Войната в Украйна 1

• 1 799 057
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 765
  • Варна
Имаме само тези самолети. Новите засега ги гледаме само на картинка, нищо че сме ги платили.
Можем да им пратим скиците за кураж. Ентусиазмът ни ще ги мотивира.😄
Нито един интервюиран бежанец не заяви желание за борба с Молотов.  Всички призовават за мир. Трогателно е. Аз разчитам на дипломацията на т.н.велики сили. Имат ресурси да респектират Путин или да лавират стратегически. Нашият балкански манталитет се е доказал в провалите.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 01:19 от Viviana91

# 3 766

В наш интерес е да се отървем час по-скоро от тия стари руски бракми, които ни обвързват към руския военно-промишлен комплекс. Като нищо биха ни подарили вместо тях нещо по-ново и по-съвместимо с натовското въоръжение. Сега е моментът за такива жестове.
Да,да! Ще ни "подарят" самолети...само че срещу 2 милиарда долара!
Всъщност се оказа, че и тези предварително платени самолети няма да бъдат доставени в договорения срок!
И (бившия) министър Янев поиска компенсации за неизпълнение на договора от страна на САЩ, мръсника му с мръсник! И по една случайност само след няколко седмици му беше взета главата от Киро и тези, които му наредиха!
Случайност? не мисля!
Естествено сега вече никой няма и да отвори дума за компенсации за недоставените изтребители! Само лошия Стефан Янев си позволи да отвори дума за това! Резултатът го видяхме днес!

# 3 767
Мутрофанова се е ядосала.
От страницата на руското посолство във ФБ днес:
Цитат
Съобщаваме, че във връзка с информационната агресия от Вашингтон и неговите евроатлантически подлоги, която се води спрямо информационните ресурси на нашата страна - в България са блокирани или не се зареждат коректно редица сайтове на руски държавни институции и медии, включително и на дипломатическата ни мисия в София - Посолството създаде своя канал в Telegram.

Време е Генчовска да ѝ осигури еднопосочен билет за Москва. За влак или надуваема лодка, обаче, защото въздушното пространство е затворено.

Как беше?
Айде сега Пасоля - Чемодан, Вокзал, Масква!

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 01:24 от Hope4C

# 3 768
  • София
Остави,  че няма да се доставят самолетите в срок, ами май само си ги платихме без оборудването към тях. Или после доплащахме, не си спомням вече. Знам, че едни милиони хвърляхме . Пари, като вестници, явно ги имаме в излишък Simple Smile

# 3 769

Естествено сега вече никой няма и да отвори дума за компенсации за недоставените изтребители!
Оборвам последна опорка и си лягам Grinning
Компенсациите ще се изплатят, независимо кой ни е военният министър. Забавянето не е само към нас, а към всички клиенти, и се дължи на транспортната криза. Не на някакъв зъл замисъл да ни ограбят.
Миг-овете наистина не ни вършат работа в рамките на общата отбрана на НАТО. А без нея...ами с тях и без тях в общи линии.

# 3 770
Да си споделя мислите. Хич не съм оптимист как се развиват нещата. Като видях исканията на Путин на преговорите, този човек е откачен. Той иска войната с Украйна да бъде до последна капка кръв. Злобно нещастно джудже. Яд го е че украинците оказаха такава съпротива каквато не очакваше. Яд го е че света се обединява срещу него. Исканията които е поставил на Украйна по време на преговорите са абсолютното неизпълними. Ако беше разумен щеше да иска само територията в която има предимно руснаци, за да ги защити от украинският "нацизъм" и да няма други претенции. Мисля че Украйна щеше да се съгласи в името на съществуването си като свободна и независима страна, членството в ЕС и НАТО, да се раздели с малко територия, и кръвопролитието да спре. Но този нещастник поставя условия които са неприемливи за Украинският народ. Иска Украйна да стане колония на Русия, без армия, чрез т.нар. "денацификация" да се отсранят всякаква политическа съпротива в Украйна срещу режима който се кани да установи Путин на страната след като е покори. По модела на комунистите след 9 септември. Всеки който е несъгласен с режима се обявява за фашист, враг на народа, и следват съответните мерки. Това е целта на "денацификацията". Ликвидиране на демокрацията и установяване на тоталитарен режим под контрола на Путин.

Армията започна да открива огън по цивилни, да разрушава жилищни райони, иска да сломи украинският дух за съпротива защото знае че е възможно дори да се обърне хода на войната, и украинската армия да премине в контранастъпление, започвайки да изтласква руските сили извън Украйна. За да предотврати това иска армията на Беларус да нападне Украйна. Лукашенко пък иска в замяна да стане ядрена сила, и ако руснаците се съгласят да им дадат ядрено оръжие, несъмнено Украйна ще бъде нападната и от Беларус. Въпреки че Лукашенко е обещал на Зеленски че Беларуската армия няма да нападне Украйна. Само че той е диктатор, а още от времената на Хитлер и Сталин знаем че думата на диктаторите, не струва пет пари. Правителството на Беларус е гласувало вчера страната да се откаже от статута си на държава която не притежава ядрени оръжия. Това не е случайно. Мисля си че Беларус се готви да нападне Украйна, въпреки че твърдят обратното.

Според мен Путин насъсква и съюзника си Сърбия да отвори втори фронт на войната в Европа в Босна и Косово. Това също си мисля че не е случайно.

До 140 български военнослужещи от междинния регионален резерв в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа" с необходимото въоръжение и техника ще бъдат разгърнати в Босна и Херцеговина, заедно с военни формирования от Австрия, Румъния и Словакия.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bylgariia-shte-uvelichi-uc … rcegovina-2302056

Министърът на отбраната на Косово: Трябва спешно да бъдем приети в НАТО
https://www.24chasa.bg/novini/article/10994817

В последните месеци Сърбия въоражаваше армията си много активно сякаш се готви за война, което почна да притеснява съседите им. Според мен дори е възможно между Русия и Сърбия да има кординация която не е от днес а от доста време. Двете страни да почнат да си връщат по военен път територии от времената на Съветският Съюз и Югославия. Сега е подходящият момент за Сърбия. Дано съм лош пророк и да не пламне цяла източна Европа която е извън НАТО. Според мен трябва да вдигнем паментик на Костов, защото НАТО и ЕС в този труден момент за цяла Европа, са ни гаранциите за националната сигурност, и целостта на държавата ни.

# 3 771
Имаме само тези самолети. Новите засега ги гледаме само на картинка, нищо че сме ги платили.
България е член на НАТО. Без разходи или усилия можем (и вероятно ще) имам 5 пъти повече и по-модерни самолети, с обучени пилоти ако се реши тези да бъдат махнати. Разни партии ще се възпалят ама копейката пада.

# 3 772
  • Варна
Така твърдяха, преди влизането ни в НАТО. Сега чакат да купуваме на неатрактивни цени, основно от САЩ. Кой ще субсидира тези огромни разходи е енигма.

# 3 773
  • София
Леле. Казаха ви вече, че Байдън е заявил, че участие на НАТО няма да има.

Самолетите не ви трябват, и пилотите с тях също?

Ще ви дадат нови без пари с вносни пилоти, обучени?

Блазе ви, че нямате роднини във ВВС.

България е член на НАТО. Без разходи или усилия можем (и вероятно ще) имам 5 пъти повече и по-модерни самолети, с обучени пилоти ако се реши тези да бъдат махнати. Разни партии ще се възпалят ама копейката пада.

# 3 774
Ако журналисти четат темата, им давам идея да разпитат българското външно посолство за днешните транспорти от Киев. Нещо ни мотат, вече съм сигурна.

# 3 775
Кирчо с този “плам” в очите и думите за изтеклите срокове на лекарства срещу радиация, “ гордото” определение за диктатор на държава, необходимост от резервни части за самолети и сигнализация в България, какво иска да ни каже? Много смело от канадски гражданин и опасно за хората на България.

Аз очаквам да чуя вече, че ни е приготвил и чували за след ядрената атака... Как пък при една криза не ни се падна адекватен политик е направо загадка.
Е, сега, пък екстри. Ама е в наш интерес,  писа някой, да изпращаме самолети, с ние какво имаме?
Обаче сме твърди и глава не прекланяме.
Тоя човек осъзнава ли какви ги говори ( доколкото може).

# 3 776
Няма на документи. Турция превзе и окупира част от Кипър.
В Сирия, Ердоган не спазваше никакви разпоредби. И сега не е изтеглил войските си и си краде ресурси. И там умираха деца. Но останаха в статистиката.
А Кипър е член на НАТО от коя година?

# 3 777
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вселена, никави внушения не правя, обръщам внимание, че не всичко, което се публикува, може да се приема за чиста монета, особено когато пропагандата и от двете страни е изключително засилена.
Подлагам на съмнение всяка информация, след като се има предвид колко фалшиви репортажи бяха излъчени и публикувани от Сирия.

Обръщане на внимание е когато напишеш: Имай предвид, че гледахме подобни видеа и по време на войната в Сирия, които после се оказаха фалшиви. (предполагане)
Внушение е когато  напишеш: Имай предвид, че няма екип от лекари, който би позволил на тв екип да снима от толкова близък план, особено при животозастрашаваща ситуация, поради простата причина, че ще пречат за реанимирането на пациента. Гледахме подобни видеа и по време на войната в Сирия, които после се оказаха фалшиви. На моменти някои от снимките/видеата са прекалено режисирани. (категорично твърдение)

# 3 778
  • Варна
ЛиЛу,информация дават при пристигането им в България. Все пак има съображения за сигурност.

# 3 779
ЛиЛу,информация дават при пристигането им в България. Все пак има съображения за сигурност.
Писали са във Фейсбук, не знам какво имаш предвид. Публично е.

Общи условия

Активация на акаунт