Войната в Украйна 1

• 1 799 269
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 585
Айде пак старата песен, честно казано нямам желание да дискутирам едно и също. Да, всяка държава има право да избира и в един идеален свят ще е така. Съгласна съм. Но всички знаем, че нещата не работят така. Аз лично щях да избера мира и пътя на дипломацията пред риска от война, който го има от години и за която Путин многократно беше заплашвал открито. Това е. В миналото Украйна е имала лидери, които са играли и с двете страни, война не е ставала както сега.

ПП Оправданието за войната не са приказките, а историята с руснаците в Донбас. Това се използва като претекст за война, не голите приказки.

# 3 586
Аз не мога да разбера, защо суверенна държава няма право да има ядрено оръжие, при положение, че съсъдката и има и то не малко количество ? Кой е Путин да дава тон на съседа ?
Все едно Турция да ме заплашва с война за дето искам да се въоръжа ( за да мога да се отбранявам) при нужда.

# 3 587
Аз го казвам, подигравателно ,нарочно ,заради  котешко мяукане пред Русия.
Като противовес, ако щете да ви дразня.
 Но си е  истина.
 Наистина е Трети украински фронт минал на 9.9.44 през България.
 Опорките са проруските мнения в момента, натрапват се, а малко ни интересуват.
 Сега е война ,реална , днес.
 Сега вземаш страна, днес.
 Русия е  на чужда територия ,агресор е. Нищо не оправдава военни действия.
 Умират хора , руснаци и украинци. Цифрите  и да са манипулирани ,  и на една трета да са, са големи.
 Това са човеци, няма значение  народност.
 Кой  има полза? Струва ли си? Кой се връзва? Какво значи за нас това?
 Стига рев и Русия освободителка, било е , какво е било , платено е и не е била само Русия,   и румънции  финландци е имало освен Украинци. Благодарим и  на тях.

Аз ви предизвиках.
И аз не я искам тази война, като вас.
 Има преговори, отстъпки ,мирно решение.
Боряна, ти ще изпратиш ли сина си на война? Ще оставиш ли внуците си/ близнаците/ без баща, а?

# 3 588
  • Варненска клюкарка
Ми казал, ама първо нали някой трябва да му даде... Това са си били приказки, въздух под налягане, а зад тях нищо сериозно. И Путин да беше отговорил с приказки, вместо с война.
Няма нужда да им дава някой, Украйна са в състояние да си направят сами - по време на студената война са правили. Само преди седмица -две Путин каза че могат, имат технологията. Навремето Украинските АЕЦ произвеждаха Плутоний и обогатяваха Уран, сега не знам.

# 3 589
  • София
Какво още ми разказа моят познат украинец днес: раздавали били оръжията на доброволци, калашници, и те били влизали в жилищни домове, казвали на живущите да се изнасят, и се установявали като снайпери по балконите. Стреляли били, и аз не разбрах по какви - съмнителни за руски саботьори. Това според неговите контакти там. В Украйна дезинформацията била, че контраатаката била стигнала до Москва. И да, 13те погребани били всъщност 82, които свалили оръжие, в плен живи. Аз не знам вече, кое е истина, но вече все по-ясно ми става, че изтокът и западът водят информационна война. Лично като човек все по-силно се надявам да се споразумеят - неутрална във военно отношение Украйна. Искали Крим. Еми не е в интерес на Украйна всичко това. Ама и ние се сбогувахме със северна Добруджа (които пък румънците си искали цялото ни северно черноморие заради Балчишкия замък). Ако искат да воюват със САЩ, да си изнесат войната в северния тих океан. Не тук.

Ах, как лъжеш. Този твой украинец да не е във Воронеж?

# 3 590
Аз не мога да разбера, защо суверенна държава няма право да има ядрено оръжие, при положение, че съсъдката и има и то не малко количество ? Кой е Путин да дава тон на съседа ?
Все едно Турция да ме заплашва с война за дето искам да се въоръжа ( за да мога да се отбранявам) при нужда.

Просто е по-големият съсед, това е. Нищо повече. Не е справедливо, но е факт.

# 3 591
Означава, че в света на политиката да кажеш, че кандидатстваш в НАТО и искаш да слагаш ядрено оръжие на един хвърляй от Москва е неприемливо и рисковано. Това имах предвид под дразнене.

Русия граничи с 5 натовски държави вече, ако броя правилно. Чист претекст е това за НАТО и Украйна. Разстоянието вече не е каквото е било с напредването на военната техника, всичко е на хвърлей, могат да те целят от другото полукълбо.

На Риа Новости излезе реалната причина - Путин не смята Украйна за отделна държава и се опитва да възстанови СССР. Донбас, нацитата, НАТО са претекст.

# 3 592
Означава, че в света на политиката да кажеш, че кандидатстваш в НАТО и искаш да слагаш ядрено оръжие на един хвърляй от Москва е неприемливо и рисковано. Това имах предвид под дразнене.

Русия граничи с 5 натовски държави вече, ако броя правилно. Чист претекст е това за НАТО и Украйна. Разстоянието вече не е каквото е било с напредването на военната техника, всичко е на хвърлей, могат да те целят от другото полукълбо.

На Риа Новости излезе реалната причина - Путин не смята Украйна за отделна държава и се опитва да възстанови СССР. Донбас, нацитата, НАТО са претекст.

И това не е лъжа, така е. Но за НАТО все си мисля, че не е измислен аргумента въпреки всичко.

# 3 593
  • София
Путин клати пръст на света, като осмуква предтексти да си измие лицето. Просто е.

# 3 594
  • Пловдив
Турция не може да те заплашва с война. НАТО ще станат разногледи кой да спасяват по-напред, щото ще се избият помежду си. Никой не смее да се намеси в отношенията на бившите републики. ЕС високо, САЩ далече

# 3 595
  • София
[/url]https:-spam302-/varlamov_news/27208?single[url]
Зеленски е подписал заявка за членство в Нато, а какво става с преговорите, няма никаква информация.

Какво да преговаря с развалена, грамофонна плоча?

Украинците искат в ЕС. За НАТО бяха разделени, не им е много по вкуса, но след като бяха нападнати, все повече са за незабавно приемане в НАТО.

Действията щяха да се развият по различен начин ако Украйна вече беше член на ЕС.
Не цяла Украйна иска в НАТО.

И кой може да ги обвини за това им желание?

# 3 596
Знам,че Турция не може да ни заплашва - дадох го за пример.
Членка на Алианса няма право да напада друга такава.

# 3 597
Аз го казвам, подигравателно ,нарочно ,заради  котешко мяукане пред Русия.
Като противовес, ако щете да ви дразня.
 Но си е  истина.
 Наистина е Трети украински фронт минал на 9.9.44 през България.
 Опорките са проруските мнения в момента, натрапват се, а малко ни интересуват.
 Сега е война ,реална , днес.
 Сега вземаш страна, днес.
 Русия е  на чужда територия ,агресор е. Нищо не оправдава военни действия.
 Умират хора , руснаци и украинци. Цифрите  и да са манипулирани ,  и на една трета да са, са големи.
 Това са човеци, няма значение  народност.
 Кой  има полза? Струва ли си? Кой се връзва? Какво значи за нас това?
 Стига рев и Русия освободителка, било е , какво е било , платено е и не е била само Русия,   и румънции  финландци е имало освен Украинци. Благодарим и  на тях.

Аз ви предизвиках.
Боряна, ти ще изпратиш ли сина си на война? Ще оставиш ли внуците си/ близнаците/ без баща, а?
А аз разбрах, че започват да пращат повиквателни тук в България... Толкова се надявам да е фейк, лъжа или както щете само да не е истина! Да видим на нас някой ще помогне ли... Всъщност изобщо не искам да разбирам, не искам да е вярно и не искам да знам.... Русия нападна Украйна, но това е само заради Американците които подмълвно се намъкват на всякъде бавно, но славно! Искат всяка държава да стане тяхна колония! Къде не е станало война където са намесени американци? Обвинявате Путин (да война нямаше нужда да става), но защо не погледнете реално над нещата? Къде им беше работа на американците да искат бази и в Украйна? Не знам... Надявам се и се моля да се разберат и всичко да приключи тези дни, ако не бъдете сигурни заемаме грешната страна!

# 3 598
  • София
Всяка година привикват хора, преди 2 години съученик ходи за месец, брат ми също преди 5-6 г.

# 3 599

Аз ви предизвиках.
[/quote]

Само ми кажи къде подкрепям война. Преди да почне оревах да се търси решение. Исках неутралитет. Да не бързаме, дано се размине.
 Вече е късно , налага се да изберем страна. Никой никъде няма да праща войници. Но  се роптае за 50 милиона, дето ще се дадат, Нека, по-добре от 500 войници да се бият.

Реалностите трябва да се гледат в очите.
 И ако нападнат България, не си мисля ,че синовете и внуците ми ще останат незасегнати. Тогава ще е късно да рева. Рева сега.
 Целият свят трябва ад е по-силен от един войнолюбец, заслепен да си връща империята. Други времена са.
Само ми посочи ,къде искам война.

Общи условия

Активация на акаунт