Войната в Украйна 1

• 1 799 117
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 925
Цитат
Украйна нападала 2014, това е  нейна територия.Кой плаща на  бандите, за да напада, не се говори. Кой поддържа напрежението.
Няма да те разберат.

Цитат
Абсолютно умишлено не са казвали нищо по медиите за войната в Донбас, защото Украйна е тази която напада, а сега когато Русия напада всички разбрахме. Аз също съм против войната, но това е лицемерие.

И тогава и сега причината да се води война е една, не е Украйна, тя не напада, тя си защитава суверенната територия от тези терористи спонсорирани от Путин, с цел да се насъскат украинци срещу руснаци за да има война, първо в районите с преобладаващо руско население, а сега и в цяла Украйна. За да прави империя.

В момента също умират деца ако не знаете. Гледате ли новините. Заради същият Путин който ако не финансираше руските сепаратсти правили ето това:

"Те режат крайниците на хората, вадят очите им с лъжица"
https://www.dw.com/bg/те-режат-крайниците-на-хората-вадят-очите-им-с-лъжица/a-60728492

Не приемам да се обвинява Украйна заради това че си е защитавала територията срещу сепаратисти и терористи спонсорирани от Путин, нарушили минските споразумения и причината да има военни действия и в Донбас, а днес и в цяла Украйна. По време на война не умират само военни, за съжаление умират и цивилни включително и деца. Вие какво очаквате, Украйна да не воюва за територията си ли, да е предава доброволно на Русия защото така иска Путин. Да не воюва с терористи нарушаващи мира. Какъвто е тоя, който днес плаши с ядреното копче целият свят.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 02:51 от Никола Тесла

# 2 926
  • София
Значи те ги малтретират, но седят в Украйна,защото нещели да се местят? Аз това лично не мога да си го представя ....При всички случаи, ако избереш да живееш в Украйна следва да не се жалваш на Русия, ако не ти изнася напускаш Украйна. Така го виждам .... Това е моята гледна точка заради това оправдания за репресирани там за инвазията на Путин са крайно неприемливи. Но подозирам те не ги искат в Русия ...там територия да захващат пък Путин да си я придърпа после покрай населението. Измислил го е.

Щерките на Путин - в Западна Европа. Децата на олигарсите - в САЩ.
Дори самите руснаци не искат да отиват в Русия. Смятайте какво е положението, след като избират да останат в Украйна, след като уж ги били тормозили.
Скрит текст:

# 2 927
Преди малко потребител беше пуснал линк за децата на Донбас. Не го намирам.
Такова видео и аз мога да ви направя за децата на Мадан....примерно,

Какво искате да кажете?
Направете да видим.

# 2 928
  • Street of Dreams
По-назад четох мнение, че е лицемерно да се изпращат оръжия на цивилисти. Не просто лицемерно, направо е цинично според мен. Какво ще прави една жена с Калашников? Аз като гледам снимки - те и мъжете не го държат правилно. Срещу една голяма и модерна армия? Всички ще бъдат убити.
Има вероятност Западът по този начин лесно да си изфабрикува грозните картини, които логично следват от това - на застреляни цивилни граждани по улиците на Украйна, та да имат повод за каквото се сетите. Защото "ще бъдат принудени".

# 2 929
Значи те ги малтретират, но седят в Украйна,защото нещели да се местят? Аз това лично не мога да си го представя ....При всички случаи, ако избереш да живееш в Украйна следва да не се жалваш на Русия, ако не ти изнася напускаш Украйна. Така го виждам .... Това е моята гледна точка заради това оправдания за репресирани там за инвазията на Путин са крайно неприемливи. Но подозирам те не ги искат в Русия ...там територия да захващат пък Путин да си я придърпа после покрай населението. Измислил го е.
Така е, никъде не са искани за съжаление. Дори държавата чиито език и традиции  спазват и пазят - България.

# 2 930
  • London
Искам да кажа,че видео се прави изключително лесно....и чрез него много лесно може да се заблуди аудиторията. Такива измамни клипове имаше от Сирия колкото щеш ....или не помним? Един клип/видео може да е просто филм, наясно ли сме с това?

# 2 931
  • Там,където се събуждам щастлива.
Интересно тези сочещи с пръст украинците и Донбас, дали ще ни напишат цялата история на областта, където ясно да видим асимилирането на украинците, масовото заселване на руснаци след Втората Световна война, за да са поне над 50% от населението, забрана на всичко украинско след общообразователната реформа, забрана да се използва украински в училищата.
Сега да си представят, че им се случва същото и да ни кажат дали ще прегръщат  идеята за "Освобождението" от същите тези хора.

Ние трябва най-добре да знаем какво ни е донесло Освобождението и помощта на Братушките. Друго робство. Много жалко, че дедите ни не са имали малко повече търпение, защото Османската Империя е отслабвала и съвсем вероятно е било да се създаде Съюз, без кръвопролитие. Да, ама Братушките хитро са изиграли картите с дедите ни и факта, че интелигенцията масово започва да праща децата си да се учат в Русия. Връщайки се с познайте какви идеи.. "Братски".

Имам познати украинци. Доста от тях с про-руски идеи. И въпреки това от отбелязват, че в областите, където се говори, че се забранявало да се говори на руски и да са руснаци, винаги са си говорели на руски.

# 2 932
На мен и друго ми е интересно...колко пари налива Кремъл в Украйна, за да отглежда разни радикални елементи, чиито действия после да употребява като предтекст за война. Да не забравяме, че в България първо изхранваха Атака, а сега - Възраждане. Тоест спонсорирането на фашисти не им е чуждо, колкото и да имитират обратната дейност. Предвид че Украйна им е външна граница, нямам никакво съмнение, че са правели същото и там в по-голям мащаб.

Ако някой има информация по темата, моля да сподели. Аз също ще се разровя и ще разпитам.

# 2 933
Искам да кажа,че видео се прави изключително лесно....и чрез него много лесно може да се заблуди аудиторията. Такива измамни клипове имаше от Сирия колкото щеш ....или не помним? Един клип/видео може да е просто филм, наясно ли сме с това?
Ако те помоля да гледаш и защитаваш спортния елит на украйна и оставиш тези изстрадали хора, които отгоре на всичко са и бедни и отхвърлени, дали би се съобразила. Знам, че си се устроила в богата и хубава страна, но ние тук лумпените малко така си съчувстваме и ..аз поне не мога да превъзмогна това, което видях, разбрах, почувствах преди години за тези хора.

# 2 934
Тесла, ако руснаците са го правили това, нямаше да се стигне до войната днес. Нали САЩ са миротворци за теб, как го проспаха това ? А ти го разбра.
Какво приемаш или не няма никакво значение за никой.
Даже не намирам смисъл и да ти се опонира. Едно дете ще се замисли по-добре. Както и да е.

# 2 935
Аз не смятам, че някой има нещо против руския народ. Аз например даже им съчувствам доста преди да стане този конфликт, защото имам познати дошли от Русия, от Беларус и разказват за живота там. Дори такива хора не харесват Путин и в настоящата ситуация са твърдо против него, а като гледам българи как са готови направо краката да му целуват се удивлявам..

# 2 936
Аз знам , че съм българка. Интересуват ме българските интереси у нас и българите, независимо в коя точка на планетата са. Може и демоде да съм, но това ми е позицията. Първо ние, после другите. Ставам за политик, ама такива не се избират. Замислете се, така де.
Не знам защо, ама вече ще се обидя, че много за мезе ме взехте. Наистина ли мислите, че се връзвам така лесно и всичко ме впечатлява. Дори тук ръчкам и търся двустранно да си изясня позиции, цели, стратегия и на двете страни.  То не бях трол, с руски корен, не знам какво си, а съм просто жена, която не иска война и хора да страдат. Толкова. Още по-малко да се разрасне, защото и това май ще стане. Разума е преди емоцията, но в реала съм обратното, а тук ми влияете отрезвително и ставам нормална. Бреййй , класик станах направо, какъв стил извадих. Лека нощ.))

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 03:11 от Анонимен

# 2 937
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз познавам само украинци и руснаци избягали от мизерията в двете държави. Не от репресии.

Украинците са по-смирени и поне си го признават. Като кажеш на руснак, че на 40 км от Москва хората живеят в тотална мизерия и има места, където все едно е 19 век и ще ти извадят очите. Във Велика Русия няма такива неща. Признавам им единствено факта, че всичките им деца родени на Запад говорят руски език. Е, не да четат Достоевски, но пак с обосновка защо езикът е важен да се знае. Българските деца родени извън България масово се затрудняват да говорят езика ни.

А колко пари дават за култивиране на влияние? Много. Пак се връщам на Руската църква, като лични впечатления. Съществуването й в България не е никога било, за да има духовно място за руснаците. Да си поговорим защо в центъра на София си имаме "Св Александър Невски"? Нямаме си български светци ли? Или защо наши духовници се кърмят редовно с внимание (и парично) от руски духовници или миряни (например църкви по морето). В момента най-големите поддръжници на Путин и озлобени срещу запада са българските миряни. И те не са малко.

# 2 938
Тесла, ако руснаците са го правили това, нямаше да се стигне до войната днес. Нали САЩ са миротворци за теб, как го проспаха това ? А ти го разбра.
Какво приемаш или не няма никакво значение за никой.
Даже не намирам смисъл и да ти се опонира. Едно дете ще се замисли по-добре. Както и да е.

Ще те помоля да спреш да правиш неверни внушения по мой адрес. Като със спама, по рано днес, пък после ма няма да ти търся цитати. Като няма да ме цитираш, много моля да не ме коментираш. Айде сега ми намери много моля цитат където оправдавам действията на САЩ в Ирак да речем. Или във Виетнам да речем. Много е плоско, всеки който не се кланя на Русия значи е американофил. Ми не съм американофил, но понеже през 2 поста не оплювам запада, ами съжалявам, за мен той е по цивилозаваната, демократична, спазваща човешките права, международното право, договори, част на света в сравнение с Русия на Путин. А относно това, дай опровержение. Информация отричаща тези зверства.

# 2 939
Тъкмо да дремна и Калинка се изказала. Ми как да я подмина, тръпка ми е.
Калинка, аз също съм вярваща. Ходя понякога на църква, ама повече в трудни моменти, че..
Ако не знаеш защо така се нарича "Алексанър Невски" , ако не знаеш как се е построил, кой е рисувал иконите вътре, колко време и как, кой е дал златото за кубетата (май така се пише) , че после наново ги е оправил със злато и т.н... недей така , моля те. Иначе в София има руска църква "Св. Серафим" много добре и уредена, че дори и желания сбъдва (моите не можа, но..за други съм чувала)
И пак да уточня, че вече наистина съмнително май звуча, нямам руски корен, нямам руска връзка, че и руснак любовник не съм имала. Така де, да се знае.

Общи условия

Активация на акаунт