май, все пак те не са дупедавци и гледат да са си мирни и добри. Да неговорим, че сърбеенето на македонците е резонно, тъй като тук трудно може да говорим за славянско население. Салата с много зеленчуци е положението ни. Очевидно е, че македонските политици не грабят така и построиха един стадион с висока категория в Скопие, а тук даже прекратиха строителните дейности на няколко стадиона, тук, в по-богстата и уникална България. Достатъчно е само да се зачетеш навсякъде в интернет, да видиш русофобските мнения. Ясно е защо Македония иска да си бъде част от Сърбоезичната група. Тук сме си безпринципни алехульовци.

Толкова е ясно, че вече са в НАТО и кандидатстват за ЕС. Щото сърбите пък и те едни славяни.. разлика между Белград и Делхи база население няма, а руснаците пък нямат нищо общо със славяните. 300 години монголо-татари са виреели, а после 3 милиона германци се заселват по Волга от Екатерина Велика, която също не е чиста рускиня.
Хубава позиция, готов да наругае българската култура, за да защити руската политика.

Интересна снимка на въоръжението на двама пленени руснаци.
Не знам дали е автентична, или фейк, но много постни ми се виждат.
Няма оптики, няма нощни уреди, голи калаши.

Русия е държава от третия свят. Единственото, което я пази, са ядрените оръжия. Едно руско семейство средно живее с по около 8500 долара годишно, а сега оптики, нощни уреди.. Satisfied

Сърбите са абсолютни славяни и заедно с македонците имат антропологични сходства. 🙂 Като цяло и българите, румънците и сърбите с типични представители за този регион.

# 1 433
Имам позната в Горловка...
Не знам дали имате представа колко са разединена самите украинци.
Ами сигурно имам някаква мини мини мъничка представа, след като се опитваме да изкараме хора от "автономната" част и Киев. Но мога да те оставя да разбираш повече, форумът не ми е някаква важна трибуна.

# 1 434
На 26 февруари китайският посланик в ООН Джан Джун нарече опасенията за сигурността на Русия разумни.

„Вярваме, че сигурността на една страна не може да бъде гарантирана чрез подкопаване на сигурността на други държави. На фона на пет вълни на разширяване на НАТО, на разумните стремежи на Русия за сигурност трябва да се обърне внимание и да се отговори по подходящ начин“, каза той.

Джан Джун смята, че Украйна трябва да се превърне в мост между Запада и Изтока. Той призова „всички заинтересовани страни да проявят максимална сдържаност, да намалят напрежението и да избягват цивилни жертви“.

Русия блокира проекторезолюция на Съвета за сигурност на ООН за специална операция в Украйна. 11 от 15 членове на Съвета за сигурност гласуваха за проекта за резолюция. Китай, Индия и Обединените арабски емирства се въздържаха. Автори на документа са САЩ и Албания, които настояват Русия да спре операцията по защита на Донбас. Проектът също така осъжда признаването на независимостта на Донецката и Луганската народни републики. Новини

# 1 435
Президента Зеленский:
”Много от заловените войничета незнаят защо са тука, да убиват или да бъдат убивани.Нека да спрем тази война!!”

# 1 436
За суифта твърдят, че и останало съгласието на Германия и Унгария.

# 1 437

Общественото мнение в Германия е много разлютено срещу войната. Не знам дали това няма да наклони везните - въпреки икономическите последици.

# 1 438
Ей ся като ги изхвърлят от swift и им секнат рублите ще спрат да пишат тук руските тролове.

Защо хора с различно от твоето мнение да са тролове? То и аз мога да те нарека трол, ама не си. Имаш различно мнение от моето, защото според мен не знам по каква причина не можеш или отказваш да приемеш факти.

И също защо след SWIFT-а, руските тролове да спрат да пишат?

Изобщо каква беше добавената стойност на мнението ти към дискусията?

Общественото мнение в Германия е много разлютено срещу войната. Не знам дали това няма да наклони везните - въпреки икономическите последици.

Смяташ ли наистина? Защото моето впечатление от лични разговори с различни хора е, че е твърде далече и не им пука чак пък толкова, но ми е много малка извадката, че да претендирам за мнението на цяла Германия.

# 1 439
Кой каза, че не  е чул нито един българин да иска излизане от НАТО, цяла група има такива. Възхвала на Путин и директни искания малко надолу. Дори бивша колежка сутринта  възхваляваше войната.
https://www.facebook.com/groups/4379346828826037/
Цитат
[Г-Н Янев слушайте и внимавайте с НАТО.Ние искаме България без НАТО./quote]

Да не упрекваме разделените украинци, защото сме същите. Много силна пропаганда е била, толкова навътре е , че много време трябва да се изчисти и да почнем да мислим.А Украйна е пълна с руснаци, тук поне ги няма като фактор.По морето се нанесоха, но скоро почна изтегляне, дали случайно или не нататък ще се разбере.
Снишаването бе преди да почнат, да не подстрекаваме, да не понесем вина за участие.
То било излишно ,защото нещата са планирани отдавна. Освен европейци на високи позиции има  и американци, източни, всякакви, Путин си е платил едно мълчание  и подкрепа, при нас новините идват след като са осъществени , вече стари, но е непростимо разузнаване, висши политици да са неподготвени.

Общи условия

Активация на акаунт