Войната в Украйна 1

• 1 798 986
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 105
Предупреждение, рязко покачване на радиационният фон около АЕЦ "Чернобил".  Покачване над 20 пъти. За това предупреди в ефира на bTV проф. Олег Рубел, преподавател в Одеския държавен университет.

В момента атомната електроцентрала е под руски контрол.

"Ние в момента не можем да я контролираме. Вече има информация, че радиационният фон наоколо се е покачил повече от 20 пъти. Това означава, че най-вероятно нещо са повредили. Аз оценявам тази опасност като реална, още повече, че в Украйна има 15 реактора и много от тях в момента са под обстрел. Има опасност руските войски да направят катастрофа от световен мащаб“, алармира проф. Рубел.

В момента радиационния гама фон, измерен в София, е 0.13 микроСиверта/час. Съвсем нормален. Следете тези неща в следващата седмица и при индикации за излизане от норамата (за различните градове естествения гама фон е различен), поне се опитвайте да не ходите под дъжда и той да ви мокри.

# 3 106
Браво на Киро за действията му срещу Стефан Янев!
До няколко месеца ще е бивш премиер, а предсрочните парламентарни избори ще бъдат спечелени от президентската партия на Румен Радев, начело със Стефан Янев, който ще е и бъдещия министър председател на редовното българско правителство!

# 3 107
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ами, иначе подаряваме Украйна на лудия диктатор

Май Зеленски е прав.
Това е единствения изход- приемане на Украйна в ЕС.
Не може Путин да обяви война на държава в ЕС

Abreviatura, глупости пишеш
нямаме нужда от нови избори по време на война

# 3 108
Не подкрепям. Много пълнеж - нищо съществено. В стил - казвам ти дъще, сещай се снахо.
Ясна и категорична, мъжка, военна, министерска мисъл не видях.
Аз пък не виждам какво повече може да се каже в тази ситуация?Каква ще да е тази мъжка,военна,министерска мисъл?

По какъв начин ще пази България и българският народ, например. Това за което говори образно казано в този пълнеж.
Да каже - вижте, хора, трайкаме си, правим се, че ни няма, няма помощ, няма подкрепа, да си мирваме и да чакаме да приключи. Да оставим големите да решат въпросът.
Каквото казва всъщност, министър на отбраната това...
"България няма нужда да демонстрира проруска, проамериканска или проевропейска позиция.

България трябва и според мен е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси."
Мисля,че тоно това казва!
Нямам претенции,че разбирам от геополитика,просто си "говорим"🙂

# 3 109
На Крит има огромна натовска база, която се модернизираше цялата минала година.
Най-близката до Бг база е на Александруполис.
Според мен гърците държат под око Турция.

# 3 110
  • София
Ха, Путин решил да дава наклон и на Финландия и Швеция – https://www.investor.bg/sviat/527/a/rusiia-kym-finlandiia-ne-sme … te-v-nato-346813/   https://news.bg/int-politics/zaharova-zaplashi-s-otgovor-na-prie … ndiya-v-nato.html

Този съвсем... Хм, как да го кажа по-тактично...

# 3 111
  • София
До няколко месеца ще е бивш премиер, а предсрочните парламентарни избори ще бъдат спечелени от президентската партия на Румен Радев, начело със Стефан Янев, който ще е и бъдещия министър председател на редовното българско правителство!
Викаш, един опит не му стигна Joy

# 3 112
Ами, иначе подаряваме Украйна на лудия диктатор

Май Зеленски е прав.
Това е единствения изход- приемане на Украйна в ЕС.
Не може Путин да обяви война на държава в ЕС

Abreviatura, глупости пишеш
нямаме нужда от нови избори по време на война

А, не че не може, ама дали е толкова луд.. дано не.

# 3 113
Четох , че са "застреляли" хранилището на ядрени отпадъци  и оттам радиацията. Ако ще саботират централата руснаците ще е в последен момент, дано не го направят.

# 3 114
И защо така?
Аз пък прогнозирам съвсем друго: че ще издърпа спешно и двайсетте процента на ГЕРБ, чийто електорат отдавна си търси приемлив заместник.

# 3 115

Слушах го Зеленски. Не изисква нищо, казва, че украинците са си заслужили членството в ЕС. Мога само да го адмирирам. Страхотен политик се оказа. Изигра по невероятен начин слабите карти, които бяха раздадени на Украйна. Спечели сърцата на цял свят, спечели безпрецедентна подкрепа. Жалко, че у нас не се раждат такива политици. Ако ЕС се напънат да приемат Украйна скоростно, дори и с някакви изпитателни срокове и условия, това ще нанесе невероятен удар на Кремъл.

А ЕС да не е приют за бездомници? Зеленски може да иска в ЕС, но планът беше Украйна да влезе в НАТО.

# 3 116
На Крит има огромна натовска база, която се модернизираше цялата минала година.
Най-близката до Бг база е на Александруполис.
Според мен гърците държат под око Турция.
Тези опасения за Турция ги потвърди моя приятелка от Гърция. Не ги притеснява толкова ситуацията с Украйна "защото е далече", но има опасения да не подаде крак и Турция да иска гръцки територии.

От друга страна има много ядосани гърци заради руското нападение над гръцки население в Украйна и изнагляването на Руското външно да не вярват на фалшиви новини, които взеха че бяха потвърдени от Мицотакис.

# 3 117
Как пък нямахме късмет с политик, като Орбан у нас. Не само сега, заради случващото се.
Тук беше споменато снощи, че Орбан ще помага по всякакъв начин на бежанците, ще изпрати хуманитарна помощ, гласува за санкциите, но...няма да праща военна техника и войска за Украйна.
Гърците също изпратиха лекарства, хум. помощ, прибраха си хората и т.н. Е и двете страни са, като нас, но...
Хампарцунян (май не се пише така) четох, че предвижда тежки времена и за нас. ЕС е зависим от Русия на 60% , а ние на 90%. Най-тежко ние ще пострадаме финансово.
Иначе за Янев сте писали и ми стана интересно
Има обръщение вчера направено, дълго е и който иска да го прочете. Иначе е генерал, шеф на отбраната ни бил, та...аз не съм капацитет и ми беше интересно мнението му.
Скрит текст:
Уважаеми сънародници,
Знаете, че през последната седмица съм обект на целенасочена политическа атака – грозна, несправедлива и подмолна. Твърденията, че съм проводник на нечии външни интереси са абсолютна лъжа. Отправна точка за всяко мое решение и действие е бил само и единствено българският национален интерес – това, което е добро и правилно за родината ни и което ще съхрани държавността в тази особено тежка ситуация, в която се намираме днес. А тя очевидно ще става и още по-тежка. Но в политиката е така. Истината не е много важна. По-важна е интерпретацията, която, ако е добре финансирана, направо подменя истината. Целта на моите „партньори“ и критици е ясна. Целта, разбира се, не е просто да ме дискредитират в персонален план. Задачата е да бъде освободен поста на министъра на отбраната за някой, който е по-, да го кажем така, по-отзивчив при прокарването на конкретни външни интереси при определянето на българския политически дневен ред, включително по отношение на военната сфера и решенията, които се взимат там.
Реализирането на подобен сценарий, според мен, поставя под риск националната ни сигурност. И доколкото не виждам никакъв здрав разум, а само дълбоко обезпокоителна хаотичност и как беше... „тежка неадекватност“, искам да споделя с българските граждани, че това, което се случва, че решенията, които предстои да бъдат взети, не са в интерес на България. Нещо повече – опасни са за страната ни. Опасни са, защото последствията – икономически, финансови и социални, ще се стоварят скоро със страшна сила и тогава със сигурност ще има оставки, но вече не и работещи решения.
Изстрадалата ни Родина не заслужава да бъде жертвана в игрите на големите. И тук даже не е от значение дали причината е, че аматьори се правят на политици или се опитват да капитализират чрез политиката. Българските граждани заслужават да бъдат представлявани адекватно в държавната власт. Авантюристичният и незрял подход е изключително опасен, особено с оглед на военния конфликт в Украйна, неговите измерения и потенциални последствия.
България няма нужда да демонстрира проруска, проамериканска или проевропейска позиция. България трябва и според мен е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси. Длъжна е да защити правата на своите граждани, да гарантира тяхната сигурност и спокойствие, просперитета на българската държава. Всъщност целта е една – да съхраним своята държавност, своята култура и национална идентичност. За истинските българи тези ценности не подлежат на компромис. Когато залогът е България, трябва да сме в състояние да можем да преодолеем различията си и да работим заедно за нейното благополучие. Да можем да се обединим в името на Родината – личности, партии и гражданско общество!
Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа ситуация. Отговорностите ми на министър на отбраната не го предполагат. Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните „партньори“ и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред. Това ще е демонстрация на волята на парламентарното мнозинство и индикация за политиката, която ще се провежда занапред, подкрепени със съответната ясна, надявам се, аргументация. Ще е добре българските граждани да чуят мотивите, след което ще имат и възможността да проследят какви решения ще се взимат в сферата на отбраната.
Благодаря на всички, които ме подкрепяха до момента и които продължават да ме подкрепят.

# 3 118
  • Шотландия
"Meta removes pro-Moscow accounts from Facebook and Instagram".. Ауууу, замина на Корни фейсбука Satisfied
То това хубаво, но руснаците масово изнесоха много от нещата си в Телеграм... някои от тези, които следя по служебни причини (не свързани с политика, съсем други са), започнаха изнасянето преди месец-два. Сега се чудя дали са знаели или подозирали за подобно развитие на нещата или е просто съвпадение. Сега изнесоха и останалото, като споделиха  че имат затруднения с Фейсбук.

# 3 119
А Европата , като е изключително демократична, защо блокира руски сайтове и излъчването на руски телевизии?
Кой блокира руски сайтове?
От три дни напълно доброволно милиони хора в източна Европа участват в "Нека изпратим “много поздрави” на руските държавни сайтове с DDoS." Линк няма да пускам, но инициативата си работи безопасно и добре Simple Smile
Ами така пише в официалните ни новинарски сайтове. Това бяха официални новини, не някакви апокрифи. Нямам време да ти предложа линкове.

Общи условия

Активация на акаунт