Войната в Украйна 1

• 1 799 295
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 400
Леля ми и братовчедката живеят  в Киев. Още в началото на патакламата им предложихме да се преместят при нас, но дори и в момента, на границата с Полша се чака по 40часа, за да се излезне от Украйна. Е защо?? защо не се организират бързи коридори за бежанци, да могат тези, които искат бързо да се изтеглят в Европа? Къде е червеният кръст, къде са хуманитарните? къде е Европата?????

Както казва тя, с удоволствие бихме дошли, ама как си го представяте с две деца на 2 и 6 години, по опашки, в студ, в неизвестност? Сред толкова раздадено безотчетно оръжие и всякаква паплач по улиците, за които войната е дошла като "всичко коз". Стоят си затворени в апартамента,  не слизат и в метрото, остава им страха.

Войната е лошо и страшно нещо за обикновените хора ....

# 2 401
  • София
Пост на китайското посолство в Москва:

Ето още една статистик.

# 2 402
Леля ми и братовчедката живеят  в Киев. Още в началото на патакламата им предложихме да се преместят при нас, но дори и в момента, на границата с Полша..
В Полша могат да обработват само 30.000 на ден. Румъния е по-добре, сега ги насочват натам. Ако реши да тръгне, ще ти дам сайт, където само жени помагат на жени. Тоест "паплач" мисля, че няма. Има един женски профил, който предоставя помощ на място, може да се свърже с нея. Чакат зелените коридори, такива в момента няма. Не знам роднините ви къде в Киев са, нашите са в бункер почти през цялото време, та.. Всъщност нямат право да излизат на улицата до утре, после ще видим.

# 2 403
Става дума, че Русия се опитва да се противопостави на САЩ и да играе ролята на втори "световен умиротворител".  Тънката разлика е, че нямат световна подкрепа, нямат ресурс за това и са нищожни като държава за тази цел, т.е. остава да си действат единствено геополитически, но не и глобално. Напоследък като им настъпят интереса започват да дрънкат с ядрените пушки в килера - признак на слабост.

# 2 404
Съчувствам много на обикновените хора в Украйна. Бягащи с автомобилите си от сражения и бомби, се спират от украинската армия..бият ги и не им позволяват да напуснат. Изтичат видеа, които бързо биват премахвани от интернет пространството.

Ако Европа и САЩ им пукаше за хората, нямаше да изпращат оръжие и щяха да призовават за диалог.
Но не, яхнали са метлата, имат интерес от конфликта. Сега е момента да се смачка диктатора...пък било и да пожертват гражданите на Украйна.

Чудя се защо е тази цензура, която се налага! Да виждаме само едната гледна точка, да не си съставяме мнение..Защо?

# 2 405
Германия вече изпрати и обяви разполагането на своите войски и оборудване в Словакия, Литва и Румъния, както и кораби в Балтийско, Северно и Средиземно море.
Войната съвсем не свършва в другиден.

# 2 406
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Тя е
Русия е световен oмиротворител
Заедно със САЩ , Китай и Великобритания и Франция

Но докато другите не обявяват война, а само се намесват,
Русия го прави и според мен, трябва да бъде изхвърлена
от Съвета за сигурност

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 17:14 от Роузи

# 2 407
Започват преговори в Беларус.

# 2 408
  • софия
Може ли да давате линк към важните новини, че е голяма дезинформация от двете страни.
Кога започват тези преговори в Беларус?

# 2 409
Започват преговори в Беларус.
Кой ще преговаря и за какво?

# 2 410
Леля ми и братовчедката живеят  в Киев. Още в началото на патакламата им предложихме да се преместят при нас, но дори и в момента, на границата с Полша..
В Полша могат да обработват само 30.000 на ден. Румъния е по-добре, сега ги насочват натам. Ако реши да тръгне, ще ти дам сайт, където само жени помагат на жени. Тоест "паплач" мисля, че няма. Има един женски профил, който предоставя помощ на място, може да се свърже с нея. Чакат зелените коридори, такива в момента няма. Не знам роднините ви къде в Киев са, нашите са в бункер почти през цялото време, та.. Всъщност нямат право да излизат на улицата до утре, после ще видим.

Около ботаническата градина са, а братовчедката работи в 5ти канал, та връзки имат. Спокойно е засега, но просто недоумявам, как и защо в подобно положение, е допустима подобна бюрокрация по границите? При това не излизат мъже, не са туристи, бягат жени и деца, организирайте коридори с превоз примерно до Краков или Люблин ... пък ги описвайте после там, взимайте данни, биометрия, къде отиват  .... защо е това отношение?

# 2 411
  • София
Путин някак не му стана ясно, че Украйна не му е Афганистан, а е християнска държава с армия и то подготвена.

# 2 412
Преди малко Зеленски каза, че няма да преговаря в държава от която летят ракети към Украйна.

# 2 413
За преговори не знам, но аз чета, че Беларус щели да се включат във военните действия на страната на Русия.

# 2 414
Всъщност запада има нужда от конфликта, така ще се отслаби Русия, а те ще си пласират оръжията, че в Сирия и Афганистан вече..бедна работа. За хората там..други ще има, човекът е нищо.
Ние обаче (така и така сте ме намразили тук) мисля егоистично имаме интерес Украйна да влезе в НАТО и ЕС дори. Защо ли, ами защото така ще разкарат от нас тези бази и може би няма да сме мишена за евентуални действия някога.
От друга страна без газ и енергия...свят ще ни се завие. Украинците не са ни много ...ами не ни зачитат си мисля и считат за близки. Единствената ни възможност остава да се закачим за Турция и Гърция за доставки някак. И двете страни имат мераци към нас обаче. Май от цял свят, ние българите сме в най-неблагоприятна позиция от войната и спора там и пак сме губещите от всичко. Поне да бяхме предложили да сме посредници в спора, ама..това къде мисъл да има у нашите.

Общи условия

Активация на акаунт