Войната в Украйна 1

• 1 799 377
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 555
Хора, страхувам се вече наистина. Да не станем като жабите късно усетили се във вряща вода. Отдавна се говори за опасността от разширяването на нато на изток. Не ме интересува кой крив кой прав. В Украйна има гражданска война ит 8 години заради Дясното движение, фашистко ориентирани групировки има. Но те не са мнозинството, те са марионетки на сащ. Безсмислени са дискусиите кои са ни лично на нас по-симпатични - рускините или украинките… Русия има да учи уроци и да поизпапка още малко предразсъдъци за режима си, да си заслужи имоджа на демократично гражданско пбщество. Но това не е повод в задния им двор да има ядрено оръжие. Неутралитет е най-разумното за планетата.

Ама чакай, то изобщо не е ставали дума за ядрено оръжие в задния им двор, нали? И ние сме член на НАТО, а нямаме. Даже Турция и Гърция нямат,  та защо някой реши, че за това става дума?
В Турция има ядрено оръжие и само това, че не знаят как да го използват е спасение да не са го завлекли.

# 3 556
Историята със спирането на Фейсбук зза Русия вече започва да звучи като виц. Първо Зуки заплаши че ще го спре, после размисли, а сега самия Роскомнадзор предлагат да бъде спрян, докато течала операцията в Донбас Simple Smile

# 3 557
Хора, страхувам се вече наистина. Да не станем като жабите късно усетили се във вряща вода. Отдавна се говори за опасността от разширяването на нато на изток. Не ме интересува кой крив кой прав. В Украйна има гражданска война ит 8 години заради Дясното движение, фашистко ориентирани групировки има. Но те не са мнозинството, те са марионетки на сащ. Безсмислени са дискусиите кои са ни лично на нас по-симпатични - рускините или украинките… Русия има да учи уроци и да поизпапка още малко предразсъдъци за режима си, да си заслужи имоджа на демократично гражданско пбщество. Но това не е повод в задния им двор да има ядрено оръжие. Неутралитет е най-разумното за планетата.

Ама чакай, то изобщо не е ставали дума за ядрено оръжие в задния им двор, нали? И ние сме член на НАТО, а нямаме. Даже Турция и Гърция нямат,  та защо някой реши, че за това става дума?
В Турция има ядрено оръжие и само това, че не знаят как да го използват е спасение да не са го завлекли.

Черна станция, беше станало дума за ядрено оръжие в Украйна. Зеленски беше казал нещо как обмисляли да сложат и да се откажат от политиката да нямат. То оттам започна цялата драма.

# 3 558
Ми казал, ама първо нали някой трябва да му даде... Това са си били приказки, въздух под налягане, а зад тях нищо сериозно. И Путин да беше отговорил с приказки, вместо с война.

# 3 559
Украинците са готови да си напазаруват руска войска.
"Ми пропонуємо російським солдатам вибір: загинути на неправедній війні або повну амністію та 5 млн. рублів компенсації. Якщо вони складуть зброю і добровільно здадуться у полон"
"We offer Russian soldiers a choice: to die in an unjust war or a full amnesty and 5 million rubles in compensation. If they lay down their arms and surrender voluntarily."
https://twitter.com/DefenceU
Искрено ме удивляват вашите постове, както и тези на онзи симпатяга, дето постваше фалшиви скрийншотове от счупен телефон на руски солдат.
Продължавайте все така с "достоверната" информация и ще стават все повече хората, които заемат руската страна след тази откровена пропаганда!
Ясно е, че информацията от украинското министерство на отбраната не е достоверна. Ето го и министъра как си измисля.
https://twitter.com/oleksiireznikov
https://kyivindependent.com/uncategorized/russian-soldiers-offer … o-ukrainian-army/

# 3 560
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Яко ще е да си наемат чеченци

# 3 561
Ми казал, ама първо нали някой трябва да му даде... Това са си били приказки, въздух под налягане, а зад тях нищо сериозно. И Путин да беше отговорил с приказки, вместо с война.

Той Путин говори, американците и те, Западна Европа си завря главата в пясъка… и въпреки това поведението на Зеленски за мен беше неадекватно. Вярно приказки, ама трябва ли съзнателно и нарочно да дразниш тип като Путин? Много е безотговорно към собствения му народ.

# 3 562
Ердоган е направил изявление в негов си стил.

Световния ред се руши, позицията на велите сили в СС на ООН не помага за разрешаването им, но Турция е изпълнила всички международни ангажименти, вкл. договора от Монтрьо за проливите.
Нападението на на Украйна е неприемливо, ама ние обичаме и двете страни и националните ни интереси са да сме в добри отношения и с   двете.

Днес четох за реакцията в световен план, това което ми направи впечатление е, че петролните кралства мълчат.
И се сетих за спомените на действащия директор на ЦРУ, че саудитците са реагирал много остро на арабската пролет и изоставянето на Мубарак като дългогодишен партньор от САЩ.
Та така, всяка крушка си има опашка.

# 3 563
  • София
Трябваше тихо и раболепно да му чакаме естественият край на Путин, разбира се.

Какво значи да дразниш?!

# 3 564
Зеленски как дразни Путин, че не се сещам. Не му посрещна танковете на границата с хляб и сол?

# 3 565
Аз паникьорките няма какво да питам, интересно ми е модераторите докога ще метат съществени постове, а ще оставят лаладжийте да блеят в увеличаващ се хор. Хора, които 2+2 не знаят колко е, правят генерални изводи за развитието на събитията от случаен туит!

Има два варианта. Или не сварват да трият, или трябва да има поне един-двама за контрапункт за да върви трафик. Второто ми се струва цинично, така че приемам, че е първият вариант.

# 3 566

Той Путин говори, американците и те, Западна Европа си завря главата в пясъка… и въпреки това поведението на Зеленски за мен беше неадекватно. Вярно приказки, ама трябва ли съзнателно и нарочно да дразниш тип като Путин? Много е безотговорно към собствения му народ.
Зелвнски дразнел Путин? Да защитаваш народа си е да дразниш някой психопат с болни амбиции?!?
Вярно че западът не отговори достатъчно бързо и търпя Путин прекалено дълго, но Зеленски вече е национален герой каквото и да стане.

# 3 567
Яко ще е да си наемат чеченци

Наеха си, представиха се като последователи на Дудаев и много искаха да се бият с кадировци. Днес имаше призиви и от някакви мюсюлмани от батальон "Крим" да идват и други мюсюлмани при тях, но не разбрах те пък на коя страна бяха. Въобще...

# 3 568
Означава, че в света на политиката да кажеш, че кандидатстваш в НАТО и искаш да слагаш ядрено оръжие на един хвърляй от Москва е неприемливо и рисковано. Това имах предвид под дразнене.

# 3 569
От руската ТВ тази вечер по въпроса за полетите от Русия се спомена, че засега се ползват хъбове като Дубай и Истанбул, може би Кайро. Директни полети не споменаха да има или не съм чула.
П.П. Бед карма, и ние сме на един хвърлей от Москва. Ти не си ли чувала за суверинитет и за държавна граница?

Общи условия

Активация на акаунт