Войната в Украйна 1

• 1 799 311
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 935
Защо ви е чл.4...щяхте да се биете смело, пък сега страх виждам, идкате бързо да дойдат натовски войски да ни пазят...не ви разбирам.
На думи сте силни, а на действия...
Готови бяха да грабнат и оръжия, но големият въпрос е имаме ли оръжия, които да грабнем. Не всички имаме лични. Sweat Smile

Могат да си ги купят от украинския ОЛХ, тия, дето ги взимаха от сандъците, вече се продават онлайн.

# 1 936
Логично е. Но ми се струва и цинично. Това не е реалити шоу.
Аз го прочетох туита и ако не се лъжа той се представи за танков механик или нещо подобно и даваше тактически съвет за обезвреждане на танк.

# 1 937
Днес хващам по радиото някакво предаване на Петър Волгин. Обяснява нещо, че не можел да каже какво мисли, ама щял да го намекне с песни за войната и пуска Любе. И те така...

# 1 938
По-големи маниаци от Путин сте някои. Само тролове и москвичи бълнувате.
Хахаха, достатъчно опит из форума имам, за да мога да ги различа.

# 1 939
# 1 940
Днес хващам по радиото някакво предаване на Петър Волгин. Обяснява нещо, че не можел да каже какво мисли, ама щял да го намекне с песни за войната и пуска Любе. И те така...

Може текста да има предвид...

# 1 941
Първо ще ви спрат газа, после петрола и накрая може и тока с нещо по-силно. Ааа ама нали има и азерски газ? Да, но и то ще секне.

Против войната съм, но и против Америка да се бърка във вътрешната политика на цяла Европа.

# 1 942
  • софия
На путiн днес седалищен мускул не му остана след предаването на Волгин.

Тоя бил руския Прокопиев. Купили са му Нобеловата награда. Вече прокситата в темата ни светнАха. 😜

# 1 943
Добре, щом сте убедени, че можем да се справим...имаме сили, войска, техника...дубле.
За трета световна война, че ще има е ясно. Кога ще бъде и откъде ще почне не знам.
Мислех, че на верска основа ще се почне, ама вече се колебая.
Затова и съм против мигрантите ( не против сирийските жени и деца, за тях е ясно, но и такива май у нас няма, че и те се биха жените им и останаха в страната си повечето) Но другите...
То не казвам да пляскаме, ама и да го правим не е нужно да вдигаме толкова шум. Все пак..има мярка, дори и на театър да си.
И защо се крият тези сред мирното население и водят уж битка. То това достойно ли е, ако е истина.
Видях репортаж сутринта-млад мъж се прощава пред автобус с дъщеричката и жена си, плаче. Не иска да ги оставя и да се разделят. Толкова човешка мъка има там, а кой е виновен се питам. Само Путин ли? Не мисля, не казвам, че е прав, но...и другото не го разбирам.
Някой може ли да ми припомни за тази Тимошенко какъв беше проблема и там за тръбите през Украйна. Това също ми се вижда важно и има някакво отношение.

# 1 944
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
цитат от уики...
....През 2014 г. Костадинов събира съмишленици от цялата страна в старата българска столица Плиска, с които учредява политическа партия „Възраждане“. На учредителното събрание е избран за председател на партията. Лидерът на партията е известен с проруските си изявления, включително с призивите си за саморазправа с „русофобската паплач“, съставена от „прости отрепки“, които трябва да бъдат „избивани като вреден дивеч“.

https://offnews.bg/politika/kostadinov-rusofobskata-paplach-shte … taple-694596.html

# 1 945
Тук има по-адекватни изказвания от това на Паси.

Дано не разбираме колко ни е зад гърба НАТО. А Кирчо, ако претендира за някаква икономическа грамотност да пред да дрънка как Русия била немощна и нямала нищо, че да го видя след месец какво ще чини.

Не знам защо четете така изказването на Премиера ни. Според мен казва ,че е огнеопасно като бензиностанция с огън. Опасно е ,не че си нямат нищо.

За украинците съм съставила и аз мнение, (от прочетено,  нямам лични връзки) че ще се бият ,не са като нас. Западна Украйна е против всичко руско.  Няколко пъти се писа и тук ,че самата страна е разделена. Много са различни.  И да я превземат руснаците, няма да е за дълго.
 А чеченците какво дирят,  освен да са платени, че не вярвам да пази наборната си армия Путин, Вагнерите са в Сирия, Либия напоследък ,може да си ги прибере ,но да са му скъпи. Търси евтини главорези.

Да се чудиш именно Чечня ,педя земя, сравнена , толкова  боеве с руснаците и пак с тях.
Мръсна политика.
Бог да приюти мъртвите невинни!

# 1 946
Чакайте НАТО... и член, който и да е.. не забравяйте, че Европа нямаше да позволи война в Украйна. Да, обаче никой не е искал разрешение, нали? Държава, която не може да защити собствените си граници, няма право на мнение.
Всеки чака нещо. Някои - поредната рубла от Олгино Wink
Вече и  руските тролове почнаха да определят кой има и кой няма право на нещо си. Учат се от работодателя си, явно.
Казано честно, Вие звучите повече като трол. Когато започнат да се размятат обиди и груби определения означава, че доводите, с които може да се подкрепи дадено мнение са свършили. А Вие и още няколко потребителя точно това правите.  Мислите ли, че като обиждате, това прави думите Ви и мнението Ви по-достоверни? Напротив. Постигате точно обратното.

# 1 947
  • София
И за капак, как е възможно министър-председател на държава, която има 2 танка и единия е на Динко, да нарича Русия "бензиностанция с ракети"...
Цитира Джон Маккейн Simple Smile - https://www.youtube.com/watch?v=r5LyDd4vQPk

# 1 948
Не разбирам кое не е ясно дали сме с НАТО или не сме.
Ясно е, че сме там. Ползи и минуси сега...няма какво, вече сме там.
Въпросът е, че можем дипломатично, ама дипломатично да се изкаже несъгласие и да сме с останалите, но...премерено. То си има начин, израз, теза...Нито сме важни, нито сме силни, едно нищо сме, ама се ежим и никой не го е грижа за нас, дори и нас самите се видя, а си знаем положението.
За парите и олигарсите. Не мисля, че не са се подсигурили и знаели. Дори си мисля, че и големите страни са го знаели и очаквали, но са наблюдавали. То..в днешно време си има и шпионаж и начини за следене, а те се гледат и се правят очаквания.
В темата за вируса не се ли чудехме защо падат мерките при толкова болни още и разпространение. Защо и какво става... Дали не е възможно да са го очаквали се питам. То под карантина къде да ходиш и се биеш, ами..
Обикновените хора имаме толкова грижи и проблеми, че ..нали да не ни стресират разбираме нещата накрая. Не очаквам и не вярвам да получим достоверни новини. Оттук-оттам някой местен и с близки да предаде нещо вярно и свържем нещата.
И все пак след толкова години и толкова загуби ние не се научихме да лавираме. Може да сме бедни, слаби и всичко, но стратегически населяваме важна територия. Толкова можехме да използваме и ..ама паметници, ама празници, ама...то ще цъфнем и вържем после, но важното е да сме се показали. Я ги вижте другите - големите.
И да, никой не оправдава Путин и действията му, нито невинните жертви, дори това преселение на хора и стрес. Но за всичко има причина. Въпросът е сега накъде, ние сме ясни обаче. В Полша едвам приемат бежанците, у нас 140 души са заявили желание. Що ли така?
И все забравям да спомена колко е смешно да наричате някой джудже, пенсионер... Снощи кой беше го нарекъл Путин -пенсионер. Точно по това време по ТВ гледам Байдън върви да изнася реч и едвам стои. Ми.. не се подигравам, ама..
Фанфанито, при положение, че една по-слаба държава .бе.нападната с цялата мощ на една  по-силна държава, защото я смята за своя колония,, а тази по-силната и.нас ни брои за колония, временно и несправедливо отнета, мисля, че трябва ясно и силно да заявим своето несъгласие и да направим възможното да не ни стигне и нас. Както ВСИЧКИ бивши колонии на Кремъл го направиха. Сал у нас Копейкини се въдят. Ясно е, че.сме били 16та република.
С цялата мощ??? Ох за нищо не съм сигурна вече, но едно съм убедена на 100% това което е в момента не е и 1/100 от моща на Русия.... Ако вложи цяла мощ не знам какво ще остане от другите държави да не говорим, че Украйна няма да я има...

# 1 949
Фани, до вчера света се затриваше от Ковид. Ужасен, страшен, днес Виктор Николаев ходи в бомбоубежище без маска. Че и трета световна ти се привидя. Ай стига, моля!.
Изгледах всички новони, включително част пт руските. От всичко разбрах едно. Президентът на Украйна тупа топката. Чака. Вчера преговпри, днес йок. Битката спряна от страна на Русия за период на изчакване, днес след като нищо не се случва и няма сигнал от Украйна, възобновена. Защо? Кой управник обрича народа си на гибел? Съзнателно? Безнадеждно?
Не вярвам.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 23:03 от brumm

Общи условия

Активация на акаунт