Войната в Украйна 1

• 1 799 242
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 415
Започват преговори в Беларус.
Кой ще преговаря и за какво?
Според ББС от преди два часа, няма такова нещо. Украйна е казала, че с две условия не е съгласна, едното било първо да сложат оръжие (това и от изказване на Путин го четох, онзи ден, че.е условие), а другото, че.не са съгласни с мястото. Русия казва друго, но предвид наскорашната им гранд лъжа не им обръщам внимание на казаното.
https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/russian/news-60544508.amp

# 2 416
организирайте коридори с превоз примерно до Краков или Люблин
Като пуснат коридорите ще е по-лесно, защото директно ще ги извозват. Но те не зависят от чужбина, тоест не може всеки ей така да влезе във военен конфликт и да натовари някакви хора. Ако ги нападнат по пътя? Българите например са пратили автобуси и само чакат да махнат забраната за излизане по улиците. Много бързо се развиха нещата, а и явно масово се влиза от Полша.

ПП Сега проверих какво казват за чакането. 24 часа, обаче казват, че е максимум. Само в петък, тоест за един ден са обработени 47.000 документа.

Скрит текст:
Между другото Полша има още една граница, на която чакат бежанци. Още от месец имат проблем на беларуската.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 15:26 от Анонимен

# 2 417
За преговори не знам, но аз чета, че Беларус щели да се включат във военните действия на страната на Русия.
Те на практика са включени от началото, белоруски военни машини с опознавателни знаци са забелязани на територията на Украйна. Показаха как точно кои войски се идентифицират, кои са руски украински белоруски по опознавателните знаци ... "X" са чеченците. Мисля вече назрява и момента за многонационална военна подкрепа на Украйна след като е нападната дефакто от няколко държави. Има доброволци от много държави, но има нужда от по-адекватна военна помощ разбира се ... за Путлер среден пръст, ако е безумец да си натиска копчето, единственият въпрос е дали той е Третият Антихрист?

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 15:21 от pehoko

# 2 418
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
fanfanito, Путин започва конфликт,
от който печели запада ?!

Това ли ти е тезата ?
Т.е. той предава народа си, заради запада ?

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 15:52 от Роузи

# 2 419
  • София
fanfanito, Путин започва конфликт,
от който печели запада

Това ли ти е тезата.
Т.е. той предава народа си, заради запада

Не, нейната теза е, че светът работи, за да я прецака.
Пусна вирус, после ваксините се забавиха, после се оказа, че не пазят на 100%. И тъкмо взе вирусът да отслабва и взе, че Путин реши да прави приятелски учения в Украйна. И тези нагли украинци пък не клекнаха веднага.

# 2 420
Става дума, че Русия се опитва да се противопостави на САЩ и да играе ролята на втори "световен умиротворител".  Тънката разлика е, че нямат световна подкрепа, нямат ресурс за това и са нищожни като държава за тази цел, т.е. остава да си действат единствено геополитически, но не и глобално. Напоследък като им настъпят интереса започват да дрънкат с ядрените пушки в килера - признак на слабост.

Русия си е фактор, колкото и да го увъртате. Иначе нямаше САЩ и ЕВропа да създядат НАТО...за да се защитават от кого...а, от Русия само било....

Поведението на Путин е друг въпрос. Но да твърдиш че Русия е никой , е смешка .

# 2 421
  • СИ

Всъщност запада има нужда от конфликта, така ще се отслаби Русия...

Западът има нужда от конфликта и Русия напада?! И сега какво, Русия обслужва Запада ли? Объркахме се вече...! Кой ви ги обяснява тия безсмислици? Или толкова си можете...?!      Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 2 422
За преговори не знам, но аз чета, че Беларус щели да се включат във военните действия на страната на Русия.
Те на практика са включени от началото, белоруски военни машини с опознавателни знаци са забелязани на територията на Украйна. Показаха как точно кои войски се идентифицират, кои са руски украински белоруски по опознавателните знаци ... "X" са чеченците.
Разбира се, че.са включени, тук даже дама с ник Олга се включи и се представи, че е от Беларус, и че.ги е страх, и че ги карат насила да участват. Не знам доколко е достоверно включването (все пак в Интернет сме), но фактът е, че.Беларус на практика е участник от самото начало на агресията, на страната на Русия. Русия се опита и Казахстан да вйвлече, ама те излязоха ербап и отказаха. Та преговори в Беларус е същото като преговори в Русия. Не знам Кремъл.защо смята останалите за идиоти, като предлага такива неща. Или просто отбива номера "ето, ние.искахме преговори, ама те не искаха, те са виновни". Сто процента тролската фабрика ще го подаване в най-скоро време този пефрен.

# 2 423
Според ББС от преди два часа, няма такова нещо. Украйна е казала, че с две условия не е съгласна, едното било първо да сложат оръжие (това и от изказване на Путин го четох, онзи ден, че.е условие), а другото, че.не са съгласни с мястото. Русия казва друго, но предвид наскорашната им гранд лъжа не им обръщам внимание на казаното.

Това за преговорите е от тук:
https://ria.ru/20220227/obostrenie-1775333256.html
15.33

Има го и на други места. Ще се разбере дали е истина.

# 2 424
  • софия
Цитат
"В четвъртия ден от войната в Украйна повтаряме призива на нашия Президент: руските атаки незабавно трябва да бъдат прекратени и да започнат преговори за примирие", написа в Туитър Калън.
Ръководителят на дирекцията по комуникациите на турското президентство Фахреттин Алтун също направи изявление във връзка с руската инвазия в Украйна, предаде Анадолската агенция.

"Тъй като имаме силни отношения и с двете държави (в конфликта), нашият президент Реджеп Тайип Ердоган много пъти до днес предложи посредничество между Русия и Украйна. Освен това той призова съюзниците да покажат единен подход. Ние, Турция, направихме всичко по силите си, за да попречим на сегашното положение, на дипломатическо равнище. Призивите ни за реформиране на системата на ООН бяха пренебрегнати и видяхме ужасните последици от това в последната криза. Ако призивите ни бяха взети предвид, можеше да се предотврати тази война", заяви Алтун.
https://www.bta.bg/bg/Ukraine/227591-atakite-po-ukrayna-tryabva- … i-turskoto-prezid
Ето, турците са готови да посредничат.

Така се заявава желание за преговори "Россия настроена "достаточно бескомпромиссно" по своей позиции.", които не е ясно какви са точно. Двете области, Киев, Украйна, друго?

# 2 425
Да, да, разбира се, Беларус играе по свирката на Путин, но е друго да обявят официално война на Украйна. Не знам дали действително това се е случвало и се случва. Моите лични познати от Беларус до един са много против цялата тая работа, не харесват Путин и са също много притеснени за бъдещето на страната си.

Допълвам, просто така:

# 2 426

Това за преговорите е от тук:
https://ria.ru/20220227/obostrenie-1775333256.html
15.33

Има го и на други места. Ще се разбере дали е истина.
Ама то е истина. Само дето има.идни две дребни подробности, за които писах в предния пост. Предлагат невъзможни условия, за да кажат после "ето ни искахме, ама те не искаха"  Бас държа, че съвсем.скоро няколко ника тук ще го подхванат този рефрен. Храна за тролската фабрика.

# 2 427
Артемис, на шега, ама въжето е по-евтино от алкохола.
Путин го прави, не заради газа (ще намери начин някакъв) , не заради бандеровци и азовци, не дори заради Крим и водата.
Прави го , защото украинците са доста ухажвани, отделно са оборудвани безплатно сигурно (не като нас за 5-6 самолета колко дадохме) и те си мислят, че ще е вечно май. Трябва да влезнат там в НАТО, защото са под носа на Путин, не е ли ясно и все се трупа и трупа сигурно, разни фашистки формирования си има там, групировки  и го видяхте и т.н. Вероятно нещо е чудо, очаквано и затова действа (според мен) Може да е всякакъв, но Русия поне последните десетилетия все е била с някакви санкции и т.н. Та това е ход, за който му е ясно какво ще последва, затова според мен действа много по-умерено да няма жертви толкова. Та военна мощ ползвал, та не знам какво си. Нищо още не е пуснал за мен Путин. Нито е пратил части добре подготвени и елитни. Не знам що се правите ,че не разбирате, вярно сме жени, ама това ...
Нещо има, не му знам целите, но предполагам причините.
Путин напада , за да изпревари едно влизане на Украйна и превъоръжаване за мен с което става опасна за Русия и НАТО ще е на границата им, това просто....а от границата до газа ....една ръка дет се вика.
Другите...ами вижте какво става. Пращат оръжие за помощ, безплатно де, ами..един вид оборудване на населението или бъркам нещо. После си има цена всичко в знак на благодарност или пак бъркам. Безплатен обяд няма, а това са скъпи вещи и се дават...кога има полза. Така мисля, пък вие си мислете вашето. Ще видим кой е прав и крив.

# 2 428
Русия си е фактор, колкото и да го увъртате. Иначе нямаше САЩ и ЕВропа да създядат НАТО...за да се защитават от кого...а, от Русия само било....

Поведението на Путин е друг въпрос. Но да твърдиш че Русия е никой , е смешка .

Русия е безспорен военен фактор, факт. Но от там нататък в икономиката Русия е средняк, с икономика базирана основно на износ на суровини. Да, това и дава някои лостове, понеже Европа не взе мерки да свали зависимостта си от руския газ, но до там.

А относно войната и вземането на страна - като цивилизована (надявам се) държава със съответните ценности и морал, ние сме длъжни да вземем страната на тези, които споделят нашите ценности, а не да гадаем кой ще е победител и да се присламчим към него. Защото ако направим второто ще сме губещи и в двата случая - или "нашите" губят и с тях и ние, или "нашите" печелят, но после какво? Ще ни оставят ли да си бъдем демокрация със свои ценности? Как пък не ми се вярва... Вече ако някой харесва диктатурите тогава го разбирам, че не харесва нашата ориентация, но понеже е малцинство има свобода да отиде в свободна страна по избор Wink

# 2 429
Официална информация и офиц.източник, различен от руски и украински, има ли за тези  преговори?
Май се надлъгват двете страни и току лаптишараните се хващат, и от двете страни.

Общи условия

Активация на акаунт