Войната в Украйна 1

• 1 798 619
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 975
Скрит текст:
"Склонни ли сте за известно време да плащате по-високи цени на ток, газ, горива в резултат от наложените санкции срещу Русия?" -пита Алфа Рисърч. И 47 % "самоотвержено" отговорили с "Одобрявам". Sweat SmileSweat SmileSweat Smile
Ето затова говорех - фейк, фейк, фейк.
Половин България е на мин.заплата и просто няма търпение да й вдигнат още и още цените, пък ще настъпи такава радост. Егати и подлогите соц.агенции!

Повечето отговарящи положително, в момента съзнанието им е замъглено от емоция -
но не положителна, а злоба, агресия...към агресора.
Скрит текст:
Парадоксално. Но факт. Толкова са обезумели , че не им иде на акъла да помислят утре, когато свърши войната, защото тя ще свърши, как ще си поемат увеличените разходи. Много елементарно поведение, без мисъл за утре.
Но масово наблюдавано.
Съвсем логично е да си настроен отрицателно към насилник. Другото се нарича "стокхолмски синдром".

насилникът е повече от един

# 3 976
  • софия
"Мастъркард" (Mastercard) и "Виза" са блокирали достъпа на множество руски финансови институции до платежните им мрежи в резултат от санкциите, наложени на Русия зарази инвазията в Украйна, предаде Ройтерс.
"Мастъркард" ще продължи да работи с регулаторните органи през идните дни, посочи компанията в изявление. Тя обеща да предостави 2 млн. долара за хуманитарна помощ.
"Виза" (Visa), другият голям оператор на картови трансакции, посочи в изявление, че предприема действия, за да осигури изпълнение на санкциите, както и да се съобрази с евентуални допълнителни ограничения, които могат да бъдат наложени в бъдеще.     
Фондацията към компанията освен това ще отдели също 2 млн. долара за УНИЦЕФ в подкрепа на хуманитарната помощ за Украйна. "Виза" ще удвои всички дарения на нейни служители до сумата от 1 млн. долара за фондове, регистрирани от УНИЦЕФ и Украинския Червен кръст.
Санкциите, обявени от САЩ, изискват "Виза" да блокира достъпа до мрежата си за лица, включени в санкционния списък на Вашингтон (Specially Designated Nationals - SDN), посочи източник на Ройтерс. Американските власти добавиха към списъка редица руски финансови институции, включително Руската централна банка (РЦБ) и втория по големина кредитор в страната - банка ВТБ. 

Сега ще могат на практика да видят колко ефективно работи тяхната Мир.

# 3 977
  • София
Скрит текст:
"Склонни ли сте за известно време да плащате по-високи цени на ток, газ, горива в резултат от наложените санкции срещу Русия?" -пита Алфа Рисърч. И 47 % "самоотвержено" отговорили с "Одобрявам". Sweat SmileSweat SmileSweat Smile
Половин България е на мин.заплата и просто няма търпение да й вдигнат още и още цените, пък ще настъпи такава радост. Егати и подлогите соц.агенции!

Повечето отговарящи положително, в момента съзнанието им е замъглено от емоция -
Скрит текст:
Парадоксално. Но факт. Толкова са обезумели , че не им иде на акъла да помислят утре, когато свърши войната, защото тя ще свърши, как ще си поемат увеличените разходи. Много елементарно поведение, без мисъл за утре.
Но масово наблюдавано.
Съвсем логично е да си настроен отрицателно към насилник. Другото се нарича "стокхолмски синдром".

А, настроени сме против агресора всички. Но настроени.
А някоИ са изпаднали в див бяс с пяна на уста....разликата е голЯмШка, да ти кажа.
Скрит текст:
И да, стоя си зад думите....че бая народ не подхожда с РАЗУМ и МИСЪЛ...едни съвсем простички неща принципно, до които те нямат достъп в момента...

Ами особено след новините за убитите деца, не се изненадвам.

# 3 978
Изобщо не е новина, че нацизмът е жив. Особено пък в западна Украйна. Достатъчно е да се видят нощните шествия на бандеровци, нацистните им знамена и символи. Пълно е в нета с факти и не е нищо ново.
Във всяка страна има разни скинхедове. В Русия -също. Но кой е президентът на Украйна-евреин, чиито близки са загинали в Холокоста , а други са се борили с нацистите. А както прави Путлер? Тръгнал да напада суверенна държава в сърцето на Европа, защото не му харесвал младия им, енергичен и модерен президент. Нацист бил. Виж, Лукашенко става нали? Айде, стига.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 15:38 от Aminka

# 3 979
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Те се обясняват с това, че Бандера бил убивал някакви деца, а у нас фашистите разстреляли ястребинчетата, затова Путин може спокойно да убие малко деца

Путин и нас може да нападне заради Луков марш
И добре ще направи
Виждали ли сте им шествията ?

# 3 980
Отдавна всички сме обявени за фашисти, е, освен Северна Корея, Куба и още няколко.

Зеленски сред цивилните, Путин зад мраморната маса, далеч от генералите си за всеки случай, вчера гледах тази снимка и се чудех, после Зеленски бил страхливец:

Не ставай смешна, Зеленски отдавна е в бункера. Още Киро го издаде. Има мнения, че е напуснал и Украйна. Ама въведе комендантски час след 5 ч. петък следобед до понеделник, за да не могат цивилните да напуснат градовете. ЗамислИ се малко.
PS Хаха, млад модерен президент😀Комик, кукла на конци на американците, нарекъл хората в Донбас "същества".

# 3 981
Скрит текст:

Скрит текст:
Но масово наблюдавано.

А, настроени сме против агресора всички. Но настроени.
А някоИ са изпаднали в див бяс с пяна на уста....разликата е голЯмШка, да ти кажа.
Скрит текст:
И да, стоя си зад думите....че бая народ не подхожда с РАЗУМ и МИСЪЛ...едни съвсем простички неща принципно, до които те нямат достъп в момента...

Ами особено след новините за убитите деца, не се изненадвам.

Нито аз , нито България сме насилвани в момента, че да говориш за стокхолски синдром. Обърка ги нещата. Друг е насилен..на него му говори за тоя синдром.
Разум трябва в тази ситуация, разум...ама си скрила тези думи от поста ми. А са важни.

# 3 982
  • София
И междувременно украинските "опълченци" се разполагат между жилищните блокове.

# 3 983
И да изкажа мнение.

Аз лично не бих отишъл да воювам в Украйна който и да ме праща натам. Защото нашата войска е професионална, и това за мен БЕ /поради пенсионна възраст/ професия, за която съответно получавах определено заплащане.

Едно е да седиш в укрепена база, напрактика, а и на теория непревземаема, да слушаш стрелби и взривове и съвсем друго е да си на бойното поле. Преценявайки рисковете, не мисля, че някой от колегите би отишъл там в момента, независимо от заплащането.

Доста млади момчета на първата ни мисия, които са участвали във военни патрули извън базата, са прекратили участието си и се прибраха предсрочно в България. Не е срамно. Войната на място, не е войната по телевизия и всеки има право на ИЗБОР дали да работи или не, когато го осъществява на професионална основа. Това е и демокрация.

И Вас в момента да ви сложат, да миете кенефи някъде 8 часа, вместо да седите на бюро в някой топъл офис, едва ли ще сте съгласни, нищо, че ще работите в същата компания.

За доброволците и загрижените има доста отворени сметки за набиране на средсдтва. Направете превод, дайте своята реална подкрепа срещу путин.

PafPaf, да разбирам ли, че си военен? Ако е така, моля, обясни ми в какво се изразява работата на военния в България. За когато има някакво бедствие ми е известно, че помагат, но по принцип? Наистина ми е интересно, не съм запозната.

# 3 984
  • СИ
Всъщност ако на територията на Украйна не бяха разположили американски/натовски/ военни бази и биолаборатории,  ако бяха спазени ангажиментите след Студената война НАТО да не се разширява на изток, тази война нямаше да я има. И Захариева каза, че Русия не започва войната,  а я довършва. Кой я е започнал с неспазване на ангажименти? Както разбрахме, благодарение на немското разследване на Шпигел, НАТО лъже, че не е имало такива ангажименти. Отделно е и неспазването на Минското споразумение за Донбас и неглижирането на проблемите там от страна на Запада.

То у нас няма НАТО-вска база, какво остана за Украйна...! То бива развинтена фантазия, ама чак пък толкова...?!
Колкото до разширяването на НАТО... Защо бъдещето на много държави, трябва да зависи от мнението и прищевките на Русия? Не разбрахте ли, че нормалните хора не харесват и не обичат руснаците и Русия. И насила няма да ги накарат, да ги заобичат.
Не знам, какво Русия изобщо ще довърши. Русия няма как да се изправи срещу целия Свят. Русия е несъразмерна държава. Огромна площ със 140 милиона население. От тях не знам колко са руснаци. Европа и САЩ са към 900 милиона общо...

# 3 985
  • София
Някой може ли да даде линк към изказването на Зеленски за "съществата" в Донбас и как в Украйна ще ходят на училище, а там ще се крият по мазетата?

# 3 986
  • София
Скрит текст:
Пак са ми докладвали поста за Бандера и е изтрит, но това, което бях написала, не е тайна и всеки може да го прочете.

Но пък си гъска. И евроатлантическа подлога.

Що така някои взеха да се изнервят? Не знам.

Всички имаме сметки да плащаме и всички си мислим за това. Но сметките се увеличиха преди Русия да започне да миротвори в Украйна, нали?
Доста преди това, да. Благодарение на Путин и игричките му. Финансирахме войната на човека.

# 3 987
  • София

Всички имаме сметки да плащаме и всички си мислим за това. Но сметките се увеличиха преди Русия да започне да миротвори в Украйна, нали?

Увеличиха се, да. И ще се увеличават още. А доходите колко ни се увеличиха? Нищо, по-важно е да мрем от глад, но поне ще сме "наказали" агресора. Урсула призна, че цената на санкциите ще я платят европейските граждани. Не е трудно да познаем кои точно европейски граждани ще я платят най-вече. Точно така, най-бедните в ЕС.

# 3 988
  • София
Не се карайте за бандеровците и луковици.

Светлото бъдеще идва.

От WWII Германия не си е позволявала. Включително обвързана от международни рестрикции. Сега може. Честито.

.   Chancellor Olaf Scholz, in a major shift for Germany’s defence policy, has committed 100 billion euros ($113m) in military spending as he promised a revamp of the country’s armed forces following Russia’s invasion of Ukraine.

https://www.aljazeera.com/news/2022/2/27/germany-to-ramp-up-mili … ajor-policy-shift

# 3 989
Не ставай смешна, Зеленски отдавна е в бункера. Още Киро го издаде. Има мнения, че е напуснал и Украйна. Ама въведе комендантски час след 5 ч. петък следобед до понеделник, за да не могат цивилните да напуснат градовете. ЗамислИ се малко.
PS Хаха, млад модерен президент😀Комик, кукла на конци на американците, нарекъл хората в Донбас "същества".

Тази партенка как Зеленски избягал вече колко пъти я пускахте... Засега се държи човекът.

Общи условия

Активация на акаунт