Войната в Украйна 1

• 1 799 022
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 210
Коя е правилната страна не знам. За всяка личност "правилно" е различно понятие. Последните 5-ма американски президенти са дали началото на 11 войни. Тогава защо Светът не ги осъди като "агресори, анти-хуманисти" и прочие?! На единия дори му дадоха Нобелова награда за мир... Иронията на днешния свят!
Бутаме се между шамарите и така предизвикваме и гражданска война в момента. Обаче какво им пука на хората в костюми в НС?!
Не оправдавам ничии действия, но монетата винаги има две страни, а в случая и една трета.. тъмна страна, за която не знам защо светът си затваря очите и се прави на ужасно загрижен. Лицемерие му се вика на това.  Simple Smile

Това пък какво трябва да значи?

# 3 211
Турция не затвори ли Босфора само за военни кораби, какви снабдителни линии имаш предвид?
Бях чул по новините че го е затворила за руски кораби. Ако е само за военни кораби, тогава да, може да няма прекъснати снабдителни линии. Но със сигурност и това е проблем за Путин във войната, а те се натрупват един след друг.

# 3 212
Как ще стане това, през задния вход ли, докато ние чакахме години, изпълнявахме какви ли не изисквания, същото сега и за Сърбия и за Северна Македония, а Украйна хоп с парашута в ЕС?
Украйна си спечели това право с кръв. И е на много хубаво стратегическо положение. Доста по-добро от това на Сърбия и Северна Македония. Освен това, ако никой не наложи вето (както ние за СМ), може да изпреварят западните ни съседки.

много удобно за ЕС да има военна повинност и война в Украйна и те с охота да ги въоръжат да се бият за демокрацията срещу империята на злото - красота

Путин е световен лидер и действа като такъв, за добро или лошо
не се е отказал от преговори, докато европейските лидери не спират да наливат ресурси във войната
Ако някой твърди, че войната в Украйна е удобна за ЕС, значи доста интересно тълкува събитията. ЕС е най-големият потърпевш от тази война, защото икономически е най-обвързан с Русия. Всичките тия оръжия, които ги праща, също са дупка в бюджета.

Не знам какъв световен лидер е Путин, при положение че е в световна изолация, което се видя и на предната резолюция на ООС (блокирана единствено от Русия). Що се отнася до "преговорите" му, те се изразяват в ултиматуми и избора "ще мълчиш или отговорът трябва да е Да". Явно си представя, че е нещо като "референдума" в Крим.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 13:04 от Анонимен

# 3 213
Никакви! Казаха, че има 150 военни кораба в черно море. Ако е така, няма какво реално да затвори.
Мисля че в момента Путин е останал почти съвсем сам. Ердоган действа срещу него затваряйки негови снабдителни линии по вода.

Какви снабдителни линии му затваря Ердоган?

# 3 214
Влизам само заради новината, че днес в 15:00 тръгва автобус от Одеса. Споделете го Hug

# 3 215

много удобно за ЕС да има военна повинност и война в Украйна и те с охота да ги въоръжат да се бият за демокрацията срещу империята на злото - красота

Путин е световен лидер и действа като такъв, за добро или лошо
не се е отказал от преговори, докато европейските лидери не спират да наливат ресурси във войната

Щеше да си прав, ако Украйна беше нападнала Русия, подтиквана от ЕС и НАТО. Ама я ми припомни кой кого нападна?

Няма начин да не се усещаш какво приказваш??? Путин не се бил отказал от преговори, а лошите европейски лидери наливали ресурси??? Путин като не се е отказал да спре войната докато преговарят, а не да се движат руски колони към Киев. Това не са ли ресурси във войната за Русия? И ЕС  да се отдръпне да не му пречи да спечели, докато залъгва света, че иска преговори? Не знам ти за слабоумни ли ни мислиш? Защото не мога да повярвам, че сам си вярваш на написаното.

# 3 216

горко на мъжете, които трябва да се бият за НАТО

Украинските мъже, че и жени, се бият за семействата си, за домовете си, за живота си.
Горко на голобрадите русначета, които се бият за Путин, наистина ми е жал за тях.

Какъв идиот трябва да си да караш жени и деца да правят коктейли Молотов?
Тия властимащи в Украйна знаят ли въобще как се хвърля коктейл Молотов? Или просто се правят на загрижени за народа си, а всъщност разиграват театър пред света с цел изнудване? Американците гласували 1 трилион данъкоплатски долара помощ за Украйна. Интересно в чии джобове ще влязат тези пари?

# 3 217
Не. Защото агресор ги е нападнал и трябва да се бият.

Путин като е искал да се разправя с определени елементи, да го е направил, а не да напада друга страна, защото не му играят по свирката.

точно това прави в момента
просто не си мислете, че има някаква невероятна съпротива
ако няма преговори ще има по-сериозен натиск

https://www.vesti.bg/sviat/rusiia-predlozhi-na-mirnite-zhiteli-n … -na-grada-6138785

# 3 218
  • Варна
Сащ са задници, това какво общо има? И моля арабески държави да не сравняваме с Украйна - това са места с талибани и терористи. Но да нападнеш родни? За мен има съществена разлика.....

Родни, чужди.. какво значение има, щом става въпрос за човешки животи и щом става въпрос за изкуствено създадени конфликти.
Талибани и терористи има отново заради страни, пъхащи си носа там, където не им е работа. При малко по-задълбочено търсене из интернет, може да се види, че преди намесата на трети лица, в именно тези "арабески държави" хората са живяли мирно и сговорно.

# 3 219
  • Варна
Украинската делегация закъснява за преговорите. Има ли актуални новини?

# 3 220
Тесла, Китай и Русия са съседи. Никога няма да си вкарат подобен автогол.
Те винаги ще бъдат съседи и вероятно ще развиват приятелски отношения, но не и с жужето начело. Китай няма да си свали така гащите. Залогът е твърде голям за него.

# 3 221
Тия властимащи в Украйна знаят ли въобще как се хвърля коктейл Молотов? Или просто се правят на загрижени за народа си, а всъщност разиграват театър пред света с цел изнудване? Американците гласували 1 трилион данъкоплатски долара помощ за Украйна. Интересно в чии джобове ще влязат тези пари?

Ти как предлагаш да се защитават, когато ги нападат?

# 3 222

Украинските мъже, че и жени, се бият за семействата си, за домовете си, за живота си.
Горко на голобрадите русначета, които се бият за Путин, наистина ми е жал за тях.

Да. Тези с коктейлите са любими мишени на снайперистите.

# 3 223
О, това със проливите на турците е типично по техен тертип.
Още даже не е сигурно затворили ли са ги съгласно конвенцията, но и така то ще засегне само тези, които евентуално трябва да излязат.

# 3 224
Попринцип не взимам страна в спора, но да говорим как РУСИЯ не е ФАКТОР?! Да обсъждате тук, как Путин е изпратил деца на 18-20, едва ли не боси, молещи се за хляб и гориво. Направо ме изумяват хора, които така наивно вярват на всичко, което се пише по медиите. Информирайте се, преди да се изказвате така. Да минем на темата сега, как Русия не е фактор и според някой членки на форума, ще бъде пометена от НАТО за нула време. Русия притежава оръжия, който може да унищожат цял континент. Като започнем с подводния безпилотен дрон, който би предизвикал такова мощно цунами, че като нищо ще затрие някоя по малка държава. Хиперзвукови ракети, които развиват 20 пъти скростта на звука. Ракета с обхват над 1000км,смятайте това какво разстояние е. Доколкото знам се говори и за такава с обхват 4500 км. Ракета с ядрен двигател.. И още, и още.. 21 век не е ПСВ, нито е ВСВ. Слезте на земята, има достатъчно информация. Смехотворно е да се прочете от някой, как Путин го е било страх и се надявал Украйна да се даде без бой, но видиш ли криви му излизали сметките. И ако някой мисли, че НАТО може нещо да направи, дори и НАТО знае, че нищо не може да направи. Дано имат разум изобщо да не се мешат. Далеч съм от мисленето, че Путин го е страх от близостта на НАТО до границата на Русия.
Чела си нещо ти и явно си доста си се впечатлила. Разбираемо е за хора, които хабер си нямат от тази материя да се впечатлят като прочетат някоя статия за подобно вундервафе.
Ракети, които развиват такива скорости има от десетилетия. Например Минитмънт III развива 23 пъти скоростта на звука и какво от това? Това са оръжия за ядрена война и при използването им ще има ответен удар от отсрещната страна, а това се знае още от Студената война. И като си чела не си разбрала много какво си чела. Авангард не е с обхват 1000 км., а доста по-голям, както и Минитмънт. Тези дето са с обхват 1000-2000 км пък не летят със скорост Mach 20.

Общи условия

Активация на акаунт