Войната в Украйна 1

• 1 799 311
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 570
Хора, страхувам се вече наистина. Да не станем като жабите късно усетили се във вряща вода. Отдавна се говори за опасността от разширяването на нато на изток. Не ме интересува кой крив кой прав. В Украйна има гражданска война ит 8 години заради Дясното движение, фашистко ориентирани групировки има. Но те не са мнозинството, те са марионетки на сащ. Безсмислени са дискусиите кои са ни лично на нас по-симпатични - рускините или украинките… Русия има да учи уроци и да поизпапка още малко предразсъдъци за режима си, да си заслужи имоджа на демократично гражданско пбщество. Но това не е повод в задния им двор да има ядрено оръжие. Неутралитет е най-разумното за планетата.

Ама чакай, то изобщо не е ставали дума за ядрено оръжие в задния им двор, нали? И ние сме член на НАТО, а нямаме. Даже Турция и Гърция нямат,  та защо някой реши, че за това става дума?
В Турция има ядрено оръжие и само това, че не знаят как да го използват е спасение да не са го завлекли.
Турция е една от големите ядрени сили на НАТО. Какво значи, не знаели как да го използват 😆

# 3 571
Историята със спирането на Фейсбук зза Русия вече започва да звучи като виц. Първо Зуки заплаши че ще го спре, после размисли, а сега самия Роскомнадзор предлагат да бъде спрян, докато течала операцията в Донбас Simple Smile
Аз поне не съм чула, че са заплашвали руснаците със спиране на Фейсбук. Цензурата им сама го ограничи.

# 3 572
Здравейте, моля за информация, който има някаква: Има ли нужда от топли, женски дрехи- жилетка, пуловер, шал. И от малко детски играчки? Не са нови, но отлично запазени. Питам, защото знам, че в такива случаи много хора носят именно дрехи и става ненужно. Идеята е да се помогне, а не затрудни положението. Ако някой знае къде, моля да каже.

# 3 573
  • София
Неутралитет е най-разумното за планетата.
Най-разумно за планетата е Путин да се оттегли и всички да си отдъхнем. Защото не отправиш един призив в писмо до руското посолство.

# 3 574
  • София
Означава, че в света на политиката да кажеш, че кандидатстваш в НАТО и искаш да слагаш ядрено оръжие на един хвърляй от Москва е неприемливо и рисковано. Това имах предвид под дразнене.
Това къде е казано?
Украйна в НАТО ли е, разполага ли с ядрено оръжие?

# 3 575
Ми казал, ама първо нали някой трябва да му даде... Това са си били приказки, въздух под налягане, а зад тях нищо сериозно. И Путин да беше отговорил с приказки, вместо с война.

Той Путин говори, американците и те, Западна Европа си завря главата в пясъка… и въпреки това поведението на Зеленски за мен беше неадекватно. Вярно приказки, ама трябва ли съзнателно и нарочно да дразниш тип като Путин? Много е безотговорно към собствения му народ.

Принципно съм съгласна, трябваше да е по-диалогичен. Обаче Путин пръв мина червената линия и това изтрива предисторията.

# 3 576
Здравейте, моля за информация, който има някаква: Има ли нужда от топли, женски дрехи- жилетка, пуловер, шал. И от малко детски играчки? Не са нови, но отлично запазени. Питам, защото знам, че в такива случаи много хора носят именно дрехи и става ненужно. Идеята е да се помогне, а не затрудни положението. Ако някой знае къде, моля да каже.
https://www.redcross.bg/campaign/active_campaigns/help_ukraina
Но виждам, че търсят нови, неизползвани дрехи. Може би защото в спешен порядък няма как да бъдат дезинфекцирани, а все пак сме в пандемия.

# 3 577
  • На земята, която е всъщност звезда.

Такива снимки и от войната в Ирак, и от Сирия, и от Украйна 2014, че даже от компютърна игра вчера пускаха медии от цяла Европа, представяйки ги за актуални.

Тоест, ти твърдиш, че това не е актуално? Може ли линкове към тези медии от ЦЯЛА ЕВРОПА, та и ние да се уверим, че е така.

# 3 578
Означава, че в света на политиката да кажеш, че кандидатстваш в НАТО и искаш да слагаш ядрено оръжие на един хвърляй от Москва е неприемливо и рисковано. Това имах предвид под дразнене.
Това къде е казано?
Украйна в НАТО ли е, разполага ли с ядрено оръжие?

Зеленски се беше изказал, че искали да слагат ядрено оръжие и да гласуват да махнат политиката да не държат такова на територията си, след като са го върнали за унищожение в Русия през 90те. И понеже са си толкова близки с американците, онея пък казаха, че искали да правят голяма база в Севастопол. Това е предистория на ситуацията сега, не е от последните месеци.

# 3 579
  • София
Турция и Япония нямат ядрени оръжия на свое командване. В американски бази на тяхната територия са и под американско командване.

# 3 580
Ми казал, ама първо нали някой трябва да му даде... Това са си били приказки, въздух под налягане, а зад тях нищо сериозно. И Путин да беше отговорил с приказки, вместо с война.

Той Путин говори, американците и те, Западна Европа си завря главата в пясъка… и въпреки това поведението на Зеленски за мен беше неадекватно. Вярно приказки, ама трябва ли съзнателно и нарочно да дразниш тип като Путин? Много е безотговорно към собствения му народ.

Принципно съм съгласна, трябваше да е по-диалогичен. Обаче Путин пръв мина червената линия и това изтрива предисторията.
Ами Зеленски е президент на суверенна държава. Трябва ли всички на един хвърлей от Москва да стъпваме на пръсти и да искаме позволение от Владимир Владимирович за всяко действие, предприето от държавите ни? Щото и ние сме на един хвърлей от Москва.

# 3 581
Историята със спирането на Фейсбук зза Русия вече започва да звучи като виц. Първо Зуки заплаши че ще го спре, после размисли, а сега самия Роскомнадзор предлагат да бъде спрян, докато течала операцията в Донбас Simple Smile
Аз поне не съм чула, че са заплашвали руснаците със спиране на Фейсбук. Цензурата им сама го ограничи.

Фейсбук ограничиха официални акуанти, изтриха други и ги заплашиха с пълно спиране, също и за инстаграм. После се отказаха за пълното спиране.

# 3 582
  • София
Украинците не са цвете за мирисане. И малко да си държите езика зад зъбите, преди да правите гръмки обвинения.
Засега виждаме кой е агресорът, за украинците не знам какво цвете са, но си защитават домовете в момента. И може ли по-леко със зъбенето, че не разбирам на какво отгоре си мислиш, че може да отправяш подобни заплахи.

Мисли си го, защото не е в Русия. Я да беше там да видим дали щеше да се зъби така срещу държавната политика.

# 3 583
  • София
BadKarma, ясно ми е, кой какво казал.
Не ми е ясно как ползваш голите приказки за да предизвикаш война.

# 3 584
  • Пловдив
То пък щото в Украйна корупция йок. И всичко е прозрачно, с платени данъци. Кристал, та дрънка. Сещам се, на прима виста, за сурогатното майчинство и донорството на яйцеклетки, който бизнес е точно в десятката със стриктно платени данъци.  Пременил се Илия, пак в тия. Актьори, боксьори и джудисти, се правят на по-католици от папата. Та кой точно мисли за народа си. И как мисли? За народа никой не мисли.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 21:34 от dazel

Общи условия

Активация на акаунт