Войната в Украйна 1

• 1 799 269
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 725
Ще изразявам мнение като една от прости беларуски хората. Не, ни по какъв начин не оправдвам действия на Путин. От цялото сърце съчувствам на украинци. Обаче не искаме да бъдем в тази война нито на една страна. На беларуски хората тя е толкова чужда колкото примерно и на българи. За съжаление никой не ни пита за исползване на територията както и за всичко друго. Всички решения вземат не хората ама правителство. На мен като и на мнозинство от беларуси голям страх ми е от цялата ситуация.

# 1 726
  • софия
Сегашните управници на Украйна няма да ги бъде, ако/когато джуджето завземе страната. Това е ясно от самото начало. Ще си сложи сламен човек. До какво ще доведе това е предположено в интервю, което постнах малко по-нагоре.

Настъпление? Нали не е война? Какво настъпление? Нали се защитават, а не завземат?

# 1 727
Каквото е , то  е...
 РИА новости пише ,че българите подкрепят изцяло войната. Всеки коментар е важен, избирателно вземат един и  генерализират.
 Война е, дори да не вярваме.
 С реални жертви и всякакви лъжи. Всеки да слуша акъла си.

И онази ракета ,дето не била ракета ,  а зенитна  топлийка ,от сгрешено украинско оръдие излезе на видео, от горе си идва. Надолу отива. Не прилича на изстреляно от земята.
 Нищо не е каквото изглежда ,само войната е реална.

Умират хора от двете страни. И Путин изтри Русия от картата на цивилизования свят.

# 1 728
  • София
Руснаците са убили за два дни над двеста цивилни , а още не са влезли в големите градове.
Предполагам сте го прочели във Фейсбук или в някоя независима и честна медия като CNN?

Вероятно черпите информация от същите източници, които съобщиха за прегазена украинска кола от руски танк, който накрая се оказа украински; за "героите" от Змийския остров, които бяха "погребани" от Зеленски, а се оказа че са се предали и скоро ще бъдат пуснати на свобода; или пък за крилатата руска ракета, която удари жилищен блок, която в крайна сметка се оказа че нито е крилата, нито е руска...
Колко още фалшиви новини трябва да бъдат пуснати в публичното пространство от американската пропаганда, че да ви светне лампата, че нещата не са такива каквито ви ги представят? Че нито едните са толкова добри и бели, нито другите са толкова лоши и черни!
Наистина ли никой не желае да мисли и разсъждава, а приема всичко което му смилат от медиите и му предоставят като истина? Къде изчезнаха онези будни, мислещи хора? Само фейсбук зомбита ли останаха в този объркан свят?

13 граничари са убити, 82 са се предали. Това вярвам, че е истина.

Фейк-новините са в пълна сила от всички страни. Не го забравяме.

# 1 729
И аз още не мога да се сетя защо Вова не напада Америка, ако американците го дразнят, ами напада Украйна.
Пак да се върна на метафората си с домашния насилник - като го ядоса някой по-голям от него, той се прибере и набие жена си.
Ми не е виновен той, кво, да не го е дразнил големия батко в пясъчника.
Никой не напада държави с ядрено оръжие. А грешката на Украйна ще се окаже че са се отказали от тяхното ядрено оръжие малко след отделянето от СССР. Тогава се сключва споразумение в Будапеща за взаимопомощ от Запада при евентуална нужда, но е само на хартия при агресивен съсед като Путин. Той иска всичко на всяка цена и Украйна май не му е последната цел.
Току-що САЩ обявиха 350 млн долара военна помощ за Украйна, но дали остана време? Путин ще хвърли и последния руски хлапак в тая идиотска война, да завземе властта и в Украйна.

# 1 730
  • На земята, която е всъщност звезда.
Малко хумор за отслабване на напрежението:

# 1 731
  • софия
Каквото е , то  е...
 РИА новости пише ,че българите подкрепят изцяло войната. Всеки коментар е важен, избирателно вземат един и  генерализират.
 Война е, дори да не вярваме.
 С реални жертви и всякакви лъжи. Всеки да слуша акъла си.
На оленка езикът се изглади да лиже и обяснява как Путiн защитава и сега изведнъж настъпление.

За останалите ни е ясно от самото начало, че е война.

# 1 732
Тук писахте за по БТВ, че говорил експерт. Хванах малко , не разбрах кой е, но чух достатъчно.
Той каза нещо в смисъл, че не ни е изгодно и да си преценяваме протеста и подкрепата. Да е премерено, защото нямаме никаква полза от играта на големите.
За Козлодуй не разбрах точно защо само руснаците имали правото на подръжка и ремонт, но можело да откажат, т.е. Козлозуй да спре да работи (аз така го разбрах поне)
Газа, може и да не видим или да внасяме ...на някаква цена, която ще ни съсипе икономически.
Каза и други неща, но това запомних.
Един вид санкциите към Русия добре, но за нас ще са доста тежки и ще се накажем май със спрени производства, може и режим на тока дори да има, отделно инфлация, цени, всичко нагоре (то и без войната тръгнаха цените)
Преди това и друго е говорил , но за Козлодуй се учудих. Ние и изнасяхме мисля , та и в това ще пострадаме. Изобщо ..Да не говорим за море, плаж, туризъм и т.н.
На Алибегов не знам как ще му хареса на 2 часа да готви и на свещи да сервира, заради вируса го споменавам, като знам протестите му.
Всички ще загубим в различна степен, но достатъчно и без войната да не ни засегне пряко.
Та кой ще бъде повече наказан не знам. Ние не си гледаме интереса изобщо. Сърбите обаче...за гърците нищо не чух също да се репчат толкова и осъждат. Там какво е положението, те византийците са хитри и има какво да се научим от тях, поне да ги гледаме и следваме, също са членки на НАТО.
Сетих се за една жена Тимошенко свалена от власт-с плитки около главата. Тогава нещо се обясняваше колко полза имали и как изнудвали Русия за някакви тръби. Може и да не помня точно, но..имаше нещо. Та били са ухажвани украинците достатъчно си мисля, докато...брат Сам не се е намесил. Нещо такова ми се струва е станало.

# 1 733
  • софия
Къде изчезна коментарът, в който пишеше, че според Русия България подкрепяла войната? Не успях да прочета

# 1 734
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
САЩ дават $ 600 млн, от които 250 млн незабавна военна помощ. Ама да се заяждаме, а?
Военна помощ - оръжия, боеприпаси дават всички.  Зеленски е забранил на мъжете да напускат Украйна.
Иззад клавиатурите ги надъхват  - хайде бийте се", колко е сладко да умреш за родината" и подобни.
Няма как украинците да спечелят, но цивилизованите страни държат да стане касапница.

Ти какво мислиш?
Ако у нас стане война, всички мъже подлежат на мобилизация

# 1 735
  • София

Това как точно ще стане?

# 1 736
  • Варна
Да,fanfanito. Ядреното гориво и поддръжката на Козлодуй са руски.

# 1 737
Така е, Фани, но ние като първенюта скок подскок и се ежим и сказваме....а з@дниците ни голи и още по-голи ще стават. Малко мисъл да се вкара, да се разсъди разумно, без емоция...ама не го умеят всички това.

# 1 738
Писах  по назад за възможности.

# 1 739
Да,fanfanito. Ядреното гориво и поддръжката на Козлодуй са руски.
Ами аз пък съм в чуденка значи. Това какво следва, ако откажат да зареждат и поддъжат. Може ли някой да ги замести или какво... то без ток ..нищо не става, оставете бита, ами икономика, договори, нищо...

Е как да нямаме мъже. Каракачанката нали беше пълзял там на едно учение. Ще ни пази той и торбичка с продукти си носи..ми няма какво ще учудим света направо с военната си мощ и сила.
Даже Германия е обрана и премисля, ама ние..

Общи условия

Активация на акаунт