Войната в Украйна 1

• 1 799 067
  • 44 850
  •   2
Отговори
# 3 600
Всяка година привикват хора, преди 2 години съученик ходи за месец, брат ми също преди 5-6 г.
Еми аз не познавам някой който е привикван! А дали са ги питали за размери на дрехи, обувки и прочие...

# 3 601
  • София
3-и март е станал нац. празник чак след като 9-и септември е премахнат като нац. празник.
За нас на 3-и март нищо не се е случило, то и за руснаците и турците не се е случило нищо кой знае какво( поредна война от многото) и няма никаква причина тази дата да я честваме ...

Но започват искания да я сменяме Путин като напада Украйна... Украинците дали биха си сменили националният празник, защото Путин е нападнал нас? Дали въобще би им минало през ума или като нормални хора щяха да знаят, че случващото се днес и историята са различни неща?

Темата за смяна на 3-ти март е много по-стара от "миротворческата" операция на Путин в Украйна. За мен лично няма смисъл.

# 3 602
  • Варна
Дайте почивка на емоциите си. Знам, че духом и самоотвержено ще се сражавате със супер сили, в защита на всеки потърпевш. Но да анализираме думите на премиера ни К.Петков. Той подчерта, че  НАТО няма да навлиза в украинска територия. Помощта ни ще е хуманитарна. Няма да изпращаме наличното ни военно оборудване. Призна и за оскъдното ни въоръжаване. Не зная Зеленски какви ползи ще получи от членство в ЕС. Но изниква резонен въпрос. Защо ЕС и НАТО не пазят границите си и не са въоръжили адекватно, част от войските на Алианса?
Ако цялото разширяване е било театър, за да се доблжиат до Русия, мирни времена няма да има.
Русия планира да изгради бази, в близост до тази в Костанца.Това морско градче е близо до Варна. Стане ли фал, моето дете ще е от невинните жертви.
Понеже не съм куха блондинка, наивитет ми е силно ограничен. Помощ няма да получим от съюзниците, особено от САЩ, предвид краха на цялата им геополитиеска намеса и практики на подстрекаване към граждански войни. Великите сили ще наблюдават и делят. Ние ще оцеляваме.
Осмислете си реалните приоритети, семпло помислете за нашата действителност. Утре възраждайте световния мир и чертайте военни стратегии.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 21:54 от Viviana91

# 3 603
  • София
Всяка година привикват хора, преди 2 години съученик ходи за месец, брат ми също преди 5-6 г.
Еми аз не познавам някой който е привикван! А дали са ги питали за размери на дрехи, обувки и прочие...
Не знам да си наясно, но ти връчват при постъпване Joy
Брат ми го освободиха заради неспособност, приятелят ми си откара до края.

# 3 604
Не е баш всяка година, защото ММ се е уволнил преди 25г и нито веднъж не са го викали. Колегата му го викали преди 10 дни, да го питат кой номер обувки носи.....Само, че в тази обстановка хората се паникьосват

# 3 605
Проверяват , живи, умрели ,здрави ,бройки, размерите  да сравнят с наличности.
 И преди 89 са ходили  запас, мъжът ми също.
 Ако не го направят, при нужда ще са в небрано лозе и упреквани  че не си знаят хората.

# 3 606
  • София
Не е баш всяка година, защото ММ се е уволнил преди 25г и нито веднъж не са го викали. Колегата му го викали преди 10 дни, да го питат кой номер обувки носи.....Само, че в тази обстановка хората се паникьосват
Редниците никой не ги търси Wink

# 3 607
Знам,че Турция не може да ни заплашва - дадох го за пример.
Членка на Алианса не може да напада друга такава.

Пожелателно, но не е факт. Войната между Турция и Гърция за Кипър се води когато и двете са членки на НАТО вече.

# 3 608
Моляяяяя!!! Редник може да е някой друг! Imp

# 3 609
Според предишните власти сме имали 57 хилядна армия, основно запасняци. Та сега май искат да проверят реално какво е положението.
Майка ми и баща ми са капитани от запаса и са ги викали няколко пъти, май на всеки 10 години.

# 3 610
  • София
Те са си в изолация от т.н.Студена война.Дано да го свалят. Ще се реабилитират, донякъде.
Това изобщо не е вярно. Ако бяха в изолация, мерките наистина нямаше да имат никакъв ефект. Но тяхната икономика и силно глобализерана, както и на другите големи играчи в света. Има.много примери за западни компании в Русия и обратното. За мен това, което Пут.ин направи с икономиката им с тази война, е напълно безсмислено и безполезно разрушаване. Не му носи нищо, а цената е колосална. Но той не е очаквал изобщо такъв мащаб на санкциите, досега в световната ик. история няма такъв прецедент.

Медведев е казал, че в отговор на мерките срещу тях, те пък може да национализират собствеността и авоарите на западни и американски олигарси, т.н. компании, които имат собственост в Русия.

И какво ще я правят, като я конфискуват? Ще си търгуват на московския базар?

# 3 611
Не знам да си наясно, но ти връчват при постъпване Joy
Брат ми го освободиха заради неспособност, приятелят ми си откара до края.
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/706520
Ами аз го бях пуснала по-рано, но... Не знам колко е забавно за теб (въпреки, че почти винаги ти харесвам постовете където и да си писала), но на мен това изобщо не ми звучи забавно...

# 3 612
  • Варна
Знам, че Турция не може да ни заплашва - дадох го за пример.
Членка на Алианса няма право да напада друга такава.
Няма на документи. Турция превзе и окупира част от Кипър.
В Сирия, Ердоган не спазваше никакви разпоредби. И сега не е изтеглил войските си и си краде ресурси. И там умираха деца. Но останаха в статистиката.

# 3 613
Онлайн се предава война, хора и всички го намират за нормално.
Благодарение на това цял свят разбра колко побъркан и безскрупулен човек е Путин, общественото мнение беше активирано и това изигра голяма роля да принуди политическите кръгове в цял свят да се обединят срещу диктатора.

# 3 614
  • Paris, France
Ми казал, ама първо нали някой трябва да му даде... Това са си били приказки, въздух под налягане, а зад тях нищо сериозно. И Путин да беше отговорил с приказки, вместо с война.

Нахлуването на Путин няма общо с казаното от Зеленски. Путин разказа, в прав текст, плановете си на Джордж Буш, още през 2008г. Каза, че ако Украйна тръгне да влиза в ЕС и НАТО той:

1. Ще си прибере Крим.

2. Ще отцепи Донбас.

3. Ще анексира Украйна, защото, според него, тя си е руска, създадена от СССР, Крим и покрайнините са подарени.

Взе Крим и Донбас още през 2014г. Тази година, насъбрали малко кинти, продължи с плана. Украйна още не е влязла в ЕС и НАТО. Ето я пак статията от 2008г:

https://www.proasyl.de/news/wichtige-infos-zur-einreise-und-verb … er-ukrainerinnen/

Не харесва Зеленски, но не харесваше Юшченко. За 20г на него никой украински президент не му хареса.

Та, не е в казаното от Зеленски причината.

Общи условия

Активация на акаунт