Войната в Украйна 1

• 1 799 210
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 180

И ние имаме личен вот. И той е против агресията на Русия. Такъв, какъвто би трябвало до бъде. Дори Унгария, с Орбан, най-големият приятел.на Путiн, гласува против него. А у нас явно има по-големи.негови приятели, на Кремълския.
Кои сте "вие", които говорите от името на българския народ?
Питали ли са Киро, Бойко, Христо, Соломон и други такива екземпляри, какво мислят българите за конфликта в Украйна? Питали ли са? Защо си позволяват да говорят с местоимението "ние"?
Защото "ние" не сме "те"!!!

# 3 181
Мен пък тази новина ме развесели, макар че никак не ми е смешно тези дни.
https://www.dnes.bg/world/2022/02/28/finlandiia-rezna-ruskiia-al … se-prodava.521914

# 3 182
Артемис, ЕС е съюз на различни равноправни държави (нации). Сателитите, без мнения бяха в друг строй.

За съжаление, Вивиана, само формално. Днешната ситуация все повече заприличва на едновремешната. Сменихме един голям брат с друг. За мен лично е разочароващо и тъжно. Иначе съм наясно, че малки държавици като нашата нямат особен избор. И все пак може и не толкова васално да го даваме. Ето една Унгария, държава от нашите мащаби териториално и като население, обаче си следва целите и не подражава сляпо и най-важното - бавно ги постига.
Абсолютно съм съгласна и това не ги прави по-малко европейци!(унгарците)

# 3 183
Мир тесен работи, даже се превежда вече на български. Има всякакви статии. Ако се разтърсиш.

# 3 184
Дай боже всичко да бъде наред.
Да се приключи със тази война .
Господ бог да закриля всички хора.
Да няма гладни,жадни и бездомни хора.
Защото никой не заслужава да приживее такива неща.

# 3 185
  • Варна
Новината за гражданската война в Украйна е вярва. Подготовката за отделяне и присъединяване към Унгария е от миналата година.
Много интересен казус. Унгария е член на ЕС.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 12:47 от Viviana91

# 3 186
  • София
https://youtu.be/vBCSsZsvW_8
Започват преговорите, все още няма членове на делегациите.

# 3 187
Украйна загуби с този палячо, който вече трябваше да е седнал на масата за преговори, но повярва на чичо Сам, който пък традиционно си изоставя съюзниците. Кюрдката протрива доволно ръце в Американското посолство, преизпълни си плана, а наш Кирчо стои мирно и козирува.

# 3 188
Наистина са блокирани руските сайтове, не знам дали всички, но официозите със сигурност.
Интересно, такава паническа стъпка дали не означава, че имат някаква плашеща информация? В крайна сметка трябва да блокират нета като китайците, за не могат тия дето искат да се доберат до руските новини.

Какви сайтове са блокирани? Аз имам достъп и постоянно изскачат известия за всички сайтове, които следя, включително и новинарски, а на ОРТ досега гледах едни анализатори от които разбрах, че украинците масово бягат от фашистите към Русия. И в момента ги гледам.

# 3 189
И аз не очаквах такъв отпор от украйниците. Браво на тях.
Но и Путин го мислех за необходимо зло, то се оказа, че няма нищо необходимо в него.

интересно защо на украинските мъже е забранено да напускат страната?
защото са свободна страна ли?

а Путин иска да се разправи с определени елементи в Украйна, а не да мине като валяк през хората, които нямат избор къде да са в момента

# 3 190

И ние имаме личен вот. И той е против агресията на Русия. Такъв, какъвто би трябвало до бъде. Дори Унгария, с Орбан, най-големият приятел.на Путiн, гласува против него. А у нас явно има по-големи.негови приятели, на Кремълския.
Кои сте "вие", които говорите от името на българския народ?
Питали ли са Киро, Бойко, Христо, Соломон и други такива екземпляри, какво мислят българите за конфликта в Украйна? Питали ли са? Защо си позволяват да говорят с местоимението "ние"?
Защото "ние" не сме "те"!!!

И какво мислите за "конфликта' в Украйна?

# 3 191
Черна станция, какво те кара да мислиш, че Путин ще атакува натовска държава, каквато е БГ и ще рискува директен сблъсък с НАТО ? това са фишеци....не го мислиш сериозно, предполагам...

Не го мислЕХ сериозно до миналата седмица. Вече всичко мога да очаквам от този. Икономически натиск, изнудване, че и да се застъпи за руснаците в България, понеже ги подлагаме на геноцид...

# 3 192
а Путин иска да се разправи с определени елементи в Украйна, а не да мине като валяк през хората, които нямат избор къде да са в момента
Къде са тия елементи, във всички големи украински градове ли? Затова ли им гърми цялата инфраструктура, болници, кръвни центрове, че и жилищни сгради? Затова ли населението на тези градове нощува в метрото вече 4 дни? Затова ли половин милион побягнаха където им видят очите? Сигурно всичките са фашисти и бандеровци. Засега клипове с посрещане с хляб и сол не се тиражират.
Не минава като валяк през всички, защото все още залъгва руснаците, че извършва "миротворческа операция". Не от дълбок хуманизъм. Но не се знае докога ще се сдържа.

Ние СМЕ застанали на правилната страна. Какво се очаква още да се направи?
Например президентът ни да спре да пише във фейсбука си как няма съмнение, че Украйна ще изгуби войната.
Икономическият ни министър да отпусне няколко кашона патрони от Вазовските заводи, както ги отпуснаха преди това на ислямистите.
Военният ни министър да признае, че има война, че България е заплашена, и че имаме нужда от защита от алианса, в който сме пълноправен член.

Някои даваха за пример Гърция. Десетките военни бази никак не са им попречили на туризма, нито на икономиката. И ракетни установки пращат. И позицията им беше напълно еднозначна, а не като у нас, една от управляващите партии тепърва да прави пленум, за да реши дали е или не е за санкциите срещу един опасен за целия свят агресивен мегаломан.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 12:47 от Анонимен

# 3 193
  • София
Не. Защото агресор ги е нападнал и трябва да се бият.

Путин като е искал да се разправя с определени елементи, да го е направил, а не да напада друга страна, защото не му играят по свирката.

# 3 194
Гледам как някои се възмущават, че лечението на чужди граждани като украинците у нас ще е безплатно. Българите умирали по стълбите, въпреки че плащали осигуровки, а сега сме щели да плащаме осигуровки на чужденци. А ако ние сме на мястото на бежанците дали друго няма да говорим.

Общи условия

Активация на акаунт