Войната в Украйна 1

• 1 799 364
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 710
И това със суифта се оказа малко не така.
Вече подлагам на съмнение всичко излизащо от украинския президент.

# 1 711
А чухте ли лафа, че Байдън имал бизнес в Украйна за 50 мил и затова искал война?
Така и не успяха да ми обяснят как печели от войната, ако горното е истина.
Някой копейкинист да разясни, моля! Simple Smile

# 1 712
Какво за Суифта? Не е решено, разбрах, че останал само Кипър несъгласен. Заради размерите на експозициите на банките си към руски граждани. Италия се съгласила, Германия май и тя.
За санкциите за авиацията е вярно, слушах интервю с руски авио инженер по руски канал.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 19:06 от Анонимен

# 1 713
  • София
Според снн щели да изключат само определени банки, а не цялата държава.

# 1 714
Много благодаря, ние ги регистрирахме и тук, въпреки че положението е шах-мат. В Киев са въвели днес kомендантский час и не могат да излизат до понеделник от жилищата си.

# 1 715
Ако правилно ти разбрах въпроса, обвиняваш САЩ за конфликта. Украинците нямат нужда от САЩ, за да се сетят за някои собствени интереси, това имам предвид. Няма против антиамериканците да ползват ситуацията и "скараха два православни християнски бели народа, олеле", но да не забравят че единият брат искаше от другия пари, когато спря да му бъде клиент и се обърна към Европа. Толкова със семейните отношения, достаточно Simple Smile

те нека си се сещат колкото искат, но да летиш в облаците е съвсем друга история
някой трябва да ти е обещал гръб (и то не от алтруизъм) срещу Путин, за да му се правиш на интересен (визирам Зеленски)
да видим кой ще плаче накрая

# 1 716
Какво за Суифта? Не е решено, разбрах, че останал само Кипър несъгласен. Заради размерите на експозициите на банките си към руски граждани. Италия се съгласила, Германия май и тя.

Само Германия все още не е съгласна. Но Шолц е под голям натиск вътре в Германия. Излезе и статия със заглавие "Засрамете се, господин Шолц!".

https://www.spiegel.de/ausland/deutschlands-halbherzige-sanktion … -c7a8713cefbd-amp

"Няма значение дали става дума за газови сделки, доставки на оръжие или платежни транзакции – това федерално правителство, което пречи на ЕС да предприеме последователни действия срещу режима на Путин.  Това уронва репутацията на цялата страна."

Някой днес написа, че германците вярвали едва ли не безрезервно на политиците си. Няма такова нещо.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 19:11 от Анонимен

# 1 717
Войната ще свърши до месец или два.
Ще е кратка.

Аз не съм убедена, че украинците както са сами ще издържат толкова време. Зависи Путин колко търпение покаже. Да свършва само, бързо.

Аз четох нещо такова, но ставаше въпрос и че хора близки до Байдън били намесени в някакви скандали с украински бизнеси… но и аз не знам какво точно свързано конкретно с Украйна. Но чисто икономически САЩ само печели от цялата работа, естествено. Отслабват Европа, ще обвинят войната за инфлацията (което не е вярно, но ще я влоши) в момент, в който американската икономика е много слаба, потенциално няма да вдигнат лихвите, което означава, че ще могат да се финансират краткосрочно на по-ниска цена, в моменти на криза доверието в президента се покачва, особено като има военни действия (а Байдън много се изложи с талибаните)…освен това ако не отстъпят и са лоши печелят бонус точки за имидж, а Европа скована от страх ще им козирува. Ще си пробутат техния газ, който е много по-скъп, в Европа… абе имат достатъчно причини

# 1 718
Отгоре са написали, американците ще го направят за отделни банки. А то от тях зависи.
Предполагам става дума за банките под санкции.

# 1 719

Само Германия все още не е съгласна.
Къде го четеш?
flambe, не знам дали е така, мисля, че става въпрос за тотално изключване от системата на всичките им банки. Иначе защо ще се дърпат тази или.онази държава, които са най-засегнати?

# 1 720
"Сред страните от ЕС Германия е единствената, която отхвърля санкцията."

https://www.zeit.de/amp/politik/ausland/2022-02/russland-sanktio … ehr-ukraine-krieg

Най-вероятно ще стане, но Шолц и някои от министрите му още се дърпат.

# 1 721
Тихановская вчера каза по CNN, че Лукашенко е незаконен президент на държавата и хората са в правото си да не изпълняват нарежданията му.

# 1 722

За всички, които се притесняваха за Чернобил.
Руснаци и украинци съвместно са там.

# 1 723
  • софия
Слушах този коментар - какво планира Русия и какви ще се последствията? https://bnt.bg/news/karta-na-boinite-deistviya-kakvo-planira-rus … 7-303596news.html

Сутринта слушах и Радулов https://www.btv.bg/shows/tazi-nedelia/video-sabota/nikolaj-radul … -situacijata.html Не звучи добре това, което казва за службите.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 19:39 от zvаnchе

# 1 724
Ейй, не се спряхте с руски новини. Информация от РИА Новости трябва в нещо да ни убеди? 🙈

Общи условия

Активация на акаунт