Войната в Украйна 1

• 1 798 942
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 195

интересно защо на украинските мъже е забранено да напускат страната?
защото са свободна страна ли?
Какво толкова интересно??? Защото подлежат на военна повинност и има война. Така би било във всяка държава. Или според теб в Русия не би било така?

а Путин иска да се разправи с определени елементи в Украйна, а не да мине като валяк през хората, които нямат избор къде да са в момента
Какво иска не знам ама гледам какво прави. А и какъв е той да се разправя с определени елементи в чужда държава? Ми утре и с мен може да поиска да се разправи...

# 3 196
  • София
Не е нужно да е сериозна (даже по-добре да не е), нужно е да е достатъчна. Каквато е.

# 3 197
Новината за гражданската война в Украйна е вярва. Подготовката за отделяне и присъединяване към Унгария е от миналата година.
Много интересен казус.  Унгария е член на ЕС.

Те и поляците си имат отдавна щения към парченце Украйна.

https://news.bg/columnists/polsha-ukrayna-neprimirimoto-sasedstvo.html

# 3 198
Мисля че в момента Путин е останал почти съвсем сам. Ердоган действа срещу него затваряйки негови снабдителни линии по вода. САЩ се опитват да уговорят Китай да реши на чия страна е в тази война. Ако САЩ успеят да убедят Китай да предаде Путин, войната ще свърши с поражение за Путин. Той ще бъде блокиран от санкции, оттегляне на Китай от договорености с Русия които биха помогнали икономически на Русия, да се финансира войната. Отделно Ердоган му е блокирал снабдителни линии с доставки на суровини. Войната не върви така както трябва за Путин.

# 3 199
  • пустинята Гоби
Турция не затвори ли Босфора само за военни кораби, какви снабдителни линии имаш предвид?

# 3 200
Мисля че в момента Путин е останал почти съвсем сам. Ердоган действа срещу него затваряйки негови снабдителни линии по вода. САЩ се опитват да уговорят Китай да реши на чия страна е в тази война. Ако САЩ успеят да убедят Китай да предаде Путин, войната ще свърши с поражение за Путин. Той ще бъде блокиран от санкции, оттегляне на Китай от договорености с Русия които биха помогнали икономически на Русия, да се финансира войната. Отделно Ердоган му е блокирал снабдителни линии с доставки на суровини. Войната не върви така както трябва за Путин.

Китай няма да предаде Русия, защото следващата им стъпка е анексирането на Тайван.
А иначе, това което чувам от Фон дер Лайън не ми харесва - изведнъж сме щели да приемаме Украйна в ЕС. Как ще стане това, през задния вход ли, докато ние чакахме години, изпълнявахме какви ли не изисквания, същото сега и за Сърбия и за Северна Македония, а Украйна хоп с парашута в ЕС?

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 12:55 от Odillia

# 3 201
  • София
Горе-долу така се оказва, да. Тук-там някой и друг диктаторски режим го подкрепя, и това е. Отдръпването на Китай от Путин ме изненада.

# 3 202
  • Варна
Тесла, Китай и Русия са съседи. Никога няма да си вкарат подобен автогол.

# 3 203

интересно защо на украинските мъже е забранено да напускат страната?
защото са свободна страна ли?
Какво толкова интересно??? Защото подлежат на военна повинност и има война. Така би било във всяка държава. Или според теб в Русия не би било така?

а Путин иска да се разправи с определени елементи в Украйна, а не да мине като валяк през хората, които нямат избор къде да са в момента
Какво иска не знам ама гледам какво прави. А и какъв е той да се разправя с определени елементи в чужда държава? Ми утре и с мен може да поиска да се разправи...

много удобно за ЕС да има военна повинност и война в Украйна и те с охота да ги въоръжат да се бият за демокрацията срещу империята на злото - красота

Путин е световен лидер и действа като такъв, за добро или лошо
не се е отказал от преговори, докато европейските лидери не спират да наливат ресурси във войната

# 3 204
Мисля че в момента Путин е останал почти съвсем сам. Ердоган действа срещу него затваряйки негови снабдителни линии по вода.

Какви снабдителни линии му затваря Ердоган?

# 3 205
  • Варна
Коя е правилната страна не знам. За всяка личност "правилно" е различно понятие. Последните 5-ма американски президенти са дали началото на 11 войни. Тогава защо Светът не ги осъди като "агресори, анти-хуманисти" и прочие?! На единия дори му дадоха Нобелова награда за мир... Иронията на днешния свят!
Бутаме се между шамарите и така предизвикваме и гражданска война в момента. Обаче какво им пука на хората в костюми в НС?!
Не оправдавам ничии действия, но монетата винаги има две страни, а в случая и една трета.. тъмна страна, за която не знам защо светът си затваря очите и се прави на ужасно загрижен. Лицемерие му се вика на това.  Simple Smile

# 3 206
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Но все пак, ако има видео, може ли линк

Всъщност, не съм пък наясно с негови по-предни анализи, този ми се видя доста про-ЕС и про-НАТО. Опитвам да ти извадя линк.

А това е друго интервю от вчера- по битиви https://www.youtube.com/watch?v=48B4fBy-oqk

Аз също не съм наясно с неговите Про- и анти-

не си подбирам източниците на тази основа, но анализът, който слушах ми се видя бая отвлечен...

И започна с това, че няма да има война, ами Русия си вдига цената на петрола така и пълни банките с пари...направо щях да падна
Ще го чуя и този

# 3 207
Кадиров призовава за по мащабни действия. https://blitz.bg/svyat/kadirov-ostro-kritikuva-putin-za-khoda-sp … a_news870960.html

# 3 208

горко на мъжете, които трябва да се бият за НАТО

Украинските мъже, че и жени, се бият за семействата си, за домовете си, за живота си.
Горко на голобрадите русначета, които се бият за Путин, наистина ми е жал за тях.

# 3 209
  • London
Не, че някои не знаят руски, просто бързо го забравиха.
В темата (а и във форума) има доста хора от поколенията, които никога не са учили руски.

Аз съм от тях, но ето разбирам им. Сериозно ли някой виждащ леко променени български думи има значение учил ли е????

Общи условия

Активация на акаунт