Войната в Украйна 1

• 1 799 109
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 250
На Китай интереса е другаде и доколкото разбирам, той вече си го е подпукал. Към морето, не към Русия.
Мда "учението" пред Тайван.

# 2 251
  • Варна
Poppea, това ли е житейската Ви мисия, форумни ""битки"" и оборване на опозиционни мнения?

# 2 252
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
На няколко места прочетох, че руската армия не е добре снабдена. Така че въобще не се изненадвам, че взимат храна.
И вече няколко клипа има на военна техника без гориво...Че питат украинците, от къде могат да си набавят.
Жал ми е за тези войничета. Пушечно месо.

Абсолютно. Смея им се, но ми е жал и за тях и разбирам защо го правят. Още като дадоха как танковете навлизат в Украйна и мъжът ми каза "На бас, че поне 80% от войниците си мислят, че отиват на учение." Обаче за украинците не е така. Вчера много несъобразително се изказах по подобен начин пред един приятел украинец в нета и той, естествено, реагира много емоционално: "Не, не, как жал, та те са убийци, убиха цивилни граждани". Стана много неудобно, защото отстрани е лесно да си ларж, но като стане въпрос за твоя народ и си потърпевш, нещата стоят по друг начин.

# 2 253
По бтв: еди кои си натовски държави ще изпратят оръжия на Украйна. Бг не е сред тях. Да видим как ще отвърне Путин.

# 2 254
А плакахте ли, когато САЩ и пуделите им от НАТО в 20 век  бомбардираха жилищни сгради в Югославия? Знаете ли колко обогатен уран се изсипа в близост до границата на България?
Оооо, това е нещо съвсем ново. Започнахте вече и да обогатявате урана в Югославия. Не знаем колко обогатен уран се изсипа, би ли ни уведомила, че ми стана много интересно?

# 2 255
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз искам да видя Путин в окопа, като Зеленски.

После да си говорим за топли местенца

# 2 256
Сетих се да проверя!
Какво затворено въздушно пространство на ЕС. Отворете флайтрадар и вижте, колко полета  на Аерофлот от Шерметиево са излетели и приключили вече, и колко предстоят.
Мадрид, Малага, Ница, Милано, Дюселдорф, Цюрих и т.н. и т.н.

# 2 257
Хахаха, американският президент първо е виновен, че воюва в Ирак и Либия, а после, че не воюва в Украйна.... Зайо, що си със шапка...

А украинците явно нямат нужда някой да ги кара да воюват за земята си, която е нападната. При това от много по-голям и мощен враг. Което и правят за учудване и смут на този враг. Не е очаквал това.
Poppea, това ли е житейската Ви мисия, форумни ""битки"" и оборване на опозиционни мнения?
Вивиана, аз за разлика от теб съм живяла доста съзнателен живот под руския ботуш. И смятам за съвсем правилно да вложа усилия, за да противодействам на връщането му. За което същият този ботуш яко се е разработил из нета. И аз като Милитана. Надявам се, че.задоволих любопитството ти.

# 2 258
За мен е направо плашещо колко усилия се използват в темите, за да бъде оправдана една кристално чиста, безсъмнена, открита, мащабна и брутална агресия. За платените тролове е обяснимо. За останалите, обаче...
И за емнайсти път, не, не одобрявам поведението на САЩ в Ирак и Либия.  Но сега говорим за Европа, страна близка до нас във всяко отношение, при това в подобна позиция на бивша руска колония, която иска да се откаже от орбитата на Русия. А САЩ са единствените с достатъчен военен потенциал да й помогнат, заедно с НАТО.

PURE, как се чувстваш, живеейки в така хваленатя от теб Швеция, като явно  не подкрепяш нейната позиция.за Украйна?

Моята позиция е ясна - не одобрявам война в нито една точка на света! В конкретната ситуация с Украйна, за разлика от мнимите "пацифисти" в темата, се надявам да се стигне по-бързо до преговори и спасяване не колкото се може повече човешки животи.

Ако очакваш от мен на всяка страница да повтарям инфантилно до откат "Путин е лудa откачалка" - няма да стане!

Ако не си информиран за историята на Украйна и не знаеш какво се е случило там, поне основните неща, особено от 2014 г. насам, тогава действията на Русия изглеждат ирационални за част от списващите в темата. И в такъв случай единственото логично обяснение за тази част от списващите в темата е, че "Путин е луд."

Това обаче е повърхностен анализ за деца.

Ако си запознат малко с предисторията, виждаш логиката зад действията на Русия. Не се съгласявам с военната инвазия на Русия в Украйна, но разбирам защо се стигна до тук. И сега поддържам тезата за мирни преговори и спиране на войната възможно най-скоро. Аз лично избирам по-малкото зло, за разлика от повечето тук, които уж милеят за украинските жертви, но изпадат в луд възторг, че марионетката на САЩ Зеленски раздал оръжие на мало и старо. Украйна няма военната мощ на Русия и е обречена, затова съм за бързи преговори и спиране на огъня.

По-голямата част от публикациите тук принадлежат към първата категория и се получава дискусия на инфантилно ниво. Само с викането „Путин е луд“ не води до никъде. Аз лично се надявах на по-интересна дискусия в тази тема, а не да повтаряме на всяка страница "тролове", "имбецили" и "Путин е луд".

# 2 259
По бтв: еди кои си натовски държави ще изпратят оръжия на Украйна. Бг не е сред тях. Да видим как ще отвърне Путин.
Поляците още вчера съобщиха, че пращат конвой с военно оборудване в Украйна открито със снимка. (вероятно е бил пристигнал към момента в който съобщават че е пратен)
Реакция май нямаше, но сега се коментира че ще има влизане от друга точка в Беларус по-на запад за да пресичат нови доставки.

# 2 260
  • Варна
След руския ботуш, не ни е нужен американски или др."съюзнически" паразити.
Poppea, може ли да ми обясниш, защо бг емигрантите гласуват за недоразуметието, Копейкин? Гласовете от САЩ бяха около 10%.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 22:34 от Viviana91

# 2 261
Да, да се върнем на предисторията, най-добре до библейски времена... Много е продуктивно и отклонява темата от руската агресия. Не одобряваме войната, ама Путин е прав, провокиран от САЩ, Югославия и водата в Крим.

# 2 262
Хахаха, американският президент първо е виновен, че воюва в Ирак и Либия, а после, че не воюва в Украйна.... Зайо, що си със шапка...

ами така де, като ще отстояваш демократичните ценности по света, правиш го всеки път като е нарушено международното право, с еднаква сила
а не само от време на време, когато ти изнася на демократичния задн...

# 2 263
Попеа, какъв цял военен арсенал е ползвала Русия. Добре и че не е. Дори пипат меко си мисля. Ако бяха пуснали каквото имат на въоръжение , то..сега нямаше и да пишем тук сигурно.
Какво значи доброволци в Украйна да се бият, наемници..че то май си има там такива. Защо мислите само чеченците са към руснаците, а украинците видиш ли.. бедните. Ми такива са об. хора и децата им дето идваха на черноморието ни за жълти стотинки и бяха доволни, а хотелиерите ни доволно потриваха ръце за евтина ръка, ама то и те им си го връщаха де, то това деца (аз лично съм виждала, а съм сигурна и вие) Откъде са им оръжията на бандеровци и азовци, да не би Русия да им го е дала.
Лично съм потресена и досега осъждах войната, защото може и да пламне целият свят там. То не е Садам или друг  да нападне някой примерно , ама Путин..Не може да пращаш войска замаскирана под доброволци уж, да въоръжаваш чужда армия, която НЕ Е в НАТО , нито ти е съсед, нито нищо и да потриваш ръце доволно и играеш виртуална игра с избити хора и народ. Не забравяйте, че украинските мъже и младежи нямат право да напуснат Украйна. Да прави сте, че земя се защитава, ама..това от нейното население. Хуманитарно, храна, лекарства, дрехи, всичко друго съм съгласна, но оръжие, че и обучени войски да пратиш и се правиш на ...не става според мен и няма да има край това нещо.
Моля и да отчетете на какво разстояние сме от бойните действия, къде се намира нашето море и т.н. Писах, че не руснаците са ударили Чернобил и има радиация, а официално от наш ..не разбрах политик или учен се твърдеше сутринта, че е имало изтичане на радиация и украинците са криели. Това преди нападението е било и официално е съобщено от руснаците.
Пратят ли оръжия и войска вече не знам. Трябва да се преговаря и приключи. Ето Ердоган пак е на линия и пак се отличи. Ние ...няма нужда викате, да си гледаме затвореното небе. Не, че турци и гърци не са там, където сме и ние, ама ...ние къде-къде пред тях сме ...много ме е яд. Всичко изпускаме, поне някакво уважение, позиция да използваме и ни забележат, едни нищожества там..
И тук жени в чужбина да си пращаме децата, да се борим за свободата. Чия? Ама те са в други страни, знам ги от други теми. Имат право да искат, ама от другата страна на континента ..айде моля...лесно е така.

# 2 264
Текат преговори за доставка на боеприпаси. Вазовските заводи ще работят явно.

Общи условия

Активация на акаунт